Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
kolo177 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
też myślałam chwilę o alergii ale ją ten kaszel łapie i w domu i w żłobku i na spacerze
wiec to chyba nie to

ja mam alergię na kurz i roztocza i łapie mnie wszędzie dosłownie

kurcze ale w naszych rodzinach nie ma alergików ..

w mojej też nie... tylko ja 🙂 żdne ciotki kuzynostwo dziadkowie, no nikt 🙂

Kolo jesteś na gg? 🙂 bo nie widzę!!

Honoratka ja miałam przez kilka mieś. alergię nie wiem na co, ale leciało ze mnie codziennie, tona kataru, łzy itd. i zawsze nad ranem. Na szczęście to okropieństwo minęło 😞 nie brałam żadnych leków, więc nie wiem co to było. Małej nigdy nie zaraziłam, więc zaraźliwe to nie było.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kolo jesteś na gg? 🙂 bo nie widzę!!

Honoratka ja miałam przez kilka mieś. alergię nie wiem na co, ale leciało ze mnie codziennie, tona kataru, łzy itd. i zawsze nad ranem. Na szczęście to okropieństwo minęło 😞 nie brałam żadnych leków, więc nie wiem co to było. Małej nigdy nie zaraziłam, więc zaraźliwe to nie było.

już jestem 😜

kolo177 napisał(a):
Kurcze tak sobie wczoraj myślałam że jak byłam w ciąży to Adam był taki szczęśliwy, gdzie byśmy nie spotkali jego kumpla albo kogoś z rodziny to od razu pokazywał na mój brzuch i cieszył się że będzie tatusiem, była taki dumny a teraz jakoś mam wrażenie że już się tak nie cieszy... znaczy, wiem że mnie kocha i Judyte i że jest szczęśliwy ale jakos tak mi się wydaje że mniej 😞

U nas na odwrót 🙂 jak byłam w ciąży to szaleństw nie było jak kogoś spotkał, żadnego chwalenia ani nic.. za to teraz jak kogoś spotyka jak jesteśmy na spacerze to od razu pokazuje kolegom jak wygląda Laura 😆

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Hania napisał(a):
Dzień dobry 😘
A ja sobie pospałam do9.30 Adam dzisiaj w domu więc mam nadzieje że trochę z Bartim posiedzi

też się zawszę łudzę że Adam się Judytą zajmie jak jest w domu hahaha 😜

Nie no wczoraj jak sprzątałam po przemeblowaniu to się małym zajmował nawet dłuższą chwilę, ale dzisiaj kombinator uciekł do lasu mierzyć drzewa do wycinki 🙂

• Mamusie
Hania napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Hania napisał(a):
Dzień dobry 😘
A ja sobie pospałam do9.30 Adam dzisiaj w domu więc mam nadzieje że trochę z Bartim posiedzi

też się zawszę łudzę że Adam się Judytą zajmie jak jest w domu hahaha 😜

Nie no wczoraj jak sprzątałam po przemeblowaniu to się małym zajmował nawet dłuższą chwilę, ale dzisiaj kombinator uciekł do lasu mierzyć drzewa do wycinki 🙂

hahaha no tak 😜

• Mamusie
witam 🙂
dzieki za mile slowa 😘
my nocnikujemy Kaye od polowy czerwca z lekka przerwa potem 😉
ze slomki tez sobie bardzo dobrze daje rade i tej z kartonika i tej z kubka 😜
a mleko z platkami uwielbia jesc z duzej lyzki 😁
dzisiaj wyglada za oknem, ze chyba bedzie lepsza pogoda, wiec w koncu wybiore sie na ostatnie zakupy przed wyjazdem 🤪

• Mamusie
kasiak napisał(a):
witam 🙂
dzieki za mile slowa 😘
my nocnikujemy Kaye od polowy czerwca z lekka przerwa potem 😉
ze slomki tez sobie bardzo dobrze daje rade i tej z kartonika i tej z kubka 😜
a mleko z platkami uwielbia jesc z duzej lyzki 😁
dzisiaj wyglada za oknem, ze chyba bedzie lepsza pogoda, wiec w koncu wybiore sie na ostatnie zakupy przed wyjazdem 🤪

ja chciałam Judycie kupić taki bidon z canpola chyba ale tam jest taka gruba rurka więc chyba za szybko by leciało :P

Hi dziewczynki 🙂

czyli wczorajsza przespana cala noc , zto byla reakcja po szczepionce ...dzis znowu norma-dwie pobodki w ciagu nocy ...heh....
Kasia -majonez tylko ketrzynski i tez nam smakuje najbardziej 🙂
Blue - moja Klarcia umie pic tez ze slomki, umie pokazac gdzie nosek,oczka, buzia i to nietylko u siebie,ale u mnie, taty i misiow 🙂

hej mamuski 🙂

Iza o takim laptopie pisalas? http://olmik.pl/pl_PL/p/Moj-Pierwszy-Laptop-KROWKA-8071-Smily-Play/2681?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2011-12&utm_content=2681#nclid=8f378d9ba349893cebae027f186b7ca8

maryla go dostala od babci i najlepsza zabawa to zamykanie i otwieranie

nusia27 napisał(a):
hej mamuski 🙂

Iza o takim laptopie pisalas? http://olmik.pl/pl_PL/p/Moj-Pierwszy-Laptop-KROWKA-8071-Smily-Play/2681?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2011-12&utm_content=2681#nclid=8f378d9ba349893cebae027f186b7ca8

maryla go dostala od babci i najlepsza zabawa to zamykanie i otwieranie

jesli po zamknieciu jest krowa , to tak 🙂
Klarcia tez uwielbia zamykac i otwierac, wkladac i wyjmowac i wszystko co wydaje dzwieki i muzyke ........- mysle ze chrzesna trafila w 10 🙂

Nusiak a Ty już mówisz do Marylki po angielsku? A Ty Iza po niemiecku? ciekawi mnie to jak zamierzacie wychować dzieci? bo np. moja ciotka z synem wyjechała do USA jak był malutki i on w sumie nie zna polskiego już 🙂 zapomniał, wplata pełno angielskich słów, między polskie.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Nusiak a Ty już mówisz do Marylki po angielsku? A Ty Iza po niemiecku? ciekawi mnie to jak zamierzacie wychować dzieci? bo np. moja ciotka z synem wyjechała do USA jak był malutki i on w sumie nie zna polskiego już 🙂 zapomniał, wplata pełno angielskich słów, między polskie.

mój kuzyn mieszka od bardzo dawna w niemczech i ma chyba 4 letnią córkę (albo 3) i Ona mówi ładnie po polsku i niemiecku 🙂

Blue napisał(a):

mowimy do klarci caly czas po polsku - sama juz mowi-''daj,tam,pa pa,tak,nie,kla-tzn.klara,tata,pieeeesek i kooootek''.....muzyke slucha po polsku i niemiecku, ale bajki oglada tylko i wylacznie po niemiecku ....
Czasami tez jak mowie do niej wtracam slowo po niemiecku ,albo mowie w dwoch jezykach np.ooo kotek ,die katze..maz czasami mowi do niej pelnymi zdaniami w niem....po niemiecku tez juz mowi -''ja , nein ''
musi mowic w dwoch jezykach,bo cala rodzina jest w polsce, a tutaj zyje .
ale poki co glownie mowimy w niem.,w przedszkolu i tak szybko zalapie 🙂

• Mamusie
my do Kayi mowimy po polsku, doszlam do wniosku, ze angielskiego nauczy sie w przedszkolu i szkole. bez sensu jest do dziecka mowic nie w swoim jezyku, dziecko wtedy moze nauczyc sie mowic nieprawidlowo, z nieprawidlowym akcentem 😉
dzieci wychowuwane za granica bardzo czesto wplataja obce slowa do jezyka, ktorym rozmawia sie w domu, ida na skroty 😜

kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):

mój kuzyn mieszka od bardzo dawna w niemczech i ma chyba 4 letnią córkę (albo 3) i Ona mówi ładnie po polsku i niemiecku 🙂

pewnie dlatego, bo w domu uzywaja polskiego,a mala w przedszkolu uczy sie niemieckiego 🙂

• Mamusie
Izabela napisał(a):
Blue napisał(a):

mowimy do klarci caly czas po polsku - sama juz mowi-''daj,tam,pa pa,tak,nie,kla-tzn.klara,tata,pieeeesek i kooootek''.....muzyke slucha po polsku i niemiecku, ale bajki oglada tylko i wylacznie po niemiecku ....
Czasami tez jak mowie do niej wtracam slowo po niemiecku ,albo mowie w dwoch jezykach np.ooo kotek ,die katze..maz czasami mowi do niej pelnymi zdaniami w niem....po niemiecku tez juz mowi -''ja , nein ''
musi mowic w dwoch jezykach,bo cala rodzina jest w polsce, a tutaj zyje .
ale poki co glownie mowimy w niem.,w przedszkolu i tak szybko zalapie 🙂

a Twój mąż to Polak czy Niemiec?