Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
A ja właśnie dzisiaj kapnęłam się że mi jeszcze macierzyński nie przyszedł i to od urodzenia Lenki 😮 co się okazało księgowy pokręcił mój pesel 😠 no to czekam na wyrównanie 🤔

anjaP masakra te 6 tygodni, ja jestem na macierzyńskim 😜 ale pracuje w domu i tylko wtedy gdy mam jakiś projekt do zrobienia 😉

Kiniek ale fajnie nosek trzyma 🤪 no i wszystkiego naj... dla Maksymiliana 😘

McDa87 to nasze gratulacje 😁

tedit26 super się bawi a my mamy taka sama grzechotkę 🙃 no i tez zauważyłam ze emiliaeem się od dwóch dni nie odzywa 🤔

• Mamusie
dzień dobry 🙂

teraz tak na szybko 🙂
nocka standardowa, dzień póki co lepszy od wczorajszego
pogoda się na reszcie poprawiła ale póki co siedzimy w domu bo czekamy na kuriera z nową lodówką 🙂

wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka dla Lenki i Maksia 🙂

Edytko mamy taki sam ręczniczek 🙂
a Lenka ślicznie już trzyma grzechotkę
no i głowa do góry, nie ma dołowania a badania zrób koniecznie!

na razie tyle potem doczytam resztę bo moje głodomorki wstały i oba głodne 🙂
i kogo tu pierwszego ratować 😉 ??

Kiniek Maksiu super się za nosek trzyma, kawał chłopa z niego 🙂

A dziękujemy za miłe słowa, fakt Maksio już kawał chłopa ^^ mój mały dzielny mężczyzna

Edytko a sama nie jesteś przecież jest z Tobą urocza córcia , nie czuj się samotna, dajesz sobie świetnie radę, ja z córą 4 lata siedziałam samiutka, naprawdę bywało ciężko, teraz jest lepiej tatuś wraca w sumie koło 17stej, ale jednak mamusie zostawiłam w stolicy, nie ma nawet do kogo iść w odwiedziny, przyjaciółki,przyjaciele wszyscy pół Polski ode mnie ... też mam czasem doła ale poczytam "Mamuśki", włączę tv, pobawię się z młodym,albo odwrotnie ułożę Go do snu, a sama daję dyla w muzykę na słuchawkach 😉 i jakoś to się kręci , zrównoważ własny relax i troskę o dziecko, bez Ciebie nie da rady, więc dbaj o siebie równie mocno 😘 😘

No mi dziś z allegro listonosz przyniósł kolejną pakę zakupionych body, pajacyków , kombinezonik ... to już chyba nałóg nieuleczalny ;/ ratunku!

• Mamusie
Kochane my to już chyba tak mamy że szalejemy na zakupach tych w realu i w internecie. Ja właśnie wczoraj zamówiłam literki z imieniem małej będą dopiero za jakieś 2 tygodnie a ja już nie mogę się doczekać 😁 Już myślę kupić taki sam nawilżacz co Tedit i przeglądam zabawki edukacyjne bo w listopadzie siostrzenica będzie miała roczek 🙃 ach mieć tylko kaskę na koncie i kupować i kupować 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
hej Kochane

My właśnie wróciliśmy ze szpitala...Mała w poniedziałek się zachłysnęła i przestała oddychać, zabrało nas pogotowie i udało się malutką uratować... Ufff ! Napiszę coś więcej jak się ogarnę i postaram się nadrobić zaległości...

Fajnie być w domku...

• Mamusie
o kurcze Maja , aż ciarki mi po plecach przeszły, jak super ze się wszytko dobrze skończyło. Tak nie wiele trzeba, zwykle jedzonko, a moglo nawet ... niee skacze , brry.. , Mama nadzieje z ze zdrówkiem Michasi tez jest dobrze, żadnego poważnego niedotleniania nie było???

Faktycznie tak niewiele trzeba, ale Michasia twarda i silna nie da się 🙂
Najważniejsze że się dobrze skończyło .

A kombinezonik używany bo mam już 2 nowe... ☺️ ☺️ eghm wspominałam coś o uzależnieniu nie? ☺️
http://allegro.pl/sliczny-kombinezon-spiworek-68-wys-gratis-i1798089858.html
nawilżacz też mam w planach,aż żałuję że nie zabrałam z wawy po córce, a tak przepadł ehh i nowy trzeba nabyć. Planuje też leżaczek bujaczek tak mi się podoba nowa linia fisher price "Zen" ale mają do 12 kg a ja chcę do 18 kg. Poza tym kojec chyba zakupię dla bezpieczeństwa młodego i coby z tego przenośne łóżeczko było. Ale to tak na spokojnie 🙂

• Mamusie
To moja grzeczna Paulinka dzisiaj:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/16/dsc00650ja.jpg/][IMG]http://img16.imageshack.us/img16/7190/dsc00650ja.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

a tu usmiech to wszystkich cioć 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/31/dsc00652s.jpg/][IMG]http://img31.imageshack.us/img31/9371/dsc00652s.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
ufff, nareszcie wieczór, Dziewczynki już smacznie śpią 🙂

majaa aż mnie zmroziło jak przeczytałam, nawet nie chce myśleć co przeżyłaś
najważniejsze że teraz już jest wszystko w porządku, trzymajcie się dzielnie

Kiniek super ten leżaczek, szkoda tylko że nie do 18 kilo 😞
oglądnęłam przy okazji pozostałe produkty z tej serii, przyznam że nie znałam i wszystko mi się mega podoba 🙂

McDa87 Paulinka śliczna 🙂

• Mamusie
Maju dobrze, że już wszystko jest OK 😘 ucałuj Michalinkę... ehh tak niewiele trzeba 🤢 jak znajdziesz chwile to napisz co się właściwie stało

Kiniekkombinezonik fajny... kurcze ja też chce jakiś kupić ale sama nie wiem jaki :/ jaki będzie najlepszy... 🙃 nie znam się po prostu 🙃
DZIEWCZYNKI JAK BĘDZIECIE MIAŁY JAKIEŚ KOMBINEZONKI WYPATRZONE TO RZUCAJCIE LINKA NA FORUM może coś podpatrzę ☺️

McDa ale kochana Paulinka

• Mamusie
aniu Lenka też tak robi, to normalne w tym "wieku" 🙂

asiula pięknie, grzeczna żabka - nie to co mój czort...

A my już po kąpieli...Lenka ok.18.50 przysnęła i obudziła się po jakiś 20 min...i tak ciągle płakała aż do kąpieli, w wodzie spokój, nawet aguu aguu a jak tylko "wyszła" z wody to krzyk...zjadła butlę, mąż ja położył a ona ręce je i gada do siebie i tak z 10 min a teraz śpi bez smoka już...masakra jak ja nie lubię takich akcji bo nie można jej uspokoić 😞 aż mnie głowa rozbolała od tego krzyku, bo głosik to ma zajeb... 🤪

• Mamusie
witam wieczorowa pora

majaa o boze nie chciala bym byc w takiej sytuacji

Moj maly usypia ale cos mu to ciezko idzie w ogole wkoncu sie nauczyl wkladac raczki do buzi i robi to non stop nawet przy kompaniu mam raczki z mydelka a on ciach do buzi choc najpierw zanim trafi to objedzie cala buzie

Pytanko do Asiuli82 bo ogladlama fotki Paulinki na agu agu widzialam ze dalas paulince marchewke jak skonczyla 3 miesiace konsultowalas to z lekarzem czy sama tak?bo ja juz pokarm stracilam leci mi kropelki wiec juz nie bede karmila przechodze na sztuczne a maly za tydz konczy 3 miesiace i tak ide do pediatry wiec sie tez zapytam tylko chcilam zaczerpnac bardzije doswiadcoznej mamy

Dzis sie naczytalam duzo o napieciu miesniowym bo maly mi zaczol mostek robic myslalam ze chce tka sie przewrocic na druga storne ale mialam zatarasowne i nie dal rady i sie zastanawiam czy to nie napiecie miesniowe nio i te raczki ma czescije zacisniete niz otwarte 😞

• Mamusie
Darka ja dałam Paulince marchewkę dokładnie w ostatni dzień czwartego miesiąca. Generalnie dzieciom które są karmione sztucznie stałe posiłki wprowadza się właśnie po 4 miesiącu i to powolutku na początku, po jednym składniku np. marchewka, jabłuszko żeby można było łatwo eliminować rzeczy które np spowodują uczulenie a ponad to taki mały brzuszek musi powoli przyzwyczajać się do nowych smaków. Potem można zacząć łączyć poszczególne składniki.

Ania u mnie Weronika też tak robi 🙂