Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
Justa napisał(a):
nusia27 napisał(a):
justyna a ile tesciowa bedzie z wami jeszcze mieszkac?

mialam was nadrobic, ale mie sie nie chce... za duzo paplacie 🤪

Nusia on się wyprowadzi na mieszkanie prababci Darka, jak prababci już nie będzie 😞a niech se babuszka żyje nawet jeszcze 10 lat 🙂
Nie wiem powiedziałam Darkowi, ze jak się nic nie zmieni to na wiosnę szukamy coś do wynajęcia.
Dziewczyny czy któraś z Was wynajmuje mieszkanie?i jeśli możecie to powiedzcie ile płacicie?

kobita wzięła się za pranie i rozwaliła pralkę 😮 chyba rzadko to robi 😉

Tak mniej więcej raz na 5 miesięcy, teraz juz nie zrobi tego wcale 🤪

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
Justa napisał(a):
nusia27 napisał(a):

Nusia on się wyprowadzi na mieszkanie prababci Darka, jak prababci już nie będzie 😞a niech se babuszka żyje nawet jeszcze 10 lat 🙂
Nie wiem powiedziałam Darkowi, ze jak się nic nie zmieni to na wiosnę szukamy coś do wynajęcia.
Dziewczyny czy któraś z Was wynajmuje mieszkanie?i jeśli możecie to powiedzcie ile płacicie?

ja wynajmowałam do kwietnia płaciłam 1400 + gaz, prąd, internet, kablówka i ewentualna dopłata do nadużycia wody
to było w Szczecinie 2 pokoje 45m w jednej z lepszych dzielnic na nowym osiedlu w bloku z 2002 roku

dzięki 🙂 to Szczecin więc drożnej niż u nas 😉 Najtaniej co znalazłam w Siemianowicach, takie po remoncie 2 pokoje 850 zł. A przeważnie 2 pokoje nie schodzą poniżej 1000zł (mówimy o mieszkaniach nadających się do mieszkania 😉

• Mamusie
Justa napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
Justa napisał(a):
nusia27 napisał(a):

ja wynajmowałam do kwietnia płaciłam 1400 + gaz, prąd, internet, kablówka i ewentualna dopłata do nadużycia wody
to było w Szczecinie 2 pokoje 45m w jednej z lepszych dzielnic na nowym osiedlu w bloku z 2002 roku

dzięki 🙂 to Szczecin więc drożnej niż u nas 😉 Najtaniej co znalazłam w Siemianowicach, takie po remoncie 2 pokoje 850 zł. A przeważnie 2 pokoje nie schodzą poniżej 1000zł (mówimy o mieszkaniach nadających się do mieszkania 😉

teraz koleżanka znalazła w Stargardzie za 1200 fajne 2 pokoje po remoncie z mebelkami mówiła że to tanio jak na stargard

• Mamusie
kupiliśmy wczoraj farby i mało nie zemdlałam przy kase
kurcze na pomalowanie 2 pokoi 500zł a przecież drugie tyle wziąłby ktoś za pomalowanie 🥴
ja myślałam że 5 litrów farby kosztuje ok 50zł a to 2,5 litra tyle kosztuje a 5l prawie 100 🤔
na duży pokój trzeba z 8 litrów wiec wzieliśmy 2x5 a na mały ok 4l wiec 5l do tego biała na sufit, gips do zaklejenia istniejących dziur, folie, taśmy itp no i wyszło 500zł 🤨

• Mamusie
u nas ząbków też nie ma chociaż dziąsła są już strasznie czerwone. A karmię Darka najczęściej w wózku bo mam taka spacerówkę w domu 😜 a jak nie to w foteliku. Ale mam zamiar zacząć karmić go w krzesełku bo ostatnio bardzo ładnie zaczął mi siedzieć 😆

• Mamusie
anka111 napisał(a):
Anastazja na prawdę dużo śpi fajnego masz śpioszka bo Darek to zazwyczaj śpi 2 może 3 razy po 20-30 minut 🙂
Ciekawy ten żłobek karmią łyżeczką i pieluchy tetrowe widzę, że na łatwiznę to oni nie idą 🙂
a na ile godzin Anastazja zostaje w żłobku ?

będzie tam od 7-14

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
kupiliśmy wczoraj farby i mało nie zemdlałam przy kase
kurcze na pomalowanie 2 pokoi 500zł a przecież drugie tyle wziąłby ktoś za pomalowanie 🥴
ja myślałam że 5 litrów farby kosztuje ok 50zł a to 2,5 litra tyle kosztuje a 5l prawie 100 🤔
na duży pokój trzeba z 8 litrów wiec wzieliśmy 2x5 a na mały ok 4l wiec 5l do tego biała na sufit, gips do zaklejenia istniejących dziur, folie, taśmy itp no i wyszło 500zł 🤨

Same wykończenie mieszkania jest najdroższe 😉

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
aha zapomniałam wam o czymś jeszcze powiedzieć odnośnie żłobka

oni używają wyłącznie pieluch tetrowych 😮 😮 😮
rano jak się dziecko przyprowadza trzeba przebrać w tetrę i ich śpioszki i tak oddać na salę do pań opiekunek
może to i dobrze ....

o kurcze, jestem w szoku! to te babki muszą być niesamowite.

• Mamusie
Justa napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
aha zapomniałam wam o czymś jeszcze powiedzieć odnośnie żłobka

oni używają wyłącznie pieluch tetrowych 😮 😮 😮
rano jak się dziecko przyprowadza trzeba przebrać w tetrę i ich śpioszki i tak oddać na salę do pań opiekunek
może to i dobrze ....

o kurcze, jestem w szoku! to te babki muszą być niesamowite.

no na prawde podziwiam je

• Mamusie
Asia napisał(a):
dziewczyny ile wasze maluchy śpią łacznie w ciągu dnia???i czy karmicie w krzesełku do karmienia??? 🙂

Asiu mój w ciągu dnia potrafi spać ze 3/4 godziny ale i 1,5 godziny - trzy drzemki po pół godziny.
Nie wiem, od czego to zależy. Nie ma jeszcze dobrze uregulowanego spania w dzień. Ale 3 drzemki musi zaliczyć 🙂

• Mamusie
Ale krzyku było przed chwilą. Darek bawi się na podłodze i oczywiście maltretuje wszystkie zabawki jakie ma machał grzechotką strasznie mocno i z całej siły uderzył się w czoło.
Ale to musi często zdarza bo po co bawić siłę ładnie jak można rozrabiać 🤪