Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kasia napisał(a):
STO LAT DLA WSZYSTKICH SOLENIZANTÓW I SOLENIZANTEK
BARTEK GABRYSIA OLIWIER buziaki od ciotki

przyłączam się z buziakami 🙂 😘
moja też powoli zaczyna chodzić za jedna rączkę, stale chce z chodzikiem i jak mnie widzi to puszcza się i robi duży krok ale drugiej nogi jej się nie udaje przestawić więc siada hehe i przyłazi już na czterech 😉, ale moooże już niedługo się odważy 🙂
ja też rozczulam sie jak głupek przy wszystkich możliwych okazjach, także nie jesteście same 😉

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
Kasia napisał(a):

przyłączam się z buziakami 🙂 😘
moja też powoli zaczyna chodzić za jedna rączkę, stale chce z chodzikiem i jak mnie widzi to puszcza się i robi duży krok ale drugiej nogi jej się nie udaje przestawić więc siada hehe i przyłazi już na czterech 😉, ale moooże już niedługo się odważy 🙂
ja też rozczulam sie jak głupek przy wszystkich możliwych okazjach, także nie jesteście same 😉

ojjj to do chodzenia już baaardzo blisko 🙂

Honoratka a gdyby tak wspomnieć o pampersach.. jedno dziecko zużywa do 1,5tony podczas całego okresu pieluszkowania 😮 a ile mamy dzieci? 😉 nie dogodzisz wszystkim 🙂

Zobaczcie jak to fajnie wygląda dla porównania 🤪
Linka też podrzucę jak ktoś chce więcej o tym poczytać: http://www.babyetta.pl/pl/i/DLACZEGO-PIELUSZKI-WIELORAZOWE/27

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/191/stosiksmieci02.jpg/][IMG]http://img191.imageshack.us/img191/4397/stosiksmieci02.jpg[/IMG][/URL]

Pieluchy stanowią trzecie co do wielkości źródło odpadów na wysypiskach, zaraz po gazetach i opakowaniach po jedzeniu/piciu.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Honoratka a gdyby tak wspomnieć o pampersach.. jedno dziecko zużywa do 1,5tony podczas całego okresu pieluszkowania 😮 a ile mamy dzieci? 😉 nie dogodzisz wszystkim 🙂

Linka też podrzucę jak ktoś chce więcej o tym poczytać: http://www.babyetta.pl/pl/i/DLACZEGO-PIELUSZKI-WIELORAZOWE/27

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/191/stosiksmieci02.jpg/][IMG]http://img191.imageshack.us/img191/4397/stosiksmieci02.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

fuuu posadzili to biedne dziecko przy takich śmierdzących pieluchach? hahaha 😜

kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

fuuu posadzili to biedne dziecko przy takich śmierdzących pieluchach? hahaha 😜

No a zobacz jak wygląda stosik pieluch wielorazowych 😁 do tego monstrum..
Nic mi się nie chce.. od dzisiaj zaczynam przestawiać Laurę na tryb nocny, trzymajcie za mnie kciuki, bo już wysiadam psychicznie.. wczoraj poszła spać po 00. Ciotka mówiła, żeby zrobić tak, że jak ona pójdzie późno spać to rano wstać np. godz. 7 i nie dać jej spać, jak najwięcej za dnia żeby nie spała. Mówiła, że po tygodniu jej syn się przestawił. Zobaczymy.. tylko, że poszłam spać po 1 i jak ustawiłam sobie budzik na 7 to nie mogłam wstać.. dopiero o 9 🤨

Hania napisał(a):
Daria kup księżkę Każdedziecko może nauczyć się spać
Moja siostra nauczyła swojego małego w ciągu tygodnia. Czytałam ten poradnik wciąży i mam zamiarznowu przeczytać i wcielić w życie

Ciężko będzie przestawić dziecko, które śpi po 18godz. dziennie jak nie więcej. Ja mam chyba z powrotem małego noworodka.. 🙃 może ona chce być wysoka 🤪 bo sen powoduje, że dziecko rośnie 😁

• Mamusie
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):
Moja siostra nauczyła swojego małego w ciągu tygodnia. Czytałam ten poradnik wciąży i mam zamiarznowu przeczytać i wcielić w życie

Ciężko będzie przestawić dziecko, które śpi po 18godz. dziennie jak nie więcej. Ja mam chyba z powrotem małego noworodka.. 🙃 może ona chce być wysoka 🤪 bo sen powoduje, że dziecko rośnie 😁

Ciężko ciężko nasz Krycha włąsnie spał dziennie po 16-18 godzin i nic nie pomagało. Ale Monika wcieliła w życie rady z książki i po tygodniu maly zasynał godz. 20 i spał ciurkiem do 6rano 🙂
Sama czekam na książkę żeby małego mojego przestawić

Hania napisał(a):
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):

Ciężko ciężko nasz Krycha włąsnie spał dziennie po 16-18 godzin i nic nie pomagało. Ale Monika wcieliła w życie rady z książki i po tygodniu maly zasynał godz. 20 i spał ciurkiem do 6rano 🙂
Sama czekam na książkę żeby małego mojego przestawić

Na necie mają w pdf kawałek tej książki 🙂 właśnie sobie czytam, o 11 Laura poszła spać i próbowałam przed chwilą ją obudzić i nic.. szturałam, mówiłam, a ona tylko pozycję zmieniła i dalej śpi 😁

• Mamusie
Kasia napisał(a):
ślicznie dziekujemy i oczywiscie przylanczam sie do zyczen dla pozostałych pociech my wlasnie szykujemy urodzinki

olis o tej porze byl juz godzinke na swiecie eh ale zleciało

Patrycja napisał(a):
Kasia napisał(a):
ślicznie dziekujemy i oczywiscie przylanczam sie do zyczen dla pozostałych pociech my wlasnie szykujemy urodzinki

olis o tej porze byl juz godzinke na swiecie eh ale zleciało

Ode mnie także 😘 😘 😘 😘

Kasia napisał(a):
ale nudy 😞

Zgadzam się 🙂 ja już wstawiłam ziemniaki na obiad, zrazy będą co zostały mi z urodzin 😜
Laura nie śpi od godz. 13 --> sukces, ale jest coraz bardziej nerwowa, postanowiłam, że dzisiaj będzie mieć tylko 1 drzemkę, bo za późno wstała. Jutro będzie inaczej. Ciekawe o której postanowi dzisiaj pójść spać 🙂

Ania książka jest naprawdę ciekawie napisana i ma sensowne porady, na razie przeczytałam kilka stron i stw, że Laura zdecydowanie za dużo śpi w tym wieku 😉

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):
ale nudy 😞

Zgadzam się 🙂 ja już wstawiłam ziemniaki na obiad, zrazy będą co zostały mi z urodzin 😜
Laura nie śpi od godz. 13 --> sukces, ale jest coraz bardziej nerwowa, postanowiłam, że dzisiaj będzie mieć tylko 1 drzemkę, bo za późno wstała. Jutro będzie inaczej. Ciekawe o której postanowi dzisiaj pójść spać 🙂

Ania książka jest naprawdę ciekawie napisana i ma sensowne porady, na razie przeczytałam kilka stron i stw, że Laura zdecydowanie za dużo śpi w tym wieku 😉
a my już po obiedzie 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):
ale nudy 😞

Blue Anastazja też śpi po 14-16 godzin dziennie ale wybrała sobie godziny nocne do spania
wstajemy do żłobka o 7 w złobku śpi pomiędzy 12-14 w domu pomiędzy 16-18 i idzie spać o 20 lub nie zasypia o 16 tylko wytrzyma do 18 i wtedy zapada już w nocny sen

• Mamusie
ale się zdenerwowałam zamówiłam sobie dziś pieczątki imienne i takie tam inne potrzebne przy wykonywaniu projektów
jak po mieście latałam pytać o cenę to mi mówiono że po 50-60zł od sztuki a jak chciałam 4
wiec uznałam że to trochę dużo i zajrzałam na allegro
te same pieczątki są w cenie 15zł 😮
wiec zamówiłam je na necie
miałam już wypatrzony wzór i ustalone czcionki
a teraz koleś mi pisze że tylko arial 😠 😠 😠
na aukcji nigdzie nic o tym nie było mowy

• Mamusie
no i teraz jak wam to pisałam to przyszło mi rozliczenie za wodę
muszę dopłacić 400zł MASAKRA
zaliczki już pobrali na 900 a tu jeszcze 400
myślałam że będzie gdzieś w okolicach zera a tu jeszcze tyle ....
wodomierze wymieniałam na wiosnę wiec raczej pomiar jest dobry 🤢
trzeba się mniej myć 😞

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
no i teraz jak wam to pisałam to przyszło mi rozliczenie za wodę
muszę dopłacić 400zł MASAKRA
zaliczki już pobrali na 900 a tu jeszcze 400
myślałam że będzie gdzieś w okolicach zera a tu jeszcze tyle ....
wodomierze wymieniałam na wiosnę wiec raczej pomiar jest dobry 🤢
trzeba się mniej myć 😞
hihi mniej myć 🤪

• Mamusie
Honoratko idź do wodociągów i zobacz dlaczego tak dużo za wodę?? A macie to jakoś na raty rozłożone i za jaki okres czasu macie rachunek??
Daria ja tą książkę czytałam w czasach ciążowych ale nie brałam jej sobie do serca więc teraz mam zamiar znowu ją przeczytać. Nawet jeśli bym miała ją kupić to by było dobrze zainwestowane 22zł 🙂

U nas chorobowo chyba będzie, wczoraj byliśmy 3godzinki na spacerku noga mi spuchła że ojejku, plecy nadal bolą i mam zamiar wybrać się wkońcu do lekarza bo już nie wytrzymuje a do tego doszło mi 39temperatury. Jak nie urok to sra**ka... 😠

Ania, Laura nie śpi od godz. 13 🙂 jest już trochę histeryczna, ale przetrzymam ją do 20-21 na pewno. Chcę żeby w nocy się już nie obudziła, najbardziej się boję, że się wyśpi przez 3 godz. a o 00 wstanie wypoczęta. Dzisiaj ogólnie spała tylko 11godz. więc jest dobrze.