Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
witam mamusie w Nowym Roku 🙂 życzę wam aby ten rok był lepszy od poprzedniego
nasze urwisy kochane już trzy latka kończą

Justa trzymam kciuki za drugą dzidzię a Madziu u Ciebie za trzecią 🙂 może córcia będzie 🙂
u mnie dzieci poprzeziębiane
sylwester spędziłam w domu z mężem i dziećmi, wcześniej była u nas jelitówka, normalnie masakra
wczoraj miałam księdza po kolędzie a dzisiaj powrót do rzeczywistości

• 2 tygodnie później...
  • Mamusie
chyba już się nie da reanimować styczniówek 🙂 taaaka cisza, sama tu czasem zaglądam i patrzę czy coś napisane...dobrze, że chociaż na facebooku mamy wgląd na to co się dzieje 🙃
a u nas ok, czas leci...ostatni trymestr został. Tydzień temu tylko wysypalo mnie jakieś uczulenie na całym ciele, nie wiem od czego ehhh. Poszlam na izbę i mój gin zapodał mi zastrzyk z hydrokortizolu i jakoś w 2 dni zeszło, jedynie gęba dłużej się babrze i wygladam jak nastolatka 🤢

• Mamusie
hej ja też jeszcze kulam się w dwupaku
zostało jakieś 6 tygodni
przyznam się ze przy narodzinach Anastazji byłam bardziej zorganizowana
torba do szpitala była cały czas spakowana
cała wyprawka była gotowa już w listopadzie
a teraz to mam łóżeczko fotelik i dosłownie po 3 body i pajace i to tyle
czekam na kasę w pracy i od dłużników żeby zacząć konkretne zakupy ale jakoś nikt się nie spieszy 😠

• Mamusie
Witam się i ja 🙂
Anastazja tysiące buziaków Ci przesyłamy z Sonią 🙂a tak w ogóle to dla wszystkich trzylatków Moc Serdecznych Życzeń 😘 😘 😘
Jejku dzisiaj moje słoneczko kończy 3latka 🙂a pamiętam jak wczoraj jak się urodziła...taka maleńka była a teraz kawał babki 🤪 😉
Dziewczyny pytanie z innej beczki-ile wasz dzieci ważą???
Pozdrawiam i odpiszcie 😘

hej 🙂
Honorata masakra zlecialo, ja to myslalam, ze na polmetku jestescie 😁
buziaki dla naszych 3-latkow (to dopiero zlecialo 😜)

Asia Marylka wazy 15 albo 16kg. wazylam ja na swieta w pl i teraz nie pamietam ☺️

hej 😉
u nas rzadzi plastelina, farby, kredki i ostatnio najwieksza radocha Manki - puzzle. dostala ich duzo na swieta wiec ma zajecie. chodzimy tez na basen, na playgrupy rozniste. i ogolnie jak ja cos robie to ona jest kolo mnie i mi pomaga. i bajki disneya albo peppa pig jak juz sie bardzo nudzi...

• Mamusie
hej
Asiu powiem że pomyślałam o tobie 24 stycznia bo w końcu rodziłyśmy w ten sam dzień 😉 oczywiście 100 latek dla Soni i innych styczniowych maluchów czego zapomniałam życzyć przy ostatnim wpisie

Anastazja waży 13kg jest z tych szczuplejszych nosi ubranka 98 i buciki 25

moja na puzzle miała fioła w listopadzie i grudniu teraz przyszła pora na lalki które wcześniej omijała szerokim łukiem ale może to dlatego że na święta prosiliśmy o prezenty w postaci właśnie akcesoriów dla lalek żeby Anastazja miała porównanie że np ona ma łóżeczko dla lal a ja kupuje łóżeczko dla Franka

czas zleciał baaardzo szybko nawet szybciej niż przy pierwszym dziecku ale to wiadomo teraz mam więcej obowiązków

a przyznam się wam że teraz piszę z marcówkami i ja mam termin na 1 marca a mamy już jedną dziewczynę co urodziła tydzień temu i dwie którym też wody zaczęły się sączyć dostały sterydy i jutro będą rodzić więc w sumie będą już trzy styczniówko - marcówki
strasznie szybko to idzie u nas jakoś tak wolniej porody nadchodziły

• Mamusie
Jejku a Sonia w ogóle nie potrafi(nie chce)układać puzzli dużo rysuje i wózki ,lalki,plastelina (wszystkie play doh)farbki,mamy też taką bardzo dużą kuchnie do zabawy(dostała od cioci z USA 😉)z lodówką,mikrofalą itd. -to dużo gotuje,smaży,piecze w piekarniku ale układanki,puzzle i takie podobne to daleko w tyle 🥴 ☺️już jej pokupiłam różne takie puuzle giganty świnka peppa,klinika dla pluszaków(uwielbia Dośke 😉)ale nie chce układać 🥴

Asia moze puzzle to nuda dla Soni. Piszesz, ze lubi wozki i lalki a Maryla ich nie znosi 😜 kazdy maluch jest inny i lubi co innego. a wracajac do play doh, macie sposob na spranie tego dziadostwa z ciuchow?

• Mamusie
moja waży ok 14,6 kg ubranka 104 generalnie
a puzzle też świetnie układa, na święta dostała laptopa z Hello Kitty to codziennie go magluje ale przyznam dużo się z niego nauczyła...umie cały alfabet, literuje słowa. Fajne są tam gry włąsnie z cyframi i literami.
lalki za to nie bardzo ją interesują, no ale może jeszcze się zmieni z 5 razy 😉

• Mamusie
Hej 🙂
Magda W. serio 3 dzidzia???? 🙂 ja to chyba drugą tak długą będę kalkulować, że w końcu nic z tego nie wyjdzie 😉
Miłosz też uwielbia ciastolinę i teraz na urodziny dostał masę maszyn budowlanych z play doh. Nusia ubrania jeszcze za bardzo tym nie pobrudził ale z dywanu już zdrapywałam 😉

Justyna z dywanu juz zdrapywalam, czekalam az zaschnie, zeby sie nie rozmazywala i nozykiem cyk cyk 😜

Anastazja gra a Maryla tanczy jak tylko jakis bit uslyszy. i od jakiegos czasu wymyslila sobie, ze nie chce zasypiac przy kolysankach tylko przy radiu 😉

• Mamusie
Hej 🙂
mój Patryś waży 15.6 ale też jest "nabity" tak jak piszesz Asiu
ubrania nosi 98
lubi bawić się samochodami garażem, uwielbia układać puzle, potrafi już liczyć a teraz na urodziny dostał puzle z alfabetem to się będzie uczył, plastelinę też lubi ale powyklejał mi ją szfki, stół i schowałam bo miał tą lodziarnię z play doh i już miałam tego dość bo Emilka chciała to jeść
teraz ma szał na nocowanie u innych, wszędzie chce zostawać na nockę 🙂