Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Śpi...ja ogarnęłam i w końcu usiadłam...cZekam na mężą 😁 🙃 😁 🙃
Boże dziewczyny jaką akcje miałam...Oskar pospał mi w dzień godzinkę co mu się rzadko zdarza,a po godzinie zabawy znów spiący więc dałam mu mleczko i zasnął,ale niespokojnie spał i obudził się z płaczem...uciszyłam go i zaczęłam przebierać bo była kupka a on tak się rozpłakał że mama przyleciała,wzięła go na ręce a ja patrzę a on pełną buzke ma i nie może powietrza złapac,zabrałam mu smoczka klepnęłam w plecki a on zacząl wypluwać taka jakby flegmę...potem jak zaczął tym wymiotować aż się dusił...Boże kochany,widać go to męczyło bo pozniej już byl weselszy i w ogóle.Jutro jedziemy do pediatry bo huk wie od czego,może te niewinne pokasływanie???Nie gorączkuje ani nic niepokjącego nie zauwazyłam,ale dla swiętego spokoju pojadę to sprawdzić.

Gusia wow 🤪Jestem pod wrażeniem.Gratuluję serdecznie.Brawo dla Tosi 🙃
Hussi ja niewiem co mogłaby Ci doradzić więc nie pisałam bo niewiem co kochana ☺️
Martynka ja też posprzątałam,ale podlogi póki co nie doczekały się umycia ☺️
Wiolis i jak ten szczeniaczek???My dostaniemy,tzn.Oskar taki wielki samochód na biegunach od chrzesnej 😉
Monalissa a na jak długo lecicie?

Nie pmietam juz cio i do kogo miałam napisać ☺️

• Mamusie
otóz my lecimy w sobote rano i wracamy w srode wieczorem wiec krotko i raczej znajac mojego M to zakupy a nie zwiedzanie 🙃 w sumie to moglibysmy czesciej i na dluzej bo oni tam maja duzy dom ale moj pracoholik bez roboty ani rusz 🙃 chociaz widze swiatelko w tunelu i po nowym roku kto wie co sie pozmienia ale ciiiiiiicho sza zeby nie zapeszyc ........
na pewno bedziemy duzo jezdzic po polsce wiec sie pilnujcie 😁 pierwszy na liscie zywiec a pozniej torun wiec Aneczka "nie znasz dnia ani godziny" 🤪
Tosia przebiła chyba wszystkie dzieciaczki z tym staniem u nas dupsko twardo lezy cięęęęęęęzka dupeczka za to jak ja dzis na lozku przewijalam to chciala koniecznie sie podniesc do husteczek i tak ciagnela za narzute ze az sie dzwignela prawie do siadu ale jej nie pozwalam na takie harce bo to nie jest pozycja wyjsciowa wlasciwa do siedzenia 😜
Hussi kaszki normalne takie kupne dla dzieci to po prostu kupujesz kaszke jaka chcesz albo kleik jaki chcesz i przyrzadzasz wg przepisu na opakowaniu a inne kasz czyli te normalne naturalne kasze czyli twoj Piotrula moze juz kukurydziana na poczatek i jaglana juz moze i kleik ryzowy gotuje sie go dlugo ponad 4h ja moge ci napisac co i jak ale o kaszkach naturalnych bo my sztucznych nie jemy wiec nie bardzi sie w nich orientuje napisz o jakich chcesz wiedziec

• Mamusie
No dajcie spokoj...teraz tez pokasłuje..byle do jutra.Rano wstaje,karmię,ubieram i kierunek przychodnia.

WIOLIS ja mysle ze to moze to pokaslywanie,albo ten katarek co mial splywal mu tam i zalegal choc bardzo czesto odciagalam,jutro pojedziemy do lekarza wiec dam znac co powiedziala.

ANECZKA mi poradzono ze czysta pieluszka tetrowa zamoczona mozna czyscic i czsem tak robie,nie codziennie.

MONALISSA moze i nie dlugo ale zawsze cos no i zawsze cos innego niz ciagle siedzenia w domu...

• Mamusie
monalissa napisał(a):
Kasia ajak on wczesniej tyle spal to mu moze spłynela z zatok i miała ja na gardełku po prostu biedny koniecznie niech go osłucha i jak am katar to moze inhalacje mu rób z reszta lekarz ci pewnie jakis leki da

Monika no wlasnie tak pomyslałam...cholera no zawsZe cos...

• Mamusie
Monalissa najbardziej inetresowaloby mnie robienie kleiku ryzowego i kukurydzianego no i kasza jaglana z reszta poczekam,za kaszkami kupnymi tez nie jestem poczekam czy nic po mlecznej mu nie bedzie i bede pytac dalej 🙂
Kasia Manki wspolczuje ci a to tak jak Monika pisze moze mu to splynelo, ja jak Piotrus ma kaszel delikatnie go oklepuje moze to cos daje moze nie ale przygod jeszcze zadnych z tym zwiazanych nie mialam no i oczywiscie woda morska lub sol fizjologiczna do nosa a potem frida i tak kilka razy dziennie ale nie wymadrzam sie zobaczymy co ci powie lekarz.
Nasz Misio juz po rytualach smacznie sobie spi...a ja zamiast tez sie polozyc to siedze w necie hehe

• Mamusie
hussi31 napisał(a):
Monalissa najbardziej inetresowaloby mnie robienie kleiku ryzowego i kukurydzianego no i kasza jaglana z reszta poczekam,za kaszkami kupnymi tez nie jestem poczekam czy nic po mlecznej mu nie bedzie i bede pytac dalej 🙂
Kasia Manki wspolczuje ci a to tak jak Monika pisze moze mu to splynelo, ja jak Piotrus ma kaszel delikatnie go oklepuje moze to cos daje moze nie ale przygod jeszcze zadnych z tym zwiazanych nie mialam no i oczywiscie woda morska lub sol fizjologiczna do nosa a potem frida i tak kilka razy dziennie ale nie wymadrzam sie zobaczymy co ci powie lekarz.
Nasz Misio juz po rytualach smacznie sobie spi...a ja zamiast tez sie polozyc to siedze w necie hehe

No ja Aniu tez woda morska i frida kilka rzy dziennie,bardzo często a oklepuje tez czasem ale moze zle to robie...

• Mamusie
WITAJCIE WSZYSTKIE MAJÓWECZKI!!!!
Długo mnie nie było na forum ale cały czas teskniłam i czasami WAS poczytalam w nocy jak mialam chwilke .Nieobecna bylam z powodu przemeczenia okropnego braaku czasu i problemów z kregosłupem ani siedziec ani lezec ....ale juz po rechabilitacji małej i jest ok przestało tak okropnie bolec Stas rosnie codziennie widac jak sie pieknie rozwija mamy dwa zebolki na obecna chwile wychodza 4 naraz wiec marudzenie płacz brak snu zazwyczaj w nocy a i w dzien mój smyk z tych co spia góra 20 min siedzimy ciagle jeszcze sie kiwajac na boki ale kazdego dnia wiecej siedzi niż kiwa 🙂pełza po pokoju czasami strasznie sie przy tym denerwuje i odrazu ryk czasami mam dosc tego marudzenia bo on wszystko musi natychmiast juz i straszny nerwus z niego albo poprostu rozpieszczony 🙂ale jak tu nie rozpieszczac nie nosic nie przytulac takiego skarba 🙂
Co do jedzenia to powiem WAM ZE MASAKRA .. jadł pieknie a jak zaczeły sie teraz bolesci dziąseł to nie zabardzo je zaciska zeby albo plucie uskutecznia co bardzo dobrze mu wychodzi 🙂 i czasami juz nie wiem co mam robic by go zachecic wiec odpuszczam nic na sile poczekamy ...ale nadal cycek jest niezastapiony i gryziona jestem reguralnie co okropnie boli ale za to Stas ma z tego ubaw niesamowity i dziwi sie strasznie jak krzycze zeby puscil bo mamusie boli 🙂

Pozdrawiam Wszystkie Mamusie i Majowe dzieciaczki i mam nadzieje czesciej do WAS zaglądac

• Mamusie
Kasiu no nie zazdroszcze z Oskarkiem 🤔Ciesz sie mezem... 😜

Gusia brawo, silna dziewczyna 😘

Hussi ja tez tylko te naturalne, kleik ryzowy (przepis od Monalissy:kiss 🙂no i dzisiaj znalazlam przepis na pyszny kleik kukurydziany ale po 7 miesiacu, jak znajde chwile to troche wam podesle bo poprzegladalam stare gazety ktore dostalam od kolezanki 🙂
Z kleikiem zaczelam tak ze zrobilal go z mm, i tak kilka dni az sie nauczyla jesc, i jabuszko tarte popoludniami. Pozniej zaczelam od ziemniaka i patisona i dyniaczka (bo marchewki nieakceptuje Zosia) i dodawalam do kleiku, wpierw wiecej kleiku a pozniej coraz wiecej warzyw. Teraz dodaje jeszcze miesko ale kleik caly czas u nas towarzyszy obiadkom...Za kilka dni zaczne wprowadzac sniadanka tylko musze poczytac o ciekawych przepisach..

Ale sie rozpisalam ☺️

• Mamusie
Bea jak fajnie że zajrzałaś. mam nadzieję, ze bedziesz z nami częściej

Bambosz jak znajdziesz jakieś fajne przepisy śniadaniowe to się podziel. bo ja Mai daję na śniadanie własnie kaszkę jaglaną lub kukurydzianą z owocami ale może coś fajinejszego zaproponujesz to chętnie skorzystam

• Mamusie
Uffff ciasto sie piecze, salatka zrobiona, troszke ogarniete- jeszcze tylko miesko zamarynowac...
Kasiu ciesz sie mezulkiem 😜 🤪 😜 🤪
Monalissa zawsze cos 🙂 pierwszy raz lecicie? My bylismy 2 lata temu w Londynie- fajowo 🙂 Zywiec 🙂 moj brat miszka w Bielsku-Bialej 🙂 a jak bedziecie w Irlandii to zapraszamy 🤪

• Mamusie
kurde no zamiast spac to jedzeniem sie zajełam 🤔 jak tak dalej pojdzie to dupsko znowu bedzie wygladalo tak jak kiedys a wolałabym nie 🙃
Hussi kelik ryzowy to tak jedna porcja ryzu ja gotuje z naturalnego moze byc tez paraboliczny lub basmati warto kupic troszke drozszy nawet bio bo nie uzywasz tego bardzo duzo i na długo starcza male opakowanie a wiec jedna porcja ryzu na 6 porcji wody najpierw ryz moczymy przez noc pozniej wode wylewamy i zalewamy ten ryz tymi 6 porcjami wody musisz pokombinowac z iloscia np kieliszek wiekszy albo malutka szklanka ja robilam z polowy sloiczka malego i bylo za duzo a kieliszkow brak 🙃 ewentualnie szklanki na piwo 😉 ale mam taka miarke i biore 3 miarki ryzu i 18 miarek wody 😁 musze to zmienic a wiec dalej zaczynasz gotowac polecam mały garnuszek i najmniejszy ogien i pokrywke aby jak najmniej wody sie wygotowalo jak sie zagotuje to niech sie pryczy ze 4h ledwo ledwo ryz napecznieje i sie rozgotuje na maxa i bedzie to geste i taki klej z wody wyjdzie no i ja blenderuje i przez sitko jeszcze to przepuszczam i wychodzi gesta masa jak budyn chyba za geste mi to wychodzi no nic musze skonczyc ten ryz co mam no i bierzesz sobie ten kleik i przechowujesz w lodowce zimny zgesteniej jeszcze bardziej a jak go ogrzejesz to sie rozrzedzi i mozesz dawac sam albo z owocami albo z warzywami w gruncie rzeczy to ze wszystkim o wlasnie sobie przypomnialam zeby wrzucic do moczacego sie ryzu morelke ale ekologiczna bez siarki 😉 i jutro tez sie pogotuje z ryzem i zblenderuje i bedzie kleik z morelka 😜 no i jak za gesty ci wyjdzie to przed podaniem dodac mozna zwyklejj przegotowanej wody albo mleka swojego
no rzem rozprawke walnela na temat kleju a gotujemy tak dlugo bo im dluzej tym bardziej lekkostrawny uffff
walnijcie mnie zebym szla spac

• Mamusie
wazne !!! wkoncowym etapie ale n apoczzatku tez trzeba bardzo pilnowac zeby nie wykipialo bo lubi ja pilnowalam i na malutkim ogniu byylo a i tak wykipialo juz nie raz z kuchenki kelik zmywalam a misiek sie tylko smieje i mowi oj Oliwcia matka znowu ci kleik wygotowala 😁 😁 😁
ale ostatnio zakupilam taki fajny garnuszek objetosciowo idealny i caly czas byl przykryty i nic ani nie wyparowalo ani nie wykipialo 😎