Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
witam rankiem, moja mała już po cycu i śpi dalej.po wczorajszych kolkach jak mała zasnęła ok 22 to obudziła mi się na cyca dopiero o 2.30 🤪i później na chwile za godz i dopiero o 6.30 .W nocy podczas karmienia ściągłam z drugiego cyca 120 ml dam jej wieczorem i zobaczymy może pośpi dłużej, albo chociaż tak jak dziś.Bidulkę kolka wymęczyła i na pewno dlatego tak ładnie pospała .

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Emilia ja chciałabym karmić jak najdłużej, zobaczymy. ja za cholerę nie umiem odciągnąc pokarmu, tyle sie namęczę, że mam dość. Jakie macie laktatory?
A jak dodac zdjęcie nie do profilu tylko pod tekstem? to wkleję zdjęcie gdzie naprawdę widać jej czuprynke 🙂)

• Mamusie
Witam Kochane,

dziś wszystko wróciło do normy, tzn. Lenka jak zasneła o 21 to wstała 2:40, potem 6:40. Męczyła ją ta kupka coś mi się wydaje - dlatego tak się męczyła. Ale zobaczymy co będzie dziś w nocy.

My używamy butelek z TT, wcześniej lovi ale Mała zasysała smoczek.

monia ja mam z lovi i jest taki sobie, też nie umiem ściągać, wolę ręcznie.

Czeka mnie mega sprzątanie przed chrzcinami...czekam, aż mała zaśnie i biorę się za prasowanie firan.

Buziaki :*

• Mamusie
monia321 ja mam taki zwykły ręczny laktator z buteleczką . Też nie umiem odciągać pokarmu, odciągam tylko wtedy jak karmie mała bo wtedy z drugiego cyca mi strasznie leci i jest łatwo odciągnąć jedyny minus to to że mam tylko 2 ręce 😜 i jest troszkę nie wygodnie robić dwie rzeczy na raz ale się opłaca bo w ciągu dwóch karmień odciągam 120ml 🤪Sutek mnie piecze od odciągania 😁

monia321 wchodzisz w to http://imageshack.us/ ładujesz tam swoje zdjęcie z kompa (Browse ) robisz otwórz i wybierasz prześlij teraz jak pokarze się zdjęcie to wchodzisz w nie ( 2 razy na nie naduś 🙂 ) i następnie wybierasz zamieść ten obraz , wybierasz forum i kopiujesz ten link i wklejasz go w poście wybierając w poście obrazek i tam wklej, powodzenia

My mamy chrzciny 10 września, ale nie robimy w domu tylko w lokalu. Najbliższa rodzina czyli dziadkowie i rodzeństwo a że mężulek ma dużo rodzeństwa to bedzie nas 19 sób 🙂)

Emilia czy twoja Natalka jak pije cyca to też ma czasem takie loty, że się wkurza, pusza, łapie wygina na boki i tak kilka podchodów do karmienia zwłaszcza wieczorem. Widzę wtedy, że jest baardzo śpiąca, ale jakby nie mogła zasnąć i stąd ta złość.

• Mamusie
Hej mamusie

My po badaniach zawiozlam probke jej jak mi bylo zal tych dzieci co wchodzily to bylo "ja nie chce" i darly sie w nieboglosy i badane trwalo 10 min bo dzieci sie nie chcialy uspokoic moj nie mial pobieranej krwi teraz tylko o 12 na USG

Teraz wisi na butli sztucznego

emilia1 u was ksiadz sie godzi na sam sakrament bez mszy??ja bym tez wolala bez mszy tez robie w lokalu 1 pazdziernika u mnie jest 15 osob a to tylko moja strona bo tatusia dziecka nie bedzie

Nocka okropna pierwsze wstawanie o 1 a potem o 6 i o 7 pobudka i do teraz nie spi moze po butli usnie

• Mamusie
I ja witam

U nas nocka taka jak zawsze no a z rana trochę spania, gadania z małą no i nie może obyć się bez marudzenia 😉

Ja mam laktator elektryczny firmy Medela jest bardzo dobry no ale cena tez niczego sobie 😮

Chrzciny robię w lokalu na 16 osób, też tylko najbliższa rodzina 😜

Hej kobietki
my dziś wracamy do normy. Przedwczoraj teściowa nosiła młodego 2 godziny na rękach ,pomimo upomnień, wczoraj zrobił taką jazdę,że na 14h spał 4 resztę się wydzierał i to jak nigdy. Dziś dużo lepiej, wracamy do rytmu, spał od 21 do 4:20, potem pobudka o 8:30 ,zasnął po karmieniu ładnie, musiałam raz tylko go wziąć na ręce na 10 minut po odłożeniu już usnął, spał do 13:20 no i teraz na razie cisza... zobaczymy. Nie przeczę ,że pomagają mi porady Tracy Hogg z książki "Język niemowląt" także od siebie - polecam.
Do tego kateter rektalny jak kupka nie idzie wczoraj mu pomógł i była kupa, dziś to samo ,natychmiastowe działanie i od razu ulga 🙂 staram się sięgać tylko w krytycznych momentach żeby nie przyzwyczajać, ale to jak ze smokiem ciężko dziecku odmówić jak wiemy, że pomoże 😉

• Mamusie
Dzień dobry! ☺️

Emilia o dziwo kolek nie ma... I oby się nie przyplątały 🥴
Mały ogólnie jest grzecznym dzieckiem, wiadomo czasami pomarudzi, ale krzyków nie urządza.
Ewentualnie jak zasnąć nie może, złapie nerwa, ale lulanko Go uspokaja 😉

Nocki mamy różne, w zależności o której zaśnie. Wczoraj padł przed 22 i pobudki o północy, 2.45, ok.4 i przed 7 🙂
U nas wygląda to tak: Mały się zaczyna kręcić, więc ja mu bach! cyca. Possie z 10min. i śpi. Więc zmieniam mu pampersa, troszkę się rozbudzi i znów daję cycusia. 5 min. i kolejny odlot. 🙃

Ja używam pieluch Pampers. Boję się kombinować, bo już odparzenia zaliczyliśmy 🥴 Póki co znów wróciliśmy do tych Premium Care w białych pakach, zwykłe chyba za mocno Olka podrażniały 🤢

Edytko śliczna Lenka 🙃 I jakie ma włoski 🙂 Mojemu Małemu strasznie się wytarły 🤪

Asiulka dermatolog nie potrafiła określić co konkretnie u nas wywołało uczulenie. W każdym razie nie pokarm. Być może podrażnienie od słońca, ewentualnie teraz jest nasilone pylenie traw (ostatnie w tym roku) i być może tu tkwi problem 🥴 Poduchy z pierza wywaliłam. Nivea odstawione... Ale poprawa jest, to najważniejsze 🙂

Monia mój Mały miewa podobne humorki przy cycku 😉 Nie krzyczy, ale się złości. Zwyczajnie zasnąć nie może 🙂

U nas chrzciny 9 października. Wyszło nam 25 osób 🙂 Na szczęście imprezę robię u rodziców, a że tydzień wcześniej jest wesele mojego braciszka, sprzątanie mam z głowy 🙂
U nas w lokalach strasznie dużo krzyczą od osoby, a menu nieadekwatne do ceny 🤢
Więc uzgodniliśmy kucharkę,która wszystko przygotuje i poda na miejscu, na nas ciążyć będą jedynie zakupy 🙂

Olek leży przy mnie i puszcza mega bączki 😮 A mnie muli do spania... 😞

• Mamusie
u nas na 11 os. w lokalu już 11.09. Wszystko już kupiłam.

Wiecie co, mam chyba kryzys...chętnie bym wyszła z domu na cały dzień. Kocham moją Lenkę ponad wszystko ale czuje się źle 😞 Ehh...niestety taki uroki jak mąż całymi dniami w pracy a mama daleko 😞

Monia Moja Mała też tak czasem ma. Jak jest zmęczona to szaleje, gryzie i wygina się ale potem się uspokaja i już jest ok 🙂

• Mamusie
ja od samego początku używam pampersy z Dada i jestem z nich bardzo zadowolona zero odparzeń i codziennie smarujemy pupcie tylko sudocremem 🙂. A co do chusteczek to wypróbowałam już chyba każdej firmy i najlepsze dla mnie są też z DADA 🙂

EMILIA wszystkiego najlepszego dla Olusia z okazji pierwszego miesiąca DUŻO Zdrówka 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
A dziękujemy Cioteczko 😉

Ja mam chusteczek cały asortyment 🙂 I Nivea, i Pampers, Bambino, Dada, zwykłe rossmanowskie...
I leżą bezużyteczne, bo najlepiej się sprawdza woda i waciki 🙂 No ale u nas mus 🤢
A do pupy póki co używamy Zinalfat, Sudocrem i Clotrimazolum Aflofarm...

Edytko nie jesteś sama... 🥴 Ale damy radę 😉
Ja na szczęście mam Mamę blisko, więc wpada do nas często i niańczy wnusia 🙂
Ale najgorsze są noce 😮 Jak w ciąży- spać nie mogłam i do 4 rano...
Teraz 22 i muli mnie okropnie 🤢 A mąż nie wie,że ma syna nocą 🙂
Więc na złość go budzę,żeby herbatę mi robił 😁

Pocieszającą stroną medalu jest brak brzucha, spadek wagi i Nasze Ukochane Gargamele 🙃 na które tak czekałyśmy 🤪

• Mamusie
Monia mi dermatolog poleciła żel do mycia skóry atopowej Topialyse Sensitive firmy SVR. O ile się nie mylę to francuski wyrób. Za 500ml zapłaciłam 65 zł.
Dodatkowo dała próbki dwóch maści Zinalfat i Atopra MED i kazała wypróbować,która będzie lepsza. U nas sprawdził się Zinalfat, ta druga okropnie się rozsmarowywała. 🤨
Co dwie godz.myłam małemu buźkę tym żelem i na przemian smarowałam maścią i kremem Oilatum.
Krosty pięknie wygasły, pozostała sucha skóra,ale i to już zwalczyliśmy.
Mam nadzieję,że bezpowrotnie... ☺️

• Mamusie
tedit26 u mnie to samo mąż dużo pracuje bo jest sezon na to co sprzedaje, mamę mam blisko i teściową też. Moja mama jest kochana i z miłą chęcią by mi pomogła ale ja nie chcę bo wtedy teściowa też by chciała ale że mam lekką niechęć do niej to wolę sama małą się zajmować nawet jakbym miała paść na twarz 🥴 a czasem też mam dosyć zwłaszcza jak jestem przemęczona chcemy się spać że oczy mi się zamykają przy karmieniu ☺️ No ale damy radę bo kto jak nie my 😁

emiliaeem to tylko pozazdrościć powrotu do figury bo u mnie brzuszek jeszcze jest 😞 więc muszę się wsiąść za ćwiczenia na które muszę znaleźć siły 🤔

• Mamusie
A tak, chciałoby się powrotu do figury 🙂 U mnie waga 58 kg 😠 A do 53 daleko... ☺️
Dodatkowo mam rozstępy i jeszcze linia przez cały brzuch nie znikła 🥴
Ćwiczyć co prawda nie mogę,bo karmię,ale mięśnie delikatnie wzmacniam...
Jedyne co mnie drażni to ogromne piersi 😞 Mam jakieś fobie na tym punkcie 😮

Mój Alonzo coś dzisiaj marudny 🤨 Ciągle na rękach chce być noszony 😲

• Mamusie
Nio mlody juz spi lezy na brzuszku i baki puszcza dawno tego nie slyszalam bo zwykle konczylo sie to kupajda a dzien dzisija byl okropny pod wzgledem zalatwiania maly non stop wozil dupe w aucie ze sie tak wyraze rano na badania przyjechalismy za 2h do lekarza NIE CIERPIE POLSKIEJ SLUZBY ZDROWIA oni uwielbiaja rece przemywac i wysylac gdzie indziej a potem zakupy duzo nie spal mial drzemki po 30 min

Bylam z malym na oddziale patologi noworodkowej ze wzgledu na te nerki nio i jak przegladalam ksiezeczke porzadnie przeczytalam co tam na wypisie u malego napisali doczytalam sie o hypotrofi ale to powoli zwalczamy przeciez mam synka glodomorka. nio a co do tych nerek dostalam skierowanie na USG dopiero bo tam tylko go zbadali poziom rozwoju i na badania znowu i za 6 tyg na kontrole w ciagu tych 6 tyg mam wszystko pozalatwiac szlak!!

My nadal walczymy z ropiejacym oczkiem i lazawieniem ma zatkane te kanalik oby mu sie odetkaly bo na sama mysl ze maja mu jakis drucik wkladac i sami przebijac ciarki mnie przechodza wiec do upadlego walczymy

emilia1 i jak ile dalas malej dzis pokarmu z buteleczki??i czkemay na wiesci jak nocka minie ja sama oczekuje owocnej nocki bym sie wyspala i maly wstal dopiero o 6 🙂 normlanie sie chyba pomodle