Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Kasia napisał(a):
wesa napisał(a):
Wow Kasia gratulacje, i życze wytrwałości, ja szczerze mówiąć nie dałabym rady teraz jeszcze jak by mi miało wyskoczyć trzecie.
Wesa ja też tak myślałam ale już jest za późno 🤪

dasz radę 🙂 Już masz wprawę 😁 🤪
😮 😁 😁

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kasia napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Kasia napisał(a):
a ja mam ciężką noc za sobą, chłopaki mi całą noc wymiotowali i nie zmróżyłam oka i chodzę jak neptyk 😮

o kurcze a czemu wymiotują? współczuję
nie wiem wczoraj jedli parówki i tym wymiotowali

no to może jeżeli faktycznie jedli razem to samo to im zaszkodziło... masakra 😞

Wchodzę sobie z przypadku na mamuśki a tu taka wiadomość!!! 🤪 🤪 🤪

Kasiu jak z przypadku to musi być tym razem dziewucha!! Gratuluję!! I zobaczymy czy dobrze Ci ktoś wtedy wywróżył 3 dziewczynkę 😜 😘 No jestem w szoku.. Z jednej strony Ci zazdroszczę, bo nie mogę się doczekać drugiego dziecka, ale z drugiej strony (tej finansowej) muszę poczekać jeszcze z kilka lat. Super prezent na święta 😉 a kiedy robiłaś test?

Kolo a Ty gdzie się szlajałaś???????? 😮

• Mamusie
Blue napisał(a):
Wchodzę sobie z przypadku na mamuśki a tu taka wiadomość!!! 🤪 🤪 🤪

Kasiu jak z przypadku to musi być tym razem dziewucha!! Gratuluję!! I zobaczymy czy dobrze Ci ktoś wtedy wywróżył 3 dziewczynkę 😜 😘 No jestem w szoku.. Z jednej strony Ci zazdroszczę, bo nie mogę się doczekać drugiego dziecka, ale z drugiej strony (tej finansowej) muszę poczekać jeszcze z kilka lat. Super prezent na święta 😉 a kiedy robiłaś test?

Kolo a Ty gdzie się szlajałaś???????? 😮

a sama nie wiem gdzie się szlajałam 😜 a jeżeli chodzi o Kasię to też Jej zazdroszczę 😁

• Mamusie
Blue napisał(a):
a kiedy robiłaś test?

test robiłam już jakiś czas temu ale musiałam się upewnić więc poszłam do mojego gin i potwierdził zrobił mi usg i wszystko było jasne. mam dwa terminy z OM 23.06 a z USG 19.07 ale kazał mi się sugerować tym z USG bo moje okresy były nieregularne. jadę 13 stycznia na usg prenatalne to się dowiem więcej.
Blue żeby twoje słowa się sprawdziły i żeby była to dziewczynka 🙂

Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):
a kiedy robiłaś test?

test robiłam już jakiś czas temu ale musiałam się upewnić więc poszłam do mojego gin i potwierdził zrobił mi usg i wszystko było jasne. mam dwa terminy z OM 23.06 a z USG 19.07 ale kazał mi się sugerować tym z USG bo moje okresy były nieregularne. jadę 13 stycznia na usg prenatalne to się dowiem więcej.

Wiesz na tym prenatalnym niektórzy lekarze są w stanie przy dobrym ułożeniu powiedzieć płeć dziecka 🙂 no to trzymamy kciuki!! Częściej w tak wczesnym okresie widać chłopców.
Gdyby to życie było takie proste to pewnie połowa z nas by była dawno w ciąży 🙃 🤪 😁 teraz wszystkie będziemy żyły Twoją ciążą, może Femmka jeszcze dołączy 😉

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):
a kiedy robiłaś test?

Wiesz na tym prenatalnym niektórzy lekarze są w stanie przy dobrym ułożeniu powiedzieć płeć dziecka 🙂 no to trzymamy kciuki!! Częściej w tak wczesnym okresie widać chłopców.
Gdyby to życie było takie proste to pewnie połowa z nas by była dawno w ciąży 🙃 🤪 😁 teraz wszystkie będziemy żyły Twoją ciążą, może Femmka jeszcze dołączy 😉

ja już się rozmarzyłam 🙂 no ale nie dam rady 😞 chociaż gdyby się zdarzyło takie nieplanowane dzieciątko to bym w 7 niebie była 🤪

• Mamusie
Kasia to już za pół roku będziesz mamą 🤪
kurcze z niecierpliwością będę Cię obserwować i czytać co tam u Ciebie 🙂
ja też nie mogę się doczekać 2 dziecka, czasem mi się śni że znów jestem w ciąży to strasznie mnie te sny stresują 😉 chyba najbardziej będę bala się porodu niż wychowania dziecka... 🙃
hihi Kasia albo będziesz miała 3 chłopaków jak w 'Rodzince pl" albo mała księżniczka się pojawi. 🙂

• Mamusie
hej 🙂
Kasienko jeszcze raz gratulacje i uważaj na siebie i pisz nam tu na bieżąco wszystko 🙂
a tak z ciekawości to jesteś na brzuszku?na lipcóweczkach?? 🙂
ja jakbym miala mieć trzecie dziecko i mogła wybierać to chciałabym chlopca 😉
biorąć pod uwage tylko to że Cyprian był i jest bardzo grzeczny a Sonia...brak słów 😲
tak daje popalić że nie nadążam za nią 🥴
czy wasze dzieci też tak absorbują wasz cały wolny czas???bo u mnie to jakaś masakra cały czas coś broi wszędzie włazi nie moge jej spuścić z oka na minute i chodze za nią krok w krok jak tak dalej pójdzie to oszaleje 🤪 🤪 🤪

Kamila1 napisał(a):
ja też nie mogę się doczekać 2 dziecka, czasem mi się śni że znów jestem w ciąży to strasznie mnie te sny stresują 😉 chyba najbardziej będę bala się porodu niż wychowania dziecka... 🙃
hihi Kasia albo będziesz miała 3 chłopaków jak w 'Rodzince pl" albo mała księżniczka się pojawi. 🙂

Ja sobie nie wyobrażam rodzić drugi raz naturalnie 😮 na samą myśl mi się robi niedobrze, nie chodzi o ból, ale o to nacinanie.. do teraz czuję tego skutki jak źle usiądę czy coś.. oczywiście szycie mam idealne prawie jej nie widać, ale co z tego jak ją czuję przy mocniejszym dotyku. I teraz jakbym miała rodzić jak ona nie jest taka jak dla mnie w pełni wygojona o nieeeeeeee teraz to tylko cc wchodzi w grę 🙃 nawet za kilka lat umysłowo nie będę gotowa przez tą bliznę, szkoda, że w prawie każdym szpitalu nacinają. Moja koleżanka miała wynajętą położną a i tak ją nacięli 🙃

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):

Ja sobie nie wyobrażam rodzić drugi raz naturalnie 😮 na samą myśl mi się robi niedobrze, nie chodzi o ból, ale o to nacinanie.. do teraz czuję tego skutki jak źle usiądę czy coś.. oczywiście szycie mam idealne prawie jej nie widać, ale co z tego jak ją czuję przy mocniejszym dotyku. I teraz jakbym miała rodzić jak ona nie jest taka jak dla mnie w pełni wygojona o nieeeeeeee teraz to tylko cc wchodzi w grę 🙃 nawet za kilka lat umysłowo nie będę gotowa przez tą bliznę, szkoda, że w prawie każdym szpitalu nacinają. Moja koleżanka miała wynajętą położną a i tak ją nacięli 🙃

hmm mnie samo nacięcie nie bolało, ale popękałam dość mocno, nawet szyjka 🤢 i potem jak mnie zszywał to było gorsze niż te 8h w bólach 🤨 stale go pytałam czy kończy bo grzebal tam dosłownie jak w garach - jakimiś lyżkami...a tam szkoda słów...laski mówiły że po m-cu nic nie czuły a mnie nawet po 3 stale ciągnęło jak stałam, jakby miało mi wszystko wypaść 🙃
u nas w szpitalu nie ma cc na zamówienie, muszą być konkretne przyczyny...chyba że gdzieś prywatnie..

wspolczuje wam z tymi bliznami na pipkach, ja swoja po cc nie lubie dotykac bo to takie dziwne uczucie. jeszcze gdzie niegdzie nie ma czucia i czasem jak sie rozciagne to szczypie. a swedzi jak masakra

Kamila1 napisał(a):
Kasia taka refleksja mnie naszła, że jak poczęliście Patryka to Marcel miał 9 m-cy....teraz kolejne dziecko poczęliście jak Patryk miał jakieś 9 m-cy 🤪 hmmm Tyyy uważaj jak to trecie skończy 9 m-cy hehe 😉

hahahahhahahahahah 😁

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
Kasia taka refleksja mnie naszła, że jak poczęliście Patryka to Marcel miał 9 m-cy....teraz kolejne dziecko poczęliście jak Patryk miał jakieś 9 m-cy 🤪 hmmm Tyyy uważaj jak to trecie skończy 9 m-cy hehe 😉

hahahahhahahahahah 😁

Kamilko święta racja Kasiu uważaj uważaj bo to znak jakiś jest 🙂

Kamila1 napisał(a):

Kamila uważaj bo sobie wykraczesz po roku haha! 😁 😁 😁