Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
z zółtaczka u nas jest tak

dr powiedziała że nie ma paniki bo panika jest na poziomie 19-20
aczkolwiek jest to przedłużajaca się żółtaczka i trzeba znalezc przyczyne
dała skierowanie do neurologa bo wlasnie neurolog moze dac skierowania na dalsz badania
tyle ze czeka sie 2-3 miesiace
z taką żółt nie mozna jej nawet zaszczepic
od piersi kazała juz nie odstawiac zeby dziecka nie stresowac

• Mamusie
marinka napisał(a):
joma napisał(a):
Dziewczyny tak prosto z cyca wkropić tak? 🙃

dokładnie tak!

No to będę próbować jak coś się z oczkami będzie działo...lubie takie sposoby 🙂

Mamusie a powiedzcie mi...bo do tej pory z piersi aż mi się lało - bez wkładek, muszli itp ani rusz..a od dzisiaj wkładki raczej suche...hmmm to mało pokarmu czy po prostu normalizacja laktacji i po prostu z czasem już nie ma tych wycieków?
Jak to jest u Was?

Witam,

fajnie że jesteśmy znowu razem z tym że na mamusiach hehe 🙂

ja tylko na sekunde chciałam powiedzieć że Wiktor ma już skończone 7 tyg. waży 5kg (przy porodze ważył 2,82kg 😜) i mamy się całkiem całkiem oczywiście mamy jakieś dylematy np. z ulewaniem 🤢 ale to kwestia czasu po za tym jest ok 🙂już po szczepieniu jesteśmy żadnych efektów ubocznych nie mieliśmy przy szczepionce 6 w 1 😉 polecam

Pozdrawiam 😘 😘 😘

• Mamusie
Jamargaretka dzięki 🙂
Mam nadzieję, że jest tak jak mówisz 🙂
Odczuwam jeszcze takie mrowienie podczas karmienia (wcześniej tego nie było) i wyczytałam, że to znaczy, że właśnie pod wpływem ssania napływa mleko...i faktycznie teraz Mariuszek musi najpierw troszkę possać zanim zacznie połykać - wczesniej leciało samo, że az się krztusił...
No oby to nie był jakiś zanik...

Kasidelko u nas też dylematy z ulewaniem...
Co chwile zmieniam taktykę zeby zmniejszyć ulewanie...a w przyszłym tygodniu idziemy do lekarza i zobaczymy co on na to powie...

• Mamusie
Jamargaretka napisał(a):
Bea pisalam juz ale nie wiem czy widizalas. z zolt. mamy skierowanie do neurologa ale pani dr powiedziala to i tak wiemy ze niebezpieczny poziom to 19-20 🙂

Jamargaretko czytałam własnie u mnie tez była lekarka i kazała sie nie martwic karmic normalnie piersia ale skierowania nie dała nigdzie narazie meczy mnie ta żoltaczka chwilami ale co zrobic najwazniejsze ze poziom nie jest grozny i ze kozdego dnia powinnen spadac najgorxej to przezywam to pobieranie krwi u STASIA oby poszly w cholere te żłótaczki od naszych skarbów jak najszybciej 🙂

• Mamusie
Dzięki Dziewczyny za odpowiedź w sprawie odciągania 😉
już prawie wszystko wiem 😉 jeszcze tylko małe pytanko: Bo Marinka pisałaś, że jak znikasz na np.2 godz. to zostawiasz 125ml. A czy jak mąż karmi z butelki i Mała zje np. 60ml i za godzinę znowu będzie chciała to może z tej samej butelki jej dać? Znowu ogrzać to mleczko i tylko wysterylizować smoczek? Jak to jest?

Jolajcik z tym zakrapianiem niezła sprawa... dzisiaj chyba spróbuję... tylko jakoś tak mi dziwnie z cycków mlekiem kropić 😁 😁 ale jak ma pomóc.... 🙂 🙂

A nasza Hania taka po południu niespokojna... :/ taka jak w nocy... 😞 pręży się przy cycku, ryczy... spać nie chce... Na spacerku było ok. Ładnie spała... a jak wróciliśmy to marudzi...
Właśnie zasnęła, więc idę zjeść i może uda mi się małą drzemkę zrobić... ? 🤔 Pliss... Hania... tylko pół godzinki 😉

FAJNIE, ŻE JESTEŚMY JUŻ NA "MAMUSIACH" 😉 BUZIAKI 😘

• Mamusie
bea29 napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):
Bea pisalam juz ale nie wiem czy widizalas. z zolt. mamy skierowanie do neurologa ale pani dr powiedziala to i tak wiemy ze niebezpieczny poziom to 19-20 🙂

Jamargaretko czytałam własnie u mnie tez była lekarka i kazała sie nie martwic karmic normalnie piersia ale skierowania nie dała nigdzie narazie meczy mnie ta żoltaczka chwilami ale co zrobic najwazniejsze ze poziom nie jest grozny i ze kozdego dnia powinnen spadac najgorxej to przezywam to pobieranie krwi u STASIA oby poszly w cholere te żłótaczki od naszych skarbów jak najszybciej 🙂

niektórzy zartują żeby się cieszyć bo przynajmniej mamy opalone dzieci 🙂 a tak na powaznie to też się trochę martwię. mam wrażenie że Majka znów jest bardziej żółta i senna się robi. za jakiś tydzień lub półtora pójdę skontrolować bilirubinę

• Mamusie
justina1975 napisał(a):
My tez planujemy druga dzidzie,ale w przyszlym roku.Narazie chcemy sie nacieszyc Kevinkiem,a w ogole po cc organizm potrzebuje ok roku zeby sie zregenerowal.W szpitalu zabronili nam "pracowac"nad drugim dzieckiem przed uplywem roku 🙂

hehe 🙂 ja też myślę o dziecku za około rok.... Chciałabym, żeby nie było dużej różnicy wieku między pierwszym a drugim 🙂 Zobaczymy jak to będzie 🙂 Bo teraz też Haneczka jest najważniejsza! 🙂