Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Asia napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Asia napisał(a):
moja to jest tak znudzona wszystkim że szok 😠piszczała wyła bo chciałam odkurzyć a teraz usnęła 🙂też bym poszła na spacer ale pada 😠będziecie wychodziły z maluchami w taką pogode?jak zimno jest tyle że jak nie będzie padać 🙂???ja chyba tak bo zwriuje w domu cały dzień 😠czytałam że dziecko powinno być codziennie 1-2 godz na dworze 🙂 jedyne przeciwskazanie to temp.ponzej -10st.silny wiatr no i deszcz 😲

ja wychodzę zawsze 😉 praktycznie jesteśmy codziennie na spacerze obojętnie jaka jest pogoda, jak byłą malutka to też codziennie wychodziłyśmy tylko jak chora to w domu a tak to całymi dniami na podwórku 😜
no ja też właśnie byłam cały dzien na dworze ale teraz tak zimno brrrr no ale trza będzie wyjść 😉bo jak mowią zimno to dopiero będzie 😉
u was tam to i tak najcieplej w całej polsce bo u nas na północy to syberia 🤪 😁

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
moja też ledwo co przysnęła i teściowa zadzwoniła, a ta już oczy jak 5 zł 😠
jej ona juz prawie wcale nie ma potrzeby spania...w dzień to może z 1h pospi...
a teraz na kolanie mi skacze...taka zmęczona 🙃
jeśli nie będzie padać itp. to też na spacery wychodzę, tylko teraz to trudno o w miarę korzystne warunki 🤨

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
moja też ledwo co przysnęła i teściowa zadzwoniła, a ta już oczy jak 5 zł 😠
jej ona juz prawie wcale nie ma potrzeby spania...w dzień to może z 1h pospi...
a teraz na kolanie mi skacze...taka zmęczona 🙃
jeśli nie będzie padać itp. to też na spacery wychodzę, tylko teraz to trudno o w miarę korzystne warunki 🤨

no pogoda nie sprzyja spacerowaniu 😞 ale w domu to juz całkiem jobla dostaje 😜

Asia napisał(a):
moja to jest tak znudzona wszystkim że szok 😠piszczała wyła bo chciałam odkurzyć a teraz usnęła 🙂też bym poszła na spacer ale pada 😠będziecie wychodziły z maluchami w taką pogode?jak zimno jest tyle że jak nie będzie padać 🙂???ja chyba tak bo zwriuje w domu cały dzień 😠czytałam że dziecko powinno być codziennie 1-2 godz na dworze 🙂 jedyne przeciwskazanie to temp.ponzej -10st.silny wiatr no i deszcz 😲

Ja byłam z LAurą w ponad -10 stopniach jak miała może z 2mieś. albo mniej, bo musiałam iść do lekarza. I wszystko było ok.

A tutaj masz coś takiego napisane:

http://www.erodzina.com/index.php?id=16,1265,0,0,1,0
Należy zrezygnować z zimowego spaceru z młodym niemowlakiem, gdy temperatura spada poniżej -10 stopni Celsjusza. Natomiast dla starszych niemowląt i dzieci nie istnieje ścisła granica temperatur. Już z 6 miesięcznym niemowlęciem można wychodzić na spacery nieomal przy każdej pogodzie. Mroźne suche powietrze w pogodny zimowy dzień jest zdecydowanie mniej przenikliwe niż jesienne wilgotne zawieruchy. Dzieci świetnie znoszą niskie temperatury, gdy są odpowiednio ubrane, gdy mają nóżki prawidłowo zabezpieczone przed zmarznięciem, i gdy mają możliwość aktywnego ruchu

Laura dzisiaj po raz pierwszy powiedziała wyraźnie ta-ta 😎 bo nigdy nie mówiła, mam nadzieję, że zacznie to mówić częściej to tatusiek zwariuje 😁 bo już nakręcił jak mu powiedziałam. No i zrobiła coś niespodziewanego.. leżała nago chciałam żeby skóra jej odpoczęła no i nagle zaczęła taki specyficzny głos z siebie wydawać ja tak z moim patrzę a ta zaczyna kupsko robić szybko pod tyłek podłożyłam swoje ręce i wiadomo co zrobiła.. tyle tego było haha! Mój powiedział, że nie chce dzisiaj obiadu z moich rąk 😁 😁 😁 no, ale co miałam pozwolić, żeby wybrudziła wszystko haha! Dość, że biegunki nie miała, ale i tak zmieniła się, bo kilka dni temu miała zaparcia, a teraz robi kupę po 5razy dziennie nawet, to już jej 2. Pewnie przez te zęby ją tak ciśnie ciągle.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Laura dzisiaj po raz pierwszy powiedziała wyraźnie ta-ta 😎 bo nigdy nie mówiła, mam nadzieję, że zacznie to mówić częściej to tatusiek zwariuje 😁 bo już nakręcił jak mu powiedziałam. No i zrobiła coś niespodziewanego.. leżała nago chciałam żeby skóra jej odpoczęła no i nagle zaczęła taki specyficzny głos z siebie wydawać ja tak z moim patrzę a ta zaczyna kupsko robić szybko pod tyłek podłożyłam swoje ręce i wiadomo co zrobiła.. tyle tego było haha! Mój powiedział, że nie chce dzisiaj obiadu z moich rąk 😁 😁 😁 no, ale co miałam pozwolić, żeby wybrudziła wszystko haha! Dość, że biegunki nie miała, ale i tak zmieniła się, bo kilka dni temu miała zaparcia, a teraz robi kupę po 5razy dziennie nawet, to już jej 2. Pewnie przez te zęby ją tak ciśnie ciągle.
😁 😁 😁

• Mamusie
Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):
😁 😁 😁

hahahaha 🤪 🤪 🤪 też bym tak pewnie zrobiła

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Ja jak jeden dzień siedze w domu to mnie trafia... a co dopiero jak mam więcej siedzieć... tym bardziej że Adama nie ma od rana do wieczora i sama muszę siedzieć a mnie to dobija
to pomyśl sobie jak ja się czuję, mam to samo że Marcina ciągle nie ma bo jest w pracy tylko że ja mam dwójkę dzieci i czasami można pierdolca(za przeproszeniem za słownictwo) dostać