Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej Dziewczynki,

Lenka spała dziś od 20:00 do 7:38 bez przerwy na jedzonko, ciekawe czy tak już będzie 🙂
Poza tym podałam jej marchewkę i to z Gerbera 😞 Nie wiedziałam, że takie cyrki są. Jutro ugotuję sama bo mam od teściowej z ogródka.
Podczas jedzenia Mała robiła śmieszne minki 🙂 Potem wkleję foty.

emiliaeem daj znać co się dowiedziałyście.

Lenka też się podnosi do siedzenia jak jest oparta na moim brzuszku. Tak jak Kiniek mówi, maluch krzywdy sobie nie zrobi.

Co do zupek...znalazłam fajny artykuł jak przygotować ZUPKA

Emiliaeem to ja miałam odwrotną sytuację, byłam zdrowa ale miałam styczność z chorobą i nabyłam przeciwciała, w ten sposób miałam dodatni IgG,ale negatywny IgM ... także odwrotnie jak u Was tam, powienien niepokoić, ale mając wykrytą toksoplazmozę można spokojnie zaradzić 🙂 także głowa do góry, bardzo dobrze, że robią teraz te badania , będzie dobrze 😉

Edytko na szczęście marchewki są jednoskładnikowe, przepatrzyłam 😉 także to chyba najpewniejszy słoiczek Gerbera 🙂 bo nawet beta karoten nie powinien całkowicie zniknąć w obróbkach przy przygotowaniu słoiczka, bo niestety wszystko przetworzone nie ma naturalnej witaminy C, tu akurat tylko naturalnie wyciskane soki, bez gotowania,albo na surowo ...a na to jeszcze nie czas 🙂 dobrze, że mleko mamy, a nawet te modyfikowane na tyle są nafaszerowane, że dzieciątka na tym rosną i to zdrowo 🙃

• Mamusie
co do płaczu to znowu było to samo przy karmieniu ok 14 tak się darła że nie mogłam jej uspokoić i zauważyłam że ona jak już się zdenerwuje to masakra wiec teraz szykuje mleko 30 minut przed porą karmienia i jak widzę że już zaczyna marudzić i nie chce się bawić to daję jej mleko i wtedy ładnie je, Mam nadzieję ze to przejściowy okres 🤢

emiliaeem jestem tego samego zdania niech idzie do lekarza.

Z tymi zupkami to rzeczywiście jakaś porażka, jak oni mogą tak robić, biedne dzieciaczki 🥴

• Mamusie
Hej dziewczynki :*:*

Majuu moja Martynka też się tak dźwiga do pozycji siedzącej..już nawet nie tylko z bujaczka ale jak leży na płasko to też.

Dzisiaj kolejny przełom 🤪 Martynka obróciła się pierwszy raz z plecków na brzuszek a potem na odwrót z brzuszka na plecki 🤪 normalnie byłam w szoku 🤪

Lekarz kazał nam na razie obserwować małą...mówił, że wirus powolutku przechodzi... jakby coś to w poniedziałek mamy przyjść znowu.

gosiaczek a może to rzeczywiście gardełko...albo skok rozwojowy..hmm. Jeśli chodzi o kompanko to kąpiemy w zwykłej wodzie z kranu 🙂

Witam po ciezkim dniu hehe,
Ania no to Martynka szaleje!!!!! moje dziecie tylko z brzuszka na plecki bo odwrotnie przeszkadza jej reka 😁
Kiniek masz racje co do tych skladnikow deserkow dla maluchow po 4 miesiacu!!!!! kupilam malej bananka no i posmakowalam sama wczesniej, i cos mi nie pasowalo zaczelam czytac no i a jakze!!!!!! w skladzie mleko, wszystko organic........mimo to dalam jej sprobowac moze 1 pelna lyzeczke zjadla, nie smakuje . Mi za to bardzo 😜 😉 c.d. nastapi. zostajemy przy marchewce.
Ja kapie mala w wodzie z kranu, oczka przemywam tez taka, jezyczek przegotowana. No i oczka potem sola fizjologiczna.
Zuziek znow sie kapala w duzej wannie!!! 🙂 Kurde kupilam niedawno buty na jesien, dwa dni noszenia i pieta zdarta!!!! 😠

• Mamusie
witam wieczorkiem 🙂

u nas nastała już wieczorna cisza
mam nadzieję że nocka przynajmniej do 7 🙂 🙂 🙂

już nie mogę się doczekać piątku bo mężul ma wolne aż do 1 i jedziemy do Sącza więc wypocznę wreszcie a że jeszcze zapowiadają super pogodę to już w ogóle się cieszę 🙂 🙂 🙂

ania_1988 Martynka szaleje 🙂 normalnie oklask dla Was za nowe sukcesy!!

emiliaeem
koniecznie daj znać co z bratową bo się martwię!

Gosiaczek
my też w wodzie z kranu 🙂

• Mamusie
mała zasypia w łóżeczku 🙂 ciężko jej to idzie strasznie się kręciła mam nadzieję że tym razem zaśnie 🙂

gosiaczek ja kapię w kranówie i myję buzię tez podczas kąpieli , do porannej toaletki używam wodę przegotowaną i przemywam oczka i buzię 😉

ania_1988 gratuluje obrotów 🙂

hahahahahahha moja niucha zaczęła mówić yyyyyyyyyyyyyyyyyyy i tak mocno ciągnie aż kaszle 🙂 a jaka zadowolona z tego dźwięku jest 🙂

• Mamusie
Jej to tylko ja jestem jakaś inna bo kąpię w przegotowanej 😮 dobra jutro wykąpie taką z kranu 🙃

ania_1988 gratuluje postępów małej zdolna dziewczynka 😁

emilia1 no to jeszcze trochę literek z alfabetu jej zostało 😜

tedit no ja mam nadzieję że jej to przejdzie i właśnie tak zastanawiam się czy to skok rozwojowy, a może to że jej te mleka mieszam i musi się przyzwyczaić, gardło to raczej nie bo jak ma dobry humor to mleko zjada ładnie 😆 bez awantur 😉
Hmmm sama już nie wiem co o tym myśleć oby to przeszło bo dzisiaj przez 15 minut nie mogłam jej uspokoić 😞

Dobra zmykam. Spokojnej i przespanej nocki życzę 😘

• Mamusie
asiula83 moja za to w dzień je co 3,5 - 4 godz 🙂 No ale nie narzekam bo jak się obudzi w nocy to szybko zje i śpi dalej 🙂 , gorzej mamy ostatnio z usypianiem wczoraj zasnęła dopiero o 23 i fakt nocka przespana bo jedzonko było o 5 a to już rano hehehe , ale namęczyłam się wieczorem że szok 😮 , także zdecydowanie wolę jak zaśnie do 21 i może budzić się nawet i 1 na jedzonko byle by tylko zasypiała po kąpieli jak dziś 🙂

a mi dopiero teraz zasnela 🙂 kocha muzyke jak mama ,a ja sciagalam sobie stare kawalki T.love i ona uslyszala cos innego i juz radosc mimo,ze oczka przymykala i tak musialysmy sobie sie powyglupiac,posmiac przy muzyce i dopiero zasnela .....uffff 🙂 Naprawde.........jak jest muzyka to jest spokoj i radosc 🙂)))))))a ze ja w reggae gustuje i polskim rocku to mala slucha ze mna, tata jej wlacza jakies manieczki to tez sie cieszy hehe, a i czasem mozarta sluchamy 🙂 przy tym najczesciej zasypia 🙂
A Wy uczycie dzieci muzyki? Dzwiekow innych niz nasze gardlowe?

• Mamusie
Asiu bratówka zadzwoniła do doktora i kazał wziąć jej jutro skierowanie do poradni chorób zakaźnych! Ale,że my w gorącej wodzie kąpane, wszystko załatwiłyśmy dzisiaj, nawet USG u ginka odbębnione 🙂 Otóż lekarz stwierdził,że prawdopodobnie wkradł się błąd, gdyż nigdy nie spotkał się z takim wynikiem 😮 W każdym bądź razie Dzidzi ma się dobrze 🙃 Rośnie zdrowo, mierzy 31 mm i póki co wykluczony zespół Downa. Także jutro musi powtórzyć badanie i czekamy dalej 🙂

Gosiaczek ja Małemu mieszam wodę- dzbanek przegotowanego ukropu z zimną kranówą.

MajaCh my Olkowi urozmaicamy repertuar 😉 Od maminych arii po hip hop 🙂 Nawet pieśni religijne idą w ruch, szczególnie jak kołysanki nie pomagają 😁 No i jeszcze wierszyki, czytanki i inne pierdółki... Nawet gazety czytam na głos i pokazuję Juniorkowi obrazeczki 🙂

Ania no szacun dla Martynki za pierwsze fikołki 🙃 Mój Olo to taki trochę leniuszek ☺️ 😉 fizycznie... Ale intelektem nadrabia 😁 Kręci główką na prawo i lewo jak chce poprzekręcać się na boczki 🙃 Po Mamci taki kumaty 🤪 I skromny ☺️

Mykam do wyrka... Do jutra 😘

• Mamusie
Witamy rankiem 🙂

emiliaeem trzymamy kciuki za Twoją bratówkę, żeby to rzeczywiście błąd był!!! zdrowie dzidzi najważniejsze 😘
Ja rok temu beczałam jak bóbr, bo złapała mnie angina a to 8tydzien ciąży był...doła złapałam strasznego, że przez to chore dziecko mi się urodzi...a to tylko angina była :]

Asiu moja córa też je częściej niż zwykle...teraz już po 2 godzinach jest głodna 😮 i urządza takie darcia że to jest szok po prostu 😮 ja myślę, że ona jest śpiąca, po czym za chwile się okazuje, że powodem krzyków jest głód :] no i tak wychodzi, że je co 2-3 godzinki :]

Dzisiaj obudziła ją o 4 kupka i przy okazji głodna się zrobiła :] a ja później już do rana nie mogłam usnąć :] ...teraz po porannym śniadanku ona już usypia a ja muszę ogarnąć domek ...ehh

• Mamusie
😉 Hey mamuśki, u nas nocka jak zawsze - ładna. Niunia wstała poprykała, zjadła i znów kimonko. Pisałyscie i podnoszeniu sie z pozycji półleżącej , moja Wiktoria też od tygodnia sie podnosi jak by chciała siadac i czasem nawet jej sie to udaje a ja przekonuję wtedy , ze kochanie jeszcze za szybko 😜 a ona swoje przy tym smieje sie i nie wiem czy ze mnie czy z sytuacji , ze umie cos nowego 🙃
emilia1kochana, moze jutro się umówimy na wypad bo dzis moja mam do mnie przychodzi a potem jade na Rąbin bo mój Przemek pojechał służbowo do Łodzi i nie chcę siedzieć do wieczora sama 😉
zdzwonimy sie jutro , wtedy wpadne do babci na Nowe i do Solanek 😆
buziaki dla wszystkich na dobry dzień 😘

Dziendobry czy to jeszcze wieczor? Pogoda butelkowa ,ratunku.....nie ma slonca!!!! 😮
A oto historia pewnego dziecka 😁 Naywa sie Suzanna i wczoraj poszla spac o 21.00 po brykaniu, mama taka byla dumna ,ze zasnela ladnie, a ta Zolzunia o godzinie 00.30 zaczela sie wiercic w lozeczku i jeczec......to nie jej pora...przeciez nie bylo 2-3godziny 😞 , mamcia ja zabrala do wielkiego loza, gdzie krolewna dossala sie do cyca iiiiiii dalej sie wiercila ,rzucala glowa na boki, kopala kolderke - przez sen......i nawet zaplakala 2 razy...wiec o 7.30 mama wstala przygotowala ubranka i mlesio, a dziecko.....ZASNELO GLEBOKIM SNEM....i tak oto ja ZOMBI siedze i Wam to opisuje,a male spi......Wniosek z tego taki,ze moj obiad byl za ciezki dla jej malutkiego brzuszka - makaron z sosem wlasnej roboty - sos sojowy z jogurtem plus pieczarki z cebulka....pieczarki jadlam pierwszy raz od xxxxxx czasu..cebulka tez ciezka..teraz mi wstyd,ze sie tak meczyla przez moje kaprysy. ☺️
Milego dniaa, bede tu siedziec i czytac bo napewno na spacer w taka pogode nie wyjdziemy 😞