Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cześć 🙂
wesa napisał(a):
u Nas noce zrobiły sie okropne, zawsze wstawal tylko raz na jedzonko i spał dalej, teraz je 2 razy wariuje fisiuje płacze, smoka nie chce. na dziąsełkach nic nie widze ale moze to zeby beda szły i go gdzies tam boli, juz zgłupiałam. Oólnie jest masakra w nocy. w dzien zresztą też maruda.

Wesa u mnie przez ponad dwa tygodnie też tak było. Tosia normalnie jakby się cofnęła do czasu kiedy była noworodkiem - potrafiła mi się budzić nawet co 1.5 godziny 😮 Od czterech nocy jest ok 🙂 Przesypia mi ciągiem bez jedzenia 11-12 godzin 🤪 Wstaję tylko dwa razy żeby Jej dać smoka jak zaczyna sie kręcić 🙂 Nie mam pojęcia o co chodziło ale mam nadzieję, że mamy to już za sobą 😉

• Mamusie
Tylko teraz jak tyle śpi w nocy nie jedząc, w dzień wciągnęłaby konia z kopytami 😁 😁 😁 Przekonała się do kaszki(ale je tylko waniliową z BoboVity).
Koło 11 wciąga 120-150ml kaszki,
okolice 13-190ml obiadku,
16-owoc(albo ze słoiczka albo banan itp),
18-19 - jogurt,
To wszystko oczywiście przeplatane mleczkiem z cycucha 🙂

• Mamusie
Hejka 🙂
Ale Sonia słodka, też chcę takie zęby dla mojej 😜 matka chyba ściemniasz że taka straszna ta Twoja córcia, toż to aniołek 🤪
dziś u nas tak parno i burzowo, już deszcz popaduje
wczoraj byli u nas rodzice na kolacji i akurat trafili na kąpiel Mai, oczywiście nie oyło się bez obserwacji i zbicie mieli jak ona fika w tej wannie...pół łazienki zalane 😉
dziś już na spokojnie ...
Blue no wiesz co, żeby na jarmarku nie być 🤪 to ja już chyba ze 3 razy byłam 😜

• Mamusie
Blue napisał(a):
Joanna2236 napisał(a):
hej śliczna Sonia i tak samo jak Majka wyglada na grzeczne i spokojne dziecko 😉
chyba te mamy nas cos oszukuja z tym ze jestescie nie grzeczne 😜
Blue a co do ciazy i zapisania sie na brzuszek to niektóre chyba nie chce juz miec wiecej dzieci np.ja ale jak by byla dziewczynka napewno to bym zaszla jeszcze w ciaze to bym sie zapisala na brzuszek ale pewnie i tak nam sie nie uda byc w tym samym miesiacu lub nawet roku wszystkie razem 😞

W tym samym miesiącu na pewno nie,. ale w roku może 😁 Pewności nie będzie, ale wiesz moja ciotka też ma 3 dzieci i pierwszych 2 synów a 3 córkę. Ona to już była totalną wpadką i wyzywała na męża, że jak teraz nie będzie córka to ma się wynosić z domu 😁 😁 😁

u mnie identyczny przypadek hehe ale mają córe 🙂

• Mamusie
Joanna2236 napisał(a):
tez bym tak chciala 🙂
Ale nawet jak w tym samym roku bysmy byli w ciazy to myslisz ze bysmy sie poodnajdywali na brzuszku?
no pewnie, jesteśmy tego przykładem . trafiłysmy z dwójką dzieci na ten sam rok i miesiąć 🙂

Mój wampir nie chciała nic mówić 😆 jeszcze zasłaniała aparat szuja.

http://imageshack.us/clip/my-videos/713/zp1.mp4/

Wesa masz rację 🙂

Kamila no bo tak jest.. że jak coś ma się pod nosem to potem jakoś nie ma czasu i okazji 😁 dobra wymówka nie jest zła ☺️

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
Cześć 🙂
wesa napisał(a):
u Nas noce zrobiły sie okropne, zawsze wstawal tylko raz na jedzonko i spał dalej, teraz je 2 razy wariuje fisiuje płacze, smoka nie chce. na dziąsełkach nic nie widze ale moze to zeby beda szły i go gdzies tam boli, juz zgłupiałam. Oólnie jest masakra w nocy. w dzien zresztą też maruda.

Wesa u mnie przez ponad dwa tygodnie też tak było. Tosia normalnie jakby się cofnęła do czasu kiedy była noworodkiem - potrafiła mi się budzić nawet co 1.5 godziny 😮 Od czterech nocy jest ok 🙂 Przesypia mi ciągiem bez jedzenia 11-12 godzin 🤪 Wstaję tylko dwa razy żeby Jej dać smoka jak zaczyna sie kręcić 🙂 Nie mam pojęcia o co chodziło ale mam nadzieję, że mamy to już za sobą 😉
dalaś mi nadzieje ze to minie dziekuje hehe 🙂

wesa napisał(a):
Blue ale ona słodko wywija jęzorkiem

Ja też to kocham 🙂 ona tak ciągle robi jak mnie zaczepia, że go wywala i tak do mnie gada i jeszcze go tak skręca bardziej w rulonik 🙃

Hej Laseczki.
Nie bedzie mnie przez jakiś czas bo komp mi nawalił.
Bartuś ma zapalenie oskrzeli i gorączkuje. Pojawił się nam też trzeci ząbek prawa dolna jedyneczka.
Miłego weekendu i do napisania 😘

Kurcze dziewczyny skąd latem takie ciężkie choroby? rozumiem jesienią i zimą, bo to zmiana temp,. i ogólnie chłodno jest, ale w takie upały tak mocne choróbska, które nie są zakaźne? to od kataru tak się rozwija? Gdzie wy z nimi chodzicie, że tak to wszystko łapią?

Blue napisał(a):
Kurcze dziewczyny skąd latem takie ciężkie choroby? rozumiem jesienią i zimą, bo to zmiana temp,. i ogólnie chłodno jest, ale w takie upały tak mocne choróbska, które nie są zakaźne? to od kataru tak się rozwija? Gdzie wy z nimi chodzicie, że tak to wszystko łapią?

Blue sama nie wiem gdzie on to załapał 😞
Dziękujemy:*

wesa napisał(a):
U nas jest tak ze czesciej chorujemy jak jest ciepło niż zimno. ostatnio np od klimy.

No klimy nie powinno się włączać, bo są skoki temp. Ja się obawiam tej zimy, bo choróbsko mojej tym razem nie ominie na 100% ale będzie większa to na pewno to lepiej zniesie 🙂