Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

nusia27 napisał(a):
wlasnie mialam ponarzekac jak mi ciezko, ale obejzalam program o 10 letniej dziewczynce, ktora ulegla oparzeniu 80% ciala i wyglada po prostu masakrycznie...zryczalam sie jak bobr i spowrotem polubilam moje zycie 🙂

Eh ja też tak mam.. wystarczy się rozejrzeć dookoła inni mają gorzej.. a ja tyle narzekam.

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kamila1 napisał(a):
Blue napisał(a):
Dzisiaj tylko 4 razy zjadła.

to ile razy ją karmisz? moja też je 4 razy...
kaszkę na śniadanie na gęsto
obiad
deser
kaszka z butelki
a tak to cycki, soczek, chrupki
co jeszcze dajecie?

moja je podobnie, czasami dostanie mleko, zeby norme wyrobic 🙂

• Mamusie
cześć Mamusie 🙂
wpadłam na chwilkę
dziś Anastazja zrobiła rzadką kupkę ale jedną w ciągu dnia
taką wodnistą z grudkami jak serek wiejski
nie wiem co to
bo gdyby to było rozwolnienie to robiła by częściej
a tak sama nie wiem co myśleć
jutro kontrola
rano mąż posadzi ją na nocnik oceni kupkę i pójdzie do lekarza

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
Blue napisał(a):
Dzisiaj tylko 4 razy zjadła.

to ile razy ją karmisz? moja też je 4 razy...
kaszkę na śniadanie na gęsto
obiad
deser
kaszka z butelki
a tak to cycki, soczek, chrupki
co jeszcze dajecie?

ja nie daje chrupek jeszcze 🤢 wydaje mi się że się zakrztusi
ale za to całe obrane jabłuszko mała sobie skrobie tym swoim jednym ząbkiem

• Mamusie
Kurcze to ja moją często karmie 😲bo wychodzi 6 razy na dzień plus jedna butla w nocy 🙂rano butla potem kaszka na gęsto(ok 150ml)potem zupka potem obiadek(nie zawsze)potem kaszka i mleko na wieczór 🙂
brakuje w tym menu owoców ale nie ruszy nic 😠daje jej pogryżć banana albo jabkło poskrobie łyzeczka ale to dosłownie śladowe ilośći 😠no i czasem dam desrek mleczny 🙂wydaje sie ze je dużo ale je małe porcje a częśćiej bo np.kaszki zje max 150-160ml.a ile wasze maluchy jedzą zupki i kaszki na przykład 🙂

Asia napisał(a):
Kurcze to ja moją często karmie 😲bo wychodzi 6 razy na dzień plus jedna butla w nocy 🙂rano butla potem kaszka na gęsto(ok 150ml)potem zupka potem obiadek(nie zawsze)potem kaszka i mleko na wieczór 🙂
brakuje w tym menu owoców ale nie ruszy nic 😠daje jej pogryżć banana albo jabkło poskrobie łyzeczka ale to dosłownie śladowe ilośći 😠no i czasem dam desrek mleczny 🙂wydaje sie ze je dużo ale je małe porcje a częśćiej bo np.kaszki zje max 150-160ml.a ile wasze maluchy jedzą zupki i kaszki na przykład 🙂

Moja je 5-6 razy dziennie zależy o której godz. się obudzi jak o 4-5 rano to 6. Dostaje 2 razy samo mleko, 2-3kaszki po 100-180ml i obiad 190g no i słoik owoców lub trochę więcej. A dzisiaj zjadła 2 mleka, 1 obiad i 1 kaszka na siłę. W dodatku nie zjadła całej. mam z nią problem, bo jak daję jej kaszkę a w międzyczasie coś jem to ona wpada w szał i nie chce jeść kaszki tylko to co ja jem, to dzisiaj dostała kawałek suchego chleba zamiast kaszki 🤢 a jak siedzi w krzesełku to usiedzieć nie może, wierci się, rzuca odwraca głowę itd. strasznie mnie to denerwuje.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):

Moja je 5-6 razy dziennie zależy o której godz. się obudzi jak o 4-5 rano to 6. Dostaje 2 razy samo mleko, 2-3kaszki po 100-180ml i obiad 190g no i słoik owoców lub trochę więcej. A dzisiaj odwaliła padaczkę dosłownie 2 mleka, 1 obiad i 1 kaszka na siłę. W dodatku nie zjadła całej. A chrupek i podobnych rzecz nie daję, bo ma po nich zatwardzenia w zbyt dużej ilości hehe 🙂 mam z nią problem, bo jak daję jej kaszkę w międzyczasie coś jem to ona wpada w szał i nie chce jeść kaszki tylko to co ja jem, to dzisiaj dostała kawałek suchego chleba zamiast kaszki 🤢 straszne to się robi, a jak siedzi w krzesełku to usiedzieć nie może, wierci się, rzuca odwraca głowę itd. strasznie mnie to denerwuje.
moja je podobnie ufff bo myślałam że za dużo jej daje ale 4 razy to mi sie mało wydaje no chyba że dajecie większe porcje np. kaszki 200ml...? 🙂a co do jedzenia czegoś przeze mnie to ja zawsze najpierw karmie Sonie a potem dojada razem ze mną z mojego talerza bo inaczej to by mi oczy wdrapała he he 🤪aha i coraz częściej np. gotuje paróweczke cielęcą i zjada z chlebkiem albo ziemniaczki z sosem 🙂chciałabym żeby na roczek jadła prawie wszystko to co my oczywiscie w granicach rozsądku 🙂

Kolo przeglądałam mamy książeczkę 🙂 i powiem Ci, że jestem zaskoczona, bo miała tyle wzrostu ile Laura w tym samym mieś. w 10mieś. miała 75cm 🙂 a Laura ma na oko 74/75 także wszystko wyjdzie dopiero jak będą nastolatkami, mając rok miała 78cm i 11.3kg, a 16mieś. 82 😁 i co najlepsze u nas duże łepetyny są rodzinne 🙂 miała chyba 7/8mieś. nie pamiętam teraz i obwód głowy był 45cm 😁 to przy niej Lauruna z 45,5cm w 10mieś. ma malutką główeczkę 😁 😆
Także już wszystko wiesz 😁

Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):

Moja je 5-6 razy dziennie zależy o której godz. się obudzi jak o 4-5 rano to 6. Dostaje 2 razy samo mleko, 2-3kaszki po 100-180ml i obiad 190g no i słoik owoców lub trochę więcej. A dzisiaj odwaliła padaczkę dosłownie 2 mleka, 1 obiad i 1 kaszka na siłę. W dodatku nie zjadła całej. A chrupek i podobnych rzecz nie daję, bo ma po nich zatwardzenia w zbyt dużej ilości hehe 🙂 mam z nią problem, bo jak daję jej kaszkę w międzyczasie coś jem to ona wpada w szał i nie chce jeść kaszki tylko to co ja jem, to dzisiaj dostała kawałek suchego chleba zamiast kaszki 🤢 straszne to się robi, a jak siedzi w krzesełku to usiedzieć nie może, wierci się, rzuca odwraca głowę itd. strasznie mnie to denerwuje.
moja je podobnie ufff bo myślałam że za dużo jej daje ale 4 razy to mi sie mało wydaje no chyba że dajecie większe porcje np. kaszki 200ml...? 🙂a co do jedzenia czegoś przeze mnie to ja zawsze najpierw karmie Sonie a potem dojada razem ze mną z mojego talerza bo inaczej to by mi oczy wdrapała he he 🤪aha i coraz częściej np. gotuje paróweczke cielęcą i zjada z chlebkiem albo ziemniaczki z sosem 🙂chciałabym żeby na roczek jadła prawie wszystko to co my oczywiscie w granicach rozsądku 🙂

Ja daję tylko malutki kawałek chleba jeśli chodzi o dorosłe jedzenie, raz na jakiś czas dostaje sera ćwierć wielkości paznokcia 😁 i tej samej wielkości spróbowała szynkę. Ogólnie to się jeszcze boję. A co do proszku to kosztowała 16,99 /17,99? skleroza - jakoś tak. Ja cały czas piorę w proszku dla dzieci i osobno . Wg schematu żywienia porcji powinno być 5, ale laski karmią piersią to u nich to się wszystko zastępuje 🙂 aha i wielkość porcji oraz ilość zależy od samego dziecka. Moja nie potrafi wypić np. 200ml mleka ani zjeść tyle kaszki.

Nusiak pytałaś dlaczego to tylko na jakiś czas, a mój dodatkowo będzie robił większy remont to wolę w syfie nie mieszkać, poza tym będzie przyjeżdżał w każdy weekend. Mam nadzieję, że to jakoś wytrzymam 😁 no i chociaż nie będę całymi dniami sama.

Lecę spać 😘

• Mamusie
Asia napisał(a):
hej 🙂
druga 😉
u mnie też 😉zimno i pochmurno 😞moja jk sie zlapie to zasuwa z pchaczem(oczywiscie ją trzymam po paszki) 😉a zjakiej firmy kupiłas? 🙂oklask na dzien dobry Justynka 🙂

i dla Was Dziewczyny 🙂 😘
kupiłam taki, nie wiem jaka to firma ale zgapiłam bo koleżanka ma taki sam dla synka
http://allegro.pl/chodzik-pchacz-skuterek-2-w-1-i1869601531.html

• Mamusie
i ode mnie buziak

dziewczyny czy wasze maluchy podnoszą sie juz same z pozycji leżącej do siedzącej? moja nauczyla sie w tym tygodniu, jak ją uspie na łózku i sie obudzi to sama siada i sie bawi, czasem nawet nie piśnie ze wstala, wchodze a ta siedzi i sie cieszy

u nas poki co słonko swieci, musze chate ogarnac bo jutro siostra przyjezdza a w sobote rodzice

• Mamusie
Justa napisał(a):
Najnajnajlepszego dla Bartusia
😘 😘 😘

przyłączam się 🙂 😘
no to chyba dla karmiących cyckiem 4 pokarmy starczą...bo przecież skoro karmię to nie mam kiedy dawać butli...
posprzątałam troszkę, teraz piorę bo słonecznie od samego rana to może poschnie mi jeszcze to pranie. A mój mały chrząszcz siedzi sobie pod stołem...albo ciągnie żyłkę od rolet, kiedyś mi wszystko popsuje 😉