Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
anka111 napisał(a):
Ale krzyku było przed chwilą. Darek bawi się na podłodze i oczywiście maltretuje wszystkie zabawki jakie ma machał grzechotką strasznie mocno i z całej siły uderzył się w czoło.
Ale to musi często zdarza bo po co bawić siłę ładnie jak można rozrabiać 🤪

Hihi rozrabiaka 😉
Mój też to mały wariaci i ma świra na punkcie klamek 🤪 uwielbia je szarpać 🙂 i kontakty by ciągle przełączał 🙂

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Justa napisał(a):
anka111 napisał(a):
Ale krzyku było przed chwilą. Darek bawi się na podłodze i oczywiście maltretuje wszystkie zabawki jakie ma machał grzechotką strasznie mocno i z całej siły uderzył się w czoło.
Ale to musi często zdarza bo po co bawić siłę ładnie jak można rozrabiać 🤪

Hihi rozrabiaka 😉
Mój też to mały wariaci i ma świra na punkcie klamek 🤪 uwielbia je szarpać 🙂 i kontakty by ciągle przełączał 🙂

ten łobuz ma jeszcze niesamowity pociąg na firanek 😁 jak złapie to szarpie i nie chce puścić 🤪

• Mamusie
Hej Babolce 😘
Próbuję Was nadrobić ale nie wiem czy mi się uda 😉
Kasia napisał(a):
a tak sobie skacze na skoczku 🙂
[URL=http://tinypic.com/r/2hg6yph/7]View My Video[/URL]

Kasiu superowo sobie Patryk w tym radzi 🙂 Ja też mam takie coś dla Tosi i muszę Ją spróbować włożyć, bo jakoś nie byłam przekonana ale jak zobaczyłam Twojego skarba, to mnie jakoś tak ruszyło 😉
Justa napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):
wesa napisał(a):
Justa napisał(a):
Teściowa dzisiaj nasza pralkę zepsuła 😞 i nie wiem co teraz zrobimy. Jak nam gwarancji nie uznają (pralkę mamy niecałe 1,5 roku) to chyba ręcznie będziemy prać, bo kasy na nowa nie mam 😞
ojej bez pralki jak bez ręki:/

Justa teraz wszystkie pralki mają gwarancja 24miesiące 🙂 wiec zgłoś do serwisu.
a co jej jest??

programator kręci się w kółko i nie można nic przestawić, boję się, żeby nie powiedzieli, że to uszkodzenie mechaniczne 😞z naszej winy

Nam też się popsuł ostatnio. Kuba sprawdził i okazało się, ze to jakaś tam cząsteczka w środku się popsuła. Próbowaliśmy szukać tej części tutaj, ale tutaj to jak szukanie igły w stogu siana 🤔 Oni jak tylko się coś popsuje wymieniają sprzęt na nowy 😮 My narazie zamiast programatora mamy pokrętło od radia hehehe I też działą 🤪

• Mamusie
Justa napisał(a):
nusia27 napisał(a):
justyna a ile tesciowa bedzie z wami jeszcze mieszkac?

mialam was nadrobic, ale mie sie nie chce... za duzo paplacie 🤪

Nusia on się wyprowadzi na mieszkanie prababci Darka, jak prababci już nie będzie 😞a niech se babuszka żyje nawet jeszcze 10 lat 🙂
Nie wiem powiedziałam Darkowi, ze jak się nic nie zmieni to na wiosnę szukamy coś do wynajęcia.
Dziewczyny czy któraś z Was wynajmuje mieszkanie?i jeśli możecie to powiedzcie ile płacicie?

my wynajmujemy kawalerkę taką 26 m2 co jest tylko pokój i lazienka, mały przedpokoik i taka mini kuchnia w której mieści się tylko gazówka i pół szafki 😜 a właściwie to nawet nie jest kuchnia tylko taka wnęka między przedpokojem a łazienką... jest to mieszkanie w bloku na 3 piętrze bez windy. płacimy 20zł dla właściciela, 280zł czynszu, 34zł co dwa miesiące za gaz i oczywiście opłata za prąd zależna od ilości zużycia 😉 tylko że my mieszkamy na zadupiu 😜

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
Pusto jeszcze z rana...
STO LAT DLA KACPERKA 😘
A co się stao, że Bartek się dusił? 😮
moja też ostatnio śpi niespokojnie, wierci się z boku na bok i popłakuje albo krzyczy, nie wiem czy coś jej się śni czy jak 🤔 mam nadzieję że jej to przejdzie bo jak tak w ciszy nagle krzyknie to zawału można dostać, zaraz jestem na prostych nogach 🤪

Tośka ostatnio też tak miała. Trwało to dobre dwa tygodnie 😮 Za to teraz(to już druga noc 🙂) przespała ciągiem 12 godzin 🤪Tylko dwa razy Jej musiałam wstać i dać smoczka 🙂 Tfu, tfu, tfu.... żeby nie zapeszyć 🙂

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
hehe to moja też nie raz walnie się zabawką w głowę, a wczoraj się kulała i walnęła łepkiem w stolik, to byyyło 😉
Honorata no to w tym przedszkolu na łatwiznę nie idą 🤪
a w ogóle jakie kolory farb wybrałaś do mieszkania?

do salonu wzięliśmy magnolie taki jaśniutki odcień beżu
a do sypialni pastelową zieleń

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
Asia napisał(a):
Honoratka-spakowani jesteście?ale wam zazdroszcze 🙂

jeszcze nie pakowałam się bo przez tą beznadziejną pogodę dopiero wczoraj pranie mi poschło wieczorem poprasowałam a pakować będę dziś przez cały dzień małą a na wieczór nas spakuje
mam nadzieje że nie zapomnę o niczym (lub zapomnę o niewielu rzeczach 😁 )
muszę jeszcze kupić mleko, kaszkę, pampersy, basenik 🙂 , i krem z filtrami dla Anastazji bo ten nivea mi się kończy

Jejku! Faktycznie masz niezłą zagwozdkę z tym co zabrać... Wcale się nie dziwię 😉 Ja wystarczy, że jadę 20 km do lekarza, a w samochód pakuję tego tyle jakbym na niewiadomo jak długi czas się wybierała 🤪 Kuba się śmieje, że ledwo mi ten nasz kombiak starcza 🤪 🤪

• Mamusie
Justa napisał(a):
nusia27 napisał(a):
justyna a ile tesciowa bedzie z wami jeszcze mieszkac?

mialam was nadrobic, ale mie sie nie chce... za duzo paplacie 🤪

Nusia on się wyprowadzi na mieszkanie prababci Darka, jak prababci już nie będzie 😞a niech se babuszka żyje nawet jeszcze 10 lat 🙂
Nie wiem powiedziałam Darkowi, ze jak się nic nie zmieni to na wiosnę szukamy coś do wynajęcia.
Dziewczyny czy któraś z Was wynajmuje mieszkanie?i jeśli możecie to powiedzcie ile płacicie?

My wynajmujemy nasze mieszkanie komuś. Za dwa pokoje w bloku w Zielonej Górze(51m) bierzemy 1000zł plus prąd, gaz i jak za dużo wody naczerpią to też dopłacają 😉 Wychodzi im jakieś 1200 zł miesięcznie.

• Mamusie
Asia napisał(a):
dziewczyny ile wasze maluchy śpią łacznie w ciągu dnia???i czy karmicie w krzesełku do karmienia??? 🙂

Moja w ciągu dnia przesypia łącznie jakieś 40min 🤪 Za to w nocy lubi sobie pospać. A jeśli chodzi o karmienie to jak tylko skończyła 4 miesiące wylądowała w krzesełku do karmienia i siedzi tam niezmiennie przy każdym posiłku 😉

• Mamusie
Asia napisał(a):
Justa napisał(a):
Asiu ile Sonia ma już ząbków?
4 😉dwa z boku po lewej stronie te wyszly pierwsze takie duże i teraz dwa na dole może mi sie uda to cykne fotke i dodam wieczorkiem 🙂

Ale to musi słodko wyglądać 🙂 Uwielbiam oglądać zdjęcia Karola z tego okresu jak miał zaledwie kilka ząbków 🙂
Nie mogę się doczekać fotki Sonii 🙂

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
aha zapomniałam wam o czymś jeszcze powiedzieć odnośnie żłobka

oni używają wyłącznie pieluch tetrowych 😮 😮 😮
rano jak się dziecko przyprowadza trzeba przebrać w tetrę i ich śpioszki i tak oddać na salę do pań opiekunek
może to i dobrze ....

Wow!! Jestem w szoku jak czytam o tym Waszym żłobku, ale takim pozytywnym 🙂 Wszystkie te działania na sto procent pomogą dzieciom szybciej się usamodzielnić. Mam na myśli to karmienie łyżką no i zdecydowanie te pieluchy tetrowe 😉 Jak dzidzia będzie czuła, że jej mokro to szybciej skuma po co jest nocniczek i zacznie z niego korzystać. Aż wierzyć się nie chce, że chce im się w to wszystko 'bawić'. Przecież to wiąże się z mnóstwem pracy...

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
aha zapomniałam wam o czymś jeszcze powiedzieć odnośnie żłobka

oni używają wyłącznie pieluch tetrowych 😮 😮 😮
rano jak się dziecko przyprowadza trzeba przebrać w tetrę i ich śpioszki i tak oddać na salę do pań opiekunek
może to i dobrze ....

Wow!! Jestem w szoku jak czytam o tym Waszym żłobku, ale takim pozytywnym 🙂 Wszystkie te działania na sto procent pomogą dzieciom szybciej się usamodzielnić. Mam na myśli to karmienie łyżką no i zdecydowanie te pieluchy tetrowe 😉 Jak dzidzia będzie czuła, że jej mokro to szybciej skuma po co jest nocniczek i zacznie z niego korzystać. Aż wierzyć się nie chce, że chce im się w to wszystko 'bawić'. Przecież to wiąże się z mnóstwem pracy...

też właśnie mówiłam, że przez to maluchy szybciej się usamodzielniają
teraz się trochę pomęczą opiekunki ale później te następne będą miały lżej

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
moja córcia znowu śpi 🙃
wstała o 6
o 7:30 poszła spać na ponad godzinę
teraz znowu usnęła 🙂

Tobie to dobrze 🙂 ale w sumie Darek też zaraz powinien udać się na drzemkę bo już zbliża się jego godzina pomału, a wtedy jak śniadanko i będzie cacy 🙂

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
hehe to moja też nie raz walnie się zabawką w głowę, a wczoraj się kulała i walnęła łepkiem w stolik, to byyyło 😉
Honorata no to w tym przedszkolu na łatwiznę nie idą 🤪
a w ogóle jakie kolory farb wybrałaś do mieszkania?

do salonu wzięliśmy magnolie taki jaśniutki odcień beżu
a do sypialni pastelową zieleń

a magnolię mam u Mai w pokoiku (tylko chyba z Beckersa) + 1 ściana pastelowy lazur 🙂

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
A do nas mają dzisiaj z serwisu przyjechać 😉 do lodówki 😉 będziemy mieli nowe wentylowane półki i nowy termostat 😉

a mi tam np dalej pralka nie działa 😁 jadę dzisiaj po rzeczy i wypiorę sobie wszystko u mamy skoro i tak siedzę tu do soboty 😜 a w ogóle Twojej babci też pralka się zepsuła bo wczoraj był u niej gościu z serwisu i Rufus go w nogę chciał ugryźć 😁