Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
anjaP super że Lila do zdrowia wróciła 🙂 no gratuluję pierwszego ząbka, a czy marudna jest bo moja to ostatnio nic tylko ryczy a ja z nią no i możliwe że mojej żabki idą ale jak to ma tak wyglądać to ja dziękuję 😮 Ja też nie zamierzam narazie żadnych zupek i deserków wprowadzać 😉

tedit26 to dobrze że u Was ok, no nie dziwię się że mało czasu jak te nasze dzieci takie absorbujące, ja żałuje że zgodziłam się na częściowy powrót do pracy bo zawalona jestem robotą i muszę siedzieć po nocy żeby coś zrobić bo Lenka ostatnio daje mi w kość 🥴

MajaCh fajny filmik dla małej to mizianie to sama przyjemność 😉

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

McDa super ! sama muszę z balonem spróbować ^^

Edytko gruszka, podaje jeszcze gruszkę, w mojej mentorskiej książce "język niemowląt" autorka pisze,że w stanach pediatrzy sugerują to jako pierwszy owoc, miałam wątpliwości, bo sądziłam, że to ciężej strawna opcja ,ale faktycznie młody po tym lepiej reaguje jak po jabłku, oczywiście mówię o gotowcu słoiczkowym Hippa.

Maju Twoja niunia jest rozkoszna ,naprawdę 🙃

A my dziś mieliśmy masę śmiechu ,Maksior jakby nagle dostrzegł twarz mamy i z jakim zapałem i pełnym skupieniem ściągnął mi okulary, a potem uparcie próbował złapać oko, no ale tak zawzięcie jakby to był jego cel życiowy, córa prawie się ze śmiechu popłakała, ja też się śmiałam ,żebyście widziały ten mars na czole, to ogromne skupienie... aż się dziwnie poczułam 🤪 🤪

No nic lecę spać , brej nocki

Zostawiłam meża z Marcelkiem na 2 godz...wyrwałam się do reala a tu nagle mms ze zdjęciem dziecka...

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/705/ggra.jpg/][IMG]http://img705.imageshack.us/img705/5909/ggra.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Gosiaczek mojej nic nie jest, i szczerze żeby nie pediatra to bym nie zauważyła tego ząbka, jedyne co ja meczy ta swędzące dziaselka, językiem je trze i pakuje ręce do buziola, częściej tez smoka ciąga. Kupiłam jej już gryzaczka, smyram ja tam od czasu do czasu, ale sama jeszcze nie umie świadomie nim trafić do buźki. Trochę się bałam jak usłyszałam ze ząbki jej idą, bo nie dość ze chora była, to jeszcze rozdrażnienie z powodu ząbków dołączy.Ale chyba to nie sprawiało-sprawia dla niej dodatkowego bólu. Mam nadzieje ze tak zastanie

A jak nocka??? U mnie były by super, gdyby nie to ze ciągle mi się jakieś koszmary śniły 🥴, Oczywiście moja myszka spala do 21h do 7h30 , ba, wczoraj nawet rekord pobiła snem swoim bo od 21h do 10 spala a ja razem z nią. Wiecie co obawiałam się zmiany czasu , godzina niby do tylu, ale godziny malej zostały takie same jak było po 20h kapanie butla i 21h nyny 🙂i nie ma marudzenia 🙂 Teraz znowu śpi, do 11h pośpi może więcej, ja mam chwilkę wolna, z prysznica trzeba skorzystać za ten czas, do Ikei z siostra się wybieramy za niepotrzebnymi duperelami (jak by to mój... M... nazwał ) , ale boje się ze z mala za wcześnie w tak duże skupisko ludzi wchodzić, poczekam może do poniedziałku, albo poczekamy na tatusia , i wieczorem pojedziemy
Ja tez muszę zabawę w balonika córce zorganizować 🙂
A człowieczek mucha cool - owy, hehe
Miłego dnia dziewczynki

• Mamusie
Witam

Nocka bez rewlacji od 19:15 do 8:05 wiec zarabiscie jak dla mnie tylko ze dziecko sie wysypia a ja mam okorpne bole karku chyba zle sypiam

Wizyta u pediatry zaliczona wyniki o niebo lepsze od poprzednich waga nie zbyt rewelacyjnie jak dla mnie nio co sie dziwic skoro na takim swinstwie jest to od czego ma przybierac jak zero bialka dieta ist dieta a waga to 7100w sumie ciesze sie bo nie bedzie z niego taki pulpet

Osluchowo jest czysty ale zapisala nam Clemestinum i Def... cos tam a na to ulewanie my mamy bebilon nutricon tylko poprosila bym o ponoc bo nie rozumiem tabelki(blondynka wybaczcie) tam pisze 2 miarki na kazde 90 ml czyli nie wiem czy dobrze rozumiem jesli dam mu powiedzmy 180 ml mleka to mam dac 4 miarki ?? a jesli tylko 135 ml to 2 miarki help me

Aaa i AnjaP gratulacje dla Lili za ząbka

• Mamusie
darka z tego co piszesz to 4 miarki na 180 ml , a dwie na 90 ml także jak dasz 135 i tylko 2 miarki to będzie chyba za rzadkie byś musiała dać 3 miarki 😲 😮 🤢

gosiaczek ja mam nawilżacz firmy Eldom kosztuje ok 150 zł , ja go kupiłam okazyjnie za 50 zł i jestem zadowolona ,bardzo cichy i sama reguluję moc pary http://allegro.pl/nawilzacz-ultradzwiekowy-nu3-eldom-i1859268767.html jest jeszcze taki ładniej wygląda ale czy lepszy to nie wiem http://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-z-jonizacja-eldom-nu5-gratis-i1911953760.html
my już po spacerku, byłyśmy w mieście i przyszłam z pustym portfelem 😉

• Mamusie
Tedit ja wczoraj wieczorem jak dałam jej tego balona do rączki to pchała go do buzi i tak strasznie otwierala jakby myślała, że wejdzie 🙂 hehe ale wzięłam jej go wtedy żeby nie przebiła 🙂
ogólnie to na dzień jest chowany balonik, a wieczorem jak juz jest marudna to dostaje i wtedy wszystko przechodzi, szaleje jak nie wiem i potem pada, zasypia bez marudzenia 🙂 więc zakup udany 🙂 i jeszcze bardziej jej się podoba jak ma przywiązanego do nóżki 🙂

• Mamusie
dziewczyny, byłam dziś u koleżanki co ma 7 miesięczną córeczkę i zachwycała się zabawką:
http://allegro.pl/fisher-price-szczeniaczek-uczniaczek-polski-kurier-i1899889135.html

a tu jest filmik jak to działa:
http://www.youtube.com/watch?v=f_F-FVJKRAY

strasznie to jest fajne, chyba kupię małej na święta 🙂

mój mały dostał balona z helem. takiego szczęsliwego go nie widziałam jeszcze ...az dostał wypieków a od krzyku czkawki...trzymał balonika za wstążeczkę w ncy padł o 20 i wstał o 4 to nowy rekord :-)

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/521/70f57e493f.jpg/][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/741/70f57e493f.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

dziewczyny mój synek ma ogromnego palca czerownego u stópki :-( wrastający paznokieć...gorący ten paluszek jakby miał eksplodować :-( męża nie ma w domu...bedzie za 3 godz :-( po drodze kupi riwanol i tyle tak sie dzieje jak paznokcie dzieciaczkom twardnieją :-( tak mi go szkoda

• Mamusie
Witam

Żyjemy i po ćwiczeniach i po szczepieniach

Patryk został dziś pochwalony za leżenie na brzuszku i trzymanie główki - idzie mu coraz lepiej.
Potrzyma już z parę minutek i potem klap
Ale dostaliśmy opiernicz za chwytanie małego za ręce i podnoszenie do siadu- nie wolno
i nie może robić ostatnio swojego ulubionego "cwiczenia" - trzymania nóżek na przewijaku.

http://images39.fotosik.pl/1154/5d2df7718cbfc7d9med.jpg

Na szczepieniu też było ok, ma 7,3 kg i 67 cm - mnie się podoba że nie jest zbyt gruby

W moje dziecię coś wstąpiło w nocy i już zaczynam się zastanawiać czy mu nie zagęszczac mleka na noc, bo od 3 nocy jest pobudka ok 4 i wicie się w łóżeczku.
Obraca się, oczy jak spodki, gryzie kołderkę, "zjada" kocyk.
Pierwszą taką noc to udało się że zasnął, następną przebidował w tym wyreczku i o 5.30 było karmienie, tą ostatnią to o 4 go przewinęłam i niestety ( nie chcę tego robić wrrr) wzięłam do Nas do łóżka, dałam trochę cyca i zasnął.
Ale takie spanie z dzieckiem - masakra, cały czas się boję że go stuknę ręką
A już tak ładnie spał - buuuu do 7.30 nawet.

Napiszcie mi jak zagęszczacie mleko, bo mnie dziś pediatra wkurzyła, pytam się ją a ona mi że albo kaszką albo kupić zageszczac mleka ale jak się zapytałam ile mam mu dawac to powiedziała że mam się sama zorientowac
Mój wypija na noc tak 180-200 ml

ania1988
- ale ogląda baje, mój też uwielbia oglądac tv a najbardziej reklamy

anjaP
- wow już ząbeczki idą, ciekawe kiedy naszemu wcześniaczkowi zaczna wychodzic...

MajaCh
- filmik obejrzany, widac że lubi mizianie, mój to się przy kremowaniu śmieje.

darka
- mnie sie też te łyzeczki z HIPP-a nie podobają i wielkie takie na nie wiadomo
jakie ogromne paszcze chyba ;/

McDa87
- ciekawy filmik z balonikiem i widzę w tle tak jak u Nas nawilżacz powietrza, ech ten sezon grzewczy wrrr

megan85
- super fota, taka futurystyczna 🙂 i kolejna super - ale przystojniak z MArcela

Ja zaczynam podawanie słoiczków po 18 listopada, jak Patryk skończy korygowane 4 m-ce

Gosiaczek
apropo nawilżacza to my mamy już 3-ci sezon nawilżacz SANICO i jak dla Nas jest wystarczający, fakt żadnych cudów to on ni ma ale ważne że powietrze nawilża bo w bloku przy co jest masakra z suchym powietrzem, my mamy zakręcone
wszystkie kaloryfery, tyle co ciepło idzie z pionów a mamy 23-24 stopnie w mieszkaniu...

Nic, mój terrorysta już wyje, ostatnio robi tak - jak na niego patrzę i się z nim bawię to się śmieje i gaworzy
a jak idę to ryk jakby go zażynali...

• Mamusie
Witam wieczorkiem

Lenka urządza mi nowe atrakcje jak jest śpiąca to w ciągu dnia i po kąpieli płacze masakrycznie i ciężko ją uspokoić 😞 nawet mam takie myśli że więcej dzieci nie chcę 🤨

emilia1 dzięki za odpowiedz i pomoc 🙂

tedit a no to jak głośno chodzi to szukam dalej ale gdzieś tam wyczytałam że jak się wleje wody destylowanej to wtedy chodzi ciszej, nie wiem czy to prawda ale możesz spróbować 😉

McDa87 ja właśnie wczoraj zamówiłam tego pieska na pierwsze urodziny siostrzenicy tylko tą wersję droższą o 30zł polso-angielską http://allegro.pl/show_item.php?item=1903205075 a niech się mała uczy angielskiego 😜

wercia82 dzielny Patryczek, a co do nawilżacza to powiedz mi czy jest on cichy??

• Mamusie
Witam,

Lenka już śpi, jak relaksuje się prze redd'sie a mąż z kolega na piwku.

Mamusie, czy po jabłuszku jest luźniejsza kupka? Nie biegunkowa ale luźna bo Mała taką zrobiła i nie wiem czy się martwić. 😞

megan to może do pediatry się przejdźcie, starego to boli a co dopiero maleństwo 😞

McDa my kupujemy tego szczeniaczka chrześniakowi na roczek. Super zabawka dla maluchów.

wercia
No to z Partyka dzielny i duży chłopiec 🙂 A co do tych reakcji to moja Lenka też tak czasem ma, jakby potrzebowała uwagi ciągłej.

Wercia, bo się zaczyna świadomość mamy powoli ^^ dla dziecka jak znikasz to na zawsze ,tak rozumują maluchy 🙂 można powoli zaczynać tego uczyć, że to czego nie widać nie znaczy że znikło, bierze się kolorową miseczkę i kładzie pod nią jakąś zabawkę nie za dużą, zakrywasz i odkrywasz pomału, dzieciątko w końcu załapie ,że jak nie widać nie znaczy że nie ma, to samo z zabawą w "akuku" , pomału można zaczynać 🙂

A co do kleiku wiesz co samej najlepiej ocenić, Maksior je po 180 mleka, dosypuje około łyżkę stołową kleiku bezmlecznego, a mleczny to robię zazwyczaj o łyżkę rzadszy niż zalecają na opakowaniu, bo Maksior przez swój rozszczep dławi mi się jak jest za gęste ...

Edytko moja droga, dzwoniłaś do mnie, ale ja ledwo żyję dziś, byłam w szpitalu na chirurgii jednego dnia, na usuwaniu torbieli, zasłabłam im tam, tlen mi podawali, masakra, jaki ja stres przeżyłam, durny lekarz komentował wszystko co robił i mnie zemdliło mocno, poza tym czułam jak się ze mnie krew leje ..... no nic jestem już w domu ale nadal mam jakieś zawroty głowy, dziwne to wszystko nie wiem czy przez stratę krwi czy stres, w końcu nie znieczulali ogólnie a jakieś takie brewerie mam ... w każdym razie oddzwonię jutro jak będę już na siłach , wybacz mi kochana ☺️ ☺️
A co do jabłuszka... owoce zazwyczaj rozluźniają kupki, jabłko zwłaszcza, a w dużej ilości strasznie "gazuje" jelitko, marchew zestala kupale ... także balansuj 🤪 🤪
wiesz co w paczuszce Hippa jest malutka książeczka przy każdym produkcie napisali jak wpływa na stolce, warto tam luknąć , a jak nie masz, pytaj posprawdzam 😉

• Mamusie
Gosiaczek - jak dla Nas to dźwięk nawilżacza jest ok, tzn, troszkę buczy i słychać bulgotanie wody trochę ale dźwięk nie jest intensywny, my i Patryk normalnie przy tym nawilżaczu śpimy.

Kiniek - wypróbuję tą metodę, widocznie moje dzieciątko tak uważa, że na zawsze znika Mama.
Wspominałaś coś o książce "Język niemowląt" - to z tego to wiesz? Chyba się zaopatrzę, na Allegro pewnie 😁
Będę musiała zaopatrzyć się w ten kleik bo dziecię widocznie głodne się robi w nocy.

• Mamusie
wercia nawilżacz nam też wystarcza, a musiałam już kupić jak byłam w ciąży bo miałam wiecznie problemu z gardłem i laryngolog poradziła zaopatrzyć się w nawilżacz 🙂

Gosiaczek a to ten piesek wszystko mówi w dwóch językach, czy tylko opis na ciele?? daj znać potem czy warto go kupić dwujęzycznego 🙂 kupię małej na święta, dostajemy z pracy na mikołaja 70 zł na dziecko ale musimy przedstawić fakturę co kupilismy więc kupie szczeniaczka 🙂