Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
my na działce jak już nie dawaliśmy rady (spać nie chciała bo wyła gdzie by jej nie położył a na rękach to już od dawna nie zasypia i był koszmar) kładliśmy ją w hamak. Taka zwinięta leżała (na tym zdjęciu tak tego nie widać ale składała się w taką embrionalną pozycję) i wystarczyło chwilę pokołysać i zasypiała

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/84/dscf2419.jpg/][IMG]http://img84.imageshack.us/img84/7626/dscf2419.jpg[/IMG][/URL]
my tak robiliśmy z Marcelem ale nie w hamaku tylko w kocu i raz dwa zasypiał

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

To ja się pochwalę, że zaryzykowałam i dałam małej cały słoik 190g obiadku po 6mieś. z kawałkami i zjadła cały 🤪 myślałam, że nie da rady, a nawet jak go już zjadła to by jeszcze coś wcisnęła chyba żołądek się jej rozepchał 😁

• Mamusie
Podziwiam Was szczerze za to karmienie "na żadanie". Naprawdę. Moja -tak jak pisałam wczoraj- dostaje jedzenie o stałych porach. Ma dzięki temu już uregulowane posiłki, najada się bo widzę kiedy przestaje dzioba otwierać (wiele razy chciałam wcisnąć coś pomiędzy to zjadała odrobinkę chyba z łakomstwa i dziękuję). Nie ma więc podsuwania co chwilę czegoś. Nawet na te tzw przekąski jest czas i dzięki temu ładnie zjada te główne posiłki.
Spanie też już sobie uregulowała (śpi przed obiadem z godzinkę) i pod wieczór 17-18 też z godzinę

JUSTYNA napisał(a):
Podziwiam Was szczerze za to karmienie "na żadanie". Naprawdę. Moja -tak jak pisałam wczoraj- dostaje jedzenie o stałych porach. Ma dzięki temu już uregulowane posiłki, najada się bo widzę kiedy przestaje dzioba otwierać (wiele razy chciałam wcisnąć coś pomiędzy to zjadała odrobinkę chyba z łakomstwa i dziękuję). Nie ma więc podsuwania co chwilę czegoś. Nawet na te tzw przekąski jest czas i dzięki temu ładnie zjada te główne posiłki.
Spanie też już sobie uregulowała (śpi przed obiadem z godzinkę) i pod wieczór 17-18 też z godzinę

No raczej każde dziecko, które jest karmione modyf. dostaje ciągle o tych samych porach. Moja rano zawsze dostaje samo mleko, po 3godz. jak wypije 100-120ml a po 4 jak 160 jogurt, potem po 3godz. obiadek, po 4-5godz "coś" bo teraz nie chce mi kaszek jeść 😞 to owoc albo mleko zwykłe i na noc ok. 23 samo mleko.

A śpi potwór kiedy chce wieczorem, bo jej się zmieniło i od 2mieś. przez ten głupi brzuch już nie śpi o 19/20 tylko w tym temacie jest loteria jak bardzo się zmęczy.

• Mamusie
Hej 🙂
a u nas jak zwykle "piękna" pogoda, a muszę skoczyć jeszcze po pierogi z kapustą bo tego to nie chce mi się lepić 😜
posprzątałam całe mieszkanko, tylko podłogi męzowidłowi zostawiłam, Maja sprzątała razem ze mną siedząc w leżaczku 😉
też coś dzisiaj miała dąsa na obiad, po pół h podgrzałam jej to zjadła z łaski 🙃 a teraz śpi 🙂
wczoraj to zjadła sporo, rozgniotłam jej banana do deserku to jej smakowało i ziemniak z masłem też pycha 🙃 kurcze też bym chciała dawać jej jogurty czy coś na tej bazie.... 🤨

• Mamusie
Maja jal miała 6 miesiecy ważyła 8090g a bartosz waży teraz jakieś 8200 tylko ona miała 70 cm wzrostu a bartosz miesiąc temu już miał 74 cm. a i maja gaworzyła mówiła" DADADADA" " TATATATA" a Bartoszek nic tylko warczy po swojemu. bo własnie w mai ksiązeczke zajrzałam taką co jej przez rok wypełniałam, bartkowi tez taka prowadze.

• Mamusie
wyczytałam gdzies ze mozna 6 miesięczne dziecko powoli oduczac karmienia nocnego, ze dawac mleko bez kleiku w nocy i stopniowo do wody dawac mniej mleka codziennie np o miarke mniej az bedzie sama woda i po tygodniu dziecko sie skapnie ze po wode nie ma co sie budzic, Spróbuję i dam znac. dzisiejszej nocy nie dałam kleiku a tej nocy odejme jdną miarke mleka.

• Mamusie
Hej Babeczki 🙂 Ale dziś naklepałyście 😉
Blue napisał(a):
promyczek1981 napisał(a):
Pochwalę się jeszcze moją siedzącą pipulką 😉
https://picasaweb.google.com/lh/photo/Qxr3rhwRW9Vg5iT6m3yX-YvWvALE7zGiEEbV1H8Yeg0?feat=directlink

Tosiak jest taka rezolutna, że szok! 🙂 córka Ci się udała nie ma co! Z wszystkim jest pierwsza!!

Dzięki Blue 😘 Nie prawda, że pierwsza 🙂 Myślę, że Bartoszek Wesy jest szybszy ze wszystkim tylko Wesa nie bawi się w filmowca jak ja 😉 Tosieńka siedzi posadzona sama jeszcze usiąść nie potrafi(choć cały czas próbuje hehehe)
Aha! I moja nie rozwija się werbalnie jak Laura np. 🙂 Jak piszesz o tym co Ona potrafi 'powiedzieć' to z podziwu wyjść nie mogę, bo Tosiak na chwilę obecną nie potrafi takich rzeczy 🙂
Blue napisał(a):
Haha 🙂 w ostatniej chwili mi się udało 😜 ale jestem z siebie dumna, tyle, że drogo 😁 no, ale trudno 🙂 kurtkę licytowałam, jeszcze tylko kombinezon np. w październiku i będzie git 🤪

Ja nie kupuję nic na zimę, bo już wszystko mam 🙃 Ostatnio kupiłam Jej taki piękny czerwony płaszczyk z kapturem(to będę miała za jesień i cieplejsze zimowe dni-tutaj rzadko zdarza się tak sroga zima jak w Polsce/właściwie to chyba nigdy takiej nie było hehehe). Kombinezon dostałam od koleżanki. Kurtkę też kupiłam 🙂
JUSTYNA napisał(a):
Mój mąż już dostaje białej gorączki jak patrzy przez okno na Natalę, która lata z chłopaczyskami po podwórku aż jej łeb odskakuje 😜 Oczami wyobraźni jest już dalej niż tylko przy zabawach w wojnę 😠

Hehehe Ciekawe jak mój bedzie kiedyś reagował na takie rzeczy 😉
Wczoraj Karol zaskoczył mnie mówiąc, że kolega z koleżanką(rok starsi od Niego) całowali się na podwórku 😮 Szokulec 😮 😮 To dzieci tak szybko biorą się za takie rzeczy?? 😮 😮 Za moich czasów na 100% tak nie było 😜 😁 😁 😁
nusia27 napisał(a):
a Toska jaka ma fryzure 🤪

Zagłoba mój mały kochany hehehe Na szczęście te boki już też zaczynają odrastać. Jeszcze ze dwa lata i się wyrówna 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Justa napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
Joanna2236 napisał(a):
ja jutro mam wesele wiec musze dzisiaj posprzatac.
Honorata jak ci sie uklada z mezem bo mi ostatnio wogule sie nie uklada.nie mozemy sie dogadac wogule jutro z jego rodziny jest to wesele i nie wiem czy pojde 😞

a tak różnie
ja się ciągle wściekam o wszystko ale on raczej grzeczny
denerwuje mnie że np jest ciągle zmęczony
wraca z pracy i najchętniej poszedłby spać albo zje i idzie leżeć i przychodzi godzina 19 i trzeba już dziecko kąpać i tyle z naszego wspólnego spędzania czasu
ostatnio zrobiłam mu o to awanturę nie pierwszą zresztą
mam nadzieje że jak wrócę do pracy to nie będę taka sfrustrowana i coś się zmieni
bo po prostu czuję że jest w tym więcej moich nerwów niż jego winy

Faceci to chyba zawsze są zmęczeni, mój tak samo najchętniej by zjadł i poszedł spać.
Jak gdzieś wychodzimy np. do sklepu to ja latam jak pokopana, bo szykuję małego, rzeczy dla niego siebie a on się stroi i jeszcze musimy na niego czekać 😠 wtedy to dopiero dostaje szału

Jak ja się cieszę, że moje mężydło potrafi się znaleźć 🤪 Jak wraca z pracy - je i sam zabiera mi Tosiulę żeby się Nią nacieszyć(Karol teraz całe dnie na dworze i nawet nie chce słyszeć o tym, że miałby spędzać czas z nami a nie z dziećmi hehehe). W szoku jestem jak potrafi pięknie ubrać Tosię jak jadą do mnie na karmienie 😮 Sama bym tak ładnie nie zestawiła ciuszków 🙂 I w ogóle zawsze taki zorganizowany przyjeżdza, wszystko spakowane jak trzeba 🙂 Jestem z Niego dumna 🙂
Kasia napisał(a):
witam 🙂
my po wczorajszym szczpieniu, mały zniósł dobrze 🙂 waży 8370(50centyl) długi 73(90centyl) głowa 45 a ciemiączko 1x0,5, rozwija się prawidłowo, a wczoraj jak go chciała posadzić to on odrazu chciał stanąć na nogi 🙂
Justynko pytałam o to karmienie tylko z jednej piersi i powiedziała mi że to przez to że mały był rehabilitowany ale powinno wrócić do normy 🙂
blue mój w 5 tyg przybrał 700g 🤪
dziewczynki śliczne są wasze dzieciaczki

Patryczek to już duży facet 🙂 I jaki długi 😮
JUSTYNA napisał(a):

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/84/dscf2419.jpg/][IMG]http://img84.imageshack.us/img84/7626/dscf2419.jpg[/IMG][/URL]

Jak słodziutko 🙂 😘 😘 😘
Blue napisał(a):
To ja się pochwalę, że zaryzykowałam i dałam małej cały słoik 190g obiadku po 6mieś. z kawałkami i zjadła cały 🤪 myślałam, że nie da rady, a nawet jak go już zjadła to by jeszcze coś wcisnęła chyba żołądek się jej rozepchał 😁

Tosieńka wita Laurę w klubie wciągających 190g przy jednym posiedzeniu 🤪 🤪 🤪
Kasia napisał(a):
ZĄBKI PATRYKA
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/43/29072011.jpg/][IMG]http://img43.imageshack.us/img43/8288/29072011.jpg[/IMG][/URL]

Ale fajowe 🤪 Już zapomniałam jak to wygląda, gdy wychodzą 🤪 Cudnie 🙂
A nie gryzie Cię Kasiu?? Ja się strasznie boję, bo Karol nie miał przez cały okres karmienia piersią więc jeszcze nie miałam okazji zostać pokąsana 😉

• Mamusie
Moja ma ostatnio jakieś problemy ze spaniem w dzień. Bardzo ciężko Ją uśpić. Tzn widać, ze juz się słania, albo nawet zaśnie przy cycu ale jak Ją chcę odłożyć to od razu zaczyna płakać. Tylko Ją wezmę na ręce-przestaje i tak muszę Ją kilka razy brać i tulić aż w końcu odpłynie na chwilkę 😮 Mam nadzieję, ze to tylko przez chorobę...

• Mamusie
Kasia napisał(a):
wesa napisał(a):
Sliczne ząbki, ale ja sie ciesze ze bartosz jeszcze nie ma, marudny jest ale to chyba przez plesniawki i te gardełko.
a czym smarujesz pleśniawki?
ja już to przerabiałam z Patrykiem
nestatyna i fioletem na wodzie.

ale dzieciaki nam porosly 🤪

a tu Marylka z rana 😁
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/718/dsc0764nm.jpg/][IMG]http://img718.imageshack.us/img718/7907/dsc0764nm.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]