Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Marinka dzięki! Zazdroszczę tych przygotowań, my jak co roku jedziemy do rodziców mojego K. Niestety nie będę miała zbyt dużo czasu na przygotowania bo przyjedziemy w piątek wieczorem. U nas choinkę ubiorę w ta sobotę i może to sprawi, że poczuje magie Świąt mimo tej jesiennej pogody. Ja obchodzę Boże Narodzenie dwa razy i mam też wigilię 6 stycznia i tą spędzimy z moja rodziną. Jakoś ta druga wigilia jest dla mnie bardziej "magiczna" może dlatego, że na nią zjeżdża się cała rodzina, w sumie będzie 20 osób 🙃 🤪 😁

• Mamusie
jolajcik napisał(a):
Marinka dzięki! Zazdroszczę tych przygotowań, my jak co roku jedziemy do rodziców mojego K. Niestety nie będę miała zbyt dużo czasu na przygotowania bo przyjedziemy w piątek wieczorem. U nas choinkę ubiorę w ta sobotę i może to sprawi, że poczuje magie Świąt mimo tej jesiennej pogody. Ja obchodzę Boże Narodzenie dwa razy i mam też wigilię 6 stycznia i tą spędzimy z moja rodziną. Jakoś ta druga wigilia jest dla mnie bardziej "magiczna" może dlatego, że na nią zjeżdża się cała rodzina, w sumie będzie 20 osób 🙃 🤪 😁

Jolajcik mi sie wydaje , że chodze jakas taka naładowana energia. Wszystko wymyslam. Prezenty juz sa kupione ale jeszcze nie spakowane 🙂
Dzis upiekłyśmy z Aniela pieguski i są obledne! Ja sie ciesze, ze wigilia w tym roku u mnie( 1 raz będę panią wigiliową ☺️ 🤪 🤪 😜 😉 ) I będzie po mojemu. Narobie sie to na pewno ale będę miała satysfakcję ze wszystkiego 🙂Jeszcze dzis okna umyje i kończe na dzis 🙂

Kasia, oczywiscie , ze zamroz.
Ja mam pozamrożone duuuuzo rzeczy. Np. cukinia, bakłażany, papryka kolorowa juz pokrojona, dużo pietruszki zielonej i kopeku oraz lubczyk 🙂. Bez problemu zamrazaj brokuły i kalafior 🙂

• Mamusie
Kasia-Manki napisał(a):
Marinko dzieki 🙂Co do nastroju świątecznego to u mnie brak...ale prezenty popakowane i okono u Oskarka w pokoju przystrojone 🙂

No czyli już tez dekoracja zawitała do pokoju. No u mnie jeszcze nie przystrojonych pokoi .

Ale wczoraj kupiłam mnóstwo świeczek na wigilie 🙂

• Mamusie
Marinko dzięki ☺️Pozniej zamrozę...tylko gdzie ja to wszystko zmieszczę 😮A co do dekoracji to tylko okno póki co...bambki tez mam kupione u mnie srebne i granatowe z brokatem mam ale chyba tylko te srebne zawiesze...zobaczymy...
Jolajcik w meza rodzinnym domu tez tak ze wszyscy ale w tym roku my nie jedziemy bo to nasze pierwsze swieta na swoim i z Oskarem i maz chce spedzic swieta w domu a nie jak zawsze w trasie,a i dla Oskara to nie bardzo bo on nie lubi jak duzo ludzi i by ciagle plakal i w ogole,ale za rok juz obowiazkowo...u nas 18 osob a w przysZlym roku bedZie 20 bo w marcu i czerwcu dolacza do nas maluszki 🙂meza siostra i bratowa w ciazy 🙂

• Mamusie
Witajcie 😘 😘 u nas też ząbkowanie pełną parą ruszyło bo czuję już na dziąsełkach wyraźne pagórki 😜 mam nadzieje ze szybko to minie u nas w ruch poszedł viburcol raz dziennie i jest w miarę ok 🙂

wczoraj zakończyliśmy nauki przedmałżeńskie... był temat o aborcji antykoncepcji itp.. oglądaliśmy to : Powinnam być martwa - "urodzona w trakcie aborcji" masakra... ale jak wielka chęć życia...

• Mamusie
Kasia21 napisał(a):
Witajcie 😘 😘 u nas też ząbkowanie pełną parą ruszyło bo czuję już na dziąsełkach wyraźne pagórki 😜 mam nadzieje ze szybko to minie u nas w ruch poszedł viburcol raz dziennie i jest w miarę ok 🙂

wczoraj zakończyliśmy nauki przedmałżeńskie... był temat o aborcji antykoncepcji itp.. oglądaliśmy to : Powinnam być martwa - "urodzona w trakcie aborcji" masakra... ale jak wielka chęć życia...

Kasia, płakałam ...

• Mamusie
marinka napisał(a):
Kasia21 napisał(a):

Kasia, płakałam ...

ja też... a robi ogrooomne wrażenie...

• Mamusie
Kasia21 napisał(a):
marinka napisał(a):
Kasia21 napisał(a):

Kasia, płakałam ...

ja też... a robi ogrooomne wrażenie...

To prawda! Ogromne!

• Mamusie
Kasia21 napisał(a):

😞 😞 😞 straszne 😞 😞 😞

• Mamusie
hejka my bylysmy juz na zajeciach i spacerki i obiadek tez juz zjedzony
Manki pochwale sie nas pewno a Natasha starsza od Oliwii o 5 dni 🤪
u nas swieta zaczna sie w niedziele ja pojade do lbl bedziemy piekly z mamą i Oliwia wiec bedzie ubaw 🙂
Gusia my tez chrzcimy w Szczepana 🙂

• Mamusie
Witajcie 🙂

Kasia ale Ci fajnie z tymi brokułami 🙂
Ja właśnie szukam jakiś eko...
Nie wiecie czy są jakieś eko mrożonki?

A brokuła oczywiście, że możesz dać samego - możesz też dać do spróbowania całą różyczkę do rączki 🙂

Co do świąt to jakoś w tym roku ta cała otoczka mnie nie dotyczy...
Oczywiście stworzę w domku świąteczny nastrój, będę piekła ciasteczka korzenne, porobię sałatki, ale głównie będziemy w gościach...
A święta cieszą mnie głównie z tego powodu, że spędzimy je z Mariuszkiem 🙂
Siądziemy przy kominku, pośpiewamy kolędy i będziemy podziwiać cud narodzin 🙂