Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
to jak wasze tak pulchnie wyglądają na tych zdjęciach i ważą po 6800 to moja pewnie jakieś 6300 (oby) 😮 żeby chociaż na tym 10 centylu była, a już była na 25 🤨
u nas na szczęście każde ma swój chleb hehe mój ma zwykły biały a ja , jak to nazywa murzyna.
moja zauważyła dziś swoje stopy i się trzymała, czyniąc dziwne szpagaty 🙃

a my razem jemy "murzyna" 😜

hehe kanibalizm
kupiłam racuchy z konora, to będzie próba 😜

mam kolegów którzy uważają że murzyn o nie człowiek więc to nie kanibalizm 🤪
na gorąco jeszcze mi te racuchy smakowały a na zimno to już takie sobie...

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
Blue napisał(a):
Kamila a wiadomo od czego nie tyła? mało jadła?

no to chyba pozostanie zagadką......bo wyniki te co robiłam były dobre.
we wtorek mamy wagę kontrolną i jeśli znów przytyła tylko ok 500g to lekarka stwierdziła, że taka jej uroda 🥴, no chyba że znów da na jakieś badania skierowanie....
na cycu niestety trudno stwierdzić ile zjadła....jedynie co zauważyłam to jadła krócej po 5/10 min.
teraz dokarmiam ją w nocy ze 2 razy bo mleko ma więcej tłuszczu i jest bardziej kaloryczne ehh
'

No, ale one teraz tyją mało!! 🙂 moja też przytyła tylko 400-500g za 2dni minie miesiąc 🙂

nie no ja wiem i nie liczę że przytyje kg, ale chodzi mi o to żeby przytyła przynajmniej te 400/500g a nie np. tylko 200/300 bo znów będzie spadek.

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Kasia napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Kasia napisał(a):
znalazłam fajną grę wczoraj trzeba dojść przynajmniej do 4 rundy nie wychodząc za żółte pole kierując tą kropką do czerwonego pola
http://www.fugly.com/media/flashdir/Game/Scary_Maze_Game.swf

znam tą grę 😜
mi wczoraj pokazał ją szwagier 🙂

czyli nas okłamałaś 😞 powiedziałaś że znalazłaś 😞 jak mogłaś...?
żeby był lepszy efekt 😜 😁

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
to jak wasze tak pulchnie wyglądają na tych zdjęciach i ważą po 6800 to moja pewnie jakieś 6300 (oby) 😮 żeby chociaż na tym 10 centylu była, a już była na 25 🤨
u nas na szczęście każde ma swój chleb hehe mój ma zwykły biały a ja , jak to nazywa murzyna.
moja zauważyła dziś swoje stopy i się trzymała, czyniąc dziwne szpagaty 🙃

Mojej stopy nie interesują 🤪

Natka jakby mogła to by swoje stópki połknęła i paluszki poukręcała hehehe
Blue nie przejmuj się moja ostatnio też nie bardzo ma apetyt zjada w ciągun doby jakieś 500-600 ml mleka kaszką rano gardzi a obiadek jak ma ochotkę to zje cały a jak nie to 2-3 łyżeczki i pluje. Ale też jest blisko 50 centyla. Wczoraj u lekarza ją zważyli to ma 6,625 🙂

• Mamusie
Kasia napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Kasia napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Kasia napisał(a):
znalazłam fajną grę wczoraj trzeba dojść przynajmniej do 4 rundy nie wychodząc za żółte pole kierując tą kropką do czerwonego pola
http://www.fugly.com/media/flashdir/Game/Scary_Maze_Game.swf

znam tą grę 😜
mi wczoraj pokazał ją szwagier 🙂

czyli nas okłamałaś 😞 powiedziałaś że znalazłaś 😞 jak mogłaś...?
żeby był lepszy efekt 😜 😁

nie ładnie 😞

kolo177 napisał(a):
Milka napisał(a):
właśnie na nowo wpisałam w siatki centylowe dane i wyskoczyło, że jest na 25 centylu 😮

acha... Judyta kiedyś była cały czas delikatnie nad 10 a teraz jest już niedaleko 50 😉

Jakie niedaleko haha 🙂 jak moja jest między 25a50 to Twoja też musi być hihi..

Kamila1 napisał(a):
Milka napisał(a):
właśnie na nowo wpisałam w siatki centylowe dane i wyskoczyło, że jest na 25 centylu 😮

no tak..........50 centyl to już ponad 7 kg, jakieś 7300g. Dlatego zastanawiałam się jak to możliwe, że Ty i Blue jesteście na 50 centylu 😜

No ja napisałam wcześniej, że jest między 25a50centylem 😜

• Mamusie
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Milka napisał(a):

acha... Judyta kiedyś była cały czas delikatnie nad 10 a teraz jest już niedaleko 50 😉

Jakie niedaleko haha 🙂 jak moja jest między 25a50 to Twoja też musi być hihi..

hihi 25 centyl to jest jakieś 6800 dla 5,5 miesięcznego dziecka 😜

• Mamusie
Witajcie kochane.. Po latach by się chciało rzec bo znów nie było mnie kilka dni a to jakby lata mineły. Mężuś wrócił do pracy i znów czasu nie mam na nic.
Majka wyraźnie zaznacza, że wymaga mojej obecności albo przynajmniej mojego widoku. Źle śpi, pojękuje już od 3:00 jakby śniło jej się coś złego a o 6:00 tredycyjnie już wstaje. Ja padam na ryj
Wczoraj byłyśmy na kontroli. Waży 8200 kg (na samym mleku, bez kaszy już jedziemy od 2 tyg. i obiadkach) i miezry 85 cm

JUSTYNA napisał(a):
Witajcie kochane.. Po latach by się chciało rzec bo znów nie było mnie kilka dni a to jakby lata mineły. Mężuś wrócił do pracy i znów czasu nie mam na nic.
Majka wyraźnie zaznacza, że wymaga mojej obecności albo przynajmniej mojego widoku. Źle śpi, pojękuje już od 3:00 jakby śniło jej się coś złego a o 6:00 tredycyjnie już wstaje. Ja padam na ryj
Wczoraj byłyśmy na kontroli. Waży 8200 kg (na samym mleku, bez kaszy już jedziemy od 2 tyg. i obiadkach) i miezry 85 cm

85cm? hahahah 😁 czy 75cm? 😁

Kamila1 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
wiecie co, każda siatka pokazuje inaczej... mi teraz na jednej siatce pokazało że Judyta jest na 50

no to patrzy się w książeczkę, bo przecież tą siatką lekarze posługują się od narodzin dziecka 😜

No dokładnie.

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
wiecie co, każda siatka pokazuje inaczej... mi teraz na jednej siatce pokazało że Judyta jest na 50

no to patrzy się w książeczkę, bo przecież tą siatką lekarze posługują się od narodzin dziecka 😜

zaraz zerknę w książeczkę ale moja lekarka nie patrzy nigdy 😠
u mnie w książeczce 50 centyl dla 5 miesięcy to 7kg

Kamila1 napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
Waży 8200 kg (na samym mleku, bez kaszy już jedziemy od 2 tyg. i obiadkach) i miezry 85 cm

o qźwa ale duża, tzn. wagowo a przede wszystkim wzrostem

Nie może mieć 85cm, bo 80cm to roczne dziecko ma 🙂 i to jeszcze bodajże jest 97centyl.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
Waży 8200 kg (na samym mleku, bez kaszy już jedziemy od 2 tyg. i obiadkach) i miezry 85 cm

o qźwa ale duża, tzn. wagowo a przede wszystkim wzrostem

Nie może mieć 85cm, bo 80cm to roczne dziecko ma 🙂

no właśnie.............chyba pomyłka 😉

• Mamusie
Blue napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):

85cm? hahahah 😁 czy 75cm? 😁
no jasne, że 75 cm 😉 W dodatku turla się już we wszystkie strony i podłoga cała jej... A tak było fajnie jak lezała sobie w jednym miejscu

Wszystko mi wskazuje, że te jej chimery to kolejny skok rozwojowy z tego co poczytałam