Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
a nie wiem
taki co na pokój to chyba nie inhalator tylko nawilżacz ale jeśli da się w nim lek rozpuścić to czemu nie
tylko jak dobra dawkę?
bo z solą fizjologiczną no to problemu nie ma

łojej włączyłam tą maszynę żeby sprawdzić jak działa
wrrr chodzi jak czołg 🤢

No właśnie miałam pytać, czy Twój inhalator działa cicho, że myślisz o działaniu na śpiocha 😉
Mój też warczy okropnie i nawet nie ma takiej opcji żeby go załączyć w czasie drzemki 🤢

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
no tak inhalator i nawilzacz to dwie rozne rzeczy. tylko inhalatora nie moge tutaj znalesc 🙂 na razie smaruje jej klatke vickiem 🙂

Nusia pewnie jak zapytasz w aptece o nebulizator(nebuliser) to Ci coś zaoferują 😉
Na eBay'u znalazłam np taki : http://www.ebay.ie/itm/BRAND-NEW-Omron-NE-C25-CompAir-XLT-Nebulizer-Compressor-/120743910398?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c1ce5dbfe

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
Asia napisał(a):
dziewczyny dzięki za odp co do butków 🙂moja w rozmiarze 20 pływa 😎nawt jak ma rajtuzki i skarpety frotte 😎ale to chyba dlatego że na dworze chce chodzić na nogach 🤪bo jak siedzi w wózku to jeszcze jako tako ale i tak widać że ma za duże buty 😉taka mala a takie buty duże hi hi 😁

poszukaj takich w rozmiarze 18 powinny być dobre 🙂
dzięki kochana poszukam 🙂

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
promyczek1981 napisał(a):
Ja moją pipulkę potraktowałam przed snem Fridą, maścią majerankową, Pulmex baby i otrivinem. Jak dotąd śpi spokojnie 😎

kupilas te wszystkie rzeczy tutaj?

Nie. Wszystko oprócz Otrivin'u mam z Polski(zawsze jak ktoś leci to proszę o zakupy i robię sobie zapasy 😉)
Chociaż na upartego, mamy tu takie polskie sklepy, że nawet niektóre apteczne specyfiki można znaleźć.

U mnie zapowiada się 'ciekawa' noc... Karol wymiotuje przez sen... Tosia zakatarzona po raz n-ty w tym miesiącu... Rewelacja 😞 😞 😞

Strasznie Ci współczuję 😞 a Ty albo mąż w dzieciństwie często chorowaliście? może to jest tego przyczyną?

• Mamusie
Blue napisał(a):
Dziewczyny czyścicie zęby maluchów? jeśli tak to jak i czym?

Ja się pytałam ostatnio lekarki to powiedziała, że można przed spaniem taką silikonową szczoteczką i woda przegotowaną. Muszę kupić i zacznę go przyzwyczajać. Oczywiście wtedy w nocy tylko woda do picia

• Mamusie
U mnie zapowiada się 'ciekawa' noc... Karol wymiotuje przez sen... Tosia zakatarzona po raz n-ty w tym miesiącu... Rewelacja 😞 😞 😞

masakra jakaś z tymi choróbskami 😞
Miłosz też już zaliczył drugi katar, już ma go 10 dni i w końcu zaczyna przechodzić, ale wczoraj miał robiony wymaz z noska - na wszelki wypadek mu zleciła laryngolog.

• Mamusie
Kasia napisał(a):
witam
Sto lat dla Tosiulka 🙂

Od ciotki Jusi i Miłoszka 1000000000000 buziaków 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘.......................... 😘

• Mamusie
Justa napisał(a):
Kasia napisał(a):
ja inhalator mam ten
http://allegro.pl/inhalator-magic-care-ghibli-praca-ciagla-i1857061541.html
w nocy jak chcem zrobić inhalację przez sen to wkładam go pod poduszkę i wtedy jest w miarę cicho 🙂

Dobry pomysł z ta poduszką 🙂
oklaski Kasiu 🙂 🙂
dzięki 😘
odwzajemniam 🙂

• Mamusie
to chyba rzeczywiście czas kupić nocnik 🙂
jak Maja miała katarek i pytałam w aptece o coś do inhalacji dla tak małego dziecka to powiedziała mi że nie wolno robić...dopiero od 3 r.ż. 🤨 więc nie wiem, czy po prostu jakimiś specyfikami aptecznymi czy w ogóle...
też szukam kozaczków dla mojej i narazie doopka.