Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wreszcie kupa

wydaje mi się, że dzidzia robi się jaśniejsza

byliśmy dziś u neurologa i dostaliśmy skierowania na różne badania w kierunku żółtaczki

ale niestety pani dr dała tez skierowanie na rehabilitację bo podejrzewa obniżone napięcie mięsniowe. powiedziała że może niekoniecznie bo Maja jest drobna i urodziła się wcześniej ale że powinni ją obejrzeć. trochę się tym martwię

• Mamusie
Witajcie 🙂Martynnka spi, wiec korzystam z chwili 🙂
NAsze sloneczko było w weekend pierwszy raz nad morzem z nami 🙂 prawie cała podróz przespała takze fajnie, pogode w sobote mielismy ładna bo słoneczko, niedziela juz gorzej, ale przynajmniej na plaży moglismy pobyc 🙂 🙂 a no i klimat spzyjał do robienia kupek 🙂 w sobote 5 zrobiła 🤪 ale czesto przystawiałam ja do piersi, bez wzgledu na to gdzie bylismy. KArmienie piersia jest takie wygodne 😁

• Mamusie
Dzięki dziewczyny...macie rację.Tyle dzieci jest na sztucznym mleczku i nie różnią się od rówiesnikow...co ma byc to bedzie.
Co do mezow to ja ze swoim znamy sie 5 lat.Jestesmy razem 4 lata i 4 miesiaace a malzenstwem jestemy 7 miesiecy...akurat dzis jest bo slub bralismy 11 grudnia.
Oskaar zasnal okolo 20 🤪i spi...podalam mleczko przez sen i spi dalej a wypil tylko 50 ml...pewnie nie dlugo wstanie a ja korzystam z chwili dla siebie...

• Mamusie
Kasia-Manki moja Zuzia tez dostaje modyfikowane, nie nauczyla sie pic z cyca, kapturki tez nie pomagaly, wiec zaczelam jej odciagac moje mleko i dostaje przez butle, niestety Zuzia rosnie a ja pokarmu za duzo nie przybywa wiec dostaje mieszane, w dzien moje i troche modyfikowane a na noc tylko modyfikowane 🙂 i nie uwazam zebym byla gorsza mama- los tak zdecydowa ze urodzila sie jako wczesniak, miala problemy, brak odruchu ssania itd. w czasie ciazy tez byly problemy (wiec mozna powiedziec ze duzo razem przeslismy- patologie, po porodzie intensywny oddzial wczesniakow prawie 3 tyg. - sonda do 5 tyg.) ale przetrwalismy dla mnie wazne ze mala jest najedzona, nie moglam patrzec jak sie meczy i denerwuje przy cycu bo nie potrafila zlapac, a jak juz sie udalo to strasznie bylam pogryziona.

• Mamusie
Ja mam mnostwo chwil dla siebie, moja Zuzia ladnie spi w nocy, po jedzeniu klade ja do lozeczka i zasypia a jak sie w nocy obudzi to dostaje mleczko albo herbatke- zalezy czy da sie oszukac i klade ja do lozeczka i zasypia 🙂 i w dzien przewaznie tez przesypia, je i spi na zmiane, a jak jest obudzona to lubi siedziec sobie na kolankach i patrzec, ale co dziwne nie lubi jak sie ja buja 😁 mamy tez ta zabawke "whycry mini" ale jeszcze nie zostala sprawdzona bo Zuzia nam nie placze, czasami marudzi jak dlugo czeka na mleko 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
witajcie, u nas w koncu zniknely zielone kupki. Staram sie jak najczesciej przystawiac do piersi.. ehh rosnie w oczach.. czasem mnie plecki bola od noszenia.. dzis ruszamy po ciasto i torta w nosidelku wiec powinno byc troszke lepiej.
buziaki dla Was wszystkich 🙂

• Mamusie
martyna_czaro napisał(a):
A u nas było wieczorne marudzenie ale bez płaczu większego. Spała z nami w łóżku... 😁
A teraz sobie pięknie głużymy! Jakie to cudowne!!! 🙂 🙂

Wszystkiego najlepszego dla Fijolka! 🙂 😘

dziekuje Martynko.
Dla Ciebie rowniez wszystkiego naj naj 🙂 spelnienia najskrytszych marzen i realizacji w roli Mamy 🙂

• Mamusie
Kasia-Manki napisał(a):
Martynko,Fijołku wszystkiego najlepszego kochane...duzo cierpliwosci i wytrwalosci i zadowolenia z Hanulek 😁

Dziewczyny a jak dlugo dziecko moze siedziec w foteliku samochodowym???
Czy to dla niego bezpieczne i wygodne???Bo mój Maly uwielbia siedziec i zasypiac w foteliku.

Mi się coś kołacze że jak się z dzieckiem gdzieś wyjeżdża to należy robić przerwy co 2 godziny.
PS. Moja Tośka jeszcze śpi 🙂

• Mamusie
Witajcie kochane! bylam dzisiaj w przychodni po recepte na mleko,pogadalam troche z moja pania doktor i po mojej opowiesci dowiedzialam sie ze uwaga!! moj Piotrus zabkuje, oczywiscie jeszcze troche minie zanim mu zabek wyjdzie ale to juz ta pora 🙂 no fajnie dobrze ze chociaz duzo nie marudzi aczkolwiek marudzi wiecej niz normalnie a slini sie ze lojjj!
a tak pozatym to ma nowe hobby lezenie w lezaczku ssanie pieluchy i ogladanie tv a jak mu zaslonisz obraz to bulwers, oj charakterny bedzie ten moj synu 🙂
Fijolku,Martynko sto lat, samych pogodnych dni,pociechy z Hanulek i wszystkiego najj!!!!!!!!
czekam az moj krolewicz wstanie i idziemy drugi raz juz dzis na spacerek, trzymajcie sie kochane i do pozniej! 😘 😘

• Mamusie
Dziękuję Kochane za życzenia 🙂
Hania dzisiaj ładnie śpi w dzień więc zdążyłam poprasować, zrobić sobie obiadek, zrobić sałatkę gyros, nakryć do stołu i powiesić pranie 🙂 Czekam aż się Hanulek obudzi i przed 17.00 idziemy na kontrolę do alergologa. A później goście przychodzą 🙂
Miłego dnia Wam życzę :*

• Mamusie
a co tu taka cisza?
dziewczynki 100 latek 🙂
u nas dzisiaj błogi dzień inne dziecko dzisiaj zero placzu lezy i guga w przerwach miedzy spaniem i karmieniem a babci dzisiaj niunia sakupkała narzute i dywan 🤪 i mamusi spodnie i pielucha oprócz tego była pełna 😁 aż się popłakałam ze śmiechu i szczescia jak to wiele człowiekowi do radości nie trzeba wystarczy dziecka kupa 🙃