Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
no i powiedziałam że nigdzie nie jade bo nie stać mnie na wyjazd gdy nie dostaję wypłaty
że nie wydam z kieszeni 500zł żeby pozałatwiać sprawy służbowe w wolny weekend
no to mi odpowiedzieli że ewentualnie mogą mi dać te 500zł żebym pojechała
no masakra jakie pustaki
dziewczyną przy tym się głupio zrobiło bo im też nic by nie dali
wiec powiedziałam że jak nie wiem czy dostanę wypłatę to nie mam zamiaru nigdzie jechać i wydawać swojej kasy

I jaki jest z tego morał ? 🤨 nie rezygnować z państwówki na rzecz prywaciarza ehh! 😞
Dobrze zrobiłaś 🙂 a gdybyś była samotną matką wychowującą dziecko to byś miała umrzeć z głodu? 😮 nie rozumiem takich typów. Widać, że martwią się tylko o swoją dupę. Ja już takiego pracodawce poznałam, jeździli na wycieczki za granicę, a pracownikom też nie chcieli płacić albo płacili po 50zł.. żenada 🤢

wiesz akurat z państwówki to ja musiałam zrezygnować jeśli chcę w przyszłości zarabiać co najmniej 3 razy tyle
żeby zostać projektantem to przez 4 lata należy zbierać doświadczenie do tzw książki praktyk przez 2 lata muszę przepracować w biurze projektowym i 2 lata na budowie
wtedy przystąpię do egzaminu państwowego o nadanie uprawnień i będę w stanie sama podpisywać projekty a nie robić je za 2 tys a 4 oddawać komuś kto tylko je podpisze 😞
nie mogłam i nie chciałam siedzieć w starostwie za 1500 jeśli za kilka lat mogę zarabiać 6tys
ale no niestety miałam pecha i trafiłam na cwaniaka i oszusta

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Asia napisał(a):
Izabela napisał(a):
moj chlop wrocil wczoraj do domu z pracy o 23,15 ... myslalam ze dzis zrobi sobie wolne,a tu skoro swit on rusza w rejs...... i dupa , bo mielismy jechac do miasta na obiad,a tak obedzie sie bez obiadu, bo juz zygac mi sie chce od tych garow,,,,dzis strajk, nie gotuje ! 🥴
a ja właśnie miałam zapytać was co gotujecie 😁 😁 😁

mój mąż na służbie do jutra wiec my idziemy na obiad do mamy

HONORATKA napisał(a):
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
no i powiedziałam że nigdzie nie jade bo nie stać mnie na wyjazd gdy nie dostaję wypłaty
no masakra jakie pustaki
wiec powiedziałam że jak nie wiem czy dostanę wypłatę to nie mam zamiaru nigdzie jechać i wydawać swojej kasy

I jaki jest z tego morał ? 🤨 nie rezygnować z państwówki na rzecz prywaciarza ehh! 😞
Dobrze zrobiłaś 🙂 a gdybyś była samotną matką wychowującą dziecko to byś miała umrzeć z głodu? 😮 nie rozumiem takich typów. Widać, że martwią się tylko o swoją dupę. Ja już takiego pracodawce poznałam, jeździli na wycieczki za granicę, a pracownikom też nie chcieli płacić albo płacili po 50zł.. żenada 🤢

wiesz akurat z państwówki to ja musiałam zrezygnować jeśli chcę w przyszłości zarabiać co najmniej 3 razy tyle
żeby zostać projektantem to przez 4 lata należy zbierać doświadczenie do tzw książki praktyk przez 2 lata muszę przepracować w biurze projektowym i 2 lata na budowie
wtedy przystąpię do egzaminu państwowego o nadanie uprawnień i będę w stanie sama podpisywać projekty a nie robić je za 2 tys a 4 oddawać komuś kto tylko je podpisze 😞
nie mogłam i nie chciałam siedzieć w starostwie za 1500 jeśli za kilka lat mogę zarabiać 6tys

No i pewnie nie raz trafisz na idiotów 🙃 takie pokręcone życie, chyba, że sama założysz jakieś biuro projektowe.

Asia napisał(a):
Izabela napisał(a):
moj chlop wrocil wczoraj do domu z pracy o 23,15 ... myslalam ze dzis zrobi sobie wolne,a tu skoro swit on rusza w rejs...... i dupa , bo mielismy jechac do miasta na obiad,a tak obedzie sie bez obiadu, bo juz zygac mi sie chce od tych garow,,,,dzis strajk, nie gotuje ! 🥴
a ja właśnie miałam zapytać was co gotujecie 😁 😁 😁

Asia, dzis chlodno i glodno 😁

• Mamusie
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
no masakra jakie pustaki

No i pewnie nie raz trafisz na idiotów 🙃 takie pokręcone życie, chyba, że sama założysz jakieś biuro projektowe.

ciągle myślę o swojej działalności gospodarczej ale nie wiem jak mi to będzie liczone do książki praktyk
przecież mogłabym sama robić projekty i komuś płacić za podpis i nie oddawać marży do biura obcego
ale to nie jest takie proste - trochę się boje miesięcy przestoju
no nei wiem jak tak dalej pójdzie to chyba nie będzie wyjścia

Mam takie głupie wrażenie, że Laura powoli się przygotowuje do odrzucenia smoczka 🙂 bo za dnia jak się go jej wkłada do buzi często nim pluje, ogólnie za dnia mało go używa, na noc bierze do spania a potem wypluwa i śpi bez. No kto wie... 🙂

Honoratka, w kazdej dzialalnosci czy to odziezowka , czy budownictwo zawsze jest przestoj,,,gdyby na to patrzec, to nikt y nie mial firm,,,najgorszy jest pierwszy rok , rozeznanie i zrobienie bilansow na przyszly

Izabela napisał(a):
wlasnie, brakuje mi tu mamy, cioci, rodziny gdzie czasem bym mogla sie wkrecic na obiad,,,,albo zeby ktos czasem przyszedl i pobawil sie z Klarcia chociaz godzinke

Ja też nikogo tu nie mam 🙂 nie jesteś sama 😁

Blue napisał(a):
Izabela napisał(a):
wlasnie, brakuje mi tu mamy, cioci, rodziny gdzie czasem bym mogla sie wkrecic na obiad,,,,albo zeby ktos czasem przyszedl i pobawil sie z Klarcia chociaz godzinke

a jak czesto widujecie sie z tesciami czy rodzicami ? bo my maxymalnie raz w roku 🤨

• Mamusie
Kasia napisał(a):
witam moja drogie panie 🙂
Honoratko u mojego męża w pracy jest podobnie nigdy nie wie kiedy dostanie wypłatę i dzisiaj znowu jest w pracy, ostatnio mało się widzimy bo wychodzi jak ja śpię i wraca jak ja śpię 😞

współczuje wam
mój dopóki siedzi w wojsku to nie mam żle
raz na kilka miesięcy wyjedzie mi na dzień czy dwa a tak to o 17 zawsze jest już w domu
i wiem że to jest duży plus
ale jeśli chcemy spełnić nasze plany i przenieść się do domku w góry to będzie musiał zmienić pracę i zacząć jeździć tirami (on tego bardzo chce) i wtedy też będziemy się widywać tylko od święta 😞

Izabela napisał(a):
Blue napisał(a):
Izabela napisał(a):

a jak czesto widujecie sie z tesciami czy rodzicami ? bo my maxymalnie raz w roku 🤨

Nie mam teściów, bo nie żyją, nawet ich nie poznałam 🤨 a z moją rodziną widzę się rzadko raz na kilka mieś.

dziewuchy moze wy bedziecie wiedzialy. maryla ma na policzkach krostki wygladaja jak tradzik. zaczelo sie od jednej na policzku a teraz ma ich mnustwo. lekarze oczywiscie twierdza ze to normalne i samo zniknie, ale nie znika. czym to mozna smarowac?

• Mamusie
Izabela napisał(a):
Blue napisał(a):
Izabela napisał(a):

ja ze swoimi rodzicami i teściami widuje się średnio raz w miesiącu
ale to nie jest tak ze ci przyjdą dziecko na spacer zabiorą albo się nią zajmą a ty sobie odpoczniesz albo porobisz coś innego
przyjdą to oczekują obiadków, kawek ciast siądą a ty musisz robic wszystko wokół nich 😞

HONORATKA napisał(a):
Kasia napisał(a):
Honoratko u mojego męża w pracy jest podobnie nigdy nie wie kiedy dostanie wypłatę i dzisiaj znowu jest w pracy, ostatnio mało się widzimy bo wychodzi jak ja śpię i wraca jak ja śpię 😞

współczuje wam
raz na kilka miesięcy wyjedzie mi na dzień czy dwa a tak to o 17 zawsze jest już w domu
ale jeśli chcemy spełnić nasze plany i przenieść się do domku w góry to będzie musiał zmienić pracę i zacząć jeździć tirami (on tego bardzo chce) i wtedy też będziemy się widywać tylko od święta 😞

A Ty to dobrze przemyślałaś? z reguły wiem, że tacy "mężczyźni" jeżdżący tirami nie są święci.. Dużo piją, no i są jeszcze dużo gorsze rzeczy,. Od 10mieś. nawiązuje się więź między ojcem a dzieckiem.. a ona ma go wtedy nie widywać? to jaki będą mieli kontakt?

Izabela napisał(a):

tez tak mama. dlatego dusze meza zeby wracac do polski, ale z drugiej strony co w tej polsce robic 🥴

nusia27 napisał(a):
dziewuchy moze wy bedziecie wiedzialy. maryla ma na policzkach krostki wygladaja jak tradzik. zaczelo sie od jednej na policzku a teraz ma ich mnustwo. lekarze oczywiscie twierdza ze to normalne i samo zniknie, ale nie znika. czym to mozna smarowac?

Laura ma 2 chropowate plamki małe na pośladkach i jedną podobną na ręce i nie wiem od czego to jest, nigdzie więcej tego nie ma. Ma to w sumie odkąd pojechałam do domu. Może od kotów dostała jakiejś alergii nie wiem 🤨

Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):
oklaski dziewczynki 🙂
dla Blue 😘

😘 A to z jakiej okazji? ☺️
tak bez okazji bo nie można dać ci oklaska 🙂

No to bardzo dziękuję 😘 😘 😘

• Mamusie
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
Kasia napisał(a):

współczuje wam

A Ty to dobrze przemyślałaś? z reguły wiem, że tacy "mężczyźni" jeżdżący tirami nie są święci.. Dużo piją, no i są jeszcze dużo gorsze rzeczy,. Od 10mieś. nawiązuje się więź między ojcem a dzieckiem.. a ona ma go wtedy nie widywać? to jaki będą mieli kontakt?

planujemy że Jerzy zmieni zawód dopiero jak ja zrobie uprawnienia więc tak za ok 4 lata
a co do cech zachowania to też się tym martwiłam
z tego co widzę po znajomych to facet jak dużo pracuje poza domem to traktuje go jak hotel
jak już zjedzie na dłużej do domu to nie potrafi sie w nim odnaleść wszystko mu przeszkadza i go irytuje
ale mam nadzieje że u nas tak nie będzie 🥴
żeby spełnić nasze marzenia musimy się poświęcić oboje