Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witajcie moje kochane
Noc nie najgorsza,ale jak Oskar obudził sie to M zaczął do niego gadać i dł mu nową zabawkę i ooo i do 1 tak,ale potem jak zAsnął spał do 6 więc nie jest zle.Miał 37.7 temperature wiec nie jest zle ale cos,a w przychodni Nas nie przyjeli 😞 😞 😞bo wczoraj sie juz porejestrowali i dzis niema numerkow...no kur...a mac!!! 😠 😠 😠:angry 😁ziś jest dużo lepiej,Oskar zadwolony,bawi sie,smieje i nie widac nic niepokojacego jedyne co zauwazylam to ze steka i mu cos w brzuszku bulgotalo i jak baczki puszczal to sie meczyl 😞
Jamargaretka dziekujemy za pamiec kochana 😘
MArtyna,Monalissa u Nas tez piekna pogod,ale w domu siedzimy...
Weronika witamy...duży się urodził ten Twój Syneczek 🤪
Bea witaj kochana...zaglądaj częsciej...

I niewiem juz co i do kogo mialam napisac.

• Mamusie
Justina mi też kręgosłup szwankuje 😞 Dzisiaj idę na aerobik "Zdrowy kręgosłup", ciekawe co to będzie... a jutro idę do rehabilitantki na masaż.
Babka majonezowa:
- 4 cale jajka
- niepełna szklanka cukru
- cukier waniliowy
to zmiksować
nastepnie dodać:
- pół szklanki mąki pszennej
- pół szklanki mąki ziemniaczanej
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- olejek zapachowy lub sok z cytryny (ale wcale nie musi być)
to wymieszać i na koniec dodać
- 200g majonezu (2-3 łyżki)
i to delikatnie wymieszać.
Ja mam większą troche blaszkę niz takie normalne keksówki wiec ja dałam wszystkiego ciut więcej. 2/3 najpierw wlałam do blaszki a do reszty dodalam czubatą łyżke kakao i dolalam kakaowe na wcześniejszą warstwe. Chyba dałam ciut za duzo kakao bo mi bardzo opadło na dół. W planach malo sie od góry do dołu rozchodzić 🙂.
Smacznego 🙂

Moja już się piecze w piekarniku, mam nadzieję, że tym razem się uda, bo ostatnio opadła i zrobił się zakalec (bo otworzyłam za szybko piekarnik ☺️ )

Weronika
witamy!!! 🙂 🙂
Kasia eh ta służba zdrowia... oby Oskarek zdrowiał z dnia na dzień 😘

My święta pewnie spędzimy u rodziców i teściów 🙂 Wszyscy mieszkamy w jednym mieście więc będzie na pewno fajnie 🙂

A mój pierdzioszek zamiast spać to marudził... musiałam ją nosić na rękach, później suszarkę włączyć i bujać ją w łóżeczku turystycznym... śpi.
A na mnie ciągle to prasowanie czeka... Może teraz? 😁 😜

Monalissa ale mi super pomysł podpowiedziałaś, przecież ja też mogę w mojej maszynie jakąś fajną drożdżówkę zrobić! 🙂 Mmmmniam 🙂 i do tego kakao 🙂 🙂

• Mamusie
monalissa napisał(a):
moja sostra byla dzis w naszej osiedlowej przychodni rano oddac mocz na badania a tam kolejka 15 dziadkow 😮 stwierdzilysmy ze to przychodnia geriatryczna na szczescie jakas babcia ja puscila i nie spoznila sie do pracy bo zeby oddac kubeczek z moczem tez trzeba stac 😮 no chore to jest

u nas to samo 😞 😞 😞 😞ki te dzidki i babki codzien u lekarza i wlasnie do pediatry ie porejestrowl i huk dla dziecka potem miejsca niema 😞 😞 😞lece malego do Babci Zaniose i na zakupy...do pozniej

• Mamusie
Witajcie
a ja juz padnieta a to dopiero polowa dia a jeszcze nic nie zrobione 😮 Dzisiaj poszly buraczki w ruch ale chyba za duzo buraka i Zosia po 10 lyzeczce dostala odrucho wymiotnych czyli ta sama reakcja co przy marchewce... 😁
my dzisiaj bylismy u gina po recepte na anty i poogladac foteliki bo nasza kruszynka nie miesci sie juz w lupinke, nozki wystaja i opieraja sie o kanape w samochodzie, jeszcze chwila i glowa bedzie wystawac 😮 teraz musimy poszukac po necie jakie sa ceny no i cos wybrac 🙂

• Mamusie
ewelka_17 napisał(a):
My tez kupilimy naklejki w biedronce 🙂 powoli tez rozgladamy sie za fotelikiem a wy kasia o jakiej firmie myslicie?

facet nam polecil maxi crossi, romer albo cybex sa to foteliki na rownym poziomie klasy i swietnie wypadaja w crash testach. na www.foteliki.info podobno pisza wszystko, mozna sie duzo dowiedziec takze jak juz cos wybierzemy to dam znac 🙂

Wlasnie wrocilismy ze spacerku,wietrznie i ponuro,ale co tam nie ma co narzekac..
Kubus jest juz po obiadku zjadl 3/4 sloiczka warzywa zielone z dodatkiem mieska z krolika.

Monika dziekujemy za komplement,urodzil sie czarny a teraz jest kreconym blondynkiem,jak ogladam jego zdjecia zaraz po narodzinach to czasami mam wrazenie,ze to dwa rozne bobasy,bardzo sie zmienil:-)
)

Kasia-Manki owszem duzy sie urodzil,bylo ciezko,ale jak go pierwszy raz zobaczylam to o wszelkich bolach zapomnialam.Te nasze dzieciaczki to skarby!

Jeszcze raz dziekujemy,ze tak milo nas przywitalyscie!
Buziaki!

• Mamusie
wow pisze z tel i udalo sie wyslac posta 😁
Weronika i Kubusiu WITAMY 🙂 duzy chlopczyk sie urodzil, teraz ile wazy? 🙂 Bruksela- buuu, wrrr zle wspomnienia mamy 😞 rok temu lecielismy do PL na swieta przez Bruksele wlasnie i utknelismy na lotnisku przez sniezyce 😞 siedzielismy 23 i 24 na lotnisku 😞 a ja z brzuszkiem 😞 obsluga tragiczna- szok! Cos strasznego przezylismy... W domu w PL bylismy dopiero 25 grudnia. Najgorsza Wigila w naszym zyciu- ale sie naplakalam 😞 wiec mielismy nietypowe swieta 😉 w tym roku lecimy juz bezposrednio 🙂 jak dlugo tam mieszkacie?

• Mamusie
Hej

Witam nową majóweczkę :*

Ja dziś mam meksykański dzień ale już się wyrobiłam i mam chwilkę.
Co do fotelików to ja chyba zdecyduje się na cybexa 9-36 kg. Nie wiem tylko czy ten http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-cybex-pallas-2fix-shadow-black-i1947004235.html czy ten http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-cybex-pallas-fix-shadow-black-i1947004165.html nie bardzo kumam czym się różnią. Na szczęście w Legnicy jest sklep http://www.maciuszek.com/ i tam je mają w dobrych cenach i jak się kupi u nich osobiście to montują i w ogóle doradzą więc w najbliższym czasie zamierzam się tam wybrać. Nie jestem tylko przekonana do tej rozpiętości wagowej 9-36 kg. Choć chodzi mi jeszcze po głowie bebesafe montowany tyłem do kierunku jazdy w kategorii wagowej 9-18kg, tylko później znowu trzeba będzie fotelik kupować. W jakich kategoriach wagowych wy kupujecie?

• Mamusie
Justina przychodnia to polskie realia, u nas nie ma lepiej, a te baby tak mi graja na nerwach ze juz nie raz przyjely zjebke, kazdy powinien je opieprzyc to odrazu nabralyby ruchow...wwwrrrrrrrr az mi sie gotuje jak pomysle ze musze isc z Zosia do szczepienia jeszcze w tym tygodniu 😠 😠 😠wiecej pajacowania jest z rejestracja niz z przyjeciem przez lekarza 🤔 😮 😠
Masz juz lampki na balkonie?? ojeju, ach ta magia swiat

Ja również witam nowa majoweczke z Kubusiem 😆 Tez czesto podgladalam brzuszka ale ☺️ nie mialam czasu nic napisac chociaz kilka postow napisalam 😜

Moj A. zabral Niutke do tesciow a ja mam pisac prace dyplomową, no i co??? siedze tu z wami 😁

• Mamusie
jolajcik napisał(a):
Hej

Witam nową majóweczkę :*

Ja dziś mam meksykański dzień ale już się wyrobiłam i mam chwilkę.
Co do fotelików to ja chyba zdecyduje się na cybexa 9-36 kg. Nie wiem tylko czy ten http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-cybex-pallas-2fix-shadow-black-i1947004235.html czy ten http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-cybex-pallas-fix-shadow-black-i1947004165.html nie bardzo kumam czym się różnią. Na szczęście w Legnicy jest sklep http://www.maciuszek.com/ i tam je mają w dobrych cenach i jak się kupi u nich osobiście to montują i w ogóle doradzą więc w najbliższym czasie zamierzam się tam wybrać. Nie jestem tylko przekonana do tej rozpiętości wagowej 9-36 kg. Choć chodzi mi jeszcze po głowie bebesafe montowany tyłem do kierunku jazdy w kategorii wagowej 9-18kg, tylko później znowu trzeba będzie fotelik kupować. W jakich kategoriach wagowych wy kupujecie?

No wlasnie nam facet wytlumaczyl ze te 9-36 nie maja takiej bazy, dzieki ktorej fotelik mozna zrobic na pollezaco, no i te 9-36 sa na dwa "rodzaje dzieci" 🙂 tak wiec jak cos jest do wszystkiego to jest do.... no i gorzej wypadaja w crush testach. My juz zdecydowalismy ze bedzie to 9-18, czyli tak do 3 -3,5 lat podobno starcza. Dl nas bezpieczenstwo Zosi jet najwazniejsze a znajomi mieli stluczke i policja powiedziala ze gdyby nie dobry fotelik to dziecko moglo by byc w tragicznym stanie a tak to nawe siniaka nie bylo 🤪

Jolus wlasnie o tym foteliku tez nam opowiadał, ze jesli chodzi o bezpieczensto to najlepszy ale jesli chodzi o wygode to troche gorzej bo podobno jest malo miejsca na nozki 😮

Wiolis,miesiac temu jak bylysmy na szczepieniu Kubus wazyl 8500kg.
Jesli chodzi o zeszloroczna podroz samolotem na swieta to rzeczywiscie byly komplikacje zwiazane ze sniezyca,wiele moich klientek utknelo na lotnisku w Charleroi nie zazdroszcze takiej przygody,naszczescie z mezem wybralismy sie samochodem wprawdzie 20 godz jazdy ale lepsze to niz niepewnosc ,ze niezdarzymy na swieta.
Maz mieszka w Brukseli od 20 lat a ja od 6.

• Mamusie
Bambosz w sumie masz rację co do fotelików i Szymkowego rodzeństwa 🙂
Martyna ty tak pieczesz tą babkę jak ja chleb na zakwasie w piekarniku. Już trzy raz piekłam i za każdym razem ciut lepiej wychodził ale jednak zakalec. Uparłam się, że uda mi się upiec taki chleb co składa się tylko z maki, wody, soli i cukru i w końcu się uda. O!
Tymczasem zakwas siedzi w lodowce i muszę go dokarmić albo wziąć się za pieczenie 😉