Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hey laseczki , przepraszam ,ze nie zaglądam tak często jak bym chciała ale mam zawrót głowy teraz bo jutro chrzcinki naszej kluseczki a poza tym coś mnie łapie bo gardło boli i goraco mi , wiec męzydło zrobił mi herbatkę z wkładką 😜 . POstaram sie od przyszłego tygodnia czynnie uczestniczyc w naszych plotkach i byc na czasie ☺️
emilia1 dzis byłam na Nowym i zajechałam do sklepu na Armii Krajowej po rajstopki i nie jesetm pewna czy to nie ty byłaś i nie kupowałaś przede mną . ja byłam z Wiktorynką wózeczkiem i taka ładniutka pani " chyba " ty stała przed nami , ale nie byłam pewna i troszke sie wstydziłam 🤔
pozdrowienia dla wszystkich i trzymajcie kciukole za nas jutro 🙂 potem wstawie zdjecia naszej slicznotki żeby sie pochwalić 😁

• Mamusie
a było to tak...
W poniedziałek o 12 dostała butle a potem leżała sobie ze smokiem a 14:30 wypluła smoka, kaszlnęła i takie strawione mleko zaczęło jej lecieć buzią i zatkało cały nosek 😞 Szybko ją wzięłam i odwróciłam na brzuszek i zaczęłam stukać po pleckach, ale bidulka nie mogła załapać oddechu, pobiegłam szybko po aspirator i zaczęłam wyciągać z noska to mleko, ale nie płakała, tylko zaczęły jej sinieć oczka i usta...zadzwoniłam po męża a ten w drodze do mnie na pogotowie i na szczęście przyjechało za 5 min po nim...Uratowali moją kochaną córeczkę !!!
W szpitalu trzymali nas bo istniało ryzyko zachłystowego zapalenia płuc, na szczęście po 48 h okazało się, że jest ok. Diagnozowali również problem ulewania ,małej i stwierdzono na 80 % refluks, ale nic na razie się nie da zrobić, bo jeśli do 6 miesiąca nie wykształtuje się układ pokarmowy do końca nie da się z tym nic zrobić...Mała obecnie je Nutramigen zagęszczony Nutritonem niestety w ilościach 60 /70 ml i przez cały tydzień najpierw spadła na wadze a przy wyjściu ze szpitala osiągnęła wagę z przyjęcia...Po większej ilości niestety ulewa...

Od 5 dni nie przespałam żadnej nocy, mam straszną traumę i boję się nawet zostawić ją idąc do toalety...dziewczyny to jest jakiś koszmar ! A najgorsze jest to, że walczę od 5 dni, żeby mała spała na brzuszku, bo to by było najbezpieczniejsze a ona nie chce mi tak zasnąć, niby kąt 30 stopni obowiązkowy, niby pół godziny noszenia na odbiciu, a ona nadal ulewa...

Nie nadrobiłam dzisiaj zaległości,tylko tyle udało mi się naskrobać a teraz mąż jej pilnuje bo ja wreszcie muszę choć jedną noc odespać

Dobranoc :*

Hej, jaki to byl nocny dzien 😁 takby to nazwac, malej sie poprzestawialo i w nocy mi guga ostro, spac nie chce tylko sie bawi cycem i gada i steka.bylysmy troszke na spacerku , kupilam jej dwie czapeczki w H&M moze ich nie sciagnie bo sa na sznureczki :P, teraz spi z tatusiem na gorze,a ja mam chwile i tez juz padam........a jak sie usmiecha przez sen.... 😁 moje malenstwo.
Dziewczyny zycze duzo zdrowka dla pociech i zegnam sie witajac na dzis 🙂 Kolorowych...

• Mamusie
normalnie to już bym spala, a teraz jakoś mi się spać odechciało, normalnie z nimi bym pojechała, ale malutka , szkoda ja ze sobą brać, a w tych szpitalach to pol nocy zajdzie i czasem zanim przyjmą, cierpienie ich nie wzrusza, mam nadzieje ze dla dzieci maja więcej wyrozumiałości. Ide pod prysznic a potem się położę i poczytam
Trzymajcie sie kochane i dzieki

• Mamusie
majaa to jest przerażające, Mojej LILY Tez nie spuszczę już z oka. A nutramingen super po msc stosowania , skorka jest już prawie gładka, a ulewanie przeszło , już nie pamiętam kiedy ostatni raz jej z buźki coś poleciało , za to kupy po nim- smród straszny.

O 1 nocy przyjechali i okazało się nic poważnego po prostu ostry stan zapalny, dziś tylko po wyniki muszę jechać, i receptę, bo wczoraj mu tylko defalgan dali przeciwbólowy

• Mamusie
Cześć dziewczynki 🙂

Nie dałam rady już wczoraj zajrzeć no i postanowiłam cały wieczór poświęcić mężowi który stwierdził że uzależniłam się od WAS 🙃

McDa87 cudny uśmiech Paulinki 😉

ania_1988 fajny śpiący z niej łobuziak a to ze łączy raczki to normalne 😁

asiula83 ale wysoko podnosi główkę a my jeszcze nad tym pracujemy 😉

monia668775 trzymamy kciukasy i czekamy na fotki 😜

majaaa teraz to i ja nie będę mogła spać, ale najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło 🙃

tedit26 wszystkiego najlepszego dla Lenki od cioci i Lenki 🤪 🤪

Zmykam kochane 😘

• Mamusie
Witma was kochane

Ja mojego szkraba tez przegrzalam na nozkach ma pare krostek a na buzi myslaam ze to uczulenie ale po czym skoro ja wszystko jem to samo podrugie dpstaje tylko raz cyca ale jak go posciagalam zostawialam w samych bodach z dlugim rekawem juz mu wszystko schodzi

Majaa o boze ja mialam stracha jak sie herbatka zachlystnol co mam mu dawala a przezyc takie cos

Anjap zapomnialas o Blaneczce ona chyba jest z 27 jak sie nie myle 🙂

Nocka znow okorpna o 1 w nocy wstal jak wlaczyl syrene wstalam od razu nie wiem co mu bylo byl taki glodny a woda na mleko gorace zeby go uspooic musialam dac na chwile do cyca a on orkiedstre gral masakra spal do 4:30 mleko znowu i do 7 a teraz prubuje usnac i powoli sie uspokoja bo dzis o 15 jedziemy od chorzowa do parku wiec maly bedzie mial znow dzien wozenia dupy 🙂
ide do tego szkraba co kombinuje bo pora spania jest nie ma zmiluj

P.s Lenciu od Edytki wszystkiego najlepszego 3 miesiace jaka ja juz duza jestem :* buziaczek od oskarka

majaa to wielka nauka dla nas niestety z Twojego przezycia.....serdecznie wspolczuje az mnie serce zaklulo....mojej malej dwa razy mleko polecialo noskiem ale to z lapczywosci i oddech zlapala na cale szczescie nawet nie mysle ,co by bylo gdyby, chociaz moj maz jest opiekunem do osob starszych i ciagle ma kursy doszkalajace rowniez opieki nad dzieckiem i pierwsza pomoc ale to tylko mnie uspokaja.....a to takie gdybanie........uratowalas swoje malenstwo !!!! 😁

• Mamusie
heeeellooo 🙂

:*:*:*buziaczki od Martynki dla koleżanek i kolegów :*:*:*:*

ja dzisiaj też w szoku, bo Martynka usnęła o 19:30 i obudziła się dopiero o 6 rano 🙂 🙂 🤪
a już straciłam nadzieje na przespane noce, bo trzy ostatnie noce z rzędu budziła się o 00:15 albo o 1 albo o 2 😮 a tu dzisiaj taka niespodzianka 🙂 ciekawe od czego to zależy...skoro wczoraj przez dzień też dużo spała 🤔

Maju dobrze, że już wszystko OK...nie ma żartów z takimi rzeczami 🥴

Asiu ale Twoja Weroniczka ma ładne oczka 😘

tedit ja też przyłączam się do życzeń :*:* duże buzi od Martynki dla Lenci :*