Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
Kolo Judytka boska na zdjeciu 🙂

a ja sie przed chwila w szok wbilam. maryla uwielbia jak razem czytamy ksiazeczki i przed chwila wziela jedna i przewracala strona po stronie i wydawala rozne dzwieki tak jakby sobie czytala 😁

dzieci sa takimi obserwatorami i papugami.... 🤪 🤪 🤪
super to wyglada, Kaya tez tak "czyta" 😁 😁

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Jestem genialna a może facet głupi?? 🙂
Byłam na zakupach bo dziś matki boskiej pieniężnej, wstąpiłam do lumpka nowego i nabrałam dla Bartka troszkę ciuszków, spodnie śniegowce, kurtkę ręczniczek taki fajny, 3 bluzy widać że prawie nie noszone, koszulek kilka i śpichy 3pary i tak podchodzę do kasy facet starszy liczy wszystko i mi mówi 30 zł. Ja w szoku ale nic płacę wychodzę wszystkie ciuszki markowe wiec co ja będę się martwić, Dzwoni do mnie teściowa 10 minut później i mówi żebym nie szła do nowego szmateksu bo tam strasznie drogo a dziecięce rzeczy to już wogle bo same H&M Next i Disney tam jest i nie warto bo 40 zł za kilogram a co lepsze to wycenione na kolosalne ceny. No nic oglądam teraz te ciuszki pozy pralce bo miałam zamiar wrzucić i racja rzeczy wycenione były a koleś się nie kapną i sprzedał za bezcen. Podliczając każdą rzecz wydałabym 140zł a zapłaciłam tylko 30 🙂

• Mamusie
hejka 😉
Musze sie z wami czymś podzielić i zapytać o zdanie.
MOja Jula zeszłej nocy strasznie płakała zrobiła wodnista kupkę i popierdywała co jakiś czas a wczoraj zrobiła 5kupek ale normalnych. Ok i rano poszłam z nią do rodzinnej mojej nie było to musiałam do innaej. Tłumacze jej co ja boli ze tak kupki miała ze odpazyła sie mowie ze u nas kazdy pokolei mial jelitówke.. A ona do mnie zze da mi skierowanie na oddzial dzieciecy jesli zrobi 5 czy 6luźnych kupek w ciagu dnia to musze tam sie zgłosic...Zestresowała mnie jak cholera... Ani nie dała mi jakieś maści na te odparzenia (używam ciągle sudocremu) ani za bardzo sie tym nie przejęła nie sprawdziła jej uzębienia, przepisała jej smakte i kroplówke doustna... WYszłam przerazona jak nie wiem co rozpłakałam sie odrazu bo boli mnie to ze dziecko tak cierpi.... Przez pierwsze 3h była taka senna zmarnowana ispała 1,5h.. Poszliśmy na spacerek na godzinke wracamy do domu i dziecko odmienione radosne biega skacze tanczy spiewa no tak jak zawsze, fakt faktem zjadła tylko 2chrupki kukurydziane 2kromki chlebka i 250ml wody plus leki.... Wieczorem po kąpieli patrze a jej wychodzi ząbek górne 3... Myśle ze te luźne stolce to własnie ząbkami sa spowodowane a wy jak myslicie, możecie mi cos doradzic?

• Mamusie
Anusiu oby było tak rzeczywiście że to na ząbki, ale moje zdanie jest takie, ze nie zależnie od przyczyny biegunka to poważna sprawa i jeśli kupek jest faktycznie ponad dopuszczalną ilość to należy jechać do szpitala
odwodnienie jest bardzo groźne a właśnie takie zmęczenie i ospanie może o tym świadczyć

a co do odparzeń to powiem to po raz milionowy
jest jeden lek najlepszy na świecie - świeże powietrze
zakładaj Julci tetrę w ciągu dnia, myj dupkę wodą anie mokrymi chusteczkami a w 2 - 3 dni będzie znaczna poprawa

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
Anusiu oby było tak rzeczywiście że to na ząbki, ale moje zdanie jest takie, ze nie zależnie od przyczyny biegunka to poważna sprawa i jeśli kupek jest faktycznie ponad dopuszczalną ilość to należy jechać do szpitala
odwodnienie jest bardzo groźne a właśnie takie zmęczenie i ospanie może o tym świadczyć

a co do odparzeń to powiem to po raz milionowy
jest jeden lek najlepszy na świecie - świeże powietrze
zakładaj Julci tetrę w ciągu dnia, myj dupkę wodą anie mokrymi chusteczkami a w 2 - 3 dni będzie znaczna poprawa

Honoratko święta prawda od kąd małemu myje kuperek pod kranem po każdej kupie to zero odparzeń.

• Mamusie
Anusia0608 napisał(a):
hejka 😉
Musze sie z wami czymś podzielić i zapytać o zdanie.
MOja Jula zeszłej nocy strasznie płakała zrobiła wodnista kupkę i popierdywała co jakiś czas a wczoraj zrobiła 5kupek ale normalnych. Ok i rano poszłam z nią do rodzinnej mojej nie było to musiałam do innaej. Tłumacze jej co ja boli ze tak kupki miała ze odpazyła sie mowie ze u nas kazdy pokolei mial jelitówke.. A ona do mnie zze da mi skierowanie na oddzial dzieciecy jesli zrobi 5 czy 6luźnych kupek w ciagu dnia to musze tam sie zgłosic...Zestresowała mnie jak cholera... Ani nie dała mi jakieś maści na te odparzenia (używam ciągle sudocremu) ani za bardzo sie tym nie przejęła nie sprawdziła jej uzębienia, przepisała jej smakte i kroplówke doustna... WYszłam przerazona jak nie wiem co rozpłakałam sie odrazu bo boli mnie to ze dziecko tak cierpi.... Przez pierwsze 3h była taka senna zmarnowana ispała 1,5h.. Poszliśmy na spacerek na godzinke wracamy do domu i dziecko odmienione radosne biega skacze tanczy spiewa no tak jak zawsze, fakt faktem zjadła tylko 2chrupki kukurydziane 2kromki chlebka i 250ml wody plus leki.... Wieczorem po kąpieli patrze a jej wychodzi ząbek górne 3... Myśle ze te luźne stolce to własnie ząbkami sa spowodowane a wy jak myslicie, możecie mi cos doradzic?

Anusia mój mały miał podobnie na początku my mieliśmy w domu jelitówkę a potem małego coś złapało i tylko mój upór uratował go przed odwodnieniem. Jeśli dalej się powtórzą luźnie kupki może jednak warto jechać na oddział.

• Mamusie
Nie wiem czy ogarnęła mnie bezsenność czy o co w tym wszystkim chodzi ale nie mogę spać, z tego wszystkiego zrobiłam wreszcie porządek z ubrankami Bartka wszystko za małe popakowałam w karton podpisałam zakleiłam i jutro część idzie na strych a część do oddania.
Dobranoc mamuśki spokojnych nocy. 😘 😘