Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ja robilam pazury przez dobre 5-6lat,,, nawet do porodu musialam miec nowe 🙂 zeby mala widziala na zdjeciac, ze jej mama nosila dlugie pazurki 🙂) przestalam robic po porodzie bo poprostu czasu nie mialam na to,ale chyba zaczne, bo tesknie za nimi 😞

Klarcia mi usnela,,,, jak nigdy,,,tylko ja wzielam na kolanka, przytulilam i pol piosenki zanucilam i Odloooot 🙃

znalazlam znane historii imienniczki mojej corki

http://www.heiligenlexikon.de/BiographienK/Klara_Isabella_Gherzi.htm
http://pl.wikipedia.org/wiki/Izabela_Klara_Eugenia_Habsburg
Klara z asyzu-Najsławniejsza wśród świętych i błogosławionych -zalozycielka zakonu Klarysek

o to fajne...... Izabela napisala ksiazke ''Klara''

Przysłowia
* „Oto zalety, co ma Klara: Nadzieja oraz w miłość wiara”
* „Zwariowana Klara nowe psikusy robić się stara”
* „Od świętej Klary są już ładne dary”

Znane osoby o imieniu Klara

* Claire Bloom – angielska aktorka
* Claire Danes – amerykańska aktorka
* Clara Bow – amerykańska aktorka
* Clara Hughes – kanadyjska łyżwiarka szybka i kolarka szosowa
* Klara Sierońska-Kostrzewa – polska gimnastyczka
* Klara Schumann – niemiecka pianistka
* Klara Zach – kochanka Kazimierza Wielkiego
* Klára Jarunková – słowacka pisarka
* Klára Zakopalová – czeska tenisistka

i powiedzcie , co mi z tej Coreczki-Laleczki wyrosnie ???? 😎

Zdrobnienia imienia Laura

* Ladżer, Lala, Laleczka, Lali, Lalka, Lalunia, Lalusia, Lalutka, Laluś, Lara, Larwa, Larła, Lauena, Lauer, Lauka, Launia, Laurcia, Laureczka, Lauren, Laurencja, Laurent, Lauretka, Laureńka, Lauri, Laurian, Laurietta, Laurinka, Lauriszon, Lauritta, Laurix, Laurka, Lauron, Lauronka, Lauros, Laurosita, Lauroza, Lauruch, Laurulka, Laurunia, Laurusia, Lauruś, Laurynka, Laurzyna, Lawa, Lawra, Lałcia, Lałerka, Lałeńka, Lałka, Lelusia, Lola, Lolita, Lora, Lorcia, Lori, Lorinda, Loruś, Lowra, Lusia, Luśka

Przysłowia
* „Najpiękniejsze dwa pagóry To są piersi u Laury”
* „Gorzej, gdy przyprawia mężowi do głowy Bynajmniej nie wieniec laurowy”

Zdrobnienia imienia Judyta

* Di, Dycia, Dynia, Dysia, Dyta, Dytka, Dziunia, Dżu, Dżud, Dżudi, Dżudit, Joda, Jodła, Jogi, Jucia, Jucyś, Jud, Juda, Judasz, Jude, Judek, Judi, Judik, Judith, Judithe, Judka, Judkuś, Judonis, Juduś, Judy, Judycia, Judyciorek, Judym, Judynia, Judynna, Judysia, Judysiunia, Judysława, Judyt, Judyteczka, Judytek, Judytka, Judytusia, Judyś, Judyśka, Judzia, Judzik, Judziunia, Judźka, Jupik, Juta, Jutka, Titka, Titunia, Titusia, Tusia, Tuśka, Tynia, Tysia, Tytka, Youdid, Youdytka, Ysia
Przysłowia
* „Kobiety fatalnej przykład to wzorcowy, Już od starożytności mężczyźni tracą głowy”

Zdrobnienia imienia Patryk

* Paciek, Pacio, Paciora, Paciu, Paciuś, Paddy, Padi, Padryg, Pako, Papi, Papik, Papisiek, Papiś, Papryczka, Papryk, Papryka, Paprykarz, Paprykens, Paprynio, Papryś, Paputryk, Papyś, Partyk, Pary, Paryk, Pasiak, Pasiek, Pasiu, Pat, Pater, Patex, Pati, Patik, Patiko, Patison, Patisonek, Pato, Patol, Patonek, Patras, Patrencjusz, Patrex, Patricio, Patrick, Patricos, Patriczi, Patriko, Patrio, Patrison, Patro, Patrol, Patron, Patrox, Patrula, Patrulka, Patruś, Patrycjusz, Patrycy, Patryczak, Patryczek, Patryczens, Patryczko, Patryczuch, Patrykas, Patrykos, Patryl, Patrynia, Patrynio, Patryniu, Patrys, Patrysio, Patrysiu, Patrysiuniek, Patrysiątko, Patryszonek, Patryś, Pattrison, Patu, Patuś, Patuń, Patyk, Patyl, Patysia, Patyś, Pała, Pedro, Pepe, Peti, Petrić, Pitu, Pjontka, Pryk, Pryko, Pstryk, Pycek, Pysiek, Pysio, Pysiu, Rico, Tryk, Tusiek, Tuś, Tylu

Przysłowia
* Gdy zakochasz się w Patryku, będzie o to mnóstwo krzyku

Iza coś Ty znalazła 😁 to ja na poprawę:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Laura
Laura – imię żeńskie pochodzące od lauru. W języku polskim nie ma męskiego odpowiednika tego imienia. Wśród imion nadawanych nowo narodzonym dzieciom, Laura w 2009 r. zajmowała 30. miejsce w grupie imion żeńskich[1].

Laura obchodzi imieniny 22 stycznia, 17 czerwca, 18 sierpnia i 19 października.
Znane osoby noszące imię Laura[edytuj]

Laura Allen – amerykańska aktorka
Laura Antonelli – włoska aktorka
Laura Branigan – amerykańska piosenkarka
Laura Bush – żona George'a Busha
Laura Łącz – polska aktorka
Laura Pausini – włoska piosenkarka
Laura Ingalls Wilder – amerykańska pisarka
Laura Vicuña – chilijska błogosławiona
Laura Samojłowicz – polska aktorka

Postacie literackie[edytuj]

Laura – autentyczna ukochana poety Francesca Petrarki, którą uwiecznił w swoich sonetach
Laura – ukochana Filona z wiersza Franciszka Karpińskiego
Laura – ukochana Kordiana z dramatu Juliusza Słowackiego
Laura Kościeniecka – ukochna Cezarego Baryki z powieści Przedwiośnie Stefana Żeromskiego

A to o ludziach ur. 7 stycznia 😁 😎

Najlepiej mu się wiedzie w życiu, gdy jest głową jakiegoś przedsiębiorstwa - w handlu, bankowości lub przemyśle. Potrafi on równie dobrze być panem jak i pożytecznym sługą. Woli jednakże rządzić. Odznacza się poczuciem własnej siły i odwagą w poczynaniach życiowych. Dąży do niezależności i osiąga też istotnie niezależne stanowisko jako rezultat cierpliwie i wytrwale realizowanych i dobrze obmyślanych planów. Jego przedsięwzięcia są nieraz zuchwałe. Wadą jego jest zbytnia ambicja. Gdy jest nierozwiniętym i niezrównoważonym - stanowi ona dlań źródło nieustannego niepokoju i nie pozwala na osiągnięcie pełni szczęścia w życiu. Niezwykła aktywność, jaka wypełnia jego duszę, wydaje się wówczas osobom postronnym tylko nieuzasadnionym niezadowoleniem z istniejącego porządku rzeczy. Inne znowu źródło jego potęgi wewnętrznej - zdolność dostosowywania się do okoliczności życiowych - nabiera wówczas, gdy mamy do czynienia z osobnikiem prymitywnym - zabarwienia mniej miłego. Jego szacunek dla przełożonych - może stać się wówczas zwyczajnym serwilizmem. Za wszelką cenę dąży do osiągnięcia jak najlepszych wyników pod względem materialnym, lecz chęć zrobienia kariery może mu przesłonić wszelkie inne horyzonty i wówczas nie przebiera w środkach ani sposobach dojścia do upragnionego celu. Nieraz też dochodzi aż do tego, że czerpie swe dochody z wykorzystywania słabości lub upadku innych. Nie można o nim powiedzieć aby był okrutnym, ale nie zna skrupułów w dążeniu do zadowolenia swej ambicji. Aczkolwiek nie cieszy się bynajmniej z tego, że ktoś jest od niego słabszym, nie waha się jednak wykorzystać tej okoliczności, skoro tylko ją raz skonstatuje. Mało ma konfidentów lub przyjaciół, a nieraz przejścia życiowe osamotniają go całkowicie. W swych zapatrywaniach jest najczęściej konserwatywny - ale brak mu nieraz radości życia i wesołości.

Blue napisał(a):
To ja jeszcze się pochwalę, że Laura od rana jest tylko na 1 mleku z biszkoptami (120ml) i obiedzie 🙂 coś nie ma apetytu dzisiaj.

ja caly czas mowie, ze ty ja glodzisz,,,biedne dziecie

Zdrobnienia imienia Kaja

* Kaik, Kaisława, Kaj, Kajaczek, Kajak, Kajanna, Kajaś, Kajcia, Kajcik, Kajciuch, Kajcorka, Kajcosz, Kajczos, Kajdol, Kajeczka, Kajek, Kajenka, Kajesia, Kajeta, Kajetan, Kajeńka, Kajka, Kajkins, Kajko, Kajkosz, Kajkoszek, Kajkucha, Kajkula, Kajli, Kajo, Kajos, Kajoszka, Kajra, Kajson, Kajtek, Kajtoszek, Kajtoszka, Kajtusia, Kaju, Kajuch, Kajucha, Kajuchna, Kajula, Kajuleczka, Kajulka, Kajunia, Kajus, Kajusia, Kajusiunia, Kajuszka, Kajuta, Kajutek, Kajutka, Kajuś, Kajuśka, Kejter, Kija, Kika, Kokosz

Przysłowia
* „Łatwo przekupić Kaję, bo szaleje z radości, gdy coś dostaje”

• Mamusie
Izabela napisał(a):
Zdrobnienia imienia Kaja

* Kaik, Kaisława, Kaj, Kajaczek, Kajak, Kajanna, Kajaś, Kajcia, Kajcik, Kajciuch, Kajcorka, Kajcosz, Kajczos, Kajdol, Kajeczka, Kajek, Kajenka, Kajesia, Kajeta, Kajetan, Kajeńka, Kajka, Kajkins, Kajko, Kajkosz, Kajkoszek, Kajkucha, Kajkula, Kajli, Kajo, Kajos, Kajoszka, Kajra, Kajson, Kajtek, Kajtoszek, Kajtoszka, Kajtusia, Kaju, Kajuch, Kajucha, Kajuchna, Kajula, Kajuleczka, Kajulka, Kajunia, Kajus, Kajusia, Kajusiunia, Kajuszka, Kajuta, Kajutek, Kajutka, Kajuś, Kajuśka, Kejter, Kija, Kika, Kokosz

Przysłowia

dostalas oklaska za Kaje 🙂 ale przyslowie niezbyt chlubne 😉

Izabela napisał(a):
ale jaja,,,czytam date ur, mojego meza,,,wszystko,ale to wszystko sie zgadza !!!!

U mnie też się wszystko zgadza 🙂
http://horoskop.info.pl/horoskop/horoskop-urodzinowy/styczen/7-stycznia/

kasiak napisał(a):
Izabela napisał(a):
Zdrobnienia imienia Kaja

Przysłowia

dostalas oklaska za Kaje 🙂 ale przyslowie niezbyt chlubne 😉

okaze sie w przyszlosci czy prawdziwe 😁

Dziewczyny jestem mega zadowolona z tych pieluszek wielorazowych i jednocześnie dostałam pierd.. na ich punkcie 😁 ciągle tylko przeglądam allegro i strony w poszukiwaniu co ładniejszych pieluch, nawet były jakieś z podobnym kotem hello kitty itd. Laura już ochrzciła kupą jedną kieszonkę 😁 ogólnie mam 2 kieszonki i 2 otulacze, muszę jeszcze kupić z 5 kieszonek i będę mieć spokój z pampersami całkowicie. A co miesiąc będę dalej kupować, bo nałóg się z tego robi 😁 Idealnie leżą, szybko się je zapina i są chłonne 🙂 no i przede wszystkim nie podrażniają skóry !

Izabela napisał(a):
rany, moja spi jak zajac czujnie max to 1,30godz. ale to juz narawde w ekstremalnych porywach....
pokaz mi linka z tymi pieluchami

http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=pieluszki+wielorazowe&order=p

Tu masz wiele pieluch 🙂
A co Klara już umie robić tak ogólnie? Laura umie dać rękę na przywitanie, uderzać językiem o podniebienie jak ktoś podobnie robi nie wiem do czego to przyrównać hmm do mlaskania? no nieważne, jak się włoży palec do buzi i go wyciąga z wydmuchem to ona robi to samo (sama sobie to ubzdurała Kolo na filmiku widziała haha) no i dzisiaj umie mówić NIE i kręci głową przy tym na "nie" 🙂 słodkie to jest. Papa nie umie robić ☺️

Blue napisał(a):
Izabela napisał(a):
rany, moja spi jak zajac czujnie max to 1,30godz. ale to juz narawde w ekstremalnych porywach....
pokaz mi linka z tymi pieluchami

http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=pieluszki+wielorazowe&order=p

Tu masz wiele pieluch 🙂
A co Klara już umie robić tak ogólnie? Laura umie dać rękę na przywitanie, uderzać językiem o podniebienie jak ktoś podobnie robi nie wiem do czego to przyrównać hmm do mlaskania? no nieważne, jak się włoży palec do buzi i go wyciąga z wydmuchem to ona robi to samo (sama sobie to ubzdurała Kolo na filmiku widziała haha) no i dzisiaj umie mówić NIE i kręci głową przy tym na "nie" 🙂 słodkie to jest. Papa nie umie robić ☺️

Klarunia tez nasladuje zabawe z jezykiem i jego odglosami ...od miesiaca robi PA PA i na powitanie Hallo -tez tak macha raczka smiesznie jak krolowa....umie pokazac gdzie jest oczko, nosek i buzia ....od tez ponad miesiaca mowi Tak i Nie krecac przy tym glowka lub potakujac.... umie przybic ''piatka'' i na haslo ''baran, baran'' uderza mnie w czolo czolkiem-jak dwa barany 😁 ...na haslo ''tany,tany'' zaczyna tanczyc
a ostatnio to nawet mi przebiegla sprintem 100metrow konczyc to skokiem o tyczce 😁 😁 😁 😁

Izabela napisał(a):
co sie robi z tymi wkladami jak dziecko kupke zrobi ?

Klarcia to mała wariatka 😁 na te wkłady można kłaść takie papierki nie wiem jak one wyglądają, ale zapobiegają właśnie wielkim "brudom czyli kupie" i są jednorazowe. W opakowaniu mają chyba po 100szt. jakoś tak, a normalnie to wszystko pierzesz 🙂 w kieszonkach wsuwa się wkład do środka i głównie to pielucha jest brudna a nie wkład hehe chyba, że luźniejsza kupa jest to wkład też dostanie po tyłku. No jak Laura zrobiła kupę to wszystko ręcznie wyprałam a potem do pralki wrzuciłam. Jak się spiera od razu to nie ma żadnych plam. A do otulacza można praktycznie wszystko wrzucić 🙂