Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Tedit pisała o jedzeniu. Moja ma na razie 2 dolne ząbki i boję się jej dawać chleb czy bułki, choć ona bardzo chętnie by jadła. Boję się, że się zakrztusi. Tedit a jak ona ci zjada surówkę z marchw i jabłka? w całości? umie już jak gryźć?

Ja daję rano butlę z mlekiem (ok 150), potem na drugie śniadanie też mleko (około 100), bo mało wypija, potem obiadek (już teraz nasz domowy, ale trochę rozdrabniam) , deserek i około 17 mleczko(około 100) i przed snem około 20 też mleczko ( 150) . w nocy tylko cyc, butli nie chcęjej uczyć pić w nocy.
eraz chce jej wkrótce zrobić jajeczko na parze i fajna byłaby bułeczka, ale nie pogryzie i trochęsię boję.

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ja daje teraz tak:
1. mleko - 210
2. owoce z ok. 2 łyzkami kaszki z glutenem
3. obiad słoiczkowy z połową żółtka co 2 dzien
4. kaszka na 180 ml mleka
5. mleko - 210
6. mleko - 180

U Nas jest zazwyczaj tak:
jak nie spi do poludnia to ok 11 owocki i potem obiad 13-14
a jak spi to obiad zazwyczaj ok 12 a owocki ok.15

Dzis cyrkowal to zjadl o 11 owoce i po 12 obiad i do teraz spi

aha i mimo juz prawie 8 miu zebow bułką sie dławił ale opanował już sloiczki z "grudkami" 🙂

• Mamusie
u mnie tez króluje mlesio , bo jak wypije te 120 to wiem ,że najedzona 😉 daje obiadek kurcze nie dałam jeszcze żółtka 🥴 😲 i owoce ze słoiczka. Nie chce jeść moich obiadów , zrobiłam rosół z indyka i nie zjadła, jedynie co po memla to chleb z masłem i parówkę ale baaardzo mało 😉 Tak o 9 daje danonka lub bakusia lub inny serek , ale co 2 dzień bo rzadkie kupy są 😉

• Mamusie
My już po spacerku po godzinie już mnie tak przewiało że miałam dosyć ale Lenka spała wiec spacerowałam dalej i po 1,5 godziny wróciłyśmy do domu. A Lenka dzisiaj pierwsza drzemka nie całe 10min a druga 1,5 godziny 😜

monia jeszcze dzisiaj Lence zakładałam ta opaskę i nawet jej nie uciska więc nie wiem dlaczego twoja jest za mała 🤢

tedit teraz ważę 56kg a przed ciążą 58kg i to mi odpowiadało a że mój brzuch nie jest jeszcze taki jak chcę to ćwiczę dalej ale nie chcę już tracić kg 🤔 Co do tego co daje małej to niewiele ja ze wszystkim teraz spokojnie ale biszkopta, herbatnika czy flipsa to daje a tak to deserki, obiadki, kaszki, mleko 😉 Zastanawiałam sie nad jabłkiem ale się boję o jej brzuszek 😮

emilia ale twoja niunia silna 🙃 moja to taki leniuszek 🥴 a i mi bez problemu otworzył sie ten pierwszy link 🙂

monia moja na początku też sie dławiła a teraz je coraz lepiej i też ma dwie dolne jedynki, teraz wcina herbatniki a ja mogę coś naskrobać 😁

• Mamusie
U mnie przy chłopcu robię tak
body krótki rękaw na to bluzeczka z długim rekawem
body długi rekaw - na to krótki rekawek

Przez ciepłe dni mam zamiar jak na razie uzywac body z krotkim rekawkiem, zawsze plecy sa bardziej zasloniete...
sa rozne takie ladne ze wygladaja jak bluzeczki

a ja Wam pozazdroscilam aukcji 😜 wygralam taka oto kurteczke 🙂
http://www.ebay.co.uk/itm/230763233254?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
i jeszcze dwie pary krotkich spodenek na lato dla malej ale to szalu nie ma 😜

• Mamusie
Gosiaczek ja też kupiłam kiedyś te body, rozmiar 62 jak jeszcze ubierała 56 i miała małe 😞
a jeśli chodzi o jabłka to mojej nic nie ma z niego, mam taki gryzaczek http://allegro.pl/nuby-gryzak-do-podawania-pokarmu-siateczka-i2202979452.html i w tym wcina jabłuszko, bardzo lubi, jak jej dam tam banana to strasznie się krzywi i wyciska go rękami i wtedy wszystko brudne 🙂 i bardzo lubi mandarynki i pomarańcze, daję jej czasem polizać jak jem to uwielbia....
hernatników jeszcze nie dawałam, kiedyś biszkopt dałam z jabłuszkiem to się tym dusiła i naciągało ją więc je tylko chrupki 🙂

Emilia ja na razie ubieram body z długim rękawem i na to bluzeczka też z długim jak zimno, ale jak będzie cieplej to będę ubierała krótki rękaw w bodziakach i na to bluzeczkę...

MajaCh ładna bluza!!

• Mamusie
Maja śliczna kurteczka 😉

ja tez teraz ubieram body na długi rękaw i bluzeczka na długi rękaw .Na wiosnę tez planuje zakładać body na krótki rękaw bo zawsze plecki zakryte i na to bluzeczkę na długi rękaw. jak było tak ciepło to widziałam dziewczynkę miała może z rok i ojciec wziął ja na ręce bo marudziła a tu gołe plecy 😲

Natalia uwielbia pomarańcza, pokroję na ćwiartki i ona wysysa sobie sok 🙂

hehehe no wlasnie to kurteczka 😜 nie bluza 😁
kurde jakie fajne te gryzaki.....u nas tego nie ma....a Zuzia wlasnie zjadla pol mandarynki bo pic sie chcialo,a nic nie chce pic...jak sie ciesze,ze ona lubi owoce 😉

• Mamusie
Byliśmy u lekarza. Ale musiałam jechać prywatnie bo w ośrodku powiedzieli mi ze już nie rejestrują bo za dużo chorych. Bez komentarza… 😮 🤔
Brygada ma zapalenie gardła.

MajaCh Już od jakiegoś czasu kombinowała różne dziwne figury 😉 Kilka dni temu opanowała siadanie z leżenia na brzuchu. A w poniedziałek zaczęła raczkować 😉 Czyści mi teraz podłogi, kolana ma czarne 😉

Kiniek Ale mnie zaskoczyłaś . Nie wiedziałam że istnieją takie getry – świetne

Gosiaczek ubranka śliczne . Zwłaszcza sukienki 😎 😎 😎

Emilia Ja też mam wrażenie że Sabinka jest gorsza od Filipa. Bardziej ruchliwa i wszędzie musi być. Może to dlatego że jest druga i ma przykład… 😁

Tedit Też uwielbiam kaszkę mannę ale nie błyskawiczną.. I jeszcze najlepiej jak babcia ugotuje.
Sabince daję już wszystko ( z wyjątkiem ostrych potraw). Dzisiaj na przykład jedliśmy ryż z sosem pomidorowo-warzywno-miesnym i robiła "mna mna" hehe tak śmiesznie jej to wychodziło. Na początku wypluła ryż, ale potem jadła już wszystko 😉

Emilia Filmik super. Ona by się chyba chciała puścić i już iść 🙂

Wercia Ciesz się póki możesz. Pyrka sekundy nie usiedzi… Tęsknię za czasami kiedy tylko leżała i gadała.

Monia Nie martw się mała sobie poradzi z bułką. Rozciumcia ją i zje, zafajda Ci przy tym pół domu, ale jaka radość z ciumciania 😉 mój mąż ostatnio wpadł na genialny pomysł żeby jej posmarować masłem… 😮więc nie dość że wszędzie chleb to jeszcze masło
Pyrka pluje tylko jak daję jej coś pierwszy raz, potem już jej wszystko smakuje. I do wszystkiego otwiera buzię. Nie można jeść przy niej i się nie podzielić – bo wrzeszczy 😁 😁

Emilia Ja ubieram Pyrkę tak samo jak Wercia 😉

emilia1 napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=56ulSPkvqGg

a teraz 😮

ja pierdziele ostro...a mój dopiero siedzi od 3 dni..tzn sam siada...wyjął mi wszystkie owoce z koszyka i się nimi bawi...najlepsze jest to ze wszystkie zabawki łapie w stopy..i podaje sobie w rączki jest bardzo zdolny mannualnie...w stopach hihi potrafi ruszać każdym paluszkiem i chwytać daną rzecz

• Mamusie
Surówkę starłam na małych oczkach, wyszła papka. Lenka już sama gryzie, a banana to daję jej do ręki. Wcina aż się uszy trzęsą. To samo z chlebkiem czy bułeczką.

Widzę, że dziewczynki boicie się podawać nowości. Ja już przestałam się dawno bawić. Oczywiście obserwuję ale nic się nie dzieje.

Lenka wstało po 4 h!
Byłyśmy w mieście, kupiłam jej śliniak w c&a taki z ceratki duży.
No i w Rossmanie jest promocja deserkó Bobovity kup 2 - 3 gratis. 🙂

Emilia jestem w szoku jak Natalia wstaje i chodzi! Szok! Buziaki:*