Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
chyba zaraz mykniemy na spacerek, chociaż tak szarawo i bez słońca........co za pogoda 😠
a ja dziś robię krem z kalafiora z grzankami...szybko i sprawnie 😉
ale jestem pozytywnie zaskoczona tym jak moja zjadła tą rybkę...a wali od niej jak z portu rybnego 🤪 najwyraźniej laska woli konkrety a nie same warzywa 😜

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
chyba zaraz mykniemy na spacerek, chociaż tak szarawo i bez słońca........co za pogoda 😠
ale jestem pozytywnie zaskoczona tym jak moja zjadła tą rybkę...a wali od niej jak z portu rybnego 🤪 najwyraźniej laska woli konkrety a nie same warzywa 😜
a moja zjadła miche zupy z mięchem i kalafiorem i śpi 😜Kamilka a jak robisz krem?miksujesz kalafiorka czy wszystkie warzywa razem??? 🙂

• Mamusie
hej
my juz u siebie w domku, a pogoda butelkowa
kiedy w koncu bedzie cieplo, jak bylismy u rodzicow tez pogoda do niczego

ostatnio kupilam dla malej zupke jarzynową chyba z hippa to byl tam min kalafior, nie zauwazylam zeby jej cos bylo, ale od truskawek ma uczulenie, u rodzicow troche pojadlam, takich domowych, ekologicznych to Gabrysi wysypało cale plecki 😞

• Mamusie
A moja nie chce dziś spać 😞 Zmęczona ale walczy i jęczy w leżaku 😠

Kurcze ja jeszcze nie dawałam Majce ryby 🤢. Natępne żarełko będzie właśnie z jakąś rybkę!

joannawisn napisał(a):
Justynka napisz potem jak Majce smakowała zupka 🙂a robiłaś jej kisiel albo budyń z tej stronki co podawałaś?ja sie czaje dziś żeby zrobić budyn z malinkami dla Soni 😉
Smakowała jak każda 😉 Do tych wszystkich warzyw co zawsze i skrzydełek dodałam cukinię. Po zmiksowaniu zupka chyba dzięki tej cukini jest taka delikatniejsza 🙂 Nie robiłam jeszcze budyniu

• Mamusie
a moja niunia wypadla mi dzis z lezaczka, podnioslam jej oparcie do karmienia i na chwile sie odwrocilam po chusteczke, nie zdazylam zlapac i juz lezala na podlodze, ale ze mnie matka 😠 teraz juz wiem , ze nawet na sekunde nie mozna dziecka spuscic z oczu

• Mamusie
joannawisn napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
a moja zjadła miche zupy z mięchem i kalafiorem i śpi 😜Kamilka a jak robisz krem?miksujesz kalafiorka czy wszystkie warzywa razem??? 🙂

kiedyś jadłam zwykłą zupę z kalafiora więc pomyślałam, że dziś go zmiksuję....dodam śmietany i zobaczymy co z tego wyjdzie 😎
my po spacerku, nawet ciepło jest...

• Mamusie
anka111 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):
anka111 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
anka111 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
joannawisn napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
joannawisn napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
A u nas już (albo dopiero) trzeci dzień gdy pobudkę mam po 7-mej (wczoraj przed ósmą) a nie jak zawsze przed 6-tą 🙃 😁 😁 😁 Oby tak dalej!!!!
Gorzej z pogodą 😠 Kolejny dzień pada. Leje 😞
chodzcie do mnie 😁robie makaron z truskawkami i już jest 25 stopni 😉

rany u nas już nawet w sklepach nie ma truskawek 😞
u mnie są na targu bo byłam po warzywka 🙂truskawki po 8zł

zachodniopomorskie ogólnie zawsze poszkodowane w truskawkach
są chyba najdroższe i najkrócej
w zeszłym roku poznałam na targu pana z Kielc opłacało mu się rano o świcie zrywać truskawki przywozić do Szczecina i wieczorem wracać do domu
bo siebie sprzedawałby za 2-3zł a u nas po 6-7
a ostatnio truskawki widziałam w warzywniaku wtedy co wam opowiadała że babka chciała mi takie paskudne odparzone sprzedać po 12zł za kg i mówiła że lepiej brać bo to już ostatnie

u nas też już ciężko z truskawkami... najtaniej widziałam po 4-5zł a teraz po 10... i to już takie resztki i malutkie...

bieda z truskawkami już teraz, ale ja się w tym roku ładnie objadłam więc nie narzekam 😁

a ja właśnie się nie objadłam 😞

jak już jesteś taką desperatką to zostają mrożone ale wiadomo to nie to samo co takie pyszne świeżutkie 😁

U mnie w ogródku są jeszcze truskaweczki i bedą w sierpniu jeszcze raz tak wiec objem się do woli.
W trym roku dopisało szczęście i namroziłam ich troszcze i dzemu zrobiłam kilka słoiczków 🙂
ejjj weź... 😞 jak możesz 😜

wyślij nam trochę 😁

U nas tak samo niedawno jeszcze był kg po 2e a teraz już 8e za kg także końcóweczka..

• Mamusie
dziewczyny dopiero dzisiaj udalo mi sie otworzyc swoja poczte i dostalam maila o tych piankach koloryzujacych co wam kiedys pisalam a wy wypelnialyscie ankiety, KOLO, JOASIAWISN. I JUSTA, paczka podobno ma byc wyslana w dniach 4-8 lipiec, hehe zobaczymy co z tego bedzie, pierwszy raz mi cos przyślą

Truskawki są dopiero po 9miesiącu i wcześniej podane alergizują.

A my byliśmy z rana z małą na szczepieniu jak zwykle narobiła hałasu od początku histeryczka jedna 🙂 wyła od początku do końca 😉 waży 7300g (w pampersie) to normalnie waży mniej i głowę ma 43,5 a klatkę 43 w co nie wierzę, ale niech im będzie ciągle robią złe pomiary 😁 i przed samym zmierzeniem zagadałam je o obwód głowy, że ona ma większy i czy tak powinno być a odp. pielęgniarki mnie załamała 😁 "widocznie taka już jest" i "ona nie ma takiej dużej główki" 😁 🙃 zmierzyła ją pewnie na wdechu, dlatego tyle cm ma, bo na spokojnie to ma z 41/42cm 🙂 ale i tak to by mieli w dupie jak wszystko zresztą, słoiczki mam podawać, do mleka nie mam zmuszać, jak nie chce to niech nie pije tak pow. pediatra kaszki mam dawać, a jogurtów jeszcze nie 😁 ale ja to mam gdzieś, nic jej po nich nie jest od samego początku to niech ma trochę więcej wapna, zresztą to jest lekarka starej daty 😜 to ona idzie swoim tokiem myślenia.