Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
Gratupacje! Mysleliscie juz nad imieniem?

no z imieniem jest problem dla dziewczynki myśleliśmy o Florentynie, ba to był już pewniak
o chłopcu nie mam pojęcia
przy Anastazji gdy braliśmy pod uwagę chłopca chodził nam po głowie Jan, w mojej rodzinie jest tradycja, że syn dostaje drugie imię po ojcu ale jak sobie powtarzam JAN JERZY JABŁOŃSKI to mi się to wydaje takie nadmuchane 🥴
podoba mi się jeszcze Franciszek (Franek) i to koniec naszych pomysłów

• Mamusie
gratulacje Honorata 🙂 to szybko powiedział Ci płeć...ja pewnie dowiem się ok 20 tyg. na połówkowym 🙂
Maja też ładnie je, właściwie wszystko jej smakuje...nawet fasolka po bretońsku 😉
pani w przedszkolu mówi, że ładnie zjada szczególnie obiady, a jak już nie może łyżką wygrzebać to bierze talerz do buzi i wypija jak ze szklanki 🙃 śmiały że umie sobie poradzić.
a jak przychodzi do domu to je obiad razem z nami 😉
a w przedszkolu super, nie mam z nią żadnych problemów, rano wstaje to się cieszy że idzie, a jak widzi budynek to aż piszczy 🙂

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
też nie myślałam że już mi powie
ale nie dało się ukryć "siusiak" do kolan 😁

to dobrze że młody tego nie ukrywa 😉
jestem ciekawa jak będzie wyglądał, gdy się urodzi z taką czupryną jak Anastazja 🤪

też się wczoraj śmialiśmy z tego z mężem
że nie ogarniemy jego włosów i będziemy tak jak Anastazji ścinać w 6 miesiącu życia

Jan i Franio ladne imiona 😉 mi sie jeszcze Bogus podoba
ja musze Maryle podszkolic w samodzielnym jedzeniu. niby daje rade ale jak je zupe lyzka to wiekszosc laduje na niej a nie w niej 😜

Jan i Franio ladne imiona 😉 mi sie jeszcze Bogus podoba
ja musze Maryle podszkolic w samodzielnym jedzeniu. niby daje rade ale jak je zupe lyzka to wiekszosc laduje na niej a nie w niej 😜

• Mamusie
cześć dziewczyny jak tam po weekendzie
pogoda była super aż chcieliśmy jechać nad morze tylko u nas strasznie wiało wiec nad morzem pewnie wiało jeszcze mocniej i odpuściliśmy sobie

dziś w żłobku wyczytałam że w piątek będzie w moim mieście Dorota Zawadzka na jakiś tam warsztatach Aktywna Rodzina czy coś tam takiego zastanawiam się czy nie iść i nie posłuchać jej trochę

• Mamusie
czy wasze dzieci też już wymyślają w co możecie a w co nie ubrać
Anastazja ostatnio nie dopuszcza do siebie nic co nie jest mega kolorowe
np rano jest mega awantura gdy chcę jej założyć jakąś ładną białą bluzkę z haftowanym serduszkiem i szare spodenki
ryczy jak głupia ściąga z siebie to co jej założę robi mi kocioł w szafce i sama sobie czegoś szuka wrrrr

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
Honorata u nas rozwiazalam ten problem w ten spodob: wyciagam Maryli dwie bluzeczki i pytam sie ktora chce zalozyc, pozniej dwie pary spodni//spodniczek itd 😉

nie działa ...
jeśli wybiorę jej dwie spośród tych które wiem że jej się nie podobają nie ma siły żeby wybrała którąś z nich 🥴
leci wtedy z płaczem po krzesło i buszuje w szafce w poszukiwaniu ubrań które akceptuje 😞

• Mamusie
dziewczyny
od kilku dni czuję że twardnieje mi brzuszek co jakiś czas
trochę mnie to martwi przy Anastazji nie miałam takich dolegliwości
pamiętacie może czy miałyście coś takiego i czy to może być coś poważnego?
napisałam też na brzuszku do marcówek tylko że tam forum dopiero w zarodku mało kto zagląda

• Mamusie
Zobaczcie jakiego nowego przyjaciela ma Anastazja.
Mieszka sobie na kwiatku juz kilka dni, je sałatę i jogurty 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/594/6utf.jpg/][IMG]http://img594.imageshack.us/img594/9376/6utf.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
witam 🙂
Gratuluję Honoratko SYNKA 🙂
u mnie jak rodziłam Emilkę królowały imiona Jasio Antoś Franek Stasio ale każdy ma swój gust 🙂 jak Emilka byłaby chłopcem to by się nazywała Kornel 🙂

ja z Patrykiem też nie mam problemu co do jedzenia ale Marcel to jest straszny je tylko to co mu się podoba i też sam sobie wybiera ubrania Patryk jeszcze nie

Kamilko ja dowiedziałam się że mam córkę w 13 tyg tak samo jak i chłopców po badaniu prenatalnym 🙂 czekamy teraz na wieści kto kryje się w twoim brzuszku 🙂

• Mamusie
Honorata gratuluję syna 🙂

Darek założy raczej wszystko do momentu aż mu się nie przypomni, że ma jakąś koszulkę z motorem albo gitarą :P

Szkoda, że nie posłałam Darka do przedszkola od września ale znając życie i tak by w naszym cudownym mieście się nie dostał teraz... Pójdzie od przyszłego roku 🙂

Młody odkrył swoją nową pasję ( obok motorów ) jazda konna 🙂 już jak był młodszy fascynowały go konie, jak dojrzał, że w TV leciały zawody w jeździectwie nie można było przełączyć. W weekend byliśmy w zoo we Wrocławiu i tam są jakieś marne przejażdżki na kucykach dla dzieci i Darek nie odpuścił złapał panią za rękę, założył kask i poszedł ( nawet nie obejrzał się czy idę z nim ). No ale to pewnie odziedziczył po chrzestnej 🙂

• Mamusie
Hehehe Musiałam się nieźle przyjrzeć żeby dojrzeć przyjaciela Anastazji 😁 My mieliśmy już biedronki i gąsienice, o ślimaku jakoś nie pomyśleli 😁
Jeśli chodzi o ubranie mojej gwiazdy to tak jak u Was był taki czas, ze chciała sama decydować w co się ubierze. Pamiętam jak Kuba przyjechał do mnie do pracy z dziećmi późną jesienią poprzedniego roku. Wyobraźcie sobie moje zdziwienie jak zobaczyłam moją gwiazdę wyszykowaną w ciepły płaszczyk i sandałki na nóżkach 🤪 😁 Tatuś dał się urobić Tośce i mogła postawić na swoim 😁
Ja mam teraz inny problem 🤢 Młoda rozbiera mi się nagminnie 😠 Całe dnie trwa walka. Tośka uwielbia chodzić z goła d..a i już 😠 Ręce opadają przy tym diable...

• Mamusie
hehe czyli każde z dzieci ma jakies wariactwa, tzn że są normalne 🤪
🙃 ja też zaczęłam szukać "przyjaciela" gdzieś w tle a tu na 1 planie 😉
Kasiu to szybko Ci powiedzieli, hmm to ja nie wiem bo jak byłam z Mają w 14 tc na prenatalnym to mi powiedział że w tym okresie to se mogę z krwi czy jakoś tak zrobić bo to za wcześnie...no nie wiem może zależy od ułożenia.

• Mamusie
Dobry wieczor 🙂 Przywitac sie tylko przyszlam i pozdrowic Was wszystkie 😉

Co do potwierdzania plci, to u nas zaleca sie sprawdzanie plci najwczesniej od 16tyg (zreszta chyba dopiero od tego okresu mozna), bo wczesniej wynik jest nie do konca wiarygodny. I sama sie z tym spotkalam, tzn czesto sie dzialo tak, ze z dziewczynek wychodzili chlopcy , a z chlopcow robily sie dziewczynki. Ale byly to wszystko wlasnie okreslenia plci zrobione przed tym 16tym tyg. Chodzi chyba o to, ze na tym etapie organy rozrodcze wygladaja bardzo podobnie, wiec latwo tez o pomylke. Oczywiscie nie mowie, ze tak jest zawsze, bo czesto jest tak, ze pozniejsze badania tylko potwierdzaja plec ze wczesniejszych badan z tego okrsu 🙂, po prostu nie jest to rzadko spotykane. W Polsce to chyba jest o tyle pod tym wzgledem fajnie, ze na kadzym usg moga to sprawdzic i potwierdzic (oczywiscie w zaleznosci od ulozenia dzidzi), bo u nas idziesz na prwante badanie usg na plec i co Ci powiedza, w to wierzysz 😜 A chcesz kolejne takie badanie, to znow musisz placic - a to wcale nie jest takie tanie :/

Honorcia - oczywiscie gratulacje synusia!! 😁 Zastanawiasz sie, jak to bedzie byc mama chlopczyka po opiece nad dziewczynka? 🙂

Kamia - a czy Ty masz jakies przeczucia, co do plci?? 🙂

A tak Wam jeszcze powiem, ze Wam troche zazdroszcze tego blogoslawionego stanu 😉 Ale w pozytywnym tego slowa znaczeniu oczywiscie 🙂

Moj Oskar dzis rano wariowal , budzac wszstkich - standard (choc i tak ta pobudka byla znacznie lepsza od tych, jakie odprawial jakis czas temu O_o). Az w koncu w koryms momencie po namowach faktycznie zabral sie do siebie do pokoju i sie grzecznie i spokojnie bawil. Tak sobie powiedzialam, zeby sie ubral..i odziwo cos tam wygrzebal i, po mojej akceptacji czy to a to moze, ubral sie w koncu 😜 Zadowolona zabralam chlopcw na dol, gdzie spedzilismy wiekoszsc dnia. Zanosilam pozniej wyprane ubrania na gore i weszlam do niego do pokoju i zamurowalo mnie, o tak: 😮 Te ubrania, ktore sortowalam (i mialam poskladane na kupce na jego biurku) wszystkie , co do jednego, lezaly doslownie wszedzie. Nie widac bylo podlogi 🤢 Powinnam byla sie domyslic, ze lobuzuje, skoro bylo tam wtedy tak cicho 😉 A juz sie zaczelam cieszyc, ze dziecko mi w koncu madrzeje 😉 To tak mi sie wspomnialo a propos ubierania 😉

Buziaczki!! 🙂