Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

joannawisn napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
o matko ja tu zaglądam a tu same białe damy 🤪 jakie piękne mamy tu siedzą!! no ale co się dziwić dzieci po kimś musiały być ładne 😉
a ja na moją tak narzekałam że nic jej nie smakuje a dziś dałam jej 1 raz rybkę w jarzynkach i wciągnęła nawet się nie krzywiąc 😎
na kolację dostała swoją bezmleczną kaszkę z Nestle a do tego dodałam banana i też aż się trzęsła 🤪 1 widok taki dla mnie 🙃
ale dzis się narobiłam, aż mnie kolana bolą 😉
widzisz Kamilka mała poprostu je to co lubi 🙂smakoszka mała 🙂a banana dałaś takiego surowego?czy ze słoiczka?a co robiłaś na kolanach??? 😜 😜 🤪ps.daj fotke ze ślubu 🙂

Pewnie jakieś świństwa z mężem - JOASIU - Ty o takie szczegóły nie pytaj 😁 😁 😁

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
joannawisn napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
o matko ja tu zaglądam a tu same białe damy 🤪 jakie piękne mamy tu siedzą!! no ale co się dziwić dzieci po kimś musiały być ładne 😉
a ja na moją tak narzekałam że nic jej nie smakuje a dziś dałam jej 1 raz rybkę w jarzynkach i wciągnęła nawet się nie krzywiąc 😎
na kolację dostała swoją bezmleczną kaszkę z Nestle a do tego dodałam banana i też aż się trzęsła 🤪 1 widok taki dla mnie 🙃
ale dzis się narobiłam, aż mnie kolana bolą 😉
widzisz Kamilka mała poprostu je to co lubi 🙂smakoszka mała 🙂a banana dałaś takiego surowego?czy ze słoiczka?a co robiłaś na kolanach??? 😜 😜 🤪ps.daj fotke ze ślubu 🙂

haha zaraz co robiłam na kolanach 😎
ze słoika dałam banana bo jabłka na razie odpadają, a smakowe kaszki wszystkie są na mleku buu
zaraz może coś znajdę ze ślubu 🙂

joannawisn napisał(a):
Blue 🙂można dawać surowe owoce np.do kaszki?malinki bananki itd... 🙂

Nie wiem, ja jeszcze nie podawałam 😜 boję się toksoplazmozy 🙂 wystarczy źle umyć warzywo czy owoc..

• Mamusie
Blue napisał(a):
joannawisn napisał(a):

Nie wiem, ja jeszcze nie podawałam 😜 boję się toksoplazmozy 🙂 wystarczy źle umyć warzywo czy owoc..

Ja bananka już dawałam, ale zacznę miksować więcej 🙂Blue ja w życiu zjadłam tyle nieumytych owoców...

Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
joannawisn napisał(a):

Ja bananka już dawałam, ale zacznę miksować więcej 🙂Blue ja w życiu zjadłam tyle nieumytych owoców...

Jak byłam mała to jadłam z ogródka nieumyte warzywa, nie myłam rąk po kotach itd. 😜 zresztą z kotami się wychowałam 🙂 no i przeszłam toxo, ale nie wiem kiedy i przez co. Mięso surowe też wcinam 🙂 tylko wiesz dorosły człowiek lepiej to znosi, bo albo w postaci niby grypy albo bezobjawowo, a niemowlakowi może więcej szkód narobić. Mojej koleżanki synek w życiu płodowym się zaraził to są kłopoty z nim do teraz. Pisałam wam, że ur. się w 36tyg. a ważył 1,5kg tylko dlatego, że lekarze wcześniej zaczęli mu leki podawać żeby tył, inaczej pewnie by ważył 1kg albo mniej 😞

Która z was jeszcze sterylizuje/wyparza butelki? ja czytałam żeby w 6mieś. już tego nie robić, ale jeszcze mam obsesję za każdym razem wyparzam, a do sterylizatora wkładam chociaż raz dziennie. Tyle, że już mi się nie chce tego robić 🥴

• Mamusie
Blue napisał(a):
Która z was jeszcze sterylizuje/wyparza butelki? ja czytałam żeby w 6mieś. już tego nie robić, ale jeszcze mam obsesję za każdym razem wyparzam, a do sterylizatora wkładam chociaż raz dziennie. Tyle, że już mi się nie chce tego robić 🥴
ja wyparzam namiętnie 😜non stop 😜gryzaki smoczki zabawki grzechotki w zmywarce 🙂i dalej będe to robić 🙂

joannawisn napisał(a):
Blue napisał(a):
ja wyparzam namiętnie 😜non stop 😜gryzaki smoczki zabawki grzechotki w zmywarce 🙂i dalej będe to robić 🙂

To widzę, że nie tylko ja jestem zboczona na tym pkt. a do kiedy chcesz to robić?

• Mamusie
ja butelek nie używam, ale miseczkę zalewam tylko wrzątkiem przed każdym użyciem a myję normalnie pod kranem i płynem
a to moja sukienka, też zwykła i szyta na miarę 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/155/42228832.jpg/][IMG]http://img155.imageshack.us/img155/5506/42228832.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/402/img0190pi.jpg/][IMG]http://img402.imageshack.us/img402/2420/img0190pi.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

joannawisn napisał(a):
Blue daj przepis na ten budyń 🙂i co to mleko gotowałaś?

No powiem Ci, że w smaku rewelacji nie ma 😜 choć dodałam jabłko. No to zrobiłam tak, że zrobiłam mleko letnie, dodałam tej mąki wymieszałam i wlałam do garnka aż do zagotowania, bo jak zrobiłam gorące mleko i wsypałam mąkę to się mąka skleiła w galaretę 😁 więc mleko musi być zimne albo letnie 🙂

180 ml mleka modyfikowanego
8 gr maki ziemniaczanej

Sposób przyrządzenia
Mleko wymieszaj z mąką, zagotuj cały czas mieszając.

Można dodać starte jabłuszko.

• Mamusie
Blue napisał(a):
joannawisn napisał(a):
Blue napisał(a):

To widzę, że nie tylko ja jestem zboczona na tym pkt. a do kiedy chcesz to robić?

ja też mam obsesję na punkcie wyparzania butelek... i jak mam dać Judycie np obiadek czy deserek i przekładam do kubeczka to też go przelewam wrzątkiem i łyżeczkę też 😜

kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
Joasiu wybrałam już kolor 🙂 brąz i vitago czy jakoś tak nie pamiętam nazwy 🙂

niestety nie było szarego? 😜 hahaha

Ty małpo jedna 🤪 idę sobie kawę na noc zrobić i może sandwicha a potem dupsko rośnie, ja chyba przytyłam 🤪

kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
joannawisn napisał(a):
Blue napisał(a):

ja też mam obsesję na punkcie wyparzania butelek... i jak mam dać Judycie np obiadek czy deserek i przekładam do kubeczka to też go przelewam wrzątkiem i łyżeczkę też 😜

Łyżeczki to już w ogóle myję w płynie a potem wrzątkiem zalewam 😁

kolo177 napisał(a):
Kamilko ślicznie wyglądałaś i piękną miałaś suknie... ale się rozmarzyłam przez te Wasze zdjęcia... ja to sobie poczekam 😜

Zgadzam się 🙂 a jakie piersi.. !! to potem co się dziwić, że ją kolana bolą 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Blue napisał(a):
Aha i kolejne moje pytanie brzmi gdzie można kupić najtaniej słoiczki? 🤪 bo chcę się już porządnie zaopatrzyć.
ja nie kupuje słoiczków 😜sama robie wszystko no tylko owoce kupuje tznmorele banany i koniec bo po reszcie płacze wszędzie jeest jabłko i boli ją brzuszek 😞a dzisiaj zjadła kaszke bananową i jest ok 🙂nigdy nie dam Jej jabłek!!!!!!!!!