Moja Natala ma już pierwszy dzień szkoły za sobą 🙂 Trzecioklasistka 🙂 Na razie jednak z porządnym powerem bo wszystko nowe, takie fajne i dzieciaki dawno nie widziane.
A Maja jak dziś rano strasznie płakała gdy jej "Tala" wyszła do szkoły 🤨
MilKa GRATULACJE SYNECZKA 😘 a mój Cyprian jeszcze w szkole od rana 🥴no ale to już 4 klasa 😲 a Sonia tak tak daje czadu że szok 😠jeszcze teraz jak nie ma Cyprianka to juz koniec 🥴lata po pokojach i Go szuka....na nic moje tłumaczenia...JUSTYNKA-a Ty pracujesz? Majeczka z opiekunka jest? 🙂
hej mamusie moje dziecko już 2 dzień w nowej grupie żłobkowej
troszkę rano gdy ją oddajemy Panią płacze bo to są nowe panie ale później w ciągu dnia mówią że ładnie się bawi, je, śpi
wiem o czym mówicie opisując jak dzieci tęsknią za starszym rodzeństwem
u mnie wynikła taka sytuacja że moja 9letnia siostra prawie cały sierpień mieszkała u nas
Anastazja często wychodziła na balkon i widząc młodą na podwórku wołała Kika kika (Kinga)
teraz nadal wygląda na balkonie za swoją kiką a rano biega po mieszkaniu i jej szuka
hej mamusie moje dziecko już 2 dzień w nowej grupie żłobkowej
troszkę rano gdy ją oddajemy Panią płacze bo to są nowe panie ale później w ciągu dnia mówią że ładnie się bawi, je, śpi
u mnie wynikła taka sytuacja że moja 9letnia siostra prawie cały sierpień mieszkała u nas
Anastazja często wychodziła na balkon i widząc młodą na podwórku wołała Kika kika (Kinga)
teraz nadal wygląda na balkonie za swoją kiką a rano biega po mieszkaniu i jej szuka
no to jest masakra jak sie maluchy przywiązują 🥴 u nas dzisiaj całe popoludnie Sonia nie odstępowaa Cypriana na krok..aż sie boje co będzie jutro jak wstanie a Cyprian już w szkol będzie 🥴😞
MilKa GRATULACJE SYNECZKA 😘 a mój Cyprian jeszcze w szkole od rana 🥴no ale to już 4 klasa 😲 a Sonia tak tak daje czadu że szok 😠jeszcze teraz jak nie ma Cyprianka to juz koniec 🥴lata po pokojach i Go szuka....na nic moje tłumaczenia...JUSTYNKA-a Ty pracujesz? Majeczka z opiekunka jest? 🙂
Tak właśnie Maja pierwszego dnia płakała za Natalą (wakacje spędziły razem 🙂 ) a dziś stała na balkonie i patrzyła czy wraca jej "Tala".
Asiu ja pracuję. Zaraz bedzie już rok. Dziewczynki z opiekunką do naszego powrotu
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
JUSTYNA_m
A Maja jak dziś rano strasznie płakała gdy jej "Tala" wyszła do szkoły 🤨
Asia_m
a mój Cyprian jeszcze w szkole od rana 🥴no ale to już 4 klasa 😲
a Sonia tak tak daje czadu że szok 😠jeszcze teraz jak nie ma Cyprianka to juz koniec 🥴lata po pokojach i Go szuka....na nic moje tłumaczenia...JUSTYNKA-a Ty pracujesz? Majeczka z opiekunka jest? 🙂
Kasia_m
Milka_m
HONORATKA_m
Asia_m
no to jest masakra jak sie maluchy przywiązują 🥴
u nas dzisiaj całe popoludnie Sonia nie odstępowaa Cypriana na krok..aż sie boje co będzie jutro jak wstanie a Cyprian już w szkol będzie 🥴 😞
JUSTYNA_m
Tak właśnie Maja pierwszego dnia płakała za Natalą (wakacje spędziły razem 🙂 ) a dziś stała na balkonie i patrzyła czy wraca jej "Tala".
Asiu ja pracuję. Zaraz bedzie już rok. Dziewczynki z opiekunką do naszego powrotu