Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Asia napisał(a):
Hania napisał(a):
Na Kwietniówkach Blue nie ma. Małpo odezwij się w końcu!! 😘

Asiu U nas jeszcze nie wiemy a imiona obstawiamy Liliana lub Antek 🙂
Hania LILA ŚLICZNIE 😘 😘 😘Antoś też ładnie tylko mi sie Antoni nie podoba 🥴 ☺️

Lila wziela się z książki "Cukiernia pod Amorem" jak czytałam to dowiedziałam się o ciąży i od razu pomyślałam że będzie Liliana, w książce oryginalna wersja to Lilith 🙂
Chłopiec jeszcze ewentualnie Grześ albo nie wiemy jak.

• Mamusie
Jeeej!!! Ale fajnie! Ruszyło się u nas 😉 hehehe
Asia napisał(a):
Aha Promyczek co do spania w dzień to Sonusia śpi 2-3 godz. w nocy od 21-ej do 9-tej rano nawet 🙃 🙃 🙃ale przewaznie do ósmej 😉
chciałabym żeby spaal w dzieńjak najdłuzej tym bardziej że teraz zima idzie i nudy w domu to niech se pośpi dziewczyna 😜 😉

2-3 godziny w dzień??? I 12 godzin w nocy?? 😮 Mój Boże!!! Ja też tak chcę!!!!! 😁 Sonia to złote dziecko 😉
U nas to już chyba koniec przysypiania w dzień 😠 Żadną siłą nie jestem w stanie Jej zmusić 😞 A tak bym chciała mieć troszkę luzu...
Hania napisał(a):
Asiu U nas jeszcze nie wiemy a imiona obstawiamy Liliana lub Antek 🙂

Antek mi się podoba ogromniaście 😉 🙂 🙂 Tośka miała być Antkiem gdyby okazała się być z gatunku ogoniastych hehehe Ja jeszcze strasznie chciałam mieć Gutka(Gustaw) 😎
nusia27 napisał(a):
Asia ty sie wez za 3 dzieciatko to Sonia bedzie miala sie z kim bawic i spokoju troche bedziesz miala 😁

Hehehehe Dobra rada!!! 🤪 😁 😁

• Mamusie
Babki a jak u Was z wyjściem z dziećmi do sklepu itp.? Nie macie z tym żadnych problemów? Spacery to czysta przyjemność?
Moja pańcia ostatnimi czasy przechodzi samą siebie 🤢 Po pierwsze nie chce jeździć w wózku. Potrzeba dwóch ludzi żeby Ją do niego wsadzić, bo rozkłada nogi w szpagat i już - nie ma opcji 😠, a nawet jak mi się uda Ją usadzić, to po chwili już jest oswobodzona 🤢 Jak jest na nóżkach to w sklepie dostaje dodatkowej wzwyżki energii i pędzi gdzie popadnie, a ja zamiast zakupować gonię Ją z jęzorem na wierzchu 😠 Na spacerach jest to samo, bo pańcia chce rządzić 😠 Wszystko jest teraz na NIE!! Nawet buziaki jeszcze niedawno rozdawała na prawo i lewo a teraz jak Ją proszę to słyszę: 'nie mama buzi!', albo:'nie, bo nie' 🤪 😁 😁 (w razie gdybym chciała dociekać przyczyny hehehe)
Diabeł z Niej i tyle ☺️

• Mamusie
Nusia będziecie z Marylką w tym roku Halllowen'ować?
Ja już pokupowałam kostiumy(Karol będzie Ninja, a Tośka wiedźmą 😁), wiaderka na słodycze i plan jest taki, że ruszają na podbój osiedla, a mama czai się z aparatem jak paparazzi 🤪 😁 😁 Dogadywałam się z sąsiadkami i stworzymy większą grupę 😉

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
Babki a jak u Was z wyjściem z dziećmi do sklepu itp.? Nie macie z tym żadnych problemów? Spacery to czysta przyjemność?
Moja pańcia ostatnimi czasy przechodzi samą siebie 🤢 Po pierwsze nie chce jeździć w wózku. Potrzeba dwóch ludzi żeby Ją do niego wsadzić, bo rozkłada nogi w szpagat i już - nie ma opcji 😠, a nawet jak mi się uda Ją usadzić, to po chwili już jest oswobodzona 🤢 Jak jest na nóżkach to w sklepie dostaje dodatkowej wzwyżki energii i pędzi gdzie popadnie, a ja zamiast zakupować gonię Ją z jęzorem na wierzchu 😠 Na spacerach jest to samo, bo pańcia chce rządzić 😠 Wszystko jest teraz na NIE!! Nawet buziaki jeszcze niedawno rozdawała na prawo i lewo a teraz jak Ją proszę to słyszę: 'nie mama buzi!', albo:'nie, bo nie' 🤪 😁 😁 (w razie gdybym chciała dociekać przyczyny hehehe)
Diabeł z Niej i tyle ☺️

u nas to samo pierdolca można z Nią dostać w sklepie i na spacerach 😠 🥴
dzisiaj bylismy u gina tzn.ja a Jacek z Nią chodził wszędzie 2,5 h to jak wracalismy do domu miał tak dość i mówi że siedząć z Sonią w domu na codzień (i robiąc wszystko sprzatanie gotowanie itd,,,,.....)to by oszalał 🤪jest niemozliwa!!!! 😲 🤪

• Mamusie
Z zakupami nie mam problemu bo robimy je rodzinnie Adam wozi małego w wózku a ja zgarniam większość rzeczy do wózka. Lecz mamy czasami problem jak mały zaczyna się buntować i sam wychodzić z wózka wtedy ratunkiem jest świeża bułeczka albo bagietka.

Asiu ale to święta racja dogoniłabyś Kasię 🙂 Dziewczyny do roboty 🙂

• Mamusie
Asia napisał(a):
Milka,Hania wiecie już ''co będzie''?macie imiona wybrane??? 😘 😉

Ja już wstępnie wiem, że będzie Tomaszek 🙂 ale zmieniłam lekarza bo nie byłam zadowolona i na usg pójdę gdzieś dopiero za tydzień może dwa więc się upewnię.
Jeżeli chodzi o spacerki to z wózkiem nie ma problemu, ale w sklepie jak chce coś pooglądać to się upomina że mam jechać. Dlatego zawsze idziemy do marketu i ona jeździ w wózku sklepowym. Generalnie Natalka jest dość grzeczna i usłuchana aczkolwiek czasem widać ten diabelny bunt dwulatka. Ostatnio byłam z nią na nogach w sklepie (chcę ją nauczyć spacerować na nóżkach zanim urodzę) i sama wyjęła chclebek i dała pani w kasie, zapłaciła i zaniosła chleb do domu 🙂
Kasiu najlepszego z okazji rocznicy dla Ciebie i małżonka;*

• Mamusie
Sto lat dla Was Kasiu z okazji rocznicy!!
No tak Nusia jeszcze Justyna jest i nawet Honorata 😉 które dawno się nie odzywały więc już zapomniałam...ufff to nie jest tak źle 😜
hehe to mówicie, że szukałyście Blue w 2013...ee tam pewnie już się zaszyła na amen...
moja też ostatnio przechodzi bunty i chyba od 2 miesięcy jest na nie, do sklepu muszę tylko z wózkiem bo inaczej z zakupów nici 😉 ale tak jak Tosiak czasem ma dzień, że nie wepchniesz do wózka pręży się i drze że masakra.

Promyku Maryla bedzie dynia tak jak w zeszlym roku 😜 kupilam jej stroj na 18-24 wiec bez problemu sie w niego zmiesci
moja cora ma przedziwny etap, bardzo bym chciala by juz sie skonczyl. nie chce spac ani w nocy ani w dzien

• Mamusie
Kasia napisał(a):
właśnie wrócił mąż z pracy i przyniósł mi bukiet róż a w środku było serduszko w którym był złoty pierścionek i powiedział mi że to za to że urodziłam mu takie wspaniałe dzieci 🙂 normalnie jestem w szoku 🙂

noooo to gratuluje meza a jemu pomyslowosci 🙂