Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
Blue napisał(a):
Paskudy rosną ile wlezie 🙂 Chyba Anastazja jest najdłuższa z dzieci styczniowych 😆 ale może się mylę.

mierzyłam ją wczoraj 76cm 🤪 😮

to chyba macie jakiś mały ten fotelik 😜 bo Dyśka ma około 75 jak ja Ją mierzę a jeszcze troche ten fotelik jej posłuży... 🤨

maxi cosi citi 0-13

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
kolo177 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
Blue napisał(a):
Paskudy rosną ile wlezie 🙂 Chyba Anastazja jest najdłuższa z dzieci styczniowych 😆 ale może się mylę.

mierzyłam ją wczoraj 76cm 🤪 😮

to chyba macie jakiś mały ten fotelik 😜 bo Dyśka ma około 75 jak ja Ją mierzę a jeszcze troche ten fotelik jej posłuży... 🤨

maxi cosi citi 0-13

my mamy babyactive czy jakoś tak 0-13

My też uciekamy ja idę robić paprykę bo Adam kupił i wstawiać kolejne pranie tym razem jego robocze puki jest porządny wiatr to mi je wywieje fajnie. Potem może jakieś małe sprzątanko i będę miała wieczorkiem wolne 🙂

• Mamusie
Witajcie
A ja dziś z marnym nastrojem. Od rana Majka nie daje mi odejść od siebie na mały kroczek. I nie jeczy tylko strasznie płacze. Jak chciałam zrobić Natalii śniadanie to zrobiła taką histerię, że uspokoić jej nie mogłam. Kurcze nigdy AŻ TAK to się w tych swoich marudzeniach nie zachowywała 😞 Musiałam posadzić ją na szafkach i robiłam jeść. Potem znó tam na chwilę od niej odeszłam i znów straaaszna histeria 😞 Aż nakrzyczałam na nią aż się chyba przestraszyła bo wryło ją na ułamek sekundy a potem zaczęła jeszcze bardziej ale takim innym płaczem 😞 Teraz Ona śpi a ja mam jakieś wyrzuty sumienia, że tak ją potraktowałam 😞

Co do fotelików samchodowych to my już od 2 tyg. jeździmy w tym 9-18 kg bo tamten był bardziej leżący a to mojej pańci zupełnie już nie odpowiadało. Teraz kładę ją (na wpół leżąco tylko a nie na płasko) jak zaśnie. I nie martwcie się, że to kolejny zakup na pół roku. Moja Natala teraz mając prawie 7 lat waży 22 kg. Ze 2 lata temu zmienialiśmy dopiero ten fotelik co Majka obecnie jeździ na "więszkszy"

• Mamusie
my byłyśmy już na spacerku, ale strasznie zimno, pochmurno i wieje...czyli listopada ciąg dalszy 😠
byłyśmy w realu i pokupowałam Mai obiadki i deserki bo były te duże za 2,99 z Hippa a deserki z Gerbera po 2,49. I ugryzłam się bo kupiłam wczoraj w biedronce kaszkę z bobovity za 7,5 a w rossmannie była po 5,30 🙃 no niezły rozrzut jak na biedronę 🤢
Asia to ładnieee Sonia waży, wręcz idealnie jak na dziewczynkę 🙂
Justyna a moja za to strasznie wierci się w nocy i bywa że popłakuje...ehh i też nie wiem why?

Asia napisał(a):
my po szczepieniu ale nas nie zaszczepiła po Sonia miała wczoraj 37.2 st pogorączkowy zbadała ją osłuchała i jest ok ale lepiej poczekamy do pt 🙂pewnie od zębów ale ja wole to sprawdzić 🙂waży 8200 i 70 cm dł. 🙂

Tosz to mały klops 🤪

Kamila1 napisał(a):
my byłyśmy już na spacerku, ale strasznie zimno, pochmurno i wieje...czyli listopada ciąg dalszy 😠
byłyśmy w realu i pokupowałam Mai obiadki i deserki bo były te duże za 2,99 z Hippa a deserki z Gerbera po 2,49. I ugryzłam się bo kupiłam wczoraj w biedronce kaszkę z bobovity za 7,5 a w rossmannie była po 5,30 🙃 no niezły rozrzut jak na biedronę 🤢
Justyna a moja za to strasznie wierci się w nocy i bywa że popłakuje...ehh i też nie wiem why?

Ja kupiłam kaszkę mleczną za 9,99zł bo ma 350g w Biedronce 🙂 więc może zapłaciłaś za większe opakowanie albo coś..

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):

Ja kupiłam kaszkę mleczną za 9,99zł bo ma 350g w Biedronce 🙂 więc może zapłaciłaś za większe opakowanie albo coś..

no wydaje mi się że to samo opakowanie, no ale nie sprawdziłam fakt
a mam 270g
ja się dowiem w połowie września ile ta moja peponkfa waży... 🙃

Kamila1 napisał(a):
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):

no wydaje mi się że to samo opakowanie, no ale nie sprawdziłam fakt
a mam 270g
ja się dowiem w połowie września ile ta moja peponkfa waży... 🙃

A ile ostatnio ważyła? 6 coś nie? to może po 6tyg. będzie te 7kg już.

JUSTYNA napisał(a):
Już 🙂
waga 8,5 kg w suchej pieluszce 😉
wzrost 74-75 cm
klatka 46 cm
główka 43 cm

Eee to mała główka moja ma 44,5 😁 a klatka to nie wiem, ale zapewne mniejsza od głowy nadal.

JUSTYNA napisał(a):
moja "mała główka" poszła włąśnie sobie spać 😁

Moja musi mieć duży łeb żeby pomieścić swój "mądry" mózg haha 🙂 to Ci dobrze, bo moja właśnie się obudziła a spała z 3godz. to teraz zje zupkę, owoc i będzie wariować do późna.

• Mamusie
Blue napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):

Moja musi mieć duży łeb żeby pomieścić swój "mądry" mózg haha 🙂 to Ci dobrze, bo moja właśnie się obudziła a spała z 3godz. to teraz zje zupkę, owoc i będzie wariować do późna.
moja to pierwsze spanie odwala takie dwugodzinne przeważnie ale to popołudniowe to godzinka góra ale przynajmniej mam chwilkę spokoju bez smyczy 🙃

JUSTYNA napisał(a):
Blue napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):

moja to pierwsze spanie odwala takie dwugodzinne przeważnie ale to popołudniowe to godzinka góra ale przynajmniej mam chwilkę spokoju bez smyczy 🙃

Szkoda, że już nie śpią tyle co kiedyś.. 🙃