Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ja szaleję po sklepach. W czwartek jadę odwiedzić moją przyjaciółkę i jej malusieńką Nikolkę. I zobaczyć jej nowe mieszkanko. Za tydzień jedziemy do Poznania do naszych przyjaciół. Też mają nowy domek i słodkie, miesiąc starsze od mojej Majeczki bliźniaki. Jaką radochę daje mi robienie prezentów dla wszystkich dzieciaczków i jakieś niespodzianki dla przyjaciół 🙂

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Dziewczyny, będziece przebijały córą uszka? od kiedy można?

witam
będę dopiero jak sama o to poprosi 🙂 czyli co najmniej za 6 lat
jestem temu przeciwna mąż też
a w żłobku i tak nie wolno wiec nikt nam nie wpadnie na głupi pomysł
ja też jestem za tym by dziecko samo już rozumiało i poprosiło. Natala zapragneła kolczyków gdy miała jakieś 4-5 lat. Kupiłam jej na kilka dni do ponoszenia takie na magnes. I to wystarczyło. Na razie przez tyle czasu nie wraca do tego pomysłu

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
Kiedyś oglądałam program w tv o matkach po 20 i po 30 roku życia i jednak mówią prawdę, że kobieta która rodzi po 30 grubo 1 dziecko to jest bardziej nadopiekuńcza od tej po 20. A ona ma chyba z 33-35lat 🙂 no to by się zgadzało 😜 zagłaskają to dziecko na śmierć.

no taka jest prawda 😜
ja wczoraj na Dyśke nakrzyczałam jak nie chciała jeść i wypluwała wszystko...

Ja zauważyłam, że jak spokojnie mówię "nie" to ona nie reaguje, a jak podniosę lekko ton to nawet potrafi przestać to robić co ma zakazane, a tak to głucha na całego jest.

Judyta właśnie jak głos podniosę to też sie uspokaja na chwilę
jak krzykne "nie" to Majka nie tylko zrozumie ale kręci też głową w lewo i w prawo. Śmiesznie to wygląda. I szybko się nauczyła. Jak tylko mówiłam "nie" to sama kręciłam głową. Załapała 🙂

Kończę składanie słoiczków na zimę zostało mi tylko kupić i złożyć paprykę oraz grzybki jeśli będą. I jak się uda to soki winogronowy i z aroni ale to już jesienią.
Wieczorem idę z mamą jeszcze do pasieki po miodek i na dziś będę miała spokój a jutro przemeblowanie 🙂

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
Szaleństwo 😲
Ja niczego nigdy sama nie robiłam. Dostaję od babci albo od teściowej. Głównie jednak kupuję 😞

to tak jak ja 😜 chociaz Adam męczy mnie zebysmy sobie słoiki porobili 😜
my tez pyszne ogoreczki robimy juz ktorys rok z kolei 🙃 I wiemy jakie to latwe a jednak nigdy jeszcze sie nie przelamalismy ☺️

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
kolo177 napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
Szaleństwo 😲
Ja niczego nigdy sama nie robiłam. Dostaję od babci albo od teściowej. Głównie jednak kupuję 😞

my tez pyszne ogoreczki robimy juz ktorys rok z kolei 🙃 I wiemy jakie to latwe a jednak nigdy jeszcze sie nie przelamalismy ☺️

hihi ja tezsie chyba nie dam w to wkręcic 😉 🙃

kolo177 napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
kolo177 napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
Szaleństwo 😲

Ja się wkręciłam w przetwory jakoś 4lata temu jak chrzestna pokazała mi jakie to łatwe a ja potem sobie obliczyłam ile można zaoszczędzić 🙂

• Mamusie
SmoczaMama napisał(a):
kolo177 napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
kolo177 napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
Szaleństwo 😲

Ja się wkręciłam w przetwory jakoś 4lata temu jak chrzestna pokazała mi jakie to łatwe a ja potem sobie obliczyłam ile można zaoszczędzić 🙂

a ja jestem za leniwa ;p
mi się nawet obiadu nie chce zrobić a co dopiero jakieś przetwory 😜

• Mamusie
Wow!! Jestem pełna podziwu dla tych z Was, które potrafią i robią domowe przetwory 😎 Ja mam dwie lewe ręce do tego typu rzeczy 😉 Nie cierpię 'bawić się' w tego typu sprawy, ale jak babcia dawał gotowe słoiki to się papa cieszyła 🤪 Szkoda, ze teraz tutaj nikt nie chce mnie obdarować 😁 😁 😁

• Mamusie
Co do tych przetworów to szczerze mówiąc poza dobrymi ogóreczkami i koncentratem pomidorowym nic by u nas nie poszło. Dżemy może z kilka słoików na rok, jakiś przecier ogórkowy z raz na dwa miesiące, żadnych kompotów, papryczek i innych takich... Chyba szkoda czasu i zachodu na zabawę w przetwory u nas

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
Co do tych przetworów to szczerze mówiąc poza dobrymi ogóreczkami i koncentratem pomidorowym nic by u nas nie poszło. Dżemy może z kilka słoików na rok, jakiś przecier ogórkowy z raz na dwa miesiące, żadnych kompotów, papryczek i innych takich... Chyba szkoda czasu i zachodu na zabawę w przetwory u nas
u mnie też to nie idzie.... 😉kupuje ogórki kiszone czasami do obiadku i jest ok no ewentualnie konserwowe 🙂a dżemu nikt nie je u mnie 🤔koncentrat pudliszki jest ok 🙂ale podziwiam Cie Ania że robisz ja to nie mam czasu przy Soni to jest niewykonalne 😠ledwo co obiad byle jaki upichce i to z nią na rękach 🤪

• Mamusie
Asia napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
u mnie też to nie idzie.... 😉kupuje ogórki kiszone czasami do obiadku i jest ok no ewentualnie konserwowe 🙂a dżemu nikt nie je u mnie 🤔koncentrat pudliszki jest ok 🙂ale podziwiam Cie Ania że robisz ja to nie mam czasu przy Soni to jest niewykonalne 😠ledwo co obiad byle jaki upichce i to z nią na rękach 🤪

My uwielbiamy przetwory 😉 wszystko pochłoniemy... ymmm wyciągnąć taki słoiczek z piwnicy zimą do obiadku... cudo 😜 tylko co z tego jak się robić nie chce ;p

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Judytka dostała coś takiego http://allegro.pl/playgro-aktywne-kubeczki-my-first-promocja-i1741566241.html?source=oo od mojej cioci z niemiec i dzisiaj pierwszy raz Jej to wyciągnęłam 😉 hihi stuka kubeczkiem o kubek i się cieszy 😉 tylko to z innej firmy mamy 😉
ale fajne 🙂a co te kubeczki''robią''?

• Mamusie
Asia napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Judytka dostała coś takiego http://allegro.pl/playgro-aktywne-kubeczki-my-first-promocja-i1741566241.html?source=oo od mojej cioci z niemiec i dzisiaj pierwszy raz Jej to wyciągnęłam 😉 hihi stuka kubeczkiem o kubek i się cieszy 😉 tylko to z innej firmy mamy 😉
ale fajne 🙂a co te kubeczki''robią''?

właściwie to nic hahaha 😜 można z nich układać piramidkę 😜 albo wkładać jeden w drugi 😜 i w dnie każdego są dziurki więc chyba się leje tam wodę i ona przelatuje przez nie 😜

Kolo no to jak będzie większa to będzie mogła się nimi bawić i uczyć 🙂
Tak samo chodzik, który dostałam ma funkcję uczenia, też ma klocik i odpowiednie dziurki, żeby je tam wrzucać 🙂 i jak dobrze wrzuci to się włącza piosenka.

A ja się pochwalę, że mój potworek zjadł za jednym razem prawie 300g 🙂 125g zupki, 125g owoców i 1/4 innego obiadku, który otworzyłam wczoraj 🙂 tyle je, ale jakoś efektów z wagą nie widzę, waży maks 7,5kg.