Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
czerwcówka - dobrze,że Nikolka się już nie męczy, szkoda maluszka ! Swoją drogą to odważna jesteś z tą zupką. Ja zacznę moze w 5 m-cu ale od samego jabłka przez 2 tyg., potem marchewka tak samo i ziemniaczek, potem dopiero będę łączyć.
Zarzuć koniecznie link z tymi torebkami. Ja też mam tę chorobę ! 😁

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Gosia u nas lekarka kazała brać D3 i K do końca 3 miesiąca, a potem Cebion.
Wróciliśmy ze spaceru. Podniosłam na troche Pawełkowi dno gondoli i nie wiedział co ma ze sobą zrobić, rozglądał się wszędzie!A teraz leży na macie i cycka ręce. Ten dźwięk doprowadza mnie do szału... choć wiem, że to normalne, ale dosłownie aż mnie skręca. Dam mu gryzak, pocycka chwilę i znów wpycha ręce. I non stop mlaszcze, a ja nie znoszę tego dźwięku 😮 Jedyny sposób to dac mu pieluchę, na jakiś czas starczy 🙂

• Mamusie
My dajemy malej multiwitaminy raz dziennie, tran raz dziennie i 2 x zelazlo 🙂

Madziu- tak jak napisalam na fb, jestesmy z Wami i wszystko bedzie ok 🙂 caluski i usciski :*

Nika- my tez chyba zabkujemy , w zeszla srode mala miala niecale 38 stopni i 37,5 w czasie dnia, maruda jest do tej pory, wszystko jest w buzi, ale masuje jej dziaselka i mam zel na zabkowanie- to jest lepiej 🙂

• Mamusie
nika1306 napisał(a):
Butterfly napisał(a):
Nika, a jaka to jest normalna temperatura u Nathaniela? U nas też zazwyczaj jest 37-37,2.

w normie to on ma zawsze 36,8 . wiec juz nie wiem .. kurde ciagnie sie jeszcze do tego za uszy strasznie ,, nie wiem jak mam go zmusic do jedzenia tylko herbatki pije

Nika moja Zuzia jak miala taka temp. to tez nie chciala jesc , nawet pic... i od tej pory zmniejszyla porcje, je 5 razy po 100-140 czasem mniej i pije soczek.

• Mamusie
kasiar12 napisał(a):

Madziu- tak jak napisalam na fb, jestesmy z Wami i wszystko bedzie ok 🙂 caluski i usciski :*

Nika- my tez chyba zabkujemy , w zeszla srode mala miala niecale 38 stopni i 37,5 w czasie dnia, maruda jest do tej pory, wszystko jest w buzi, ale masuje jej dziaselka i mam zel na zabkowanie- to jest lepiej 🙂

kasia jak mu posmaruje zelem dziaselka to mam spokuj na poł godziny nie ma marudzenia tylko gryzak w buzi

• Mamusie
nika1306 napisał(a):
kasiar12 napisał(a):

kasia jak mu posmaruje zelem dziaselka to mam spokuj na poł godziny nie ma marudzenia tylko gryzak w buzi

My jak posmarujemy to Zuzia sie modli 😁 " ja juz chce te zabki"

Mala jest na etapie piszczenia, az glowa boli, jak tylko sie przebudzi to piszczy (czyt.nawet w nocy 🙂 )

• Mamusie
cześć ! 🙂
W końcu jestem 🙂 poczytałam Was co tam naskrobałyście od rana 🙂

Czerwcowka
cieszę się, że mała zrobiła się spokojniejsza, po Twoim poście sama się zastanawiam czy czekać do 4 miesiąca na zupkę czy zaryzykować wcześniej, póki co mam kaszkę na mleku modyfikowanym i zamierzam mu ją podać za dwa tygodnie, chyba że nie wytrzymam i dostanie wcześniej 🙂 koniecznie daj znać czy kaszka pasmakowała Nikolce 🙂
Co do torebek ja też mam tę manię 🙂 torebki i zegarki. Torebek mam chyba więcej niż 20 i dalej bym kupowała 🙂 mój Łukasz się już ze mnie śmieje 😁

Co do wit, my dajemy tylko D3 🙂

Marlena fajnie, że szczepienie za Wami, my idziemy w środę 🤢 no i Adrianek już też kawał chłopczyka 🙂 no i dobrze, że płucka czyste! 🙂

Nequitia trzymaj się! mam nadzieję, że szybko pozbędziecie się tych szelek! No i kuruj się kobieto! 🙂

Nika pewnie przez ząbkowanie, mały ma zmniejszony apetyt, dobrze, że chociaż pije. U nas normalna temp, to ok 36.9 - 37.00

później z wieczorka jak będę miała więcej czasu zamieszczę foty z chrztu! 🙂

• Mamusie
aha a na fotce jest naprawdę moja mama! 🙂 przekazałam jej, że pisałyście, że wygląda jak moja siostra 😁 ucieszyła się 🙂
Trzeba przyznać, że wygląda młodo jak na 53 lata 🙂 no ale ona lubi się pacykować, maseczki, okłady z ogórka na buziala itd itp... chciałabym żeby mi się tak chciało 🙃

• Mamusie
Nequitia napisał(a):
Marysia w ustrojstwie 😞

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/810/foto0256h.jpg/][IMG]http://img810.imageshack.us/img810/7701/foto0256h.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Biedactwo 😞 😞 jestesmy z Wami, ucaluj malenka i usciski dla Ciebie :*