Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Lagoonka jake masz suwaczki w podpisie 🙂 A Ty 😘

My czekamy aż Majusia wstanie, przemycimy jakoś za plecami Natalii prezenciochy do samochodu, strzelę se makijaż jakiś i jedziemy do teściów już 🙂

Cudownych Świąt Kochane

I żeby nam te kalorie porządnie w cycki powłaziły 🙃 Buziaki

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
Lagoonka jake masz suwaczki w podpisie 🙂 A Ty 😘

My czekamy aż Majusia wstanie, przemycimy jakoś za plecami Natalii prezenciochy do samochodu, strzelę se makijaż jakiś i jedziemy do teściów już 🙂

Cudownych Świąt Kochane

I żeby nam te kalorie porządnie w cycki powłaziły 🙃 Buziaki

Nio też życzę kalorii prosto w cycki 😜
BUZIAKI

Hej wszystkim 🙂 Ja też życzę każdej z Was Wesołych Świąt i dużo zdrowia!! 😘

Nie wiedziałam czemu Laura jest taka nerwowa, marudna i wiecznie płacząca i co się okazało ma skoki rozwojowe 😞 😠 jest nie do wytrzymania!! W złości bije się po twarzy i to tak mocno, a zaczęła tak robić chyba z 1-2tyg. temu. Nie wiem jak temu zaradzić. Nas już tak nie bije jak kiedyś. Oczywiście codziennie nie śpi do 00-01 w nocy. No i zaczyna bardzo dużo pokazywać palcem wskazującym, choinkę ostatnio nazwała gugu.

• Mamusie
No i po świętach 🙂 Jak dobrze 😉

Jak u was minęły??
Bartek cale święta prze gorączkował i wył cały czas już mam go dość nie miałam nawet chwilki spokoju a już tym bardziej w nocy 😞
Prezenty w miarę ciekawie Barti dostał jeździk od dziadków, pchacza od chrzestnego,, garnuszek klocuszek od chrzestnej, samochodzik i ubrania od drugich dziadków, ubrania małe samochodziki i kierownicę od prababci od nas książkę z Bajkami mam mu zamiar dalej czytać dlatego będzie co raz książki dostawał 🙂

Najpiękniejszy prezent dostaliśmy my ale z małym haczykiem o tuż teść powiedział że będzie wesele tylko właśnie TYLKO Adam musi załatwić minimum 10 domów do ocieplenia 🙂 Dla mnie to i tak jest dobra wiadomość bo wkońcu wiem na czym stoję 🙂

• Mamusie
u nas też święta minęły cudownie...
najpierw u teściów, a potem u moich dziadków wspólnie z rodzicami.
Maja też dostała pchacz z FP, klocki duplo, laptop z FP, bajki - książkę, ubranka, sanki ze śpiworkiem no i całkiem sporo kasy 🙂 po urodzinkach w końcu musimy kupić jej fotelik do samochodu, bo to nosidło mnie wkurza.
a tak to fajnie, tak szybko minęło...teraz to już odliczam dni do powrotu do pracy 😞

• Mamusie
u nas też święta skończone
ale nie mogę powiedzieć że udane
wigilię spędzaliśmy u moich rodziców było sztywno smutno jakoś tak atmosfera napięta
w sumie to nic dobrego do jedzenia nawet nie było
pierogi kupione, barszcz z kartonu, ryba smażona z rana i zimna moja mama nie może zrozumieć że nie wszystko da się kupić
a jak już później alkohol trafił na stół to już wogóle nie było tam dla mnie miejsca 😞

na I dzień świąt byliśmy u teściów tam było równie źle
teściowa wszystko pomroziła i rozmrażała 5 minut przed podaniem
teść wyrzucał nam swoje smutki że nas na wigilii nie było i do tego jakoś tak na złość wymyślał swoje warunki jak ma Anastazję na sylwestra pilnować - że zabierze ze sobą psa, że chce coś tam wypić, że mamy mu za pilnowanie kupić 4 paczki tytoniu 😠
do cholery wnucząt swoich się za darmo z przyjemnością pilnuje a nie jeszcze czeka na zapłatę
no i jak się idzie wnuczki pilnować to sie ne pije 😠
do tego Anastazja nic nie dostała od męża rodziny
porobiliśmy prezenty wszystkim dzieciakom męża sióstr wydaliśmy ponad 300zł a ona nie dostała niczego ani od dziadków ani od rodziców tych dzieci a wiedzieli że my coś dla niech będziemy mieć 😠
a pamiętacie że mówiłam że nic Anastazji nie kupuje bo pewnie dostanie od innych pełnoprezentów 🥴 teraz jest mi przykro

dobrze że moja rodzinka się spisała na medal
malutka dostała super klocki pluszowe, słonika z klockami z fisher price, i baśnie takie z tekturowymi kartkami

a dziś siedzimy same bo mąż na służbie
byłyśmy na chwilę u moich rodziców
ale oni posadzili tyłki przy stole a ja męczyłam się z marudną Anastazją
wiec szybko się stamtąd zmyłam
może ja od nich za wiele oczekuje ale uważam że gdy wnuczka przychodzi do dziadków to powinni się z nią bawić tak żebym ja choć chwilkę odpoczęła
ząbkuje i jest marudna a mnie 3 dzień boli bardzo mocno głowa

no dobra koniec marudzenia
nie chcę wam psuć atmosfery poświątecznej ...

• Mamusie
hej hej 🙂
Sonia dostala okurzacz i telefon z FP 🙂ten odkurzacz jest super zasuwa z nim po domu i sprząta 🤪agentka mała 😁 😁 😁
a dzisiaj żeby nie siedzieć w domu wykorzystaliśmy wolny szary ponury dzień i pojechaliśmy do aqua parku 🤪ale sie dzieciaki wypluskaly 😁
Sonia to tylko w bąbelkach siedziała a jak wracaliśmy to padła i spała 2 godz 🤪co Jej sie nie zdarza 😉 😉

• Mamusie
Asiu super spędzony dzień
a byliście z Sonią na takim normalnym publicznym basenie?
jaka była temperatura wody?
nie było jej zimno?
co Sonia miała na sobie?
milion pytań ale też bym chętnie poszła a Anastazją na basen
tylko boje się bakterii i zimnej wody
noi nie wiem czy tam jest miejsce żeby ubrać Anastazję żeby się nie przeziębiła

• Mamusie
Honorata jak tak piszesz, że dziadkowie nie interesuję się małą, to aż mi przykro i nie potrafię tego zrozumieć....u mnie zarówno moi rodzie jak i teście to szaleją za Mają, po prostu rozpuszczą mi ją jak dziadowski bicz 😉 świata poza nią nie widzą....ale może dlatego że to pierwsza wnuczka....
ale z tymi prezentami to też kaszana, żeby nic nie dać 🤢 w głowie mi się nie mieści...mam nadzieję że im łyso, a dziadkowie to by się wstydzili!

• Mamusie
Honoratka pojechalismy do takiego duzego aqua parku 😉
tam gdzie były te duże baseny to tam nie wchodziłam z Sonią tylko tam gdzie dla dzieci takich malutkich np.w bąbelkach czy na takich zabawkach dla niemowląt(z których leci woda)była temp.wody 32st a powietrza 30st 🙂

• Mamusie
Asia napisał(a):
hej hej 🙂
Sonia dostala okurzacz i telefon z FP 🙂ten odkurzacz jest super zasuwa z nim po domu i sprząta 🤪agentka mała 😁 😁 😁
a dzisiaj żeby nie siedzieć w domu wykorzystaliśmy wolny szary ponury dzień i pojechaliśmy do aqua parku 🤪ale sie dzieciaki wypluskaly 😁
Sonia to tylko w bąbelkach siedziała a jak wracaliśmy to padła i spała 2 godz 🤪co Jej sie nie zdarza 😉 😉

też bym poszla na basen, nawet mój mnie namawial, ale jakoś tak się boję zimą... 🤨
jak to robicie żeby Wam się dzieci nie przeziębiły?
ja chyba na wiosnę dopiero się zdecyduję ☺️

ale jestem glodna hahahahaha - nie moge patrzec na jedzenie 😜

u nas swieta bardzo udane pomimo tego ze z dala od rodzicow. Maryla dala nam wspanialy prezent na wigilie - zaczela raczkowac 😁

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
Honorata jak tak piszesz, że dziadkowie nie interesuję się małą, to aż mi przykro i nie potrafię tego zrozumieć....u mnie zarówno moi rodzie jak i teście to szaleją za Mają, po prostu rozpuszczą mi ją jak dziadowski bicz 😉 świata poza nią nie widzą....ale może dlatego że to pierwsza wnuczka....
ale z tymi prezentami to też kaszana, żeby nic nie dać 🤢 w głowie mi się nie mieści...mam nadzieję że im łyso, a dziadkowie to by się wstydzili!

u nas też Anastazja jest pierwszą wnuczką moich rodziców i pierwszą wspólną wnuczką rodziców męża (bo mają dzieci i wnuki z poprzednich związków)
ale to juz wam kiedyś pisałam że przyjdą popatrzą na Anastazję i idą do domu
albo najlepiej żeby tłuc się do nich wózkiem przez całe miasto tam sobie popatrzą i wrócić do domu 😞

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
honoratka strasznie przykro ze takie swieta mialas 🥴 moze w przyszlym roku wyjedzcie sobie w trojke w gory i miejcie wszystkich w duuuuuuu 🙃

planowaliśmy to już na wielkanoc ale zawsze mówiliśmy sobie że Boże Narodzenie to trzeba z rodziną
a teraz już wiemy że wyjedziemy w cholerę w przyszłym roku bo nie mam zamiaru później płakać po nocach tak jak wyszło w tym roku
no mówię wam wyć mi się chce i aż się popłakałam
nawet nie mamy zdjęcia z mikołajem bo moja matka mówiła cały czas że ma strój mikołaja i że brat się przebieżę a że jest wielką bałaganiarą to oznajmiła mi wieczorem po kolacji wigilijnej że mikołaja nie będzie bo nie mogła znaleść stroju 😠

• Mamusie
no więc tak Sonia miałA bluzeczke na krótki rękawek i krótkie spodenki 🙂weszliśmy do szatni rozebrałam jąI była już w szatni u mnie na rękach taka rozebrana(ja też w stroju )i poszlismy na ta sale dla dzieci 🙂
na początku była w szoku bo tam nie jest tak jak na zwykłym basenie tylko jest tak kolorowo i pełno atrakcji(lejącej wody)zabawek wodnych itd.dlatego nie płakała rozglądała sie zmoczyłam jej nozki i chodziła sobie po wodzie a potem zjeżdżała ze zjażdżalni siedziała na delfinie z niego lała sie woda i nie chciała zejść
naprawde super było była taka szczęśliwa 😉
a wybraliśmy taki dzień bo wiedziałam że będzie mało ludzi(prawie wcale)bo nienawidze tłoku duchoty i krzyku a niestety w takich miejscach to normalka 🥴
potem w szatni ją powycierałam do sucha przebrałam i jeszcze tam posiedzieliśmy z pól godz potem Jacek nagrzał w samochodzie przeniosłam Ją szybko ubraną bardzo cieplo i owiniętą kocem 🙂
także myśle że warto sie wybrać dla dzieci to niesamowita frajda i relaks 🙂w
obiecaliśmy sobie że będziemy częśćiej jeżdzić 😉

Laura dostała 2 płaszczyki markowe, ale z roz. 86 i 98 😁 więc będą dobre dopiero za 1-2l na zimę Komplet czapkę, szalik i rękawiczki - czapka jest za mała 😁 reszta pasuje idealnie hmm piżamę, bluzę polarową, żółwika od nas (a miał być od prababci - dla mnie to jest babcia, ale ona w końcu na nic nie dała pieniędzy i my od niej też nic nie dostaliśmy, a do biednych nie należy) i zadzwoniła z życzeniami dopiero na 2 dzień świąt jakby nic się nie stało szkoda słów No i ogólnie pieniądze też wpadły w prezencie od mojego ojca dla nas także możemy sobie poszaleć trochę i starczy do wypłaty. Także nie jest źle, choć zamiast płaszczyków dla małej wolałabym dostać pełno bluzek, bo z wszystkiego mi wyrosła i nie mam w co ją ubierać 🤢 ma kilka rzeczy na krzyż, a wiadomo kurtki teraz będą sobie cały rok leżeć.. dzisiaj idę jej coś kupić pochodzę po lumpkach i sklepach. Lidl ma wyprzedaże dzisiaj odzieży dziecięcej.

A co do atmosfery rodzinnej to narzekać nie mogę było bardzo fajnie i rodzinka zostawiła nam pełno jedzenia 😎 że już na to wszystko patrzeć nie mogę.

Honoratka wiem jak Ci przykro, bo ja się podobnie czuję względem mojej babci.. bo Laura w mojej rodzinie jest 1 jako malutkie dziecko i jest jej 1 prawnuczką, a zachowuje się tak jakby nic dla niej nie znaczyła. Strasznie się zmieniła po śmierci dziadka. Nawet nie pamiętam kiedy mnie odwiedziła sama z siebie. Cóż pozostaje nam to tylko przetrawić i się nie zamartwiać, choć to wcale nie jest takie proste.

• Mamusie
Honorata Nusia ma rację, następnym razem wypnijcie się na wszystkich i sobie wyjedźcie...przynajmniej milo czas spędzicie i tak jak chcecie. Mój mąż też ma taką dziwną rodzinę, w sensie wujków i cioć...ja jestem przyzwyczajona do takiej rodzinnej atmosfery...
ja chcę jutro wyskoczyć do CH, może kupię dla Mai jakąś sukienkę na roczek i coś dla siebie i męża 🙂 zaczynają się wyprzedaże to może coś się skubnie 😜