Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
no ja tez róciłam o 16. zrobiłam pranie połozyłam spac dzieci o 19 i obiadek juz zrobiłam na jutro.

Moze i tak piszą po 3 roku zycia. zobaczycie ze dziecko w tym wieku je już wszystko. ja tam nigdy nie patrze na te gadanie co szkodzi a co nie i od kiedy mozna jesc. Lubi, smakuje, niech je, w tych czasach wszystko szkodzi.niestety. to moje zdanie, jak dla mnie to inne mamy mogą dawać co kiedy uważają nawet po 3-4-5 roku jak tam chcą i mnie to nie przeszkadza.

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wesa napisał(a):
no ja tez róciłam o 16. zrobiłam pranie połozyłam spac dzieci o 19 i obiadek juz zrobiłam na jutro.

Moze i tak piszą po 3 roku zycia. zobaczycie ze dziecko w tym wieku je już wszystko. ja tam nigdy nie patrze na te gadanie co szkodzi a co nie i od kiedy mozna jesc. Lubi, smakuje, niech je, w tych czasach wszystko szkodzi.niestety. to moje zdanie, jak dla mnie to inne mamy mogą dawać co kiedy uważają nawet po 3-4-5 roku jak tam chcą i mnie to nie przeszkadza.

Ja akurat zgadzam się z Tobą 😉 Darek też je dużo rzeczy co niby nie są dozwolone wiadomo, że nie w jakiś wielkich ilościach ale smakuje wszystkiego po trochę. A dananki też już jadł i nic mu nie było 🙂

• Mamusie
wesa napisał(a):

dokładnie ja też tak uważam 🙂ja też daje Soni prawie takie jedzenie jak my np.zupki tylko bez śmietany i mniej doprawione ale z tych samych składników a co do danonków itd to napewno dam wcześniej niż po 3-roku bez przesady 🙂przecież nie będzie do 3 lat jadła tych jogurtów i deserków mlecznych co teraz 😜 😉

• Mamusie
anka111 napisał(a):
Darek wykąpany najedzony i sobie smacznie śpi. Pranie powieszone. W końcu trochę czasu mam dla siebie 🙂
alle ci dobrze ja teraz biore sie za robote 😠bo byłyśmy na placu zabaw i nic nie porobiłam zresztą z Sonia to i tak niemożliwe 😠a jeszcze co do spacerówki to wzięłam ze soba na spacer ale zostawiłam na boku i niosłam ją na rękach bo tak sie darła 😠

• Mamusie
Asia napisał(a):
anka111 napisał(a):
Darek wykąpany najedzony i sobie smacznie śpi. Pranie powieszone. W końcu trochę czasu mam dla siebie 🙂
alle ci dobrze ja teraz biore sie za robote 😠bo byłyśmy na placu zabaw i nic nie porobiłam zresztą z Sonia to i tak niemożliwe 😠a jeszcze co do spacerówki to wzięłam ze soba na spacer ale zostawiłam na boku i niosłam ją na rękach bo tak sie darła 😠

A to ja też tak z Anastazją przez jakiś czas miałam że w ogóle nie chciała w wózku jeździć brałam wózek a jeździłam z małą na ręce a w drugiej wózek pchałam 🥴

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
Asia napisał(a):
anka111 napisał(a):

A to ja też tak z Anastazją przez jakiś czas miałam że w ogóle nie chciała w wózku jeździć brałam wózek a jeździłam z małą na ręce a w drugiej wózek pchałam 🥴

ja tak miałam zawsze jak w gondoli jeździł. Teraz rzadko zdarza mu się marudzić w spacerówce co mnie cieszy bo jednak tachać na rękach 9kg i pchać jeszcze wózek to trochę męczące jak dla mnie 🙂

• Mamusie
anka111 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
Asia napisał(a):
anka111 napisał(a):

ja tak miałam zawsze jak w gondoli jeździł. Teraz rzadko zdarza mu się marudzić w spacerówce co mnie cieszy bo jednak tachać na rękach 9kg i pchać jeszcze wózek to trochę męczące jak dla mnie 🙂
ale Sonia wogóle nie chce usiąść w spacerówce 😠nogi prostuje i koniec 😠juz nawet wyciągnęliśmy spacerówke Cypriana taka z graco z półeczką i zabawkami ale gdzie tam przejade 5 metrów i ona sie wygina i wrzeszczy a mnie doprowadza do szału 😠bo nawet sie nie rozglada ani nie zabawi daje jej wszystko picie chrupki biszkopta ale ona ma to gdzieś 😠

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
co do jogurtów to powiem tylko tyle że w takim wieku danonki jedynie szkodzą bo mają za dużo wapnia... kości zbyt szybko się utwardzają i na dobre to dzieciom akurat nie wyjdzie ale inne jogurty będę dawać na pewno po roczku ale danonki to nie za szybko...
a moja nie za bardzo jogurty lubi ale deserki mleczne to wcina 😉

• Mamusie
Asia napisał(a):
kolo177 napisał(a):
co do jogurtów to powiem tylko tyle że w takim wieku danonki jedynie szkodzą bo mają za dużo wapnia... kości zbyt szybko się utwardzają i na dobre to dzieciom akurat nie wyjdzie ale inne jogurty będę dawać na pewno po roczku ale danonki to nie za szybko...
a moja nie za bardzo jogurty lubi ale deserki mleczne to wcina 😉

Judytka dzisiaj jadła pierwszy raz jogurcik z bobovity bananowy 😉 baaaardzo Jej smakował 😉

kolo177 napisał(a):
Blue w carrefour kupiłam ostatnio jogurty bobovita za 6zł 😉

O Tyyyyyyyyyyyyyy! ale całe opakowanie 4sztuk? ja aktualnie się przerzuciłam na Nestle, bo ma słodsze jogurty i deserki mleczne.

kolo177 napisał(a):

To też prawda.

nusia27 napisał(a):
blue ten aktor przystojny, ale taki dupowaty, nie moj typ 😜

No, ale na żywo wygląda 100 razy lepiej, bo w tv to tak średnio mi się podobał hehe 🙂

Brązową skórę mam 🤪 i wiecie co mimo, że mam wały tłuszczu i takie tam.. to jak byliśmy na plaży to mój prawił mi same komplementy i taki hmm zupełnie inny był 😜 także laski jeździć na wakacje ile się da 🙂

• Mamusie
U nas dziś znów pobudka po 6-tej. No myslałam, że ją zamknę w łazience 😠 W dodatku zapomniała jak się gaworzy tylko drze się , piszczy, krzyczy i płacze. Znaczy się piekła ciąg dalszy 😞

wesa napisał(a):
też tak trochę się z tym zgadzam a jednak nie można tak dosłownie olewać tego "gadania" o tym co dziecku wolno, co szkodzi i od kiedy można... I Ty chyba też tak do końca tego nie olewasz inaczej dawałabyś mleko uht z kartonu dzieciom od noworodka a zupki i inne papki niedługo po urodzeniu. Dzieci mają te żołądeczki i inne wnętrzności nie ukształtowane i uważam, że jak za maluszka damy jedzeniem marne podstway to może odezwać się później. Każdy jednak robi jak chce. Rozumiem, że czasu brak czasami, ochoty czy niektórym pieniędzy ale dziecko to nie śmietnik w który można wrzucać wszystko bo smakuje, bo je, bo chce...
Moja Majka trzęsie się jak widzi łyzkę. Na czubeczek łyżeczki dałam jej już dla smaczku prawie wszystkiego co sama jadałm. Myślicie, że nie chciała więcej? Chciała ale to nie powód by ją karmić nasszymi obiadami, jogutrami na mleku uht i innym badziewiem co to dorosły przetrawi a małe dziecię nie koniecznie. Z kilka miesięcy ok ale teraz jest jeszcze taka malutka

• Mamusie
Blue napisał(a):
Brązową skórę mam 🤪 i wiecie co mimo, że mam wały tłuszczu i takie tam.. to jak byliśmy na plaży to mój prawił mi same komplementy i taki hmm zupełnie inny był 😜 także laski jeździć na wakacje ile się da 🙂
może nie wakacje tylko Ty się wreszcie odsłoniłaś przed mężem i nie mógł się napatrzeć. Pewnie słyszy tylko o tych wałach tłuszczu a rzeczywiście to jego piękna, ukochana żona i takich tam drobiazgów to on w ogóle nie widzi 🙂 A nawet jak coś widzi to w ogóle mu to nie przeszkadza!

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
U nas dziś znów pobudka po 6-tej. No myslałam, że ją zamknę w łazience 😠 W dodatku zapomniała jak się gaworzy tylko drze się , piszczy, krzyczy i płacze. Znaczy się piekła ciąg dalszy 😞

wesa napisał(a):
też tak trochę się z tym zgadzam a jednak nie można tak dosłownie olewać tego "gadania" o tym co dziecku wolno, co szkodzi i od kiedy można... I Ty chyba też tak do końca tego nie olewasz inaczej dawałabyś mleko uht z kartonu dzieciom od noworodka a zupki i inne papki niedługo po urodzeniu. Dzieci mają te żołądeczki i inne wnętrzności nie ukształtowane i uważam, że jak za maluszka damy jedzeniem marne podstway to może odezwać się później. Każdy jednak robi jak chce. Rozumiem, że czasu brak czasami, ochoty czy niektórym pieniędzy ale dziecko to nie śmietnik w który można wrzucać wszystko bo smakuje, bo je, bo chce...
Moja Majka trzęsie się jak widzi łyzkę. Na czubeczek łyżeczki dałam jej już dla smaczku prawie wszystkiego co sama jadałm. Myślicie, że nie chciała więcej? Chciała ale to nie powód by ją karmić nasszymi obiadami, jogutrami na mleku uht i innym badziewiem co to dorosły przetrawi a małe dziecię nie koniecznie. Z kilka miesięcy ok ale teraz jest jeszcze taka malutka

Ja też zgodziłam się z Wesą, ale własnie chodziło mi o to co Ty napisałaś, że daje posmakować, ewentualnie parę kęsów dostanie i z danonkami było tak samo zjadł dosłownie z jedną łyżeczkę. Dlatego ja jestem zdania, że w takich małych ilościach nie powinno zaszkodzić grunt to nie przesadzać 🙂

• Mamusie
A co do jedzenia dodam jeszcze, że nawet gdyby mi lekarz pozwalał na takie wybryki i eksperymenty to moje dziecko i może człowiek aż tak dosłownie nie trzyma się tych wszystkich żywieniowych zaleceń to pewnych rzeczy bym nie dała za wcześnie bo to my byyśmy cierpieli jakby bolał brzuszek, pojawiła się wysypka czy inne cholerstwwo. Nie mam problemu z ugotowaniem Majce osobnego obiadku czy kupieniem jogurtów, soków czy deserków dla jej wieku przeznaczonych. Na kotlety, tłuste rosoły z kluskami czy inne takie przyjdzie niedługo czas. Takie będzie jadła całe życie więc przez parenaście miesięcy można się poświęcić
Uprzedzam ewentulane oburzenie: -To moje zdanie a każdy robi jak chce!