Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/707/photo0484qz.jpg/][IMG]http://img707.imageshack.us/img707/1197/photo0484qz.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Patrzcie na dupcie :P

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

no Gosia juz coraz dluzej glowke trzyma w gorze ,jak sie meczy to tak powoli jej opada albo ne baok ja zarzuca i wtedy na plecach láduje 🙂 ladnie trzyma ale delikatnie jeszcze aj paralityk na boczki jest lata hehhe. W kazdym razie nie musze interweniowac 🙂
A jak Lenka?
Bo np mojej znajomej synek jest mlodszy o tydzien od Zuzi i sie super z pleckow na brzuszek przewala i wogole jest tak silny, ze jak jest na brzuszku to juz i po zabawki wiszace siega raczka...... 😮

• Mamusie
MajaCh moja przekręca się tylko z brzuszka na plecki, a główkę też ładnie trzyma jak leży na brzuszku i nawet długo, czasem jej opada ze zmęczenia no ale ja czekam kiedy jej główka będzie już taka sztywna, niby trzyma ją ładnie ale ja i tak asekuracyjnie rączkę mam za jej główka 😉 no ale moja to wcześniak 😜

MajaCh rewelacja!!! to super pomysł chyba porobię coś takiego, tylko że mój szkrab nie śpi tak ładnie....także nie wiem czy to w ogóle wyjdzie hmm no nic pokombinuję coś może się uda 😁 lubię takie innowacyjne pomysły 🤪 🤪

U nas dziś dzień pod znakiem marudy, za cholere nie wiem o co Maksiowi chodzi, najedzony przewinięty, zabawiany i marudzi, położę do łóżeczka ot już w ogóle ryk, ale usta mu pękły z przesuszenia pomimo ze wazelinką smarujemy i może od tego taki nie zadowolony, bo boli ehh sama nie wiem ... 🤨 z jednej strony mogły by te dzieciaczki już mówić po prostu o co im chodzi, z drugiej cały urok niemowlęctwa to właśnie niezdolność mówienia, tylko to całe guganie 🙃

No nic zmykam walczyć ze złym nastrojem synka ^^

• Mamusie
MajaCh- wow główkę super trzyma, to basze boractwo trochę potrzyma i jest potem wielki ryk.
Główka mu chodzi na boki, przewracać to się on nie umie jeszcze z brzuszka na plecki na pewno a najstarszy...
Rajtuzki super

Kiniek
- witaj w klubie, mój tez dziś maruda, oczka śpiące a w łóżeczko ryk
Rozbujniki jedne
Teraz czekam aż zaśnie bo chce pranie nastawić a muszę z Nim być bo tak to wyje, aż mam kryzys ze nie chce następnego dziecka

• Mamusie
Ja nadałam nazwę naszemu praniu - u Nas jest "Wieczna niekończąca się kupa prania" - nasza i Patryka teraz 🤪
Idzie około 12 pralek na miesiąc bo nie mam tyle miejsca na suszenie więc muszę czekać aż wyschnie a pranie ciągle jest i jedno ściągam i następne wieszam.
My to chyba jakieś maniaki prania jesteśmy

• Mamusie
Maja super ten link 🙂 pytałaś się kiedyś o moje cycki hihihihiihihhi ☺️ a więc jak przestawałam karmic to może przez dwa dni mi twardniały ,ale lekko bez bólu i leciało z nich mleczko a po paru dniach pokarm sam zanikł 🙂

Ja też jedno pranie ściągam a następne wieszam 🙂

Natalka też już pięknie główkę podnosi i baaaaaaaaardzo długo ja trzyma do góry w pozycji na brzuszku , a w pionie też potrafi trzymać ale jeszcze ja asekuruję bo troszkę się kiwa 🙂

Ramonka śliczne fotki i naprawdę córki podobne do tatusia, będą z nich ładne kobitki 😉

• Mamusie
Dziewczyny mam do Was takie głupie pytanie odnośnie kupek 🙂 czy zdarza się Wam, że przebiera pampers? kurcze moja gdzieś od 2 tygodni jak zrobi kupę to całe plecy ma w niej, całe ubranko muszę zmieniać, wszystko brudne, wczoraj 2 razy tak zrobiła i dziś znów raz a potem taką bardzo śluzowatą kupkę, pierwszy raz taką i nie wiem co to może być 😞
dodam że najczęściej jak pampers przebierze to wtedy, gdy zrobi kupkę na siedząco ( w foteliku, leżaczku albo na rękach). I czasami kupy są bardzo wodniste, bez grudek....
Wasze dzieci też tak robią??

McDa Zuizia tez tak robi heheh, nie przejmuj sie, i na siedzaco jak zrobi to jej przodem wychodzi ,dzis ja wlasnie przed obiadkiem osranca przebieralam, z przodu cale body zafafrane, teraz widze,ze tez produkuje po marchewce 😁
moje dziecko lezy na macie i bawi sie lusterkiem tak jej sie spodobalo 😁 wczesniej wkladala je do buzi a ono wisi !!! 🤪 w koncu nauczyla sie lapac sama wiszace zabawki 🙂 i juz nie odda, jak ja zabiore z maty to krzyk 😁

a moja zawszse zaaaawsze sika jak otwieram pampka, wtedy chwile czekam bo wiem,ze zaraz bedzie fontanna, kiedys tatusia osiusiala bo nie wiedzial :P przed kapiela, on ja na rece ,a ona siusiu po spodniach 😁

• Mamusie
Moja znowu dała koncert przy karmieniu tak się rozpłakała że szok ja już nie wiem co mam o tym myśleć może ona jednak ma coś z tym brzuszkiem kurcze chyba prywatnie pójdę na to usg brzuszka bo do 18 to ja nie wytrzymam. Zryczałam się strasznie bo już nie wiedziałam jak jej uspokoić a jak się uspokoiła to zjadła 120ml i zasnęła 🤨 Chyba muszę zmienić pediatrę bo ten jest do niczego 😠

• Mamusie
Dobry wieczor
ja dopiero teraz jakos w dzien nie bylo okazji zajrzec na kompa tyle co sprawdzialm czy wygralma aukcje za cholere nie umiem wkurze si ei kupie kombinezon za 6 dych z aukcji "kup teraz" tym razme mnie przebili o 1 zl.

Wercia dalam mu raz ale nie wiem jaki ty masz dokladnie czy ten od 4m-cy czy od 6 bo z tego co weim z TT sa od 4 m-cy nio i do mojego to jest za duza dizurka i samo leci mu wszystko po bokach wiec stoi narazie

Moj dzis sie przewrocl dwa razy z brzuskz ana plecki bo go smoczek zainteresowal nio i bylam w rosmanie odebrac 2 paczuszke z hipp byl tma soczke marchwiowy i zupka cos z indykime po 5 m-cu nio i sprubowlama dam mu jedzonko ze sloiczka plul tym nie chce tego a wiec zostaj emi gotowac samemu

Mam ochote na szarlotke chyba jutro sobie zrobie jesli mi maruda pozwoli

U nas sliniaczke nie wychodzi w gre bo maly wszystko do raczke bierze co mu wystaje z brzuszkka jak ma body za duze i na nim wisza to tak je rozciaga przy jedzeniu to ja usze trzymac mu rece bo on sliniaczkiem tak tarmosi

Dzis kupilam mu ksiazeczke z rosmana i ona szelesci podba mu sie strasznie nio i wybadalam pampersy activ boy tylko tyle ze one sa od 9 kg wiec jak zuzyje te 2 paczki co mam jeszcze to zobaczymy jaka bedzie waga juz sie nie moge doczkeac by zobaczyc jakie to sa, sa tez dla dziewczynek rozowe a dla chlopcow zielone

Nio coz ide dalej buszowac po allegro nie odpuszcze dopoki nie dostane kombinezonu jakiegos

• Mamusie
Gosiaczek - hmmm jakbym siebie czytała... nasz znowu zrobił to samo co wczoraj
Po kąpieli jak przyszło karmienie wycie i ryk 😞 Łezki aż mu do uszu leciały.
Jak to się znowu jutro powtórzy to nie wiem co będziemy robić, czyżby jakieś bóle w brzuszku nie wiem...

Darka
- kubek od 4 m-ca, właśnie mocno się z niego leje i mój go nie lubi jak na razie a mnie wkurza ta przykrywka której nie idzie normalnie ściągnąć 😠 😠 😠

I żeby było podobnie to Ja też dziś odebrałam paczuszkę z HIPP-a i to samo - soczek, obiadek i różowa łyżeczka 🙃
Skorzystałam też z kuponów na słoiczki i krem (kremik akurat jak dla mnie fajny bo miałam próbkę wcześniej, ale oczywiście próbka lepsza- już po zapachu od razu poznać)
W sumie za 5 rzeczy wyszło mnie 5 zeta taniej.

A mój też tak ma że pampers przecieknie, obsrany był nawet raz po kark - to od razu wanienka z wodą i do mycia.
I popaprane były ciuszki nieźle, ale teraz kupale mniejsze sadzi.
I zauważyliśmy że był popaćkany strasznie właśnie jak się go nosiło albo był w leżaczku akurat i narobił - generalnie jak się to "ugniatało" w pieluszce 😁
I też obesrańcem nazywaliśmy 🙃

• Mamusie
wercia82 no ja to już jestem tym załamana bo moja tez tak się rozpłakała przed karmieniem o 14 no ale po kąpieli było gorzej co ją uspokoiłam i włożyłam do wózka ona od razu w ryk, wzięłam na ręce uspokoiła się i już na raczkach ją nakarmiłam 🤢 dlatego zrobię to usg brzuszka prywatnie żeby wiedzieć co i jak 🥴