Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

nusia27 napisał(a):
wspolczuje wam z tymi bliznami na pipkach, ja swoja po cc nie lubie dotykac bo to takie dziwne uczucie. jeszcze gdzie niegdzie nie ma czucia i czasem jak sie rozciagne to szczypie. a swedzi jak masakra

No my jesteśmy rozklapiochami, a Ty Nusiak nadal wąska dziołcha - DO CZASU 😁 😁

nic mi się nie chce nudą wieje szukam jakichś pieluch dla małej i kupiłam jej chodzik używany, bo mnie to dziecko wkurza, że szok 😠 nic nie można robić, bo wiecznie miałczy, chodzić nie umie, a sama się bawić nie chce tylko włazi mi wiecznie do stoliczka od krzesełka do karmienia i wygląda to tak jakby była w chodziku i go pcha i próbuje tak się przemieszczać. No wariatka. A chodzika-pchacza kompletnie nie rusza 😉 jak sama stoi i chodzi przy ścianie to chyba chodzik nie może już uszkodzić bioder co?

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
U nas dzisiaj dzień nieszczęść Bartek wsadził paluchy do pieca od centralnego dwa przypalone 😞 Potem biedak szalał z tatusiem i bacnął na tyłek po 3 krokach język zagryziony myślałam ze biedaka nie uspokoję a krwi nic już nie wspomnę bo zatamować nie mogłam teraz biedulek śpi i to po wielkiej wojnie.
W dodatku Adam miał wypadek mamy cały tył w samochodzie skasowany bo jakiś pacan nam w D... wjechał jak Adam zatrzymał się na skrzyżowaniu, a ja sprytna rozwaliłam głowę jak zdejmowałam pranie na strychu. Normalnie dzień wyjęty z kalendarza.

• Mamusie
Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):
wspolczuje wam z tymi bliznami na pipkach, ja swoja po cc nie lubie dotykac bo to takie dziwne uczucie. jeszcze gdzie niegdzie nie ma czucia i czasem jak sie rozciagne to szczypie. a swedzi jak masakra

Blue ja 4 miesiące po porodzie się męczyłam z szwami a miałam ich 33, do tej pory czasami przy seksie czuje jak mi tam coś w środku jest nie tak.

Hania napisał(a):
U nas dzisiaj dzień nieszczęść Bartek wsadził paluchy do pieca od centralnego dwa przypalone 😞 Potem biedak szalał z tatusiem i bacnął na tyłek po 3 krokach język zagryziony myślałam ze biedaka nie uspokoję a krwi nic już nie wspomnę bo zatamować nie mogłam teraz biedulek śpi i to po wielkiej wojnie.
W dodatku Adam miał wypadek mamy cały tył w samochodzie skasowany bo jakiś pacan nam w D... wjechał jak Adam zatrzymał się na skrzyżowaniu, a ja sprytna rozwaliłam głowę jak zdejmowałam pranie na strychu. Normalnie dzień wyjęty z kalendarza.

Ja wyjęłam Laurze ochraniacz z łóżeczka, bo się zwiodłam zdjęciem Justyny jak Miłosz jest bez i ona sobie spała obudziła się idę do niej, a ta ma na czole między brwiami dosyć pokaźną rankę i strup się jej zrobił od wczoraj 😞 no i od razu po tym ochraniacz wrócił na swoje miejsce. Nie może bez niego spać.

Hania napisał(a):
Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):

Blue ja 4 miesiące po porodzie się męczyłam z szwami a miałam ich 33, do tej pory czasami przy seksie czuje jak mi tam coś w środku jest nie tak.

No widzisz a mi nic nie popękało samo z siebie tylko to co oni nacięli 😠 miałam bodajże 2 szwy na zewnątrz i coś w środku od ujścia pochwy od tego nacięcia.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):
a kiedy robiłaś test?

test robiłam już jakiś czas temu ale musiałam się upewnić więc poszłam do mojego gin i potwierdził zrobił mi usg i wszystko było jasne. mam dwa terminy z OM 23.06 a z USG 19.07 ale kazał mi się sugerować tym z USG bo moje okresy były nieregularne. jadę 13 stycznia na usg prenatalne to się dowiem więcej.
Blue żeby twoje słowa się sprawdziły i żeby była to dziewczynka 🙂

Wiesz na tym prenatalnym niektórzy lekarze są w stanie przy dobrym ułożeniu powiedzieć płeć dziecka 🙂 no to trzymamy kciuki!! Częściej w tak wczesnym okresie widać chłopców.
Gdyby to życie było takie proste to pewnie połowa z nas by była dawno w ciąży 🙃 🤪 😁 teraz wszystkie będziemy żyły Twoją ciążą, może Femmka jeszcze dołączy 😉
mi w 13 tyg lekarz na prenatalnym powiedział że to chłopak(tak było i z Marcelem i z Patrykiem)

• Mamusie
Asia napisał(a):
hej 🙂
Kasienko jeszcze raz gratulacje i uważaj na siebie i pisz nam tu na bieżąco wszystko 🙂
a tak z ciekawości to jesteś na brzuszku?na lipcóweczkach?? 🙂
ja jakbym miala mieć trzecie dziecko i mogła wybierać to chciałabym chlopca 😉
biorąć pod uwage tylko to że Cyprian był i jest bardzo grzeczny a Sonia...brak słów 😲
tak daje popalić że nie nadążam za nią 🥴
czy wasze dzieci też tak absorbują wasz cały wolny czas???bo u mnie to jakaś masakra cały czas coś broi wszędzie włazi nie moge jej spuścić z oka na minute i chodze za nią krok w krok jak tak dalej pójdzie to oszaleje 🤪 🤪 🤪
tak właśnie się dołączyłam do dziewczyn ale was nie opuszczę 🙂 😘 😘

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
Kasia to już za pół roku będziesz mamą 🤪
kurcze z niecierpliwością będę Cię obserwować i czytać co tam u Ciebie 🙂
ja też nie mogę się doczekać 2 dziecka, czasem mi się śni że znów jestem w ciąży to strasznie mnie te sny stresują 😉 chyba najbardziej będę bala się porodu niż wychowania dziecka... 🙃
hihi Kasia albo będziesz miała 3 chłopaków jak w 'Rodzince pl" albo mała księżniczka się pojawi. 🙂

drugi poród był lżejszy a mój gin powiedział że trzeci to już całkiem pójdzie lajtowo 🙂
Ja sobie nie wyobrażam rodzić drugi raz naturalnie 😮 na samą myśl mi się robi niedobrze, nie chodzi o ból, ale o to nacinanie.. do teraz czuję tego skutki jak źle usiądę czy coś.. oczywiście szycie mam idealne prawie jej nie widać, ale co z tego jak ją czuję przy mocniejszym dotyku. I teraz jakbym miała rodzić jak ona nie jest taka jak dla mnie w pełni wygojona o nieeeeeeee teraz to tylko cc wchodzi w grę 🙃 nawet za kilka lat umysłowo nie będę gotowa przez tą bliznę, szkoda, że w prawie każdym szpitalu nacinają. Moja koleżanka miała wynajętą położną a i tak ją nacięli 🙃

Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):
a kiedy robiłaś test?

test robiłam już jakiś czas temu ale musiałam się upewnić więc poszłam do mojego gin i potwierdził zrobił mi usg i wszystko było jasne. mam dwa terminy z OM 23.06 a z USG 19.07 ale kazał mi się sugerować tym z USG bo moje okresy były nieregularne. jadę 13 stycznia na usg prenatalne to się dowiem więcej.
Blue żeby twoje słowa się sprawdziły i żeby była to dziewczynka 🙂

Wiesz na tym prenatalnym niektórzy lekarze są w stanie przy dobrym ułożeniu powiedzieć płeć dziecka 🙂 no to trzymamy kciuki!! Częściej w tak wczesnym okresie widać chłopców.
Gdyby to życie było takie proste to pewnie połowa z nas by była dawno w ciąży 🙃 🤪 😁 teraz wszystkie będziemy żyły Twoją ciążą, może Femmka jeszcze dołączy 😉
mi w 13 tyg lekarz na prenatalnym powiedział że to chłopak(tak było i z Marcelem i z Patrykiem)

No to jak tym razem nie powie to a nóż.. 😉 nie mogę się doczekać wiadomości!! Ja się dowiedziałam na usg połówkowym.

Hania napisał(a):
Kasiu my nie kraczemy 🙂

Mój Adam tak usiad i podczytał że to już Twoje trzecie i tak myśli myśli i wymyślił "Chodź kochanie strzelimy se siostrzyczkę lub braciszka dla Bartiego Kasia nie będzie sama 🙂"

Fajnie, mój tak by nie powiedział 🙃

• Mamusie
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):
Kasiu my nie kraczemy 🙂

Mój Adam tak usiad i podczytał że to już Twoje trzecie i tak myśli myśli i wymyślił "Chodź kochanie strzelimy se siostrzyczkę lub braciszka dla Bartiego Kasia nie będzie sama 🙂"

Czemu??
Daria ja swojemu powiedziałam że pomyślimy w noc poślubną czyli za rok

• Mamusie
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):
Kasiu my nie kraczemy 🙂

mój to na 10000000000000% by tak nie powiedział 🤪 🙃
Hania to do dzieła Kasia zazęła to ktoś musi kontynuować 😜 😉

• Mamusie
Tylko powiem Wam dziewczynki te które chcą miec drugie dziecko to naprawde najlepiej jak jest mała różnica max trzy lata wiem że jest ciężko ale tak jak jest u mnie to jakieś nieporozumienie 🙃 😉
do dzisiaj nie mozemy sie odnależć ☺️ po dobrych kilku latach spokojnego beztroskiego zycia taki mały urwis wywrócił nasze życie do góry nogami 🙃 😉

• Mamusie
na szczęście mnie już kompletnie nic nie boli po tych szyciach więc jestem dobrej myśli że tak tylko na początku było 🙂
Kasia a nad imionami już myślałaś?
ciekawe która będzie następna...zobaczycie jak ten czas szybko mija i zaraz trzeba będzie starać się o drugie 😉 kurcze w sumie to ja planuję rozpocząć działalność już za 1,5 - 2 lata 😎 bo chcę mieć 3 lata różnicy a że Maja ze stycznia więc na urodzenie mam cały 2014 🤪

• Mamusie
Hej Kochane :* nie było mnie długo i jak na razie bardzoo rzadko będę bo nie mam internetu. Mam nadzieje, że po nowym roku już będę go miała i będę mogła normalnie z Wami pisać !
To tak się tylko pochwalę, że od jakiegoś tygodnia Darek trenuje chodzenie 😁 za pierwszym razem przeszedł cały pokój i teraz cały czas szkoli się w tym dalej 🙂 DUMNA Z NIEGO JESTEM JAK NIC 😁
Pozdrawiam Was Kochane i Całuje Dzieciaczki jak tylko będę miała możliwość skorzystania z internetu to się odezwę 😁 i aż nie chcę myśleć ile stron czeka mnie do nadrobienia 🙂
BUZIACZKI :*:*:*:*:* 😘 😘

Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):
Kasiu my nie kraczemy 🙂

Bo po Laurze nie chce tak szybko drugiego dziecka 😁 😁 😁 owszem napomina o drugim dziecku od czasu do czasu, nawet na święta przy życzeniach zażartował o 3, ale co do czego to nie wiem czy się zdecyduje nawet za 3-5lat Niby mówi, że tak, ale widzę, że by wolał jak najpóźniej 😁 i możliwe, że tylko ja bym chciała żeby różnica między dziećmi była maks 4-5lat.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):
Kasiu my nie kraczemy 🙂

Bo po Laurze nie chce tak szybko drugiego dziecka 😁 😁 😁 owszem napomina o drugim dziecku od czasu do czasu, nawet na święta przy życzeniach zażartował o 3, ale co do czego to nie wiem czy się zdecyduje nawet za 3-5lat Niby mówi, że tak, ale widzę, że by wolał jak najpóźniej 😁 i możliwe, że tylko ja bym chciała żeby różnica między dziećmi była maks 4-5lat.

no ja chcę tak różnicę 3-4 latka więc w sumie czas tak zapieprza że niedługo będzie trzeba się starać o następne... powiem Wam szczerze że jak o tym myślę to już nie mogę się doczekać 😜