Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hania napisał(a):
anka111 napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
oo Honorata gratuluję 🙂 informuj nas tu na bierzaco!
jej coraz mnie tych niezdecydowanych z 1 dzieckiem zostaje... 🙃
nusia, justa...a kiedy Wy?

o słusznie zauważyłaś 😁 stycznióweczki 2011 z jednym dzieckiem to pomału wymierający gatunek 🤪

Anka Kamila a kiedy wy???

ja już mam nawet takie ciągoty 😉 tylko kurde pracuje w jednej firmie razem z mężem, a tu się sypie zaś nowej pracy nie jest łatwo znaleźć w naszym regionie... z drugiej str tak mnie kusi bo jakby mi sie udało zajsc to przez prawie 2 lata bede miała płacone z zusu, a dopiero potem bym szukała roboty...ale się cykam 🤢

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
cześć dziewczyny
ciągle bije się z myślami co robić z pracą
mąż nalega żebym poszła od razu na zwolnienie od wtorku (we wtorek wizyta u lekarza)
mi za tydzień rozpoczyna się 3 tygodniowy urlop
żeby być fair chciałabym iść na urlop ale powiedzieć że jestem w ciąży i później wrócić przekazać obowiązki po mału i od września iść na zwolnienie
mąż się wścieka a mi głupio przed pracodawcą 🥴

• Mamusie
jestem już po wizycie
a wiec jesteśmy w 8 tyg ciąży a termin mam na 19 lutego
wszystko dobrze a usg mam 10 lipca 🙂

powiedziałam też w pracy o ciąży
szefowa rzuciła mi się na szyje a później powiedziała że szkoda że to w roku wyborczym ale wszystko rozumie i chce żebym robiła tak jak czuję że muszę
wiec miło
koleżanki też się ucieszyły
po rozmowie z moją Wójtową i jej zastępcą uspokoiłam się bo powiedzieli że jeżeli tylko będę się żle czuła uelastycznią mi czas pracy i będę pracować tyle ile naprawdę potrzeba i będę mogła wracać wcześniej do domu
to było miłe z ich strony
od poniedziałku mam 3 tyg urlopu więc wypocznę
a za tydzień jedziemy do Zakopanego na 10 dni - biję się z myślami czy to dobry pomysł bo to dla nas 800 km 🤢

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
jestem już po wizycie
a wiec jesteśmy w 8 tyg ciąży a termin mam na 19 lutego
wszystko dobrze a usg mam 10 lipca 🙂

powiedziałam też w pracy o ciąży
szefowa rzuciła mi się na szyje a później powiedziała że szkoda że to w roku wyborczym ale wszystko rozumie i chce żebym robiła tak jak czuję że muszę
wiec miło
koleżanki też się ucieszyły
po rozmowie z moją Wójtową i jej zastępcą uspokoiłam się bo powiedzieli że jeżeli tylko będę się żle czuła uelastycznią mi czas pracy i będę pracować tyle ile naprawdę potrzeba i będę mogła wracać wcześniej do domu
to było miłe z ich strony
od poniedziałku mam 3 tyg urlopu więc wypocznę
a za tydzień jedziemy do Zakopanego na 10 dni - biję się z myślami czy to dobry pomysł bo to dla nas 800 km 🤢

super Honoratko że wszystko układa się po twojej myśli i czekamy na relacje po wizycie usg i czekamy na zdjęcie 🙂

dziubaski dziewuszki 🙂
u nas pogoda przepiekna. tfu tfu. nie ma porowanania do tego co bylo latem w zeszlym roku.
chcialabym Maryle do przedszkola zapisac, ale drogie dziadostwo jak nie wiem 🤨

• Mamusie
Hej dziewczyny 🙂
Honoratka co tam u was?jak się czujesz?
Dziewczyny napiszcie czy wasze dzieci śpią w dzień ile czasu i jak długo usypiają?mi się wydaje że Sonia nie chce spać leży z pół godziny zanim uśnie 🥴 🥴może to już ten czas że nie potrzebuje spać w dzień...?jak jest u was?
🙂

Maryla spi okolo 2h godzin w dzien, ale spokojnie moge jej nie klasc spac i da rade do wieczora. te jej dzienne drzemki sa bardziej dla mnie niz dla niej, ale jej tez to nie szkodzi 😉

• Mamusie
cześć
co do spania to Anastazja teraz rzadko śpi w dzień
ma miesiąc wakacji od żłobka tam śpi codziennie od 11:30-13:30 za to w domu pełno atrakcji i spać się nie chce, sama z siebie uśnie tylko w nudny deszczowy dzień a gdy słonko świeci to ładują jej się bateryjki hehe
czasami zdarza się że ok godziny 13-14 gdzieś jedziemy autem i wtedy zaśnie w samochodzie to potrafi spać nawet 3 godziny po przeniesieniu do łóżka
ale nie ma tak że położy się do łóżka i zaśnie w ciągu dnia

co do mojego samopoczucia to pojawiły mi się poranne mdłości ale nie jakieś tam mocno dokuczające
no i jestem po usg powtórzyła mi się sytuacja z terminem porodu z miesiączki wychodzi 15-16 luty a z usg 1 marca, zmieniłam lekarza w tej ciąży i jest o tyle mądrzejszy że od razu skreślił mi termin z miesiączki i uznał ten z usg za wiążący
w poprzedniej ciąży tego nie miałam i dr upierała się że 6 stycznia powinnam iść rodzić

• Mamusie
hej 🙂
wczoraj moja córcia skończyła roczek 🙂

a tydzień temu Marcel 4 latka 🙂

Patryk rzadko mi śpi w dzień chyba że coś go mocno znuży to śpi z 2 godz albo jak jedziemy gdzieś dalej autem 🙂

Honoratko ja z Emilką termin porodu z miesiączki miałam na 23 czerwca a z USG na 19 lipca dlatego u nas ważny termin porodu był z USG

• Mamusie
hej
moja śpi 2-3h dziennie...za to wieczorem zasypia o 22 bo jest już naładowana 😉
Honorata ależ jestem ciekawa jak to u Ciebie będzie 🙂
dziewczyny a co sądzicie o chińskim kalendarzu płci? ja sobie sprawdzałam z Mają i innymi osobami, których dzieci wiem mniej więcej kiedy powstały i raczej większość się zgadza 😉 hmm taka trochę zabawa, tylko nie wiem czy liczą się lata skończone czy rocznikiem...
http://www.plecdzieckaplanowanie.az.pl/kalendarz_chinski_plec_dziecka.htm

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
hej
dziewczyny a co sądzicie o chińskim kalendarzu płci? ja sobie sprawdzałam z Mają i innymi osobami, których dzieci wiem mniej więcej kiedy powstały i raczej większość się zgadza 😉 hmm taka trochę zabawa, tylko nie wiem czy liczą się lata skończone czy rocznikiem...

ja mam 26 lat a miesiąc poczęcia to czerwiec - wychodzi chłopiec
w sumie to wszyscy łącznie z moim mężem stawiają na chłopca ale zobaczymy do tego czas jeszcze co najmniej 14 tygodni

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
KAmila a co planujesz cos 🤪

hehe powiem tak...spróbowaliśmy w lipcu i może jeszcze w sierpniu, bo prawdopodobnie na koniec września zamkną moją firmę więc muszę zdążyć z potwierdzeniem ciąży przez lekarza aby przejął mnie Zus. Jeśli się nie uda to muszę znaleźć nową pracę, przepracować pół roku i dopiero wtedy 🙃 więc to już by trochę trwało bo z robotą ciężko...

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
hej

Kamilko mi się wszystko potwierdza z tego kalendarza 🙂
a tobie życzę szybkiego zajścia w ciążę i pochwalenie się cioteczkom 🙂

• Mamusie
Raz mi sie sprawdzilo, a raz nie 🙂 Jak dla mnie chinski kalendarz to zabawa, tak jak te inne wrozby, zabobony i gadania naszych prababek 😜 😉

Czytalam, ze faza Ksiezyca 'niby' wplywa na plec dziecka i na plodnosc (chodzilo cos o to, by starania byly w tej fazie ksiezyca, w ktorej fazie przyszla mama sie urodzila, ze niby to jest takie niewyjasniona naukowo mozliwosc zajscia w ciaze w teoretycznie dni nieplodne). Nie wiem... 😜 😉

No to trzymamy kciuki! 🙂

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
nusia27 napisał(a):
KAmila a co planujesz cos 🤪

hehe powiem tak...spróbowaliśmy w lipcu i może jeszcze w sierpniu, bo prawdopodobnie na koniec września zamkną moją firmę więc muszę zdążyć z potwierdzeniem ciąży przez lekarza aby przejął mnie Zus. Jeśli się nie uda to muszę znaleźć nową pracę, przepracować pół roku i dopiero wtedy 🙃 więc to już by trochę trwało bo z robotą ciężko...

Kochana - co ma byc, to bedzie. Ale powiem Ci, ze u mnie bardzo podobne powody zw. z praca zdecydowanie przyspieszyly staranka 😉 Widac potrzebowalam takiego kopa hehe, bo ja akurat sie juz nad tym od dluzszego czasu zastanawialam, tylko zdecydowac nie potrafilam 🥴