Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hej mamusie, popisałyście sobie a my byłyśmy na spacerku bo przestało lać!
i szlag mnie trafia jak Was czytam 😠cholera jasna bo tu całą noc do 11 lało, fakt duszno jest 28 -30 stopni ale co z tego jak pochmurno, klima robi za mebel 2x tego lata ją włączyłam z tego raz chyba w maju 🙃

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Coś mi się dzieje z mamusiami, bo przed chwilą mi wyczyściło całe okno.
Mam problem z Anką - gryzie mnie i to bardzo mocno, wieczorem na tarasie podczas zabawy mnie tak ugryzła w dekolt, że aż się rozpłakałam z bólu. Rozmowa i tłumaczenie, że nie wolno, że to boli mamusię nie skutkuje. Nie wiem co robić, a coraz częściej się do nas dobiera, tylko że T ją trzyma na dystans jak widzi że się zabiera za pogryzanie, a ja nie potrafię.

Julik rozumiem Twoje rozgoryczenie deszczową pogodą, ale z tego, że nie musisz włączać klimy to ja akurat bym się cieszyła, przecież klima to majątek. My nie mamy klimy bo by nas nie było stać na te rachunki za prąd. Ale wszystko jest dla ludzi 🙂
Alwo zaintrygowałaś mnie tym " do usłyszenia" hehe Tobie również miłego i pogodnego weekendu 🙂

• Mamusie
ojeku sobolinek to nie dobrze że masz takiego" gryzonia "w domu przyjaciółki syn też gryzł i niestety nie pomagały groźby ani prośby po prostu po jakimś czasie(prawie pół roku) z tego wyrósł oby w Waszym przypadku było inaczej i szybko jej przeszło 🙂
julik rozumiem Twoje rozgoryczenie mam ten sam problem 😠
a sobolinek a co do tekstu ...do usłyszenia ... to wiesz jak przyjadę do PL i pogoda dalej taka będzie to normalnie do Was jadę 😉
chociaż jak się ogląda wiadomości to nie za ciekawie to wygląda normalnie klęska jakaś źal serce ściska ludzie całe dorobki życia tracą przez jedną noc szok 🤢

dziewczyny obiecałam to pokazuje ,http://youtu.be/Z-EGWF7eyW0
wybaczcie ale mam dzisiaj doła i straszny kryzys,Michałowi przed chwila tak sie oberwalo ze chyba cala ulica mnie slyszala,
sorry ale ide spac,dobranoc

• Mamusie
sobolinek napisał(a):
Właśnie się dowiedziałam, że jutro po południu mamy gości - przyjechali na kilka dni nasi sąsiedzi z Rosji 🙂 (rodzice małej Ali) i zastanawiam się nad jakimś serniczkiem na zimno. Macie jakiś sprawdzony przepis?

niestety ja nie pomogę taka ze mnie kuchara 😜

• Mamusie
zuzka napisał(a):
dziewczyny obiecałam to pokazuje ,http://youtu.be/Z-EGWF7eyW0
wybaczcie ale mam dzisiaj doła i straszny kryzys,Michałowi przed chwila tak sie oberwalo ze chyba cala ulica mnie slyszala,
sorry ale ide spac,dobranoc

trzymaj się kochana jutro będzie lepszy dzień 🙂dobranoc

• Mamusie
alwo napisał(a):
sobolinek napisał(a):
Właśnie się dowiedziałam, że jutro po południu mamy gości - przyjechali na kilka dni nasi sąsiedzi z Rosji 🙂 (rodzice małej Ali) i zastanawiam się nad jakimś serniczkiem na zimno. Macie jakiś sprawdzony przepis?

niestety ja nie pomogę taka ze mnie kuchara 😜

Dzięki 🙂 Znalazłam fajny przepisik w necie a jeden mam swój, tylko chciałam coś nowego spróbować.

• Mamusie
Ale jak Zuzia dużo mówi szok 😲 🤪 🤪 super!!! 🤪

Sobolinku ja sernik to robiłam wieki temu z moją babcią taki z prawdziwego twarogu więc też nie pomogę, ale od jakiegoś czasu chodzi za mną sernik na zimno a na razie to idę robić muffiny bo coś mi się chce jeść 😁

• Mamusie
julik napisał(a):

Sobolinku ja sernik to robiłam wieki temu z moją babcią taki z prawdziwego twarogu więc też nie pomogę, ale od jakiegoś czasu chodzi za mną sernik na zimno a na razie to idę robić muffiny bo coś mi się chce jeść 😁

Na mufinki też chętnie wezmę sprawdzony przepis 🙂 A sernik z normalnego twarogu i pieczony to robię, tylko nie chce w takie tropiki jeszcze piekarnikiem się dosmażać 🙂
Sprawdzę ten nowy przepis i Ci dam jak będziesz chciała 🙂
A teraz będę się żegnała bo jutro od rana mamy pracowity dzień.
Dobranoc mamusie.

• Mamusie
julik napisał(a):

no dokładnie gada jak najęta mój to pokaże gdzie co ma ale mowa dalekoooo w lesie 😉

• Mamusie
hej mamusie 🙂
ale tu cicho 😮
no u Nas bez zmian dalej pada no ulewa to to nie jest ale i tak w domu trzeba siedzieć 😠 mały z nudów to pewnie chałupę rozniesie teraz na szczęście śpi 😉 kupiłam mu taki pistolet do puszczania baniek więc chwili spokoju powinno być 😁
uciekam papa

• Mamusie
Witam mamusie
Wczoraj padłam po dość intensywnym dniu.
Ania mnie dziś bardzo miło zaskoczyła, przespała całą noc do 6 bez pobudki i bez siusiania, pampers był suchutki więc po porannym cycusiu wysadziłam ją na nocnik i zrobiła ładnie siku 🙂

Wczoraj kupiliśmy Ani w końcu basen ale na razie podchodzi do niego z rezerwą, ale siada okrakiem na obrzeżu i skacze pupą aż do zamoczenia 🙂

Aha zrobiłam super serniczek
http://www.wielkiezarcie.com/recipe35979.html

Muszę na razie kończyć bo burza jest.
Spokojnej niedzieli mamusie.

doberek
Sobolinku wiec to z Katowic tak dudniło przed 8?
Julik ,Alwo faktycznie nieciekawe to lato macie w tym roku,u nas jest piękna pogoda w sumie juz od maja ,Julik uwierz mi ja tez uwielbiam sie smażyc jak na patelni ,ale wczoraj jak chciałam sie polozyc na lezaku o 14 to wytrzymałam tylko godzine ,niestety 34 st w naszej szer.geogr to za duzo ,bo to nie to samo co kraje afrykańskie,i wilgotnosc inna
wczoraj oglądałam wentyletory w Obi bo w domu temp mam juz 30 st.ale taki wybór ze nie wiem czym sie kierowac,widziałam nawet takie małe klimatory ale nie wiem co to takiego,Sobolinku pisałas ze klima w domu strasznei duzo kosztuje ja tez tak myslałam ale ostatnio ogladałam program i tam pan od klimatyzacji powiedział ze to koszt kilku zł miesiecznie w mieszkaniu ,dziwne nie?Julik Ty masz klime ile to drożej wychodzi za prad?
a my dzisiaj sie nie wyspalismy ,tzn Michał bo pod oknem ma taras sasiadów dosłownie 4 m od okna i oni,stare konie poszli sie kąpac do basenu dzieci,takiego wiekszego i szaleli w nim do 2 w nocy,Zuza tez miała niespokojna noc,Sobolinku ale Ci zazdroszczer tych przespanych nocek ,moze teraz juz Ania bedzie przesypiała całe,bo ja to sie chyba nie doczekam ,a o suchym pampku to moge pomarzyc u nas kolejna noc z przesikanym i mokrym łozeczkiem
a basen to u nas tylko stoi i ja sie w nim chłodze,bo Zuza to tylko kawe gotuje ,wieczorem wrzuce filmik
miłego dnia zycze

• Mamusie
Hejj
U nas rano było tak przyjemnie, padało i grzmiało i się fajnie schłodziło, a teraz znowu wyszło słońce 😞 😞 😞 😞 Ale korzystamy i zaraz idziemy na spacerek.
Zuzka ja nie wierzę, że klima kosztuje kilka zł miesięcznie no chyba że nie włączana. Ja w każdej pracy miałam klimę i to były bardzo duże koszty i przeciążenia. Wystarczy zobaczyć ile taka klima bierze prądu i przeliczyć.
Teraz ciut pogrzebałam w sieci i w 2 artykułach pisali że dziennie wychodzi jakieś 2,7 czyli na miesiąc ponad 50 zł a nie kilka zł.
http://www.klimatyzacja.pl/klimatyzacja/jak-szybko-obliczyc-ile-pradu-zuzyje-twoj-klimatyzator-czyli-koszt-pracy-klimatyzatora
http://galerkiwnetrz.pl/galeria/koszty.klimatyzacji
Nie wiem ile w tym prawdy bo pewnie tak to pisali jak o spalaniu samochodów (zawsze podają nierealne 🙂 w idealnych warunkach drogowych.
Julik jak włączysz klimę na cały dzień to podaj nam dziennie zużycie prądu to może poznamy prawdę 🙂