Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Aneczka chyba chwilowo poddałam sie z podawaniem mm...
Tzn jeśli ja podaje to już w ogóle jest histeria...
Trochę spokojniej jak robi to ktoś inny, więc chyba jak Mąż będzie teraz na świętach więcej z nami to będziemy dalej próbować...
Manio na sam widok butelki odpycha ją rączkami...
Kupiłam też tradycyjny miękki lateksowy smoczek i to samo...
Za to piję ładnie sam z niekapka i myślę czy czasem nie ominąć butelki...i nie podawać mu mm przez niekapka...
Bo teoretycznie dziecko po roku powinno już nie pić z butelki...
I sama nie wiem co robić...
Z tym, że kiedyś dałam mu w niekapku mm - pociągnął i się skrzywił, potem dałam mu soczek i pił ze smakiem ehhh...
Także smak mleka mm też ma na to wpływ...

Piersią chcę karmić jak najdłużej, ale chciałabym, żeby czasem mógł mnie ktoś zastąpić 😉
I też ostatnio myślę jakby go tu nasycić na noc, bo też zaczął się budzić w nocy...tylko sama nie wiem teraz czy z głodu, czy zęby, czy wzdęcia...
Tak czy tak cyc musi być, żeby zasnął ponownie....

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dziewczyny niewiem ile w tym prawdy ale czytałam ze podanie Dziecku bardziej tresciwego posilku na noc nie spowoduje ze dziecko przespi noc .
Cytat:

Mówi się niekiedy, że podanie dziecku przed snem czegoś bardziej "treściwego" (np. kaszki), sprawi, że będzie ono przesypiać noc. Nie jest to prawda.

• Mamusie
Joma jakbym czytałała jak jest u nas .. ehh u nas picie z kapka tylko poki co . w sumie po co butelka,, skołatana jestem.. brrr
Hussi a moze za gesta kaszke mu robisz? bo martys ma odruch wymiotny jak jej za duzo poleci. a lubi Nestle bananowa i malinowa dzis jej dałam to az mruczała 🙂 klei nie podpasował jej ...
Super ze juz zleciało i uwolnia Cie od gipsu 😁 😁 😁

• Mamusie
Kasia-Manki napisał(a):
AnecZko ja mysle ze jak MAŁA ci pije z niekapka to nie ucz i nie przyzwyczajaj do butli...moj umie z niekapka a nie chce tylko butla 😞i pozniej bedzie problem z odzwyczajeniem 😞

😞 😞 mała pije z kapka ,i wszytsko dookoła mokre 😞 chce ja przyzwyczaic zeby z niekapka piła ☺️ bo bawi sie i nie ciagnie.

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
Kasia-Manki napisał(a):
AnecZko ja mysle ze jak MAŁA ci pije z niekapka to nie ucz i nie przyzwyczajaj do butli...moj umie z niekapka a nie chce tylko butla 😞i pozniej bedzie problem z odzwyczajeniem 😞

😞 😞 mała pije z kapka ,i wszytsko dookoła mokre 😞 chce ja przyzwyczaic zeby z niekapka piła ☺️ bo bawi sie i nie ciagnie.

aha.
no to jak Oskar...pije jak mu trzymam a jak chce zebym sam pil to sie usmiecha i sie bawi i gryzie ten ustnik 🤢mokry nie jest bo jak nie pociagnie to nie leci nawet jak przechyli kubeczek.

• Mamusie
hejka ja jestem z wami caly czas ale to moje dziecko nie polezy juz spokojnie na macie tylko wedruje ciegle do laptopa chyba musze sie przeniesc do stolika a na podlodze tak fajnie bo polozyc sie moge i niunka blisko ale coz dzisiaj mi wyrwala klawisz alt 😮 i zadowolona wali raczkami w klawiature chyba napatrzyla sie na mamusie 😁
ciagle cos zamawiam sukienki juz kupione zaraz wam pokaze i zamawialam jeszcze świece i szatki i zabawki pod choinke i jeszcze szukam opasek na glowe bo po swietach robimy sesje zdjeciowa dziewczynkom
co do jedzenia to wczoraj zasnela po cycku o 19 i po 22 dostala butelke mm i zjadla 180ml 😮 i zadowolona byla odbilam ja i ladnie sama zasnela przed pierwsza sie przebudzila ale dalam smoka i spala do 2.30 i lezala sobi wiec ja przewinelam i zanim zaczelam ja karmic to minelo 4,5h od butli 😮 a pozniej wytrabila calego cyca i tez duzo bo przez tyle godzin moglo sie naprodukowac bo zazwyczaj to je co 2h a produkcja juz nie ta sama co na poczatku wiec po cycu o 3.30 kolo 6 sie przebudzila i dostala smoka i dalej sen do 7.30 az sie wczesniej obudzilam i patrzylam czy wszystko ok 😁 dzisiaj tez bedzie butla o 22 🙂 moj wniosek jest taki ze w cycu miala mniej i dodatkowo cycek ja usypia wiec nawet jak ja budze to i tak nie najada sie do syta
Aneczka chcialabym zeby moje dziecko budzilo sie w nocy 2 razy a ona ostatnio rowno co 2h 😮

• Mamusie
Aneczka a czego podajesz kapka?

U nas tez na początku była tylko zabawa i gryzienie i myślałam, że nic z tego nie będzie...
Ale jak ze wszystkim....trzeba cierpliwości 😉

Ja kiedyś zostawiłam Mania z niekapkiem na chwilę...
Przychodzę...biorę butelkę patrzę...a on wypił 50 ml....
A jaki dumny był z siebie 🤪

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
OK to poszła motywacja a wiecc.... od jutra uczymy sie od nowa niekapka 😁
no i zauwazyłam ze wiecej samej wody wypije niz wody z sokiem poł na poł.

Aneczko ja ogolnie soku nie podaje,ze 3 razy mu mama moja kupila to jak dawalam w niekapku to on zapychal te dziurki mimo ze byl rozcienczony pol na pol z woda.

• Mamusie
joma moja dostawala wzdec od czestego jedzenia w nocy bo nad ranem zaczynalo sie jeczenie i marudzenie i brzuch twardy i doszlam do wniosku ze to od jedzenia i lykania powietrza niby odbijam ja po kazdym karmieniu czyli co 2h ale to widocznie za malo w ciagu dnia to jej sie ciagle odbija bez znaczenia czy glodna czy najedzona juz mam schiza na tym punkcie no wiec jak zaczyna marudzic to jej masuje brzuszek i troche sobie popierdzi i na jakis czas jest ulga i takn do rana 😮