Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
jak dla mnie to do ciebie, ale spostrzeżenia są rożne,.Za to mój tatuś stwierdził ze mała do szefa mojego męża podobna ,az usiadłam , mnie zatkało,oczy wywaliła i się pytam go czy dziś dobrze się czuje cóż to za insynuacje , on mi na to ze żartuje, ale jak by się tak bliżej przyjrzeć....

dobranoc

• Mamusie
i ja witam pierwsza 🙂
u nas nocka tragiczna! spała do północy a potem chyba co pół godz wstawałam 😞 kilka razy płakała w nocy jak nigdy, ja już nie wiem czy to te zęby czy co....
dawała któraś czopek na noc przeciwbólowy? zastanawiam się czy nie spróbować, może będzie spokojniej spać....

• Mamusie
Hej 🙂

A u nas cała nocka przespana, pobudka na mlesio dopiero o 6.20.

McDa ja dawała Efferalgan (nie wiem czy dobrze napisałam) w czopku na noc,jak Olek płakał nam przez sen. I o dziwo pomogło. 🙂 Raz nie zaszkodzi- spróbuj.

AnjaP 😁 zostałam rozwalona podobieństwem z samego rana 😁 U nas to zależy kto porównuje- wg Teściowej Olek to czysty tata 😁 Niech się cieszy 😁 Ja jej przycinam,że inteligencja po mnie 😉 I kobitka wkurwa łapie 😁

A u mnie bóle się rozkręciły i chyba dziś pojadę na prochach ☺️ Zdycham- dosłownie 🥴

• Mamusie
I ja witam

Ja na moment z racji że mam dwa projekty do zrobienia "na wczoraj" zajrzę dopiero wieczorkiem 🤢

Nocka ok butla była o 2 i 6 rano Lenka wstała o 7.30 🙂

McDa co do czopków nie wiem nie dawałam nigdy ale jak zapytałam sie lekarz co dać na ząbki to powiedziała że Ibufen w syropie no ale co lekarz to inaczej 😉

Miłego dnia 😘

Witam was
McDa jeśli ona maruidzi na zęby to pewnie, że daj jej czopek i zobaczysz co bedzie się działo. Mi kiedyś lekarz powiedział, że czopek dziecku złagodzi ból, po co ma się męczyć. Jak nas boli coś to od razu sięgamy po tabletę, żeby sobie pomóc a dziecko tak samo cierpi więc spróbuj.

• Mamusie
I ja mówię dobry 🙂

U nas nocka tez ok mleczko dopiero o 2 🙂 tylko maluda o 5,27 stała już w łóżeczku i wołała eeeeeeeeeeeeeee 😉 Także o 7 miałam już poodkurzane i nawet po pieczywo świeże poszłam , bo syn ma rekolekcje i chodzi na 9 to został z mała a ja wyszłam 😉 Teraz śpi a jak wstanie to wybieram się blok obok na ploty do kumpeli 😜

McDa87 ja jak ci już wcześniej pisałam przechodziłam to samo , nawet wolałam ja przebudzić i oglądała bajki godz i dopiero zasnęła. Ja dawałam na noc na przemian3x raz niurofen i 3x te czopki vibu ..... coś takiego nie pamiętam nazwy te na ząbkowanie 😉

emiliaeem to się wyspałaś, ja tez czekam na ta chwile co pobudka będzie tylko rano 😉

gosiaczek to milej pracy , żeby lenka była grzeczna 😉

Emilia 1 to niezła jesteś 🙂) ja potrafiłam czasem o 8 odkurzać , ale żeby o 7? 🙂) 🙂) u nas nocki teraz fajne, raz albo 2x cyc, butli w nocy nie chce dawac. pobudkę mamy o 6 🙂) tak więc córkę fajnie do szkoły wyprawię nawet z mężem zjeść śniadanie zdążymy razem 🙂) także ma to swoje plusy.

dziewczyny byłam wczoraj u swojego gina i namawiał mnie na wkładkę domaciczną tzw spiralę. Mówił, że super metoda, na 5 lat spokój. Koszt co prawda duży bo 1600 zł, ale i tak się opłaca. (póki co, zanim się zastanowię, mam receptę na tabletki cerazette)
Nie wiem co mam robić, zrobiłam sięjak bojąca, zę nawet gdybym brała tabletki to i tak chyba używalibyśmy prezerwatywy i z wkładką pewnie byłoby tak samo. Wy też macie takiego starcha w tyłku? i zabezpieczacie sięna 10 sposobów? no gdybym miała jedno dziecko to nie byłabym tak strachliwa, ale w obecnej sytuacji to już nieco inaczej to wygląda, dwójka mi wystarczy.
Słyszałyście cośo tych spiralach?

• Mamusie
Witam!!!

Nocka u Nas standard - butla ok 23 i spanko do po 6 🙂
Rehabilitacja zaliczona
Pogoda jak na razie super, chociaz widze ze zbieraja sie chmury

Ech ja tez roboty pelno, o praniu nie wspomne bo nie mam miejsca a tak strasznie chcialabym nastawic 3 pralki na raz a tak to upstrzony "salon" suszarkami z praniem caly czas - co sciagam jedne to wieszam nastepne

• Mamusie
Witam w ten piękny dzionek.

U nas pobudka o 6:30, ale Lenka już drugą noc całą przespała. Oby tak dalej. Teraz tnie komara.

anjaP super płaszczyk 🤪

monia mój gin powiedział stanowczo NIE na spiralę. Powiedział, że on mi nie założy za żadne skarby. Poza tym moja ciocia miała spiralę i strasznie krwawiła oraz .... zaszła w ciaze i mamy kuzyna! Także się zastanów. Co do ceny to też wygórowana...za 800 zł u nas.

emilia no to poszalałaś...ja już poprałam i poprasowałam 🙂

acha...sprzedaliśmy wózek za 700 zł...teraz na weekend jedziemy po fotelik 🙂 akurat Lenka w sobotę kończy 9 msc 🤪

dziewczyny pozniej Was doczytam bo padam... 😞
Meksyk mielismy dzis .....od godziny 00.00 sie zaczelo tak plakala,ze nie moglam jej uspokoic, zasnela ze mna i odlozylam ja do lozeczka 15 minut i znow....a wogole to kupka tez nocy byla,myslalam,ze od tego plakala, ale malo tego...pozniej katar nieziemski. Nie mogla noskiem oddychac,chrapala jak stary chlop po przepiciu i tak budzilam ja co 15-30 max minut zeby sciagnac konkretne gluty.
i wiecie co!!!! dzwonila do mnie wlasnie kolezanka i uswiadomila mnie ,ze za macierzynski moge odebrac hollidaya bo oni to licza jakbym pracowala !!!! cudownie bo kasa potrzebna ide dzis walczyc !!! az mi sie humor poprawil mimo zmeczenia
od rana namachalam dwa prania juz sie susza w ogrodku ,mam zamiar dzis w ogrodku swoja droga pogrzebac jesli mala bedzie sie dobrze czula.Czekam teraz na Michala i ide do agencji..
To sa skurw....co? nikt Ci nic nie powie,ze masz platny urlop .....ile oni na naszej niewiedzy zarabiaja to szok.

• Mamusie
Monia moja ciocia miała spiralę i ma z niej dwie córki 🙂 miała dwóch synów pełnoletnich i teraz ma rok po roku dwie córeczki 🙂 także zastanowiłabym się czy warto wydawać tyle kasy 🙂
co do strachu to ja miałam tak samo przed ślubem, mimo że brałam tabletki, potem miałam krążek to i tak mąż musiał używać gumki 🙂 dla pewności 🙂 hehe teraz już się nie boję, używamy tylko gum i to nie od początku ale i tak jeszcze okresu nie miałam więc chyba nie zaszłabym w ciążę 🙂 a jak co to nic by się nie stało bo i tak jesczze planujemy 🙂 ale wolałabym poczekać ze 2-3 lata 🙂 muszę się przyczepić teraz w nowej pracy 🙂

a poza tym mi już też drugie pranie sie suszy na balkonie i trzecie się pierze 🙂 robiłam porządki w szafie i zebrała się duuuża kupa do prania! ale teraz piorę rzeczy paulinki 🙂

• Mamusie
maja daj spokój ja na swój porodowy czekałam 10 miesiecy, i q... musiałam isc osobiście i sie upomnieć, dopiero wtedy sie ocknęli ze nie zapłacili
eemilaem dobrze ze to tylko tata tak swoja opinie wyraził na temat do kogo mala jest podobna ,bo w innym przypadku zaczęła bym sie martwic o moja reputacje, a tak to tylko kupa śmiechu była. swoja droga nie moge sie juz doczekać kiedy uściskam tego dowcipnisia i mamusie tez

mi tez wasze zakupki sie podobaja, i zebym w polsce mieszkała to po alegro bym non stop buszowała

NO ALE sie nie rozpisuje bo w pracy jestem, dzis na kompie i chwila przerwy z kawa , ale zaraz znowu do klijenta, JESZCZE TYLKO 5 MINUT 🤢

Hej Kochane
ale smarujecie, nie mam kiedy czytać ! ):

Emiliaeem -ale masz już kawał chłopaka 😁 jest śliczny ,a wózek też bardzo ładny my po staremu jedziemy na spacerówce z jedo fyna,choć miał niepochlebne opinie, mi odpowiada, koła wielgachne po piachu ładnie się jeździ 🙂

Wercia co do Międzywodzia popieram!! córa była w zeszłym roku na wakacjach ,polecam też Międzyzdroje, ale oblegane nieziemsko 🙂
Od nas też dla Patryczka sto lat z okazji 9omiesięcznicy 🙂 ☺️

Dziewczyny a używacie dla dzieciaczków szlafroków ? bo ja dostałam jakiegoś chopla na szlafroki

Tilii zdrówka dla dzieciaczków !!

Gosiaczek to tak jak u nas, braki ciuchowe, nasze maleństwa robią się duże 😁 ale kupowanie ciuszków dla dzieci to taka radocha,choć dla dziewczynek macie zdecydowanie większe pole do popisu 😜

MajaCh żerują na niewiedzy jak wszędzie,ale walcz o swoje !!!

McDa zazdroszczę balkonu !!! zwłaszcza jak się ciepło robi ehh

U nas nocka standard 21-7 , przewijanie i przykrywanie, bo on kładzie się w poprzek łóżeczka na kołderce i marznie ,o 8 dopiero śniadanko . Ostatnio z uporem maniaka powtarza "wewe,wewe" cokolwiek to ma być 😮 no i uwielbiam wchodzić do pokoju i słyszeć "hej" szybko załapał powitanie 🤪 a tak to nie gada nam, no ale jeszcze się nasłucham z czasem 😆 choć mama mógłby już mówić ☺️ ☺️ ☺️
Dobra mykam dziś znów mamy awarię w kibelku i czeka nas walka ...gówniana walka w sumie eh

• Mamusie
hehe widzę ze wszystkie pranie robimy 😁

Kiniek co do szlafroku to mam dwa oba dostałam jeden jest na teraz ale nie używam bo małą kąpię w pokoju w wanience a drugi na 9-12 wiec jak już Lenkę będę kąpała w łazience to wtedy będę jej szlafroczek zakładała 😉

Lenka nie współpracuje i nie mogę się wziąć za projekty 😠 a koło 14 idziemy na spacerek 🙂

• Mamusie
Kiniek - my też mamy FYN-a - jak dla Nas rewelacja i super sie prowadzi a co do opinii to więcej miał na + , z resztą wg Nas to na pewno jest lepszy od Tako
przez te wielkie śniegi co były spokojnie przejechaliśmy ( z zablokowanymi kółkami ale jechał)
w gondoli mieści się do teraz ale w koncu wmontowalismy spacerówkę i nadal Rozbojnik śpi w wózku w ciągu dnia 😉

Międzywodzie jest bardzo ładne, fakt my byliśmy tam w październiku także tłumów wtedy nigdzie nie ma ale jeśli chodzi o plażę to była super
Jeszcze np. Pogorzelica - całkiem ładna plaża, bardzo dużo lasów

• Mamusie
my juz po plotach 🙂Ale zimno dziś , wieje strasznie ze spacerku nici , a rano takie spodnie licytowałam i wygrałam http://allegro.pl/spodnie-74-monhini-i2203899791.html 🙂

tedi super ,że udało ci się sprzedać wózek i że Lena noce przesypia 🙂

monia321 a co tam 7 to już dzień i można odkurzać 😉 Moja szwagierka zakładała teraz spirale i zapłaciła chyba 300 lub 500 zł ze spirala i kumpela tez będzie wymieniała po 5 latach i tez w tej samej cenie 😉 Ja też się zastanawiam bo dwójka dzieci mi wystarczy, ale na razie jadę na tabletkach 😉

gosiaczek dasz rade 😉

Maja ojjjjj to się Zuzia zakatarzyła bidulka i super ,że kasę dostaniesz, też by mi eis tak znikąd przydała , ale tu w Polsce to możesz tylko kopa w dupę dostać 😉

kinga ja wczoraj na allegro oglądałam szlafroki RÓŻOWE 😜 cudne, ale nie wiem czy praktyczne.Raczej chciałabym ,żeby po kąpaniu szła spać , a nie paradowała w szlafroku 😉

• Mamusie
tak, my właśnie wróciłysmy z podwórka 🙂ale nie byłyśmy na spacerze tylko siedziałyśmy i grzałyśmy się na słoneczku w ogródku 🙂

Kiniek ja mam szlafroczek dla małej bo dostała ale on chyba jeszcze duzy jest, mi się wydawało że tak na roczek, ale dobrze że przypomniałaś muszę popatrzeć 🙂 bo w sumie przydałby się jak małą niosę z łazienki to zawsze zawijam w kocyk a w sumie mogłaby być w szlafroczku 🙂

Emilia śliczne spodnie 🙂

Wercia i Kiniek dzięki za opinie, poszukam też coś w Międzywodziu w takim razie 🙂

dziewczyny a Wy kapiecie jeszcze w wanienkach?? bo ja mam małą i już się Paulinka do niej nie mieści i od tygodnia kąpie się ze mną w wannie 🙂 ale ma raj jak tak dużo wody 🙂 ale zawsze jest płacz jak trzeba wychodzić 🙂

My juz po spacerku, ale wieje nieziemsko myślałam, że mi zdmuchnie wózek więc niedługo byłyśmy.

Piszecie o kosztach tej spirali, to co ten mój oszalał 1600 zł? chyna jakąś "amerykańska" zamawia 🙂) zgłupiałm teraz . Póki co wystarczała nam prezerwatywa bo i takj planowaliśmy drugie dzecko, ale teraz 🙂)

• Mamusie
Moje Ole padło... ☺️ Na dworze wieje,mało głowy nie urwie 😮
Wczoraj na mieście nie miałam siły iść pod wiatr,a w odwrotkę tak mnie huragan popędzał,że o mało obcasów nie zostawiłam w chodniku 🥴

Monia321 ja tam jadę zupełnie bez zabezpieczenia 🙂 Niby prezerwatywy awaryjnie leżą w szafce,ale nie korzystamy... ☺️ Jestem eko 😁 😉

Emilciu a Ty znów na aukcji 🙃 Gatki fajne,aczkolwiek ja preferuję te bardziej zwężane u dołu 🙂 Tylko niestety takowe nieczęsto spotyka się w ciucholu,a szkoda ☺️ Pozostaje niezastąpiony H&M 🙃

A co was tak na pranie wzięło? 🙂
Mi dupsko ciąży,a tyle roboty... Okna pomyć, zimowe kurze wygrzebać... 🥴 Chyba pójdę z L4 na L4 😁