Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
mamy na 1 piętrze 107
całkiem spory w porównaniu do np 5 gdzie była przez weekend moja mama
widzieliśmy też 106 niby duży ale nam wydaje się ciaśniejszy od naszego
widzieliśmy dziś też apartament ale jest kiepsko zlokalizowany i nie działa
bo jest na poddaszu i wchodzi się do niego z tarasu (tego dłuższego) i do tego coś jest nie tak z wentylacją bo czuć w nim było "opary" z kuchni
Pan Władek jest nadal robi wszystko gra, śpiewa, naprawia, sprząta 😮

• Mamusie
ale rzeczywiśnie jedzenie mają przeprzepyszne 🤪
śniadania bardzo dobre i dość bogate
obiadokolacje zawsze smaczne świeże i syte

a dania z karty mniammm niebo w gębie
wczoraj jedliśmy na kolację sałatki ja z kurczaka mąż grecką pycha lepszego sosu jeszcze nie jadłam
dziś poszaleliśmy z rybami
zjadłam smażonego pstrąga przyprawianego ziołami a mąż jadł zupę rybną i tatar z łososia
no kurcze jak ja nie znoszę ryb to dziś mogę powiedzieć że to była najsmaczniejsza kolacja jaką dotąd jadłam w restauracjach 🤪

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
mamy na 1 piętrze 107
bo jest na poddaszu i wchodzi się do niego z tarasu (tego dłuższego) i do tego coś jest nie tak z wentylacją bo czuć w nim było "opary" z kuchni
my mieliśmy na 2 piętrze 201 🙂a śniadanka super 🙂a to dodatkowe jedzenie to sobie dokupujecie u nich? 🙂

• Mamusie
Asia napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
mamy na 1 piętrze 107
my mieliśmy na 2 piętrze 201 🙂a śniadanka super 🙂a to dodatkowe jedzenie to sobie dokupujecie u nich? 🙂

tak w restauracji na 1 piętrze bo w tym na parterze podają na papierowych talerzach i plastkiach
tylko tak jak ci pisałam mam 200zł do wykorzystania wiec na razie nie płacę
ale pewnie jak już wykorzystam 200zł to szkoda mi będzie dać 80zł za kolację ☺️ i będziemy sami sobie coś organizować lub po prostu tą co dają jeść ok 17

• Mamusie
Asia napisał(a):
nie byliśmy w oceanarium ale przechodziliśmy obok jak dobrze pamiętam to tak bardziej w mieście a byliście na molo?

byliśmy na tym deptaku zatłoczonym jak Krupówki czy promenada w Międzyzdrojach i pod latarnią a na molo jakoś już nam nie pasowało bo zaczęło bardzo mocno wiać
pospacerowaliśmy też po parku to koło hotelu rzeczywiście jest gdzie chodzić 🙂
na molo podejdziemy w tygodniu

• Mamusie
😉HONORATKA napisał(a):
Asia napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
mamy na 1 piętrze 107

tak w restauracji na 1 piętrze bo w tym na parterze podają na papierowych talerzach i plastkiach
ale pewnie jak już wykorzystam 200zł to szkoda mi będzie dać 80zł za kolację ☺️ i będziemy sami sobie coś organizować lub po prostu tą co dają jeść ok 17
dla tego pytam bo wiem że tam jest drogo w restauracji 😞my jedliśmy dużo na śniadanie(dalej są takie bogate że jest full wszystkiego?)a obiadokolacje na ostatnią chwile 😉i tak wieczorem szliśmy na gofry albo na pizze 😉albo na rogu jak sie idzie na plaże są super rybki wędzone taka budka drewniana 🙂jadłam tam po drodze na plaże 😎a jak Anastazja???jak idziecie jeść to bierzecie leżaczek...i patrzy na rybki za szybkami...piękne są 😘

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
Asia napisał(a):
nie byliśmy w oceanarium ale przechodziliśmy obok jak dobrze pamiętam to tak bardziej w mieście a byliście na molo?

byliśmy na tym deptaku zatłoczonym jak Krupówki czy promenada w Międzyzdrojach i pod latarnią a na molo jakoś już nam nie pasowało bo zaczęło bardzo mocno wiać
pospacerowaliśmy też po parku to koło hotelu rzeczywiście jest gdzie chodzić 🙂
na molo podejdziemy w tygodniu
np przez park to chodziliśmy codziennie na plaże 🙂ahhh jak mi sie miło to wspomina....... 🙂

• Mamusie
Asia napisał(a):
😉HONORATKA napisał(a):
Asia napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
mamy na 1 piętrze 107

dla tego pytam bo wiem że tam jest drogo w restauracji 😞my jedliśmy dużo na śniadanie(dalej są takie bogate że jest full wszystkiego?)a obiadokolacje na ostatnią chwile 😉i tak wieczorem szliśmy na gofry albo na pizze 😉albo na rogu jak sie idzie na plaże są super rybki wędzone taka budka drewniana 🙂jadłam tam po drodze na plaże 😎a jak Anastazja???jak idziecie jeść to bierzecie leżaczek...i patrzy na rybki za szybkami...piękne są 😘

śniadanka nadal bogate
a ceny dań z karty rzeczywiście wysokie daliśmy dziś za pstrąga 29 za tatara z łososia 22 i zupę rybną 12 dp tego jakieś napoje i 80zł poszło ..
rybki dobre są też wędzone na miejscu trochę w stronę miasta jak się autem czy autobusem jedzie ale to chyba ten sam właściciel bo banery te same
a my w końcu nie braliśmy bujaczka i nosimy małą w foteliku samochodowym
jej to nie przeszkadza grzecznie siedzi lub je właśnie z nami zupkę czy kaszkę

• Mamusie
aa i jeszcze zaczęły sie Anastazji lęki na obce osoby
do tej pory nic jej nie przeszkadzało do wszystkich się śmiała
a teraz zobaczy obcą osobę i zaraz płacze
nawet w pierwszy dzień jak zostawiliśmy ją z babcią i poszliśmy do auta po bagaż to tak wyła że szok
i rybki w akwariach też ogląda bo w domu mamy podobne
nie lubi tylko tych wielkich jak za długo na nie patrzy to zaczyna płakać tak jak właśnie gdy przygląda się obcym 😁

• Mamusie
Justa napisał(a):
anka111 napisał(a):
Miłosz jest słodki 🙂 śliczną ma buzię, a jak ładnie siedzi 🤪

dzisiaj go posadziłam w łóżeczku, a on się złapał szczebelków i podciągnął na kolanka 🙂 potem kombinował jak by wstać 🤪 Za to nie chce mi się zabierać za raczkowanie, leży na brzuchu i obraca się w koło, czasami podniesie tyłek, ale to wszystko 😞
Aaaaaa i wkłada stopy do buzi 🙂 najczęściej jak akurat je i skarpetami wyciera buzię 😉

Nie przejmuj sie kochana. Oskarus prawie w ogole nie raczkowal, tyle co nic, doslownie. Od razu do wstawania i chodzenia sie zabieral, a chodzic zaczal nam jak mial 11 m-cy 🙂 Moze Miloszek tez przeskoczy raczkowanie 🙂

• Mamusie
Asia napisał(a):
nanusia69 napisał(a):
hej dziewczyny 🙂 sorki, ze sie wtracam jestem mama z lutego i tak poczytuje co tam u was i mam pytanie czy ktorys maluszek tutaj meczyl sie z zaparciami po wprowadzaniu nuowych pokarmow ? Kurcze bo my mamy problem juz 4 dzien i tak naprawde pozadnej kupki nie bylo, moze ktoras miala podobnie i wie jak z tym walczyc ?? Z gory dziekuje 😘 😉
my mamy ciągle problem z kupką 😞ale jak tyle dni nie robi to ja bym już dawno dała czopek glicerynowy(kawałeczek)kup w aptece takie dla niemowląt powinno pomóc no idawaj dużo wody przegotowanej do picia i w ogóle dużo pić 🙂ja dawałam pare łyków np.przed jedzeniem i cały czas daje herbatke ułatwiającą trawienie i rumiankową 🙂jak pomoże to napisz 🙂

Dziekuje za odpowiedz, dam znac napewno. Odstawilam kaszke i zobaczymy co bedzie dalej. Kupka byla, tylko, ze malo i zbita 🤨 Jak dalej tak bedzie to dam czopek. Jeszcze raz dziekuje 😘 😘

• Mamusie
Ja jestem z tych co kase musze miec swoją bo inaczej bym nerwówki dostała. Mąż trzyma swoją kase ale jak mi trzeba bez problemu biore, ale tak to mam swoja, i dle dzieci i na życie. A on wypłate odkłada i składamy na takie grubsze rzeczy, typu remonty, samochód itp.

co do bucikow, Bartosz ma chyba 4 pary takie śliczne bo podostawał, ale nie zakładam mu bo i tak je skopuje i mnie wkurzają.

Wywalczyłam swoje groźbą dał mi 200 zł i obiecał poprawę ale ja bestia postanowiłam i tak postawić na swoim i dzisiaj jak tata był po Adama powiedziałam mu co i jak i połowę wypłaty dostaje ja a połowę Adam.
Teść jedzie dzisiaj go księgowej żeby mi wypełnić zaświadczenie o niskich zarobkach potrzebne do wychowawczego.

• Mamusie
SmoczaMama napisał(a):
Wywalczyłam swoje groźbą dał mi 200 zł i obiecał poprawę ale ja bestia postanowiłam i tak postawić na swoim i dzisiaj jak tata był po Adama powiedziałam mu co i jak i połowę wypłaty dostaje ja a połowę Adam.
Teść jedzie dzisiaj go księgowej żeby mi wypełnić zaświadczenie o niskich zarobkach potrzebne do wychowawczego.
to dobrze oklask dla ciebie 😘

• Mamusie
nanusia69 napisał(a):
Asia napisał(a):
nanusia69 napisał(a):
hej dziewczyny 🙂 sorki, ze sie wtracam jestem mama z lutego i tak poczytuje co tam u was i mam pytanie czy ktorys maluszek tutaj meczyl sie z zaparciami po wprowadzaniu nuowych pokarmow ? Kurcze bo my mamy problem juz 4 dzien i tak naprawde pozadnej kupki nie bylo, moze ktoras miala podobnie i wie jak z tym walczyc ?? Z gory dziekuje 😘 😉
my mamy ciągle problem z kupką 😞ale jak tyle dni nie robi to ja bym już dawno dała czopek glicerynowy(kawałeczek)kup w aptece takie dla niemowląt powinno pomóc no idawaj dużo wody przegotowanej do picia i w ogóle dużo pić 🙂ja dawałam pare łyków np.przed jedzeniem i cały czas daje herbatke ułatwiającą trawienie i rumiankową 🙂jak pomoże to napisz 🙂

Dziekuje za odpowiedz, dam znac napewno. Odstawilam kaszke i zobaczymy co bedzie dalej. Kupka byla, tylko, ze malo i zbita 🤨 Jak dalej tak bedzie to dam czopek. Jeszcze raz dziekuje 😘 😘

Możesz też spróbować dać deserek ze śliwek i jabłek

• Mamusie
Asia napisał(a):
dziewczyny jak u was wyglądają przerwy pomiędzy posiłkami u dzieci?np.po kaszce czy obiadku... 🙂aha i czy jogurcik albo deserek mleczny traktujecie jako posiłek i dajecie kolejny np.po 3 godzinach...??? 🙂

Asiu jak chodzę do pracy to mój dostaje tak:
rano 6.00 cycek
9.00 mleko 90ml/120ml różnie wypija
12.30/13.00 obiadek teraz je około 150 ml
15.00 cycek
17.30/18.00 kaszka pomieszana z połowa deserku
19.30 cycek i spać
w międzyczasie herbatka, soczek i jak jest głodny to jeszcze dostanie czasami jogurcik - to traktuje jako przekąski 😉
A jak Sonia teraz je?

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
Z tą kłótnią 🙃 to już wyjasniam: Aguś dostała okresu albo właśnie nie może się doczekać i tak jej się żarty trzymają hehe

Asiu Sonia sliczna. A te oczęta i te rzęsy... 🙃

Teraz to już naprawdę idę spać 😉

Okresu właśnie już od dawna nie mam... w sumie to od tego dwutygodniowego już nie dostałam więcej... 😠
a dzisiaj mi się śniło że tak mocno czułam ruchy dziecka i poszłam powiedzieć Adamowi (przez okno 😜) i on się wkurzył a ja zaczęłam ryczeć hahaha 😜