Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hi Laski,

my tez postanowilismy ze w przyszlym roku do Polski nie jedziemy tylko na urlop,,,tylko ciekawe czy nam to wypali, bo obilo nam sie o uszy , ze wesele sie szykuje siostrzenca meza, komunia u mojego siostrzenca i bym chciala tez rzecz jasna , zeby dziadkowie sie z z moja Malutka zobaczyli ..
my od 2 lat wybieramy sie na Guadelupe (wyspa przy ameryce poludniowej) poki bazuje tam nasza rodzina ,bo tez o wiele,wiele taniej ,,,,moze wiec w tym nowym roku uda nam sie ,o ile odpuscimy Polske eeech.....

dziewczyny napiszcie jak i ile karmicie swoje dzieci - tak dla porownania
moja zjada (mniej-wiecej i plus-minus czasowo)

7.00 ---60ml mleka
9.30 ---200ml kaszki
11.30 --- jogurcik
14.00 --obiadek od 90g do 160g (zalezy od jej apetytu)
17.30 -- deserek ok140g
19.30 ----kaszka manna 250ml
23.00 ---120ml mleka
03.00 ----120ml mleka

Maryla je tak:
okolo 7 - 200ml mleka
10 - kasze, albo jogurt z owocami
przed drzemka 150-180 mleka
po drzemce obiad okolo 120
pozniej owocki
na kolacje kasza
przed spaniem 200ml mleka

staram sie jej nie dawac mleka jak sie budzi w nocy, daje jej wode
czasem podgryza chrupki kukurydziane, paluszki albo suszone owoce

nusia27 napisał(a):
femka a myslisz ze mala wytrzyma ci tyle godzin w samolocie? to bedzie cos ponad 10

z jej temperamentem bedzie ciezko na pewno ,,,,ludzie lataja z dziecmi i daja rade , to i my jakos to wspolnie przetrwamy ... zreszta mala bedzie juz bardziej kumata , to sie ja zagada, zabawi, nakarmi, uspi i jakos to przeleci 🙂

Nusia,,,autem do polski jedziemy 12godz, do rodziny meza,,,,a do mojej 18 godz

• Mamusie
ooo to dużo waży...ciekawe ile moja po 2 m-cach...ale tyle co Gabi to ona nawet na roczek nie będzie mieć 🤪
moja tak je:
8 - mleko z kaszką 180 ml
11 - kasza na gęsto 150 ml, lub kromka chleba z szyneczką, lub jajecznica
13 - obiad 200 ml
16/17 - owoce lub kasza
19 - mleko z kaszką 200 ml
w nocy cyc resztkami sił 🙃

Kamila1 napisał(a):
ooo to dużo waży...ciekawe ile moja po 2 m-cach...ale tyle co Gabi to ona nawet na roczek nie będzie mieć 🤪
moja tak je:
13 - obiad 200 ml
16/17 - owoce lub kasza

z tym cycem-to podziwiam Cie 🙂 ja juz nie dalam rady, Mala zaczela mi sie budzic co 40min i domagala sie, to juz byl koszmar 🙂 ...od konca 9 miesiac wstaje w nocy do Klarci moj maz i dopaja ja butelka ... a ja sie wysypaim 😁

• Mamusie
Izabela napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
moja tak je:
13 - obiad 200 ml
16/17 - owoce lub kasza

z tym cycem-to podziwiam Cie 🙂 ja juz nie dalam rady, Mala zaczela mi sie budzic co 40min i domagala sie, to juz byl koszmar 🙂 ...od konca 9 miesiac wstaje w nocy do Klarci moj maz i dopaja ja butelka ... a ja sie wysypaim 😁

a to dlatego, że butli mi się nie chce robić 😉 nie, nie...teraz budzi mi się raz w nocy, pewnie przez zęby, bo jak jej nie kiełkują to przesypia całą od 20-7/8 więc póki co cyc jest...
w ciagu dnia też ze 2 razy się zdarza, gównie przed drzemkami...
ale jak od stycznia pójdę do pracy to już ostatecznie cycolina pójdzie w odstawkę...jak nie wcześniej, bo już w tych skarpetach niewiele się produkuje 🤢

To wasze dzieci, że tak powiem żrą 😮 😮 😮

Od 2tyg. Laura je tak
7/8 rano: 120-150ml samego mleka
10/11: 120ml mleka z kaszą zwykłą ale bardzo rzadko i owoce w butli
13/14- obiad cały talerz czegoś 🙂 muszę to kiedyś zważyć ile ona je, ale jest tego sporo czasami mnie szokuje, że je tyle samorobnego jedzenia
18- mleko samo

no i zaczynają się schody 😁 nie chce nic potem jeść,albo łaskawie wypije mleko z kaszą 120. Przeważnie chodzi spać głodna i budzi się w nocy wypije z maks 100-120ml i tyle. W między czasie je chrupki, biszkopty itd. Mleko ogólnie pije 3 razy dziennie jeśli jedną porcję zastąpię twarogiem czy jajecznicą.

• Mamusie
a ja nie wiem jak Judyta je hahaha
za każdym razem inaczej...
no ale mniej więcej tak
rano cyc po przebudzeniu,
10 kaszka 150ml
czasem kromeczka chlebka lub bułeczki z serkiem albo szyneczką
obiad (samorobiony albo 190 słoik)
jogurt
210ml mleka
w nocy cycek 😜
w międzyczasie chrupki, biszkopty itp 😜

kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
Dzisiaj robię obiad z proszku haha znaczy sos 🙂 kurczak z miodem fixa bodajże. Oby był dobry 😉

ja robiłam ten sos orzeszkowy i bardzo nam smakował a tego miodowego jeszcze nie kupowałam 😜 daj znać czy dobry 🙂

Nie jestem przekonana do tego miodu, ale niech będzie.. 😁

• Mamusie
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
Dzisiaj robię obiad z proszku haha znaczy sos 🙂 kurczak z miodem fixa bodajże. Oby był dobry 😉

ja robiłam ten sos orzeszkowy i bardzo nam smakował a tego miodowego jeszcze nie kupowałam 😜 daj znać czy dobry 🙂

Nie jestem przekonana do tego miodu, ale niech będzie.. 😁

no właśnie ja też nie dlatego nigdy nie kupowałam 😜 🤪 ale jak powiesz że dobry to też kupię 😜

dziewczyny...to jajko na parze- musi byc zoltko calkowicie sciete -ugotowane czy na pol plynne ????

ja swojej w ogole od poczatku nie podawalam kaszek biszkoptowech i itp.... nie daje jej tez biszkoptow do przegryzienia ... jedynie ale to i tak w min. ilosciach tzn 1 lub 2 sztuki chrupka kuk. dla dzieci,albo sucharka ...nic dosladzanego ....

Izabela napisał(a):
dziewczyny...to jajko na parze- musi byc zoltko calkowicie sciete -ugotowane czy na pol plynne ????

ja swojej w ogole od poczatku nie podawalam kaszek biszkoptowech i itp.... nie daje jej tez biszkoptow do przegryzienia ... jedynie ale to i tak w min. ilosciach tzn 1 lub 2 sztuki chrupka kuk. dla dzieci,albo sucharka ...nic dosladzanego ....

Ja nie daję w ogóle soli to niech ma chociaż pożytek z biszkoptów 😁 No lepiej żeby było całkowicie ścięte.