Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
qurcze Joasiu to może wódki z pieprzem 🙃
żart, ale to może rzeczywiście grypa żołądkowa, bo zatrucie to wydaje mi się że już by przeszło no i ta gorączka, ewidentnie jelitówka
musisz dużo pić, uzupełniać płyny, możesz przyjmować rozpuszczony w ciepłej, przegotowanej wodzie tabletki z ibuprofenem, tak jak dziewczyny pisały po coli też możesz odczuć poprawę, dwa razy w życiu miałam grypę żołądkową i naprawdę Ci współczuję.

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

doberek 🙂
Joanna ,dla mnie to ewidentnie grypa żołądkowa skoro masz temperaturę 🤨nie będę Ci juz nic radzić bo wszystko zostało napisan e,ja kiedyś często to świństwo łapałam ,a najgorsze jest to że zazwyczaj jeden łapie od drugiego,uważaj na Blanusię 😞życzę zdrówka

• Mamusie
Hej dziewczynki ja na sekundke 😞 czas dla mnie nie jest przychylny

Sto latek dla Filipka z okazji 1-wszych urodzinek,rosnij zdrowo niech sloneczko rozswietla kazdy Twoj dzien :*

Edziu,fajnie ze robisz zaproszenia wlasnorecznie,super !!! Ja tez o tym myslalam, ale niestety czasu brak 😞 Pochwal sie skunia 🙂 ja juz tez zamowilam,bedzie gotowa na 24 kwietnia.
Sliczny torcik-brawo 😉

Joasiu
Mialam chyba z trzy razy grype rzoladkowa ,nic przyjemnego i najgorsze jest to ze trzeba przetrwac bo nic tak naprawde nie jest skuteczne 😞 oby przeszlo jak najszybciej

U nas kiepsko,Szymciowi ida kly i jest bardzo niespokojn,y ma biegunke,budzi sie w nocy,nie ma apetytu 😞

Jej ale u nas mrozno 😞 w tym momencie -23 brrrr chce juz wiosne !!!!

• Mamusie
dziewczyny dziękuję za troskę:* jesteście kochane!
Kierowniczka pusciła mnie do domu o 16:30 jak skonczyla rozmowy kwalifikacyjne i została za mnie, co za ulga, inaczej bym tam nei wtrzymała! Już nei wymiotuje ale czuje się fatalnie dalej, no i temp zeszła wiec jest nadzieja ze w nocy pospie i jutro bedzie lepiej, a zostaje cały dzienw domu z Blanusią i chciałabym miec siły na zabawę z nią.
Mąż pojechał wlasnie do sklepu i ugotuje mi rosołek! Po rosołku to na pewno mi przejdzie Musi!

zevek kochana wlasnie się zastanawiałam dzisiaj co u Ciebie, oj biedny Szymonek tak cierpi przez te ząbki 😞 Niech się szybko przebiją!

Hej,
Joanna ,dobrze że już Ci lepiej ,pewnie jutro będziesz jeszcze słaba ,ale chyba najgorsze masz juz za sobą
Mam pytanie do mamuś karmiących ,myślałyście nad tym w jaki sposob odstawicie maluchy od piersi,bo u mnie będzie ciężko 😞oj bardzo ciężko,daje jej juz tylko 2x dziennie,i w sumie nie musiałabym ,ale ona łapie mnie za bluzke i sie domaga ,a w nocy to juz sobie wcale nie wyobrażam ,bo Zuza nei pije z butli,a jest chyba jedynym lutowym dzieckiem ktore budzi sie co 2 godz w nocy ,wprawdzie dostaje cyca tylko ok.polnocy i potem ok 4,ale nie wiem co mam zrobic jak odstawie ja od tego cycka,kurcze chodzi za mna to juz od kilku dni,i nie wiem jak mam zrobić
A jeszcze mi sie przypomniało,dajecie dzieciaczkom jajecznice ?jak ja robicie,bo podobno mozna na parze ,ale ja nie mam pojecia jak ,kiedys zrobiłam i nie chciała ,a dzisiaj szamała az jej sie uszy trzesły ,ogólnie odkąd skończyła rok to jej apetyt wrócił ze zdwojona siła,dzisiaj zjadła tez poł Danio i jak chowałam reszte do lodówki to zaczeła sie drzec ze chce reszte 😁,moze jej wkońcu ta waga drgnie bo od 3 miesięcy waży 8,5kg 😲

• Mamusie
ZUzka tez tak nysle ze jutro jeszcze bede słaba, jaks dam rade.
A jesli chodzio odstawiene Zuzi od piersi to ja widzę 2 wyjscia, jedno mniej prawdopodobne, zaczniesz ją uczyc pic z butli, a drugie bardziej prawdopodobne, bedziesz jej dawac mleczko z niekapka, w nocy zamiast mleczka mozesz sprobowac z wodą. bedzie ciezko ibedzie placz, ale i więcej będziesz zwlekać tym będzie ciężej :/ trzymam kciuki, żeby udalo się!

• Mamusie
Joanna1984 napisał(a):
dziewczyny dziękuję za troskę:* jesteście kochane!
Kierowniczka pusciła mnie do domu o 16:30 jak skonczyla rozmowy kwalifikacyjne i została za mnie, co za ulga, inaczej bym tam nei wtrzymała! Już nei wymiotuje ale czuje się fatalnie dalej, no i temp zeszła wiec jest nadzieja ze w nocy pospie i jutro bedzie lepiej, a zostaje cały dzienw domu z Blanusią i chciałabym miec siły na zabawę z nią.
Mąż pojechał wlasnie do sklepu i ugotuje mi rosołek! Po rosołku to na pewno mi przejdzie Musi!

Joasiu super że kierowniczka się na tobą zlitowała i puściła cię wcześniej bo biedna musiała byś się dalej męczyć w pracy. I jak miło że mąż się tobą zaopiekuje i ugotuje ci rosołek. Kuruj się kochana.

• Mamusie
Joanna1984 napisał(a):
ZUzka tez tak nysle ze jutro jeszcze bede słaba, jaks dam rade.
A jesli chodzio odstawiene Zuzi od piersi to ja widzę 2 wyjscia, jedno mniej prawdopodobne, zaczniesz ją uczyc pic z butli, a drugie bardziej prawdopodobne, bedziesz jej dawac mleczko z niekapka, w nocy zamiast mleczka mozesz sprobowac z wodą. bedzie ciezko ibedzie placz, ale i więcej będziesz zwlekać tym będzie ciężej :/ trzymam kciuki, żeby udalo się!

Wydaje mi się jeśli Zuzia nie pije z butli to lepiej może jej już nie przyzwyczajać może właśnie lepszym rozwiązaniem był by niekapek 🙂 🙂

• Mamusie
Evek napisał(a):

Edziu,fajnie ze robisz zaproszenia wlasnorecznie,super !!! Ja tez o tym myslalam, ale niestety czasu brak 😞 Pochwal sie skunia 🙂 ja juz tez zamowilam,bedzie gotowa na 24 kwietnia.

Ja właśnie też już coraz mniej czasu mam i tak na raty je robię 😜 😜 a co do sukni to to moja http://imageshack.us/photo/my-images/716/3e7729f7.jpg/, inna od twojej ale ja zawsze o takiej marzyłam 🙂 🙂 moja będzie gotowa około 16 lutego już się nie mogę doczekać 😆 😆

• Mamusie
zuzka napisał(a):

A jeszcze mi sie przypomniało,dajecie dzieciaczkom jajecznice ?jak ja robicie,bo podobno mozna na parze ,ale ja nie mam pojecia jak ,kiedys zrobiłam i nie chciała ,a dzisiaj szamała az jej sie uszy trzesły ,ogólnie odkąd skończyła rok to jej apetyt wrócił ze zdwojona siła,dzisiaj zjadła tez poł Danio i jak chowałam reszte do lodówki to zaczeła sie drzec ze chce reszte 😁,moze jej wkońcu ta waga drgnie bo od 3 miesięcy waży 8,5kg 😲

ja robię małemu jajecznicę normalnie tyle że na masełku i muszę ją kłaść na swoim talerzu bo inaczej myśli że on je coś innego niż ja 😜 😜 Mój Piotruś uwielbia Danio i tak samo krzyczy że chce więcej jak przerywam mu dawać 😜 😜 a co do wagi byliśmy ostatnio na szczepieniu i mały waży 9kg i ma 73cm

• Mamusie
Cześć dziewczynki 🙂
Jestem, niedawno wróciliśmy z obiadku u babci i wspólnych zakupów w Auchan 🙂 Ania pięknie padła a wcześniej zjadła większą porcję kaszki manny na wieczór bo już w aucie było AMM. Mój głodomór.Pytałam mamę czy nie je za dużo i powiedziała, że teraz przy tak intensywnym rozwoju (cały czas gdzieś goni na 4, przy wszystkim i wszystkich wstaje) potrzebuje bardzo dużo kalorii i dlatego teraz tak zaczęła ładnie jeść, po prostu tyle organizm potrzebuje. Poza tym Ania nie jest gruba tylko szczupła i wysoka.
Podpytałam mamę o jeszcze o kilka rzeczy 🙂
- możemy dawać budyń na mm (ale ten bez cukru i nie czekoladowy - chyba że ktoś podaje dziecku czekoladę i cukier i nie przejmuje się stanem ząbków i tendencją do cukrzycy)
- Joanna szczepić na ospę można po roku ale potrzebne są 2 dawki szczepionki. Ta druga musi być podana w minimalnym odstępie 6 tyg od pierwszej.
- Teraz będzie podawana szczepionka ODRA RÓŻYCZKA ŚWINKA i jest ona refundowana z NFZ (chyba zuzka pytała, ale pewnie Zuzia już zaszczepiona)

• Mamusie
Dziewczyny Piotruś też teraz je jak oszalały hehe cały czas mógł by jeść i to dość spore porcje nie chcę mu dawać częściej niż co 3h ale domaga się częściej 🙃 🙃
wczoraj mieliśmy śmieszną sytuacje jadłam obiad przy stole w pokoju a że jest niziutki Piotruś bez problemu sięga po wszystko odeszłam na sekundkę od obiadu a ten złapał za mojego kotleta i w nogi a przy tym jaką radochę miał hehehe 😜 😁 😜 😁 😁

sobolinku fajny pomysł z tym budyniem z chęcią spróbujemy 🙂 🙂

• Mamusie
zuzka mam ten sam dylemat z Anią i jej rozstaniem z cycusiem. Na razie mleczka jest tyle ile potrzeba, ale kiedyś ten dzień nadejdzie, że księżniczka i na cycusia powie NE.
Ja zaczęłam wprowadzać mleko modyfikowane do naszej kaszki manny i super to się sprawdza. Bardzo jej to smakuje. Planuję w ciągu dnia robić jej po prostu większe porcje, bo do tej pory każdą kaszkę i obiadek popija jeszcze cycusiem. Wtedy podam samą wodę. A w nocy na pewno nie będę jej uczyła złych nawyków picia z butelki i Tobie radzę to samo. Jeśli do tej pory nasze dziewczyny obyły się bez butli to całkowicie bez sensu, teraz je uczyć picia z butli tym bardziej, że jest duże ryzyko próchnicy butelkowej i wad zgryzu, bo ząbki już są.
Ja w nocy planuję dawać wodę w lovi, aż się nie nauczy, że to nie mleczko i nie warto się budzić (optymistka ze mnie hehe)
Joanna dobrze, że Ci przeszły już te wymioty. Jestem przekonana, że rosołek męża zdziała cuda na Twój obolały żołądek 🙂 Dużo zdrówka!

No dzięki dziewczyny za podpowiedzi ,też właśnie widzę ze czym później tym będzie gorzej,i chyba zacznę już teraz ,skoro moje mleczko juz itak nie chroni,z tym niekapkiem bedzie problem bo ona tylko troche z niego pije,w sumie je rano i wieczorem kaszke,potem popija cyckiem wiec nie jest jeszcze zle ,i mozna to jakos przerwac,ale boje sie wlasnie tych nocy,trudno chyba bede musiala radykalnie przestac ja karmic w nocy,tak jak bylo z nauka spania samemu w łózeczku ,jakos to przeboleje,bo o butli to nie ma mowy 😉
Edzia sukienka śliczna ,faktycznie inna od Evek ,ale tez ładna,
Sobolinku,nie poszłam do tego szczepienia ,bo stwierdziłam ze poczekam to przyszłego tygodnia ,musiałabym isc na 9 godz,az 3km(bo tyle mam do przychodni)a w taki mróz nie miałam zamiaru,Ania jest wysoka (była prawie o pół głowy wyższa od Zuzi),czyli wagowo wychodzą podobnie,a dzisiaj czytałam wątek jak jakaś mamusia pisała ze mówia ze jej synek jest drobniutki a wazy 10 kg i jest z 10 lutego

• Mamusie
zuzka napisał(a):
No dzięki dziewczyny za podpowiedzi ,też właśnie widzę ze czym później tym będzie gorzej,i chyba zacznę już teraz ,skoro moje mleczko juz itak nie chroni,z tym niekapkiem bedzie problem bo ona tylko troche z niego pije,w sumie je rano i wieczorem kaszke,potem popija cyckiem wiec nie jest jeszcze zle ,i mozna to jakos przerwac,ale boje sie wlasnie tych nocy,trudno chyba bede musiala radykalnie przestac ja karmic w nocy,tak jak bylo z nauka spania samemu w łózeczku ,jakos to przeboleje,bo o butli to nie ma mowy 😉
Sobolinku,nie poszłam do tego szczepienia ,bo stwierdziłam ze poczekam to przyszłego tygodnia ,musiałabym isc na 9 godz,az 3km(bo tyle mam do przychodni)a w taki mróz nie miałam zamiaru,Ania jest wysoka (była prawie o pół głowy wyższa od Zuzi),czyli wagowo wychodzą podobnie,a dzisiaj czytałam wątek jak jakaś mamusia pisała ze mówia ze jej synek jest drobniutki a wazy 10 kg i jest z 10 lutego

No i słusznie, że nie poszłaś. W taki mróz taki kawał pieszo. Co do wagi to musiałbym Ankę zważyć u mamy w poradni bo na ten naszej to pokazuje 9,6 ale jakoś jej nie wierzę, bo Ania nigdy nie usiedzi chwili. A wzrostu ma 78 cm.

• Mamusie
sobolinek napisał(a):
zuzka napisał(a):

No i słusznie, że nie poszłaś. W taki mróz taki kawał pieszo. Co do wagi to musiałbym Ankę zważyć u mamy w poradni bo na ten naszej to pokazuje 9,6 ale jakoś jej nie wierzę, bo Ania nigdy nie usiedzi chwili. A wzrostu ma 78 cm.

to Piotruś kurdupelek przy Ani 😜 chyba rośnie z niej mała modeleczka 🙂 🙂

obiecałam więc dodaję,jak będziecie miały chwile wolnego i ochotę(dajcie znac czy sie otwierają: 🙃

http://youtu.be/jdNjP4YZO3
http://youtu.be/Zx9cSPs7dXQ
http://youtu.be/c9XXJFnlyOU
http://youtu.be/K97E9OU0Oc0
http://youtu.be/iK3X2bFmmqE

kochane uciekam ,bo Adian zaraz wróci z pracy ,muszę mu zrobić ciepłą kolację w taki mróz
Dobranoc
A Ania to juz jesy fotomodelką,jak urosnie to będzie modelką ,tylko czy rodzice będą zadowoleni? 😜

• Mamusie
zuzka napisał(a):
obiecałam więc dodaję,jak będziecie miały chwile wolnego i ochotę(dajcie znac czy sie otwierają: 🙃

http://youtu.be/jdNjP4YZO3
http://youtu.be/Zx9cSPs7dXQ
http://youtu.be/c9XXJFnlyOU
http://youtu.be/K97E9OU0Oc0
http://youtu.be/iK3X2bFmmqE

Zuzia jest słodka świetne filmiki! 🙂 🙂 Pierwszy tylko się nie otwiera 🙂

• Mamusie
zuzka napisał(a):
kochane uciekam ,bo Adian zaraz wróci z pracy ,muszę mu zrobić ciepłą kolację w taki mróz
Dobranoc
A Ania to juz jesy fotomodelką,jak urosnie to będzie modelką ,tylko czy rodzice będą zadowoleni? 😜

Dobranoc zuza! 🙂 Twój mąż napewno ucieszy się z cieplutkiej kolacji 🙂 🙂

• Mamusie
Zuzka Zuzia przeurocza i świetnie się porusza po łóżku 🙂 Super, A się wtedy najadł? Bosko mówi DAJ 😉 I jak takiej odmówić 🙂
Dobranoc Kochana i pozdrów A 🙂
Co do Ani to zrobi co będzie chciała 🙂 I tak postawi na swoim. My ją tylko na początku nakierujemy a dalej pójdzie sama przez życie 🙂

sobolinek napisał(a):
Zuzka Zuzia przeurocza i świetnie się porusza po łóżku 🙂 Super, A się wtedy najadł? Bosko mówi DAJ 😉 I jak takiej odmówić 🙂

Sobolinku a otworzył Ci się ten pierwszy?
Adrian tak ma zawsze ,ona nie chcce z innego talerza tylko z tatusiowego,a zebyśmy sami zjedli to nie ma mowy 😁