Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
wercia82 no ja też ostatnio przy tv usypiałam ale dzisiaj już bez tv w sypialni ale z projektorem małą sama zasnęła tylko parę razy musiałam podejść i smoka wcisnąć, zobaczymy jak będzie spała 😉

Wy tak piszecie o tym Bebiko a ja narazie to boję się małej mleko zmieniać bo znowu będzie coś nie tak 😮

A ja Mi jak miłość nie oglądam za to na Wspólnej ale z racji tego ze muszę popracować i położyć się wcześniej spać to tv i dla mnie poszedł w odstawkę 🥴

emiliaeem zdrówka dla Olusia 😘 a mnie też głowa boli ale to pewnie ze zmęczenia i niewyspania, może jutro jak wstaniemy będzie o niebo lepiej 😉

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Gosiaczek jak dobrze, że wszystko ok 🙂 Buziaki dla Lenki.

emilieem dużo zdrówka dla Olusia.

emilia jutro do nas ma przyjść szczeniaczek to też Ci powiem jak Lenka reaguje 🙂

Lenka już śpi, padła jak mały pelikan. Nie spała od 15:20. Zauważyłam, że jak nie śpi przed snem nocnym to od razu zasypia...już 3 nockę przespała całą. Zobaczymy jak dziś.

Te bóle głowy to chyba jesienna pogoda. Niby ciepło a mimo to trzeba uważać.

Kinek
jak się czujesz? Jak Maksiu? Dziś dałam Lence gruszkę z Hippa 😁

Hejo Kobiety

ano ja się mam dobrze - fizycznie, psychicznie siadam, Maksior klocka męczy i męczy , przepajam Go juz wiecej i odstawiłam na razie kleiki, powinno być lepiej ale na efekty trzeba czasu,a daje popalić ostro 🤢

No a poza tym jakoś dni mi mijają szybko , pamiętam jak to się weekend zaczynał a tu już wtorek niemalże ehh , zanim się obejrzę Maks na studia pójdzie 🙃 🙃 🙃

Lecę spać bo chyba mam zwarcie w obwodach przez ten ciężki dzień, brej nocki 😉

• Mamusie
McDa87 jak już pisałam to kwestia wyboru różnica u mnie w sklepie jest taka szczeniaczek dwujęzyczny 180 a ten drugi 159 jakoś tak a ja kupiłam za 133 na allegro, ogólnie jest zarąbisty iuż sie dzisiaj nim bawiłam 🙃 Lence nie kupuję będzie się nim bawiła u cioci a ja z czasem kupię jej jakąś inną zabawkę edukacyjną bo one i tak są od 6 miesiąca tak jak ten szczeniaczek 😜 a poza tym doszły do mnie słuchy że siostra jakąś taką zabawkę chce kupić Lence 🤪 🤪 🤪

Dobra zmykam spać 😘

• Mamusie
witam wieczorkiem 🙂

u nas wszystko dobrze, Weronika obsypana po trzydniówce więc się cieszę bo to na pewno było to 🙂

Kinia super że już dobrze się czujesz fizycznie bo psychicznie przypuszczam że ciężko 😞 ale Ty silna babeczka jesteś i dasz sobie radę 🙂 🙂 🙂

Gosiaczek super że z Twoją Lenką dobrze 🙂 🙂 🙂 bardzo się cieszę.

Co do szczeniaczka my mamy polskiego bo osobiście uważam że Maluchy na naukę języka mają jeszcze czas, ale to tylko moje zdanie.

Emiliaeem
zdrówka dla Olusia!!! a chce Ci pić pulmeo?? jeśli tak, to dobry zawodnik z niego 🤪 🤪 🤪 próbowałaś kiedyś ten syrop????

• Mamusie
😘 Hey laski 🙂
U nas nocka przespana , kupiłam wczoraj kleik kukurydziany bo czytałam i rozmawiałam dużo na ten temat , że właśnie kukurydziany nie powoduje wzdęć i nie nasila ich jak śa i nie powoduje zaparć a to wazne 😉 u mojej nuny 🙂 dosypałam jej do 60 ml 1/3 łyzeczki na noc a wczesniej tyle samo do roztworu mleka 200 ml szamała ,ze hohohoh.
Dziś rano do 200 ml mleczka dodałąm jej miarkę ( ta co jest w mleczku) wszamała 200 ml 🙂
oby nic jej nie było to właczę kk na noc 😁
Co do szczeniaczka uczniaczka to postanowiałam naciągnąc teściów na zakup dla ukochanej wnusi i bez oporów kupia hihihihihi. Wiem ,z e jest fajny i przydatny, wesoły bo kumpela ma i jest zadowolona.
Wczoraj miałąm smutny tel. kolezanka jest w szpitalu z synkiem bo maja domek i schody wyłożone kafelkami ale one sa zawsze zastawione a Filipek ( 12 miesiecy) chodził w chodziku i sam odsynał wóżek i spadł , uderzajac z całej siły o obudowę chodzika . Babcia w super reflesem zrobiła tyle ile mogła wiec w locie złapała go i uderzył w chodzik a nie w podłoge. Akle on jest drobniutki bo ma roczek a waży 7700 g, ma problemy z krwia - bardzo mu krzepnie i u nas w szpitalu w Inowrocławiu nie zrobili mu tomografu bo powiedzieli , ze sie boją dać mu znieczulenie do badań i wysłali karetką do Bydgoszczy. Koleżanka zryczana , warunki dla matki z dzieckiem 😠tak to sie nazywa spanie obk łożeczka na krześle . Zostawiają go na 3 dni obserwacji bo nie am pękniecia czaszki ale duze prawdopodobieństwo , zę ma wstrząśnienie mózgu. Jak to usłyszałam to sama sie poryczałam . 🥴
Wiec życzę Wam dzieciom zdróweczka na dziś i uśmiechu - cieszmy sie każdym dniem 😘

• Mamusie
hej kobitki 🙂

znów żle się czuje to ta jesień niby ciepło ale.......no i gardełko zawalone ech 😠 Natalka tez coś częściej kicha i pokaszluje 😞obserwuję ja jak nie będzie poprawy to się jutro przejdę do lekarza 😉

Kinga cieszę się, że ze zdrówkiem już ok 🙂

gosiaczek dobrze że Lenka zdrowa 😘
wercia mam nadzieje że bebiko będzie ok bo inaczej mąż mnie zabije hehehe

Emilia jak Oluś ,mam nadzieje że jednak na oskrzela nie pójdzie, zdrówka 😘
    monia66.... smutne to co napisałaś o tym chłopczyku, masz racje na takie kruszynki to trzeba mieć oczy szeroko otwarte ,życzę chłopczykowi szybkiego powrotu do domku i dużo zdrówka 😘
monia66... ja już kupiłam kleik ryżowy , ale będę dawała tylko raz na noc mam nadzieje że kłopotów z brzuszkiem nie będzie , a ten kukurydziany też jest po 4 miesiącu ?

• Mamusie
Witam

Nocka może być Lenka obudziła się tylko o 4 na jedzonko a potem przed 7 🙂

asiula83 super że u was wszystko dobrze 😁

monia biedny dzieciaczek, dużo zdrówka dla niego 😉 A co do teściów pewnie niech rozpieszczają wnusię 🙂

emilia nie daj się chorobie, dużo zdrówka dla Was 😘

• Mamusie
Witam

U nas wszystko ok wczorja 1 raz malego wzielam na dwor bez wozka na rekach przeszlismy sie kawalek po ulicy jak on sie patrzyl do gory interesowal go slup wysokiego napiecia i gadal sam do siebie

Powtarzam moje pytanko do Majachpolecila bys ta mate??no aukcja konczy sie za 2 dni a narazie stoi za 80 wiec sie oplaca

Nocka inna niz zwykle mialam pobudke o 6 zlitowalam sie dostal mleko i spalismy do 8 ehh ta zmiana czasu zle wplywa na mojego synka

Oj biedny chlopczyk wiem co to jest byc w szpitalu choc maly sie tym nie interesowal mu bylo jedno byle go nie dotykali

Trzymamy kciuki za chore dzieciaczki

Tak mysle co temu mojemu kupic na mikolaja i na gwiazde widzialam w auchanie tego Szczeniaczka uczniaczka i moglam go dotknac a tka myslalm nad garnuszkiem klocuszkiem moja kuzynka kupila na allegro dzis widzialam po 25 zl tylko niby to nie jest orginalny bo nie ma znaku firmy FP ale pisze ze to z tje serii a moja mama powiedziala ze kupi malemu mate

Nio coz spadam bo u nas chyba tez przyszedl ten czas ze dziecko mysli ze cos znika na zawsze ten palak od lezaczka mu sie spodobal jak go trzymam a on sobie lezy na lozku i ryczy jak go zabieram

• Mamusie
darka ja też wczoraj byłam z małą na dworze bez wózka 🙂 fajnie było tylko te 7kg to czuć jak się troszkę ponosi hehehehe

gosiaczek wypiłam teraflu na noc następne i musi przejść 😉

emilia te uśmiercenie Hanki to jakaś porażka walnęła w kartony hehehehe już w radio zet się śmieją 🤪 no ba impra w pierwszej miłości to pierwsza klasa 🤪

• Mamusie
Hej hej 🙂

Oli gaworzy, katarek ma,ale chyba już delikatnie mniejszy 🙂

Emiluś Ty 7 kg, a ja prawie 9!!! 🤪 Ręce wypracować idzie nad moim Klockiem 😁 A jeszcze ten mój nieszczęsny kręgosłup... 😮
A weź z tym M jak miłość 😁 Porażka na całej linii 🙂 Chyba flaki się Hance pourywały od taaakiego uderzenia 😁 😁 😁 Zdecydowanie lepiej wyglądałaby śmierć przez chorobę... 🤨 No ale cóż... Ja ewentualnie mogę wyreżyserować Mamuśki 😁 c.d.

Faktycznie święta za pasem 🙂 Ciekawe czy do mnie Mikołaj przyjdzie??? Naprawdę byłam grzeczna... ☺️
Nawet obiad dziś ugotuję 🙃

Zmykam, do później 🙂

• Mamusie
emilia1 kochana ja dałam popłudniu wczoraj nuny 1/3 łyżeczki , żeby sprawdzić czy nic złego sie po nim nie dzieje - i nic nie było , wiec dzis rano znów na próbę dałam miarkę od mleka i super , poprykuje juz mniej, kupe walneła , że hohohoho 🤪 , czyli na chwilę obecną jest dobrze i zacznę jej dawać na noc i ta zmiana czasu troszke pochrzaniła u niuni .
Piszecie o " M jak miłość" co za śmieszna śmierć - badziewiasta jakaś , obrarzenia wewnętrzne , tyle czekania na wypadek a tu ....
emiliaem dobrze , że Olunio juz troszkę lepiej 🙂
zdrówka i jeszcze raz zdrówka wszystkim chorowitym 😘
spadam na spacerek z moim skarbem bo juz opowiada do karuzeli i mnie zwołuje 🤪 😁 😜

Garnuszek klocuszek to chyba najpopularniejsza zabawka jaką znam dla dzieci od 6 miecha ... sama się zamierzam zaopatrzyć, pamiętam, że córa miała podobne z literkami i uwielbiała się tym bawić także uważam, że to świetna zabawka wspomagająca rozwój 🙂 Poza tym Maksior dostał już na 6 miech klocuszki sensoryczne z FP , też byłam tym zainteresowana, zobaczymy jak Go zaciekawią. Poza tym uwielbiam klasykę, bączki, obręcze nakładane na pałąk, kręgle dla dzieci choć to można równie dobrze z pustych plastikowych butelek zrobić, to wszystko wspaniale stymuluje 🙂 Teraz wybór mamy taki, że hej, a połowa z tych zabawek jest zbędna, bo blokują kreatywność dając gotowe rozwiązania, kilka jak najbardziej, a dalej najlepsze będzie myszkowanie po szafce w kuchni, platikowa micha, drewniana łycha to dopiero będą zabawki ! 🤪

My dziś na 16 mamy okulistę, bo to kurde 5 miech już, ale terminy mają nieziemskie, poza tym druga wizyta u ortopedy nam przepadła i muszę na nowo małego zapisać ehh wciąż nie mam siły przebicia na linii i się dodzwonić nie mogę ;/

No nic Mamusie zmykam, bitki jeszcze na mnie czekają, miłego dnia 😉

• Mamusie
Kinia jestem tego samego zdania 😁 Moją najlepszą zabawką z dzieciństwa była blaszana micha i drewniana łyżka 🙂 Ba... Nawet potrafiłam na niej wystukać zajebisty przebój ,,Zginęła kiszka"!!! 🤪 🤪 🤪 A konkretnie ,,Jejeła kika" moim dziecięcym językiem 🙃
A teraz co? Mąż proponował mi występ w Must be the music w repertuarze ,,O mój rozmarynie" 😁 Taka kreatywność się we mnie wyrobiła ☺️
I bez zabawek interaktywnych dałam sobie radę 😁

• Mamusie
no my już też po spacerku 🙂 pogoda wiosenna super 🙂

Natalia wciąż kicha i pokaszluje ale to taki suchy kaszel nic tam nie słychać więc przeczekam jeszcze zobaczę jak minie nocka , słychać tylko że są gluty ale nie chcą wyjść frida ich nie widzi hehehe

Dziewczyny te które prowadza auta uważajcie na KARTONY 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
emilia1 fajna ta zabka tez ja widzialam jak dzis rano szukalam chyba teraz wszystkie szukaja prezentow dla naszych maluszkow ja widzialam tez pieseczka uczniaczka czy kroliczka juz nie pamietam

Hee nio jasne teraz bede uwazac na kartony nie ogladma M ale wczorja specjlanie chcialam zobaczyc i jak zobaczylam koncowke to nie moglam uwierzyc jakie z tego zrobili cyrk przeciez ona tylko odchodzi a nie umarla naprawde, nawet takiego pozegnanania nie zrobili jak umarl na serio ojciec łukasza i ojciec piotra i pawla ehhh to juz tasiemiec z serii Moda na Sukces Hanka zmartwychwstanie za 30 odcinkow hehe

• Mamusie
Dziewczyny pomóżcie mi, bo się troszkę skołowałam... 🤨
Chodzi o urlop macierzyński, który kończy mi się 15 grudnia. To będzie pełne 20 tygodni. A chciałabym z Małym zostać jak najdłużej... Czyli mogę złożyć wniosek o dodatkowe 2 tyg.? Czy te dodatkowe 2 tyg. są już wliczone w te 20??? Bo w końcu nie wiem czy macierzyński to 18 podstawowe i 2 dodatkowe, czy 20 podstawowe i 2 dodatkowe ☺️

• Mamusie
emiliaeem to jest tak 20 tygodni podstawowego macierzyńskiego + 2 tygodnie dodatkowo i trzeba pisać wniosek o te dodatkowe 2 tygodnie 😉

emilia fajne te zabawki ja mojej małej też coś kupię no ale sama nie wiem co mam czas 😜 ale mąż się śmieje że ona ma jakieś święto dość często bo jak tylko jestem w sklepie to coś jej kupuję ☺️

• Mamusie
Witam po weekendzie 😉 z lekkim opóźnieniem ale jestem i ja 😉

Kiniek TeditDarka Wercia MajaCh jak Wy dajecie dzieciaczkom to nowe jedzonko ? Chodzi mi o to czy traktujecie np obiadek z marcheweczki czy zupkę jako osobne danie?? bo mojma córa zjada pół słoiczka i dalej jest głodna...całą butle potrafi potem wsysnąć 😮
a i jeszcze jak robicie same te obiadki ??? zaopatrzyłam się w blender ale nie wiem jak sie za to wszystko zabrać 🙃 i kiedy podajecie to jedzonko? ( o jakiej porze dnia)
aa i kupiłam jeszcze kaszkę ryżową z banankiem 🙂 dajecie dzieciom coś takiego ??

bardzo proszę o odpowiedź :*:*:**: buziaki ;*

Gosiaczek super że z Twoją Lenką wszystko dobrze
Moniu biedny ten dzieciaczek..jak to niewiele potrzeba ..i tragedia gotowa

• Mamusie
Ania1988ja zwykle starm sie tak by jeszcze to nie bylo jako osobne danie co najwyzej przedluzam pore karmienia o godzine czyli daje malemu 1,5h-2h po butli obiadek i potem albo daje mu za 1h albo za 2h w zaleznosci on sam sie upomni o to jedzenie wczesniej czy pozniej narazie go przyzywczajam i jak dla mnie to sa chyba za male porcje by dac to jako osobny posilek jak maly skonczy 5 miesiecy to powoli bede dawac mu wiecej i wtedy traktowac jak normlany posilek a jesli chodzi o godziny to jest to ok 12-13 nie pozniej
Ja dawalam kaszke dopoki nie wiedzialam o skazy i byla to mleczno-ryzowa z bananami i zwykla nio i kleik a teraz to stoi bo mi nie wolno
Jesli chodzi o samo robienie to zaopatrzylam sie w blender ktory mial w zestaeie takie osobne pudelko i tam wkladam to jedzonko i mi o wiele lepiej miksuje niz ta glowica z blendera bo ta glowica albo ja zle to robiliam albo co ale nie wszystko bylo dobrze zmiksowane

hejka emiliaeem co do paznokci jak maly bedzie spal to pilniczkiem mu paznokcie wykończ nie będą ostre z czasem będą twardsze i będzie lepiej. Bylam z Marcelem na szczepieniu i znow plakal boze jak ja tego nie lubie!! nie wiem czemu ale bylam az zla na biedną babke ktora mu podawala szczepionke hehe ☺️ emiliaeem dokarmiasz czymś Aleksa czy tylko na cycu...i mam pytanie odnośnie piersi czy masz dalej nabite? ja majm luzne i ciągle sie boje że go nie wykarmię ale lekarka mowila ze nie ma takiej mozliwości a ja sie faszeruje specyfikami na laktacje. Mały marudny po szczepieniu i to bardzo...dzisiaj bylismy na ognisku z rodzicami i moim bratem i bratową oni maja synka o 3 miesiace starszego od Marcelka...Marcel robi co 2 dni kupe ale mega kupppa...poza tym wszystko ok tylko ja jak zwykle sie zadręczam wagą moją bo nic nie zeszłona dodatek zaczelam chodzic tylko w dresach i rzeczach ktore zakrywaja moją dupe i uda masakra. U dentysty nie ciekawie okazalo sie ze w ciazy doszlo do odwapnienia organizum i moje zeby sa popsute od srodka...mam pelno kanałówek. poza tym dzeń leci za dniem...poczytam co tam u was jak bede miala chwilke czasu bo mam super duzo do nadrobienia