Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
Hellloooo 🙂 🙂 🙂
Ależ mnie tu nie było.... I czasu brak na nadrobienie zaległości 😞 Zaglądnęłam jakieś dwa razy ale poczytałam chwileczkę i trzeba było spadać...
Dzisiaj wolne więc może uda mi się Was dłużej popodglądać 😉
Widzę, że choroby niezmiennie szaleją 😞 Bidulki 😞 😞 😞
Kolo ja bym dała Judytce syrop wyksztuśny, Eurespal(w niektórych aptekach mozna to było dostać bez recepty - może jak popytacie to sie uda), ja często ciągnęłam to z Polski, bo faktycznie czasami rozpędzał chorobę zanim sie zadomowiła na dobre(to jest syrop przeciwzapalny). Oklepywanie to też bardzo istotna sprawa, bo nawet jeśli jest to już zapalenie oskrzeli to pomoże szybciej wyczyścić klatkę piersiową 😉 Kurcze... No i trzymam kciuki za wszystkie forumowe chorowitki 😎

dziękujemy ślicznie 😉 my mamy jakiś syropek tylko to tej przeprowadzce nie wiem gdzie on jest... rubital chyba czy cos takiego...

promyczek, gratuluje silnej woli przede wszystkim no i zrzuconych kg 🙂

ja ostatni tydz, tez zgubilam cale 2kg ,,,ale prawie nie jadlam ,bo nie mialam kiedy i Mala dala mi wciry, ona ma tyle energii ze ja za nia to musze na sprincie 😁

• Mamusie
Izabela napisał(a):
hej Mamuski

Klarcia dzis przed paroma minutami o 12.54 dokladnie zrobila samodzielnie PIERWSZE ! 6 ! KROCZKOW !!!
az sie lezka w oku zakrecila 🙂 Kochany moj Aniolek 🙂

Wow!! Brawoo!!!!! Duuuży 😘 dla Klary za odwagę 😉
Tośka wciąż się boi 😎 Robi jeden kroczek i wystarczy hehehe Za to za raczkę pójdzie i na koniec świata hehehe

Izabela napisał(a):
hej Mamuski

Klarcia dzis przed paroma minutami o 12.54 dokladnie zrobila samodzielnie PIERWSZE ! 6 ! KROCZKOW !!!
az sie lezka w oku zakrecila 🙂 Kochany moj Aniolek 🙂

Wow!! Brawoo!!!!! Duuuży 😘 dla Klary za odwagę 😉

Tośka wciąż się boi 😎 Robi jeden kroczek i wystarczy hehehe Za to za raczkę pójdzie i na koniec świata hehehe

dziekujemy 🙂 😘 😘

• Mamusie
Izabela napisał(a):
promyczek, gratuluje silnej woli przede wszystkim no i zrzuconych kg 🙂

ja ostatni tydz, tez zgubilam cale 2kg ,,,ale prawie nie jadlam ,bo nie mialam kiedy i Mala dala mi wciry, ona ma tyle energii ze ja za nia to musze na sprincie 😁

Dziękuję 😉
Ja po sytuacji w pracy, która właśnie tak mocno mnie zmobilizowała też niewiele jadam. Przez to wszystko przestałam karmić maludę, ale nie przeżywam tak mocno jak myślałam, że będę 😎 Tak czy siak, kres był już bardzo bliski. Tośka ciągnęła mnie już tak tylko żeby mi nie zrobić przykrości hehehe Przystawiałam Ją, ssała kilka sekund i przestawała, a jak spotkałyśmy się wzrokiem to zaczynała ssać znowu i tak w kółko 🤪

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Aha! Zapomniałabym... Jestem na diecie!! Udaje mi się wytrzymać i wcale nie jest tak ciężko 😎 Mam silną motywację 😉 Już zrzuciłam 3 kg a to dopiero 1,5 tygodnia 😉 Mam nadzieję, że uda mi się osiągnąć mój cel...

ymmm a cóż to za dietka?

Mniej żrę 🤪 A przede wszystkim absolutne zero słodyczy i pieczywa 😉

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Aha! Zapomniałabym... Jestem na diecie!! Udaje mi się wytrzymać i wcale nie jest tak ciężko 😎 Mam silną motywację 😉 Już zrzuciłam 3 kg a to dopiero 1,5 tygodnia 😉 Mam nadzieję, że uda mi się osiągnąć mój cel...

ymmm a cóż to za dietka?

u mnie to nic nie daje... ja prawie w ogóle nic nie jem i tyję...
wyobraźcie sobie że w ciąży przytyłam nawet nie 15 kg a po porodzie brakowało mi zrzucenia 3 kg żeby mieć wagę z przed ciąży i od tamtego czasu zamiast zrzucić te kilogramy to przytyłam 15kg... nie mam pojęcia czemu... i wciąż tyję...
może przez te pieprzone tabletki albo problemy z okresem... ostatnio miałam aż pół dnia a dwa miesiące wcześniej (czyli przedostatni) miałam 2 tygodnie... wcześniejszy tydzień i tak różnie... i mniej więcej co dwa miechy mam...

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
kolo177 napisał(a):

ymmm a cóż to za dietka?

wyobraźcie sobie że w ciąży przytyłam nawet nie 15 kg a po porodzie brakowało mi zrzucenia 3 kg żeby mieć wagę z przed ciąży i od tamtego czasu zamiast zrzucić te kilogramy to przytyłam 15kg... nie mam pojęcia czemu... i wciąż tyję...
może przez te pieprzone tabletki albo problemy z okresem... ostatnio miałam aż pół dnia a dwa miesiące wcześniej (czyli przedostatni) miałam 2 tygodnie... wcześniejszy tydzień i tak różnie... i mniej więcej co dwa miechy mam...

Kolo nie jesteś sama ja w chwili obecnej ważę tyle co w dzień porodu a już po porodzie tak samo brakowało mi tylko 4 kg do wagi z przed ciąży 😠 😠 😠 😠 😠

a w ogole to ostatnio sprzatalam kuchnie porzadnie i w pojemniku na szafie znalazlam te pierniczki i sa przesmaczne a prawie rok maja 🤪

mozna robic z polowy przepisu, bo wychodzi ich na prawde mega duzo

1,5kg maki
0,5kg cukru
0,75ml miodu
1 duza przyprawa do piernika
1 kostka margaryny
4 jajka
4 lyzeczki sody

Roztapiamy margaryne z miodem i cukrem i odstawiamy by troche wystyglo

Jajka mieszamy z maka i soda i potem dodajemy roztopiona miksture.

w mocno nagrzanym piekarniku pieczemy az zbrazowieja 🙂

• Mamusie
Hania napisał(a):
kolo177 napisał(a):
kolo177 napisał(a):

ymmm a cóż to za dietka?

Kolo nie jesteś sama ja w chwili obecnej ważę tyle co w dzień porodu a już po porodzie tak samo brakowało mi tylko 4 kg do wagi z przed ciąży 😠 😠 😠 😠 😠

to jakaś masakra... i rozumiałabym żebym siedziała i jadła... a ja prawie nic nie jem... zapominam ☺️ i ciągle tyję... a dużo spaceruję i w ogóle... no nie mam pojęcia

a co do swiat to u nas choinka sztuczna, bo w zeszlym roku mialam prawdziwa i musialam sprzatac igly kilka razy dziennie. a ozdoby drewniane 😜
prezenty juz mam prawie wszystkie kupione

choinka -
http://www.ebay.co.uk/itm/180701861919?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

a to kupilam malej
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003922UMC

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
kolo moze to hormony?

no może być... już nawet biorę taką możliwość że mam niedoczynność tarczycy która może być wrodzona i ujawnia się po ciąży bo moja babcia ma...
i przy tym też się tyje... a ja nie mam kiedy iść do lekarza po skierowanie na badania jakieś...

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
a co do swiat to u nas choinka sztuczna, bo w zeszlym roku mialam prawdziwa i musialam sprzatac igly kilka razy dziennie. a ozdoby drewniane 😜
prezenty juz mam prawie wszystkie kupione

choinka -
http://www.ebay.co.uk/itm/180701861919?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

a to kupilam malej
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003922UMC

fajna ta zabawka, widziałam podobną... tylko czy jest sens kupować coś mojej Gwiazdeczce jak Ona się niczym nie zajmie dłużej niż sekund...?
chyba kupimy coś tanszego bo to co u nas widziałam kosztowało koło150zł...

kolo177 napisał(a):
a co do choinki to choćby była nie wiem jak piękna to nienawidzę sztucznej 😜 uwielbiam ten zapach jak się wchodzi do pokoju... cudo 😜
tylko boję się że Dyśka będzie te igły do buzi brała 😜

ja tez lubie zapach, dlatego kupie kilka swiezych galazek albo wieniec jakis. ale po ostatnim razie zywej juz miec nie bede 😜 a poza tym u nas miejsca nie ma za bardzo, bo dokupilismy fotel i choinka malusia 1.20 🙂