Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Asia napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Asia napisał(a):
Kasia łap oklask 🙂Kurcze naprawde odpoczęłam od garów,sprzątania itd....ja jednak zasem musze odreagować 🙂a przede wszystkim robimy to dla dzieci Cyprian zasuwał codziennie na nartach a Sonia poznawała nowe koleżanki i kolegów 😁 😉jeżdziła na sankach wszystko ją ciekawiło 🙂inne otoczenie jest bardzo ważne w wychowaniu dzieci nie umiałabym wychowywać małego dzikuska i ciągle siedzieć z dziećmi w domu 😉
wiadomo teraz takie mrozy to na dworze krótko ale właśnie takie wyjazdy,żłobek,potem przedszkole i szkoła pozwala sie dzieciakom super rozwijać i uczy że nie tylko jest mama i tata...

my mamy szczęście bo 3 koleżanki mają dzieci mniej więcej roczne więc Dyśka bawi się z rówieśnikami 🙂
fajnie 🙂tu u nas na osiedlu też są dzieci ale teraz to tylko sie w domach spotykamy...ale i tak to zawsze coś 🙂aby do wiosny 🙂 🙂

ojjj tak, wiosna to będzie zbawienie 🙂

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

HEj
Justyna trzymam kciuki zeby dziadkowi sie poprawilo 🙂
Asia zazdroszcze wyjazdu, nam by tez sie taki przydal 😉
Macie jakies sposoby na wstawanie w lozeczku, jak maja isc spac? Maryla sie nauczyla i ja ja klade a ona wstaje i buczy bo jest spiaca

• Mamusie
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):
Witam mamuśki 😘
Daria to widzę że bliźniaki mają jednak tak samo Bartek się wścieka jak próbuje go nakarmić i musi sam jeść w przeciwnym razie jest histeria. Więc wole żeby sam babrał się w talerzu niż histeryzował.

Justyna to super wiek dziadkowie mają nie martw się wszystko napewno będzie dobrze. . Moi niestety już nie żyją dziadkowie zmarli obaj w wieku 62 lat za to Babcie obie dożyły 83lat. Mam jeszcze Adama dziadków 66 i 84 lat i Babcie złotą kobietą 80 skończy w tym roku 😉,

Oddaj mi syna 🤪

Po jednym dniu z tym szogunem byś mi go odesłała priorytetem 😉

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
HEj
Justyna trzymam kciuki zeby dziadkowi sie poprawilo 🙂
Asia zazdroszcze wyjazdu, nam by tez sie taki przydal 😉
Macie jakies sposoby na wstawanie w lozeczku, jak maja isc spac? Maryla sie nauczyla i ja ja klade a ona wstaje i buczy bo jest spiaca

Nusia ja bez metod odkładam go i tak w kółko aż uzna że wstawanie nie ma sensu bo i tak go położę 🙂

• Mamusie
Kurczę Adam do końca tygodnia ma nocki a ja biedna przy okresie i Szogun ciągle mi wyję 😞 Dzisiaj przy kąpieli było w kółko "dzie tata tata tata" i tak w kółko przy usypianiu to samo aż musiałam dzwonić do niego żeby mały przed spaniem jeszcze mógł ojca usłyszeć.....

Hania napisał(a):
Kurczę Adam do końca tygodnia ma nocki a ja biedna przy okresie i Szogun ciągle mi wyję 😞 Dzisiaj przy kąpieli było w kółko "dzie tata tata tata" i tak w kółko przy usypianiu to samo aż musiałam dzwonić do niego żeby mały przed spaniem jeszcze mógł ojca usłyszeć.....

No to nieźle rozgadany, a co jeszcze umie mówić? szybko jak na chłopca 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):

Daria on po swojemu w większości gada ale jak chce to mama tata dziadzia, baba, am siiiiiii- gorące, sisi jak ma mokre gatki, i imiona krótkie powtarza oraz saba ]każdego psa woła. cio, nio, daj, tam, i to chyba cały jego repertuar jeszcze kocha powtarzać jak krzyczę do Adama to krzyczy ze mną Adaaaś

Hania napisał(a):
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):

Daria on po swojemu w większości gada ale jak chce to mama tata dziadzia, baba, am siiiiiii- gorące, sisi jak ma mokre gatki, i imiona krótkie powtarza oraz saba ]każdego psa woła. cio, nio, daj, tam, i to chyba cały jego repertuar jeszcze kocha powtarzać jak krzyczę do Adama to krzyczy ze mną Adaaaś

Laura tylko kilka słów zna, nie powtarza imion itd. na szczęście 🤪 bo jeszcze zamiast mamy bym swoje imię usłyszała hehe.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):

Laura tylko kilka słów zna, nie powtarza imion itd. na szczęście 🤪 bo jeszcze zamiast mamy bym swoje imię usłyszała hehe.

Kochana przygotuj się i na to, ja często słyszę Aja lub Aniaaaa a jeszcze częściej jest Adaśśśśśśśśśśś a gówniarz jeszcze akcentuje i się śmieje jak go próbuję poprawić 😉

• Mamusie
Asia fajnie mieliście z tymi górami, też bm sobie gdzieś poszalała ale to już bardziej wiosną 🙂
moja od 3 dni też taka wyjąca się zrobiła, jak jej czegoś nie dam to aż krzyczy...tak wymusza...a dziś jak przyszłam z pracy to mi zasnęła w 2 min na rękach, a biedna babcia nie mogła dać sobie rady z tym skunksem 🙂 w ogóle wymyśliłam sobie remont hehe 🙃 z moich obliczeń wynikało że będzie trwał gora 4 dni a tu tydzień minął, ale na szczęście już koniec 😉
a moj dziadzio ma 88 lat i jeździ nadal na rowerze i w ogóle go wszędzie pełno, dlatego żal mi go że jakieś choróbsko go dopadło...ale ku miłemu zaskoczeniu wszystkich nie było potrzeby zostawiać go w szpitalu i wrócił sobie do domku...mam nadzieję, że to rzeczywiście nie wymaga szybkiej interwencji lekarskiej...

• Mamusie
O tej porze i pierwsza?? 🙂

Noc w połowie przespana, mały spał dobrze tylko raz mi się przebudził usiadł w łóżeczku i zaczął krzyczeć Tata tata tata po chwili gdy mnie usłyszał położył się i dalej spał. Zato ja nie mogłam spać brzuch mnie boli jak jasna ......

Co dziś dziewczyny na obiad??

Kamilko to dobrze że dziadka nie zostawili w szpitalu.