Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Ania najpierw poproś Honoratkę o wymiary sukienki żeby nie była za luźna ani za ciasna 🙂 a cena tam była podana w sumie 700zł 😜 a sukienka prześliczna! Sama bym chciała taką mieć 🙂 ale ja raczej wybiorę coś stonowanego jak to ze mną bywa.

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kasia napisał(a):
co tam Blue porabiasz?

Sprzątam od rana 🤪 sajgon mam dosłownie i jestem z tym wszystkim sama. Laura śpi, to mam chwilę luzu. Ostatnio chodzi spać po 00 i to dzień w dzień, wszystko gryzie, ślini się i jest nerwowa. I znowu zatwardzenia ma, wtedy na zęby też tak miała z kilka dni. Może coś jej wyjdzie tylko dziąseł nie ma spuchniętych. Już sama nie wiem, będzie mieć 5 zębów mając 2lata w takim tempie 😜 A Ty Kasiu? powiedz mi co robisz na święta do jedzenia 🙂 bo nie mam pomysłu co bym mogła zrobić ciekawego, robisz 12 dań czy tylko kilka? bo ja 12 na pewno nie zrobię, bo sami będziemy to kto by to wszystko zjadł 🤨

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):
co tam Blue porabiasz?

Sprzątam od rana 🤪 sajgon mam dosłownie i jestem z tym wszystkim sama. Laura śpi, to mam chwilę luzu. Ostatnio chodzi spać po 00 i to dzień w dzień, wszystko gryzie, ślini się i jest nerwowa. I znowu zatwardzenia ma, wtedy na zęby też tak miała z kilka dni. Może coś jej wyjdzie tylko dziąseł nie ma spuchniętych. Już sama nie wiem, będzie mieć 5 zębów mając 2lata w takim tempie 😜 A Ty Kasiu? powiedz mi co robisz na święta do jedzenia 🙂 bo nie mam pomysłu co bym mogła zrobić ciekawego, robisz 12 dań czy tylko kilka? bo ja 12 na pewno nie zrobię, bo sami będziemy to kto by to wszystko zjadł 🤨
u nas przeważnie jest te 12 dań ale ja wszystkiego nie robię, trochę mama, trochę siostra i zawsze łatwiej

• Mamusie
Honoratka Najlepszego na Urodziny !!!

Kasia ...Thx za nazwe .....kartka dzis poszla, jak nie dojdzie na swieta , to pewnie bedzie po hahhaha....ale bedzie 😁

.........................................................................................................
Chlopcy na fotosach----Przystojniaki , musze Klarci ich pokazac 😁
.........................................................................................................
a to nie jest tak, ze dzieci do 2 roku zycia powinny spac bez podusi ?????
Moja Klarcia od przedwczoraj umie sama schodzic z kanap 🙂
i od wczoraj bierze pieluchy brudne i maszeruje do smietnika , podnosi klape i je wyrzuca 🙃
a od dzis na haslo ode mnie ''smiec-wyrzuc do smietnika'' wyrzuca to co ma w raczce 😜

• Mamusie
Daria ja już z Honoratką się dogadałam. A wymiary to jest do rozmiaru 40 więc na pewno wejdę poza tym od styczna m am przymusową dietę wizyty u dietetyka i siłownia. Więc jak coś to schudnę 🙂 Uparciuch jestem i dam radę. Poza tym dziś miałam spotkanie z przeszłością i mną nieźle wstrząsnęło wiec postanowiłam wziąć się za siebie i doprowadzić do porządku.

Blutek to wy sami święta spędzacie?? 😞

• Mamusie
Femmka napisał(a):
Honoratka Najlepszego na Urodziny !!!

Kasia ...Thx za nazwe .....kartka dzis poszla, jak nie dojdzie na swieta , to pewnie bedzie po hahhaha....ale bedzie 😁

Chlopcy na fotosach----Przystojniaki , musze Klarci ich pokazac 😁
a to nie jest tak, ze dzieci do 2 roku zycia powinny spac bez podusi ?????
Moja Klarcia od przedwczoraj umie sama schodzic z kanap 🙂
i od wczoraj bierze pieluchy brudne i maszeruje do smietnika , podnosi klape i je wyrzuca 🙃
a od dzis na haslo ode mnie ''smiec-wyrzuc do smietnika'' wyrzuca to co ma w raczce 😜
no to masz małego pomocnika 🙂

• Mamusie
Hania napisał(a):
Daria ja już z Honoratką się dogadałam. A wymiary to jest do rozmiaru 40 więc na pewno wejdę poza tym od styczna m am przymusową dietę wizyty u dietetyka i siłownia. Więc jak coś to schudnę 🙂 Uparciuch jestem i dam radę. Poza tym dziś miałam spotkanie z przeszłością i mną nieźle wstrząsnęło wiec postanowiłam wziąć się za siebie i doprowadzić do porządku.

to są noworoczne postanowienia 🙂

• Mamusie
uff Anastazja zasnęła chwilka spokoju
u mnie menu na święta wygląda tak:
sałatka jarzynowa którą mam zanieść mamie
ryba po grecku
no i myślę jeszcze o gołąbkach z kapustą i grzybami jakie robił mój wujek tylko nie znam przepisu a nie mam z nim kontaktu

aha no jeszcze ciasta bo teściowa już wydzwaniała czy robię
wiec zrobię sernik i takie świąteczne orzechowo jabłkowo cynamonowe z masą śmietankową i polewą czekoladową

barszcz z uszkami
karp smazony
krokiety
sledzik
salatka ze sledzikiem
kutia
pierogi z kapusta i grzybami
krem z grzybow
paszteciki z kapusta i grzybami
kompot z suszu
ryba z ananasami w pomidorach
ryba w galarecie

bedzie meza siostra z mezem i dzieckiem i znajomi z dzieckiem, wiec podzielilysmy sie potrawami 🙂

a z ciast to mam pierniczki i planuje upiec makowiec i kokosanki.

• Mamusie
Kasia napisał(a):
Hania napisał(a):

Nie kochanie jestem do dietetyka już zapisana bo byłam dziś u urologa i fatalne wyniki koniecznie dieta i jakieś 10 kilo w dół muszę zrzucić jeszcze

• Mamusie
Hania napisał(a):
Kasia napisał(a):
Hania napisał(a):

Nie kochanie jestem do dietetyka już zapisana bo byłam dziś u urologa i fatalne wyniki koniecznie dieta i jakieś 10 kilo w dół muszę zrzucić jeszcze
no to kochanie trzeba zacisąć pasa ale trzymam kciuki 🙂

• Mamusie
u mnie chyba bedzie z 15 dan,,,bo ja robie i funfela, ktora do nas przyjdzie na wigilie tez przygoptowuje swoje ..
i powiem wam, ze nie mam nic ,a nic posprzatane na swieta,,,nie mam prezentu dla meza,funfelki i jej corki i musze jakos wyjsc do fryzjera ,ale kiedy i jak ja to wszystko zrobie , to sama nie wiem 😲

• Mamusie
Femmka napisał(a):
u mnie chyba bedzie z 15 dan,,,bo ja robie i funfela, ktora do nas przyjdzie na wigilie tez przygoptowuje swoje ..
i powiem wam, ze nie mam nic ,a nic posprzatane na swieta,,,nie mam prezentu dla meza,funfelki i jej corki i musze jakos wyjsc do fryzjera ,ale kiedy i jak ja to wszystko zrobie , to sama nie wiem 😲
dasz radę 🙂

• Mamusie
Kasia napisał(a):
Femmka napisał(a):
dasz radę 🙂

widze ktos tu we mnie wierzy ,a raczej w moje mozliwosci hahah

• Mamusie
Femmka napisał(a):
Kasia napisał(a):
Femmka napisał(a):
dasz radę 🙂

widze ktos tu we mnie wierzy ,a raczej w moje mozliwosci hahah
😘 😘 🙂

• Mamusie
Faszerowane udka kurczaka

składniki
mięso jak na kotlety mielone
(osobiście biorę karkówkę i pierś z kurczaka wrzucam do gotującej sie wody na 15-20 minut potem to studzę i mielę)
przyprawy
marchewka tarkowana na drobnych oczkach
mód
udla kurczęce

mięso przygotować doprawić do smaku dodać marchęwkę
udka kurczaka filetować (wyjąć kość z środka)
nafaszerować udka mięsem mielonym
tam gdzie dziurka spiąć wykałaczką
każde udko przed pieczeniem posmarować delikatnie miodem z żółtkiem
piec na dowolnych warzywach w rękawie
180stopni ok 50-60 minut

Robiłam też tak szyjki kurczaka
można w środek mielonego mięsa dodać suszoną śliwkę lub morelę 🙂

• Mamusie
Hania napisał(a):
Femmka na pewno dasz radę ja muszę jeszcze ogarnąć cały dom zrobić pranie i zabrać się za jedzenie 🙂

no mysle ,moze maz mi pomoze, o ile zrobi sobie dzien wolnego przed swietami ...
a jeszcze dzien po swietach robimy roczek Malej wiec, nie wiem czy na swieta szykowac wiecej czy w drugi dzien swiat bawic sie w pichcenie znowu

• Mamusie
Femmka napisał(a):
Hania napisał(a):
Femmka na pewno dasz radę ja muszę jeszcze ogarnąć cały dom zrobić pranie i zabrać się za jedzenie 🙂

no mysle ,moze maz mi pomoze, o ile zrobi sobie dzien wolnego przed swietami ...
a jeszcze dzien po swietach robimy roczek Malej wiec, nie wiem czy na swieta szykowac wiecej czy w drugi dzien swiat bawic sie w pichcenie znowu

Ja bym więcej uszykowała i miała potem z głowy bo poco bawić się dwa razy.
Klarcia cudna 😘

• Mamusie
Femmka napisał(a):
Hania napisał(a):

mi nie wiem czy by się chciało na drugi dzień znowu pichcić