Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Asiu
ja bawię sie z Anastazją w kulululu 🙃
ona uwielbia tą zabawę
kula do mnie piłeczkę i śmieje się aż czkawki dostaje
mamy też taką grzechotkę o kształcie walca i nią też kulamy 🙂

a co do spacerków to u nas akurat odbywają się one 2 razy dziennie do i ze złobka
jak wracamy to spacerujemy ok 1,5h jeśli tylko nie pada
Anastazja jeśli jest tylko chłodno od razu lepiej mi śpi
śmiejemy się z mężem że jak idziemy na spacer i mała zaśnie to aż nam nogi w d.. włażą bo chodzimy tak długo aż się nie obudzi a to czasami trwa kilka godzin 🙂

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

wreszcie forum normalnie dziala 🙂 najpierw nie dzialala strona przez tydzien, a pozniej nie moglam dawac wpisow. kilka dni temu moglam, pozniej znowu nie i tak w kolko 🙂

my na spacerki codziennie 🙂 nie wazne jaka pogoda. a jak jest tak na maksa brzydko to wtedy chodzimy do takich fajnych swietlic dla dzieci 🙂

wasze maluchy sa juz takie sprytne ruchowo. Maryla to jest jak klocek, gdzie ja posadzisz tam siedzi 😜

• Mamusie
donia napisał(a):
hej

Honoratka moze nie bedzie tak zle i przejdzie jej w nocy, ogolnie chyba jakies jesienne wirusy sie panoszą, moja siostrzenica tez wlasnie przechodzila gorączke i biegunke i po 2 dniach przeszlo

no mam nadzeje że będzie dobrze
nie wyobrażam sobie malutkiej w szpitalu pod kroplówką 🥴
dostałyśmy nifuroksazyd i dicoflor mam nadzieje że podziałały
za chwilę zajrzę jej w pieluszkę i sprawdzę czy wszystko oki

• Mamusie
co do zabaw, to tez malej wysypuje wszystkie zabawki, ale widze ze jej sie juz nudzą, kupujemy co rusz nowe ale i tak nudi 🙂
troche tanczymy, skaczemy itp 🙂 a jak mężus jest w domu to tylko na raczkach, chodzi z nia i wszystko pokazuje

u nas pada od dwoch godzin, a w ciagu dnia tez bylysmy na spacerku

donia napisał(a):
co do zabaw, to tez malej wysypuje wszystkie zabawki, ale widze ze jej sie juz nudzą, kupujemy co rusz nowe ale i tak nudi 🙂

u nas mala tez sie szybko nudzi i zeby nie kupowac jej nowych zabawek (bo i tak ma za duzo) to daje jej kilka a reszte chowam i jak sie znudzi to wymieniam na inne i tak w kolko 🙂

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
dostałam właśnie od mamy kombinezon dla Anastazji
http://koniczynka.com/products/category/53/gender/0/type/157
tylko kurcze 86
i jest przydługi
ale chyba nie będę go wymieniać tylko dokupię drugi a ten będzie miała na grudzień styczeń
ja tez kupilam na 86, ale jeszcze nie doszedł

• Mamusie
dziewczyny dzięki za odp co do zabaw z dziećmi 🙂a jesszcze jedno siedzą wam maluchy w wózku na spacerku grzecznie czy marudzą i chcą wyjść z wózka?

Honoratka jak Anastazja?Sonia też robiła dzisiaj rzadką kupke ale tylko raz i jak byliśmy w sobote u pediatry z wysoką gorączką to powiedziała że możliwe że będzie miała biegunke( przy gorączce i ząbkowaniu to normalne)

• Mamusie
strach się bać tych chorób co teraz się panoszą, miejmy nadzieję że wszystko będzie ok i nie będziecie musiały jechać do szpitala...ale swoją drogą to chyba szybko was tam skierowali co? zależy od lekarza...
Asia moja siedzi na początku jak wychodzimy, potem śpi a potem jej się nie podoba hehe

• Mamusie
Nareszcie w domu 12 godzin w robocie to nie dla mnie, ale do końca listopada praca w domu chyba że spotkania będą jakieś.

Wesamogłabyś mi te kody na kom wysłać??
Asiu my bawimy się tak jak Honoratka w kulikuli, akuku, poznawanie dotykiem nasypuje różnych rzeczy do miseczek i Bartek w tym łapki trzymam i poznaje różną strukturę rzeczy, czytam mu książeczki, taczamy się po podłodze i ogólnie szalejemy.

Honoratko u nas też dzisiaj biegunka pojawiła się a do tego 39 temp wróciliśmy z pogotowia niedawno to nam tam powiedzieli że ząbki idą. Ale mimo wszystko boję się jakiegoś choróbstwa bo Bartek przebywa u niani z dziewczynką prawie trzy letnią wiec jakoś mam stracha że ona coś przywlecze.

Schemat żywienia - mleko modyf.

10mieś. 4-5 posiłków - 3 x 220ml mleczny posiłek łączony z produktami zbożowymi (np. mleko następne, kaszki mleczne glutenowe lub bezglutenowe) , 1 x zupa jarzynowa z kaszą glutenową 1 x obiad - jarzynka z gotowanym mięsem lub rybą 1-2razy w tyg. z dodatkiem ziemniaka lub ryżu, przecier owocowy lub owoce - kompot lub sok przecierowy nie więcej niż 150g, 1/2 zółtka do potraw, niewielkie ilości pieczywa, biszkopty, sucharki.
11-12mieś. wszystko to samo tylko dodatki inne: całe jajko 3-4 razy w tyg. twarożek, kefir, jogurt kilka razy w tyg. (bez konserwantów z ograniczeniem cukru)

A dla dzieci karmionych piersią schemat wygląda podobnie 🙂

Już tak karmicie czy dopiero zaczniecie? ja jeszcze nie daję 2 dań obiadów, ale czas to chyba zmienić, chleb świeży daję, wcina jak oszalała 🙂

Asia napisał(a):
Blue czytam ten schemat i nie moge dojść co ile godzin podawać posiłek żeby sie wyrobić ze wszystkim 🙂aha a moja max zje 160ml.kaszki (na raz)

Asiu moja je 5 posiłków dziennie, czasami 6. Zależy kiedy się obudzi 🙂 a je co 3-4godz. i się wyrabiam, że o 20/21 je ostatni posiłek 🙂 np. 8 rano mleko, 11 kaszka, 14 obiad, 17-18 kaszka 20/21 mleko tylko nie wiem jak to zrobię z 2 obiadami 😁

Co do szpitala to jak kiedyś u Laury takie objawy wystąpią to na pewno będę musiała jechać do szpitala, bo ona nie chce płynów pić, wczoraj po raz pierwszy od wielu tyg. wypiła 50ml herbaty, a tak to pluje i pije maks 10ml dziennie. A już próbowałam wszystkiego soków, herbat, wody itd.

• Mamusie
Witam się po dłuugiej nieobecności...
Przez długi czas nie mogłam wejść na stronę 😠
A naskrobałyście tyle, że nawet nie będę próbować nadrobić...
U nas znowu chorobowo(a właściwie wciąż 🤨 ). Toska po raz kolejny ma zapalenie oskrzeli - na szczęście słabiutkie i próbujemy walczyć beż antybiotyku). Boję się, że teraz odkąd Karol jest w szkole dzieci będą chore już zawsze 🤢 Zrobiło się tu takie błędne koło - jak Karol zdrowieje, to Tosia coś łapię i odwrotnie 😞